Sari

Cuti panjang minggu lepas teman ke Johor...lama beno rasanya tak ke belah selatan...baguih juga ader kenduri jejauh cenggini...merasa le melancong & melencung :D

Ni kenduri kawin sepupu teman...kat Kluang, spesifiknya majlis kat Rest House Kluang...berkampung le 3 hari 2 malam seluruh keluarga besor kami kat area sini...berselerak le merata homestay sampai udah boleh cam le sikit2 jenjalan pekan Kluang ni...(padahei had AEON Big & econsave je..hikhik)

Majlis 26 Disember (Sabtu). Malam sebelumnya ader buat meeting sikit untuk delegate tugas untuk hari kejadian..."Senah check point 1, Bibah sambut rombongan, Ali jaga kompang" #contoh #bukannama sebenor :D

Makanan memang superb plus awesome...nasi beriyani, daging masak apa dah lupa nama (sori), errr ayam macam masak rempah, dalca, bubur, ayor grape, oren, bandung soda, teh tarik...ader juga side dish...rojak buah, popia basah, popia goreng, cucor, kuih-muih...huh, memang kenyang kaw-kaw weh...rugi kalo tak rasa semua menu...eh, kome x datang kan camana nak rasa ye dak...maafin :p

Nampak tak meriahnya...haha


Suasana Rest House...open air 

Gambor bawah acara malam...macam biasa menu kambing panggang, satay, nasi impit, kuey teow paneh-paneh, kek & macam-macam lagi le...mengah nak tulih semua kome...udah sama mengah dengan perut yang sendat ketat...kompom diet ke laut...ishhh apa ade hal.


Menu sarapan esoknya pun ader weh, berjela-jela susunnya cuma teman tak dapat rasa sebab udah gerak sesudah subuh...takut jem bertingkek-tingkek, kang tak pasei masuk berita utama...hahah

Alhamdulillah semuanya lancor je...pueh hati le citernya...tahniah kat sepupu teman yang dapat bini comey-domey..shesuai gitu...timakasih semua atas layanan vaganza uollss...moga keluarga besor kita tetap bersatu teguh berikat ketat-ketat hingga ke generasi seterusnya...aaminnn :D

 

 
Sari
Jom berselawat
Sari
Cuti sekolah ni dapor kena berasap je kan...maklum le perut budak-budak memang cepat berlubang mintak diisi...

Layan jangan tak layan...kata ayor tangan ibu...muahahaha (gelak qu puteh)

Tapi kan nikmat sebeno memasak ni bila nengok ayor tangan kita licin-lincap di makan orang-orang tersayang...huh, memang rasa macam baru menang master chef gitu...

Moh kita kongsi resepi yang ader...teman udah try, kome bila lagi..hihi

#resepiringkas
#masakapaharini
#gengsukamasak&makan
Kek Coklat Karamel

 

Puff Daging
 
Sari
Terobek lagi..

Ni makang-makang kat Ganu minggu lepas...ambik anak teman yang cuti sem, terus cari apa makan yang best...

Usha kat blog2 katanya kalo gi area Kemaman kena singgah kat warung/kedai Aziz Satar...so terjah le..memang tak jauh dari Kolej anak teman...

Sampai pun awal, orang tak ramai...pusing-pusing tengok menu sebab banyak stall kat situ...memang macam-macam ada weh...rasa nak makan satu meja penuh...kuikui

Abih round satu kedai, ni le yang teman oder...sata, otak-otak, sotong celup tepung, kuih akok & laksam...nampak luaran sama je dengan kat Ipoh tapi dalaman & rasanya memang lain...sedap giloss kome especially sata dia...teringat-ringat dibuatnya...sesuai le dengan nama kedainya Aziz Satar..ngeh3x

Apapun, pueh hati walaupun datang sekejap je kat Kemaman...ada banyak tahun lagi nak mengulang ke sini so kita kayuh pelan-pelan...next time kasi pusing satu Terengganu ใ‚ท