Sari
Pagi tadi seblom gi keje sempat jeling2 kat rancangan MHI kat TV3..psl orang ramai kutip duit syiling..tapi dgar pun sipi2 jer sambil betul tudung..jadinya xpasti aper citer sebenor..

Kejap tadi baru sempat belek2 paper setelah sepagian sibuk dgn aktiviti fail n surat menyurat..ropenya citer psl sebuah peti besi terjatuh dari kenderaan pacuan 4 roda Toyota Hilux yg terbalik selps dilanggar sebuah kereta BMW..

Ni gambar dari akhbar KOSMO


Dari apa yg saya baca, kejadian berlaku di KM 243 Lebuhraya Utara Selatan berhampiran susur keluar Pedas dekat Seremban..duit2 syiling 10 sen, 20 sen dan 50 sen berjumlah RM75,000.00 di lihat bertaburan di atas lebuhraya..

Difahamkan orang ramai mengambil kesempatan mengutip duit2 syiling tersebut tanpa menghiraukan keselamatan diri dan larangan polis..sampai 3 jam diaorg kutip..kiranya mcm sampai habis la sen2 tu semua..

Apa nak komen yer..patut ke orang ramai amik duit2 tu smua?? duit2 tu khabarnya untuk diedarkan di beberapa buah pasaraya di Melaka..

Hermm..takut plak nak kata halal ke haram walaupun rasanya itu mcm dah mengambil hak orang lain tanpa izin..klau digunakan duit tu utk beli brg makanan dan diberi pada anak/isteri/keluarga..aduhai...rasaya ble pk kan jawapan n kesannya..

Mcm tu jugak bila ader accident yg melibatkan lori2 yg bwk brg2 makanan..penah dulu kat area Ipoh ni ader lori bwk peket kopi n makanan dlm tin terbabas..mmg menderu org amik brg2 yg bertabur tu..mcm pelarian kutip makanan jer..*sigh*

Kadang xphm dgn mentaliti org..sepatutnya bagi bantuan bila musibah dtg..ini sebaliknya plak..bayangkan klau kita yg menjadi mangsanya.....
Labels: | edit post
6 Responses
  1. yantz-yeem Says:

    diorg tu tolong kutip duit masuk dlm poket diorg hahahaha....mmm hanya mereka dan Allah sahaja yg tahu...kita tak ada kuasa nak meghukum...psss nampak sgt lelaki2 nie mata duitan yea??


  2. ohh..mcm2 dah skank. polis tu boleh plak tak ckp ape. tgjwb jugak. sah2 haram.


  3. ekinashikin Says:

    hmm..sendiri mo igt kan..bukan hak kita..sibuk gak derang tlg kutip msuk poket sendiri...


  4. Sari Says:

    betui tu yantz..so selfish tapi statement yg mata duitan tu mcm shesuai jerk..haha


  5. Sari Says:

    harap2 polis pun x tumpang sekongkol kan cnen afi..


  6. Sari Says:

    tu la psl ekin..klau tlg kutip bagi balik dpt gak pahala kan...


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung