Sari
Budak kecik yg xsabor nk masuk tadika ni demam sudah..semlm masa amik kat taska dah demam skit..hari ni nmpk bertambah plak panasnya..sian nengoknya..diam n tidor je..kalo x, dia la heroin..heheh So aktiviti seterusnya adalah meneman si kecik smpai kebah.. Get well soon dear Amni..
Sari


Esok anak teman yg ni akan mendaftar di sekolah...sekolah betul..haha..sebelum ni sekolah tipu la ek? boleh plak camtu ye :) biasa la, bila kat tadika selalu rasa diaorang ni macam main2 lagi padahal tadika tu lagi penting dari tahun 1 kan...

Esok ader taklimat utk murid Tahun 1...nak kena settle pendaftaran n bayaran n bla bla bla...ader ala2 orientasi kot..so harapnya anak teman ni akan teruja dengan suasana baru n kawan2 baru...lagipun dah 3 tahun dia kat tadika..stat umur 4 tahun lagi...tahun lepas (6 tahun) ingat nak masukkan dia kat pra sekolah tapi cikgu tadika mintak dia teruskan di tadika...reason? ader la strategi skit..hehe

Jadinya mulai esok sampai bukak sekolah teman akan bizi dengan aktiviti menyekolahkan anak2..orang cuti akhir tahun tapi teman plak cuti awal tahun...nampaknya hari pertama sekolah akan berhimpit-himpit dengan bas sekolah n mak bapak yg sibuk nak antar anak sampai depan pintu pagar...please la..sila parking dgn sepatutnya supaya x menyusahkan mak bapak lain..semua orang sayang anak u..x susahnya nak suruh anak tu berjalan skit..baru la tapak kasut merasa nak haus...adventure skit kan.. : P

Apapun, selamat menempuh alam persekolahan yang sebenarnya Yuna buat Afza Umairah n semua yg sama umur dengannya...jangan takut2 k..u can do it dear..!
Sari

Filem cinta box office 2011..Ombak Rindu..dah banyak juta kutip ye..tapi still xdpt lawan kutipan KL Gangster...ngeh ngeh

Saper dah tgok??? ramainya yg angguk2..ok ok, teman pun angguk jugak..maap le sebab teman tertengok 2 kali..panggung je lain-lain..haha

Kalo yg belum tengok tu usah le riso...x lama lagi Astro First saluran 480 nak keluorkan citer ni..kome langgan je le..hehe

Tapi kalo kome xnak bagi duit kat Asteruk tu, kome boleh le coba2 download kat SINI..

Teman xbrani jamin le boleh download ke x sbb teman pun x try lagi...aritu penah tertipu dgn link (bukan link ni) yg kata boleh download..tgok2 keluor gambor hantu menjerit...cehhhhhhh..wakena beb..

Timakasih le pada TEAMHANNA yg sudi share citer2 baru yg best...kalo kome nak download citer2 yg latest, rajin2 le kome terjah linknya yer...rasanya link ni boleh dijamin untuk didownload dgn jayanya..peace..

Hepi sharing n downlading :D
Sari
*gambar di konsert maher zain, 24 dis 2011, stadium ipoh* Akhirnya dpt jugak upload gambor kat blog guna phone..bukan guna blogaway atau bloggerdroid mcm biasa tapi guna blog it.. So saper yg nak guna software ni gi je kat market n download je blog it..jgn lupa amik yg top free.. By the way ni utk yg guna phone android ye..kalo iphone n blackberry, teman xpasti le plak.. Apapun, hepi blogging with your phone ;-)
Sari
teman ni udah byk kali try upload gambor guna bloggerdroid ni..sebelum ni guna blogaway...pun failed jugak..udah xreti nak godek celah mana..
rasa xpueh plak kalo update n3 blog xder attach seketui dua gambor..aritu update psl konsert maher zain pun ader yg tanya mana gambornya..ingatkn dah amik gambor guna phone ble la trus update blog guna kaedah yg sama.. dah google2 merata tapi xder yg dpt selesaikn masalah teman ni..
sape tau cecaranya sila angkat tangan...please please please...

posted from Bloggeroid

Sari
Cuti baru ni dapat le teman menyetelkan hal2 sekolah...tiap2 tahun cenggitu le rutinnya..yg tadika, yg sekolah rendah n yg menengah..semuanya ader..

Tengok le acara sidai yg putih2 belaka..


Yang kaler2 xnyempat nak snap..sibok mengejor cuaca yg xmenentu...

Udah berbaju, nak le barkasut n berbeg plak kan..
Ingatkan yg besor2 je nak pilih beg sendiri...rhopenya yg tadika 4 tahun pun ader taste dia jugak...xpadan dgn pompuannya..haishh                                                                                                                                                                                        



Pehtu nak melayan alat2 tulis jugak... xsampai setahun ntah brapa kali kena beli..terutamanya kaler pensil..pokai2



Pada yg ader anak2 sekolah tu, layankan aje..masa ni ler nak guna duit bonus dgn berhemah kan..
Pada yang belum sampai masa nak beli-belah menda2 ni semua, boleh le menabung dari sekarang...
Susah2 sok buat je cenggini...ahaks!!!


Sari
mlm tadi kt stadium perak dh pun berlangsung konsert yg di tunggu2..
teman satu kluarga mmg xlepaskn peluang..cari parking yg sempoi pastu usha2 port yg santai..
lps bermaghrib kt stadium, trus gerak ke tengah padang..nyaman plak bau rumput tu mlm2..rasa mcm berkelah je bila dpt dduk bersila..tambah2 bila bukak tupperware, ader sandwich telur n karipap..campur plak dgn kacang2 n kepek..layannn
awal2 persembahan dh rasa teruja dgn vokal papa rock ramli sarip..xyah citer la kepowerannya, mantop beb...
lepas ramli sarip, irfan makki plak amik tmpt..not bad jugak..janji sedap di halwa telinga...
bila maher zain naik pentas je...wow! speechless..xtau nk explain camana rasanya..bila dgar suara dia nyanyi, lagi la teruja..rasa nk concentrate je dgn apa yg ader dpan mata..no video, no picture.. tapi rugi la kan kalo xamik smua tu..kenangan manis weh..haha
apapun, bg kami satu kluarga, it' a great moment we spent together..thank u maher zain for giving such a wonderful feeling to feel grateful..
maher zain, u mmg hencem dgn baju melayu tu..*wink wink*

posted from Bloggeroid

Sari
Ramai yg teruja bebeno bila tau Maher Zain nak buat konsert free kat Stadium Perak, Ipoh..promosinyanya pun hebat jugak..semalam kat Malaysia Hari Ini pun ader jemput Maher Zain untuk citer pasal konsert ni..

InsyaAllah, teman satu keluarga akan terjah Stadium esok..anak2 teman mmg gemor sesangat dgn Maher Zain *maknya lagi la gemor..hehe*
Pas/tiket masuk percuma konsert ni teman dapat hasil beratur kat stadium hari Rabu aritu...ditambah plak dari pemberian dari rakan di PBT...sorang dia bagi 5 tiket..kalo nak lebih kena beratur balik..khabornya tiket akan diedar sampai hari Sabtu so jangan ribut2 yer..selain stadium, kat majlis daerah pun ader diedarkan..



So, saper yg dah ader tiket, ble la plan utk datang awal esok...dijangka 70 ribu orang akan hadir memenuhkan stadium..ramainya kan..yg xdapat masuk, ader 2 skrin besar di letak di luar stadium..jangan lupa untuk solat Maghrib..kalo xsempat solat kat rumah, kat stadium pun ader surau atau ble pegi ke masjid yg terdekat..paling dekat rasanya masjid sebelah Hospital Raja Permaisuri Bainun..

Ok, let's find our way and open your heart...


Sari
Seronok jugak join contest like n share kat fb ni...contest yg senang bebeno..

Aritu dapat voucher 20% diskaun dari myminimuffin...x guna pun lagi...


Hari ni dapat lagi rezeki dari moon abaya plak...alhamdulillah, dapat voucher RM25..


So pada korang yg memang rajin mengadap muka buku tu, rajin2 la jugak like n share apa2 produk...mana tau dapat durian runtuh..hehe


Sari
Pagi tadi ader dengor radio...pehtu ada plak terbaca kat paper...kecik cinonet je beritanya...

Berita baik untuk penduduk sekitar Ipoh khasnya dan seluruh negeri Perak serta seluruh negara...

Maher Zain akan membuat konsert percuma  yg dinamakan Konsert Untuk Rakyat - Maher Zain pada 24 Disember 2012, jam 9.00 malam di Stadium Perak, Ipoh...


InsyaAllah, konsert akan berlangsung selama 2 jam dengan dendangan 20 lagu merdu dari beliau...konsert percuma  Maher Zain yg pertama di dunia...boleh amik pass percuma kat Stadium yer...

Jom2..we'll find our way!!!!
Sari
penah mkn produk ayamas yg ni?
namanya donut ayam keju..bentuk sama mcm donut yg kecik2 tu..so chumell..
teman pun baru first time makannya...komen? mmg sedap..apa xnya..rasa ayam + keju..nyam3x betoi..makan dia saja pun dah sedap..kali cicah sos atau mayonis mungkin lagi sedap kot..
apapun, teman satu famili mmg sekali hadap je donut ni..selesai sepeket...
ehem2x..rasa mcm nk beli lagi la..kome nak?

posted from Bloggeroid

Sari
Kome ader baca x entri teman semalam...yg pasal offer KFC tu..kat SINI..


Malam tadi masa teman jenjalan kat muka buku, ader la yg bagitau psl offer ni dah XVALID..OUT OF STOCK!!!!...Memang teruk la KFC kena hentam..sampai ader yg nak boikot...apa xnya, offer beberapa jam jer..mana semua orang xhangin satu badan


Ni ha statement dari pihak KFC....


Dear KFC Fans,

Due to the overwhelming response on the FREE Double Zinger Burger Combo online voucher, we would like to inform that the allocated stocks for this online promotion is FINISHED! We REGRET for any inconvenience caused and we THANK YOU for all your support. Please look out for more amazing deals from us very soon!:)


Jadinya sila abaikan je kupon zinger burger tu...grrrrrr!!!! 
Sari
Giliran KFC plak buat promosi...tadaa...


Macam biasa, just print kupon ni...hitam putih pun diterima..cumanya kena beli pape dulu, macam ayor ke, eskrem ke, kentang ke...pehtu boleh ler dapat beger ni FREE...ngeeee

Nak tau lagi?..meh baca sarat2nya...


  1. This coupon is only valid with any purchase
  2. Offer is valid until stock last
  3. Limited to one offer per coupon
  4. Not exchangeable for cash
  5. Only printed color and black & white are accepted for redemption
  6. Promotion is not valid during public holiday
  7. Not applicable with any other promotions and discounts
  8. Servings featured are for illustration purposes only
  9. Valid until 15 January 2012
Moh weh melemakkan badan...lalalala
Sari
Teman jenjalan 2-3 blog...nampak dema buat entri pasal nak tukor shoutmix ke menda lain, contohnya cbox...teman pun baru ni le dengor pasal tahun depan shoutmix dah xfree...xtau ler nape tetiba plak dema nak kenakan charge...agaknya dah ramai sgt blogger kot...tapi pada teman kalo dema kenakan charge, dema la yg rugi sbb blogger akan buang kotak shoutmix tu kat blo memasing...ganti dgn yg baru yg free...xgitu..?

Agaknya pihak shoutmix pun dah mula nak kutip untung...apa xnya, ramai yg dok promote business memasing kat kotak tu...teman pun kekadang rungsing jugak dgn iklan2 yg berderet-deret kat dalam kotak tu...memang xder le teman layan...kadang tu rasa memang nak buang je kotak tu tapi sian plak pd yg rajin menyapa...maklum ler, bukan semua orang yg datang blog kita suka bagi komen...dema lagi selesa tegur kat shoutmix..

Ni ha skit sedutan dari shoutmix..nak baca penuh ble terjah SHOUTMIX


Free service has to stop

Thanks for using ShoutMix for all these year. I have been providing free shoutboxes on the World Wide Web for over 7 years now. It wasn't long before I realized being 100% free is not sustainable. Just before ShoutMix's first birthday, it almost had to be closed.
ShoutMix has tried to work with the freemium business model ever since. Conversion rates were low with the first version. With the second version, things improved and I have had more paying customers. Fortunately people liked the service and started paying for more features.
With that in mind, the new third version was developed to make things better for free and paid users alike. It was developed with lots of feedback from users over the course of several years. Meanwhile my biggest goal remained: to improve conversion rate to keep things sustainable and profitable, all while making ShoutMix a really high quality product for everyone.
One of the most mentioned feedback was that the old free version was too restrictive. Others are less trivial, just make it better, more premium features, more powerful stuff, avatar support, real time push update, really good spam protection, support for really high traffic situations, etc.
Finally, in November 2011, the new version 3 was completed. It was launched successfully and very smoothly. It was a great moment.

Nak baca penuh ble terjah SHOUTMIX
Apapun, terpulang le pd memasing..teman pun x baca betul2 lagi psl nak kena charge ni...takut gak rumours je..kalo kome rasa nak tukor, tukor je ler pada chatting box yg lain...yg free..kalo nak lagi senang, xyah ader kotak chit-chat tu dah..apa2 hal, komen je kat entri...setuju?








Sari
x abis sana sini citer psl skim baru penjawat awam...Cuepacs pun mintak kakitangan awam tggu dulu hingga diaorg bersidang..dh clear smua kemusykilan baru le ble sain...
Byk benor teka tekinya..smpai ader yg kata SBPA ni stand for Skim Bodek Pegawai Atasan...aduhai, saper nk jwb tu???

posted from Bloggeroid

Sari
Dah 2 hari teman melilau sana sini cari maklumat psl masalah problem teman ni..udah rasa musykil la plak bila streamyx kat umah teman ni xble connect dgn lappy teman..bukan ke patutnya dia ble connect utk 4 port? ni yg ble connect cuma pc, henpon teman n lappy anak teman je..lappy teman ni habuk pun xde..dah xder idea weh nak buat camana...
Ater, kalo kome tau cecara nak settle menda ni, harap dpt le citer dgn teman ye..tq timakasih :-*

posted from Bloggeroid

Sari
Ader berita baik pada kome2 yg ader akaun kat Maybank...semua jenis akaun Maybank...
Terkini Maybank akan sediakan perkhidmatan  bagi para pelanggannya mendaftar haji menerusi mesin juruwang automatik (ATM)...

Maybank dan Lembaga Tabung Haji (LTH)  menjalinkan kerjasama strategik di mana penyimpan boleh buat pendaftaran haji, semak baki akaun, keluar duit, simpan duit, pindahkan duit daripada akaun LTH ke akaun Maybank ataupun sebaliknya...sebelum ni bank yg ader khidmat cenggini Bank Islam dan Bank Rakyat..
                                                                                                                                  
Untuk langkah pertama, para penyimpan bolehlah pergi melawat mana2 pejabat LTH bagi menghubungkan akaun Maybank kome...

Lega jugak bila Maybank ader buat kemudahan camni...al-maklum, Maybank ni banyak cawangannya so xder masalahlah nak buat urusan2 tu semuakan...hehe..suke mak!


Sari
Bulan 10 aritu teman ader join contest Saya Nak Menang Hadiah anjuran Mohd Zaid...
Rezeki teman dapat saguhati...hadiah2 utk no. 1 sampai 3 memang best sbb penaja2nya pun gempak2...

Kelmarin dah sampai le hadiah tu...meh kita tgok sesama...


Kalo ikukan hadiahnya sekeping cd je tapi penganjur bagi extra sekeping lagi...yeayyy...satu lagu2 campur n satu lagi lagu Anuar Zain ~ Cinta Harus Memiliki...muahhh

Apapun tahniah pada semua pemenang...entri kome memang kreatif...i loike....
Sari
Saper nak terobang2 dengan sekupang? meh nengok meh...


Nak tau lebih detail ble klik2 AIR ASIA  :D
Baca n kira betoi2 yer...
Sari
Tengah mengetest streamyx...ajer jauh beza dgn brudban..nmpknya kena tata kat modem..esok kasi potong...ngeh3x

posted from Bloggeroid

Sari

Status dari Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam
Permintaan rakan-rakan skim J memang diberi perhatian. Skim Perkhimatan Juruteknik, Juruteknik Lanskap, Juruteknik Perancang Bandar & Wilayah, Juruteknik Ukur, Pembantu Pemeriksa Kilang & Jentera dengan kelayakan masuk Sijil Politeknik (setaraf STPM) tertakluk kepada memenuhi syarat kelayakan masuk ditetapkan atau cukup tempoh perkhidmatan dinaikkan ke gred SBPA JA3-1 Gaji RM1410-RM4185 KGT RM145/150. Semoga rakan-rakan berkelulusan politeknik akan berkhimat dengan  lebih gigih melebihi ekspektasi.

Ehem2..politeknik je ke? UiTM camner??

Pastu plak ader yg post menda ni..



Apapun, wait n see je la...jangan seronok sangat nanti kicewa..

Sari
Kome pernah ke makan aiskrim goreng? serius teman xpernah...mesti sedapkan...rangup kat luar sejuk kat dalam...nyam nyam nyam...

So ader satu hari tu teman tertengok kat tv...kalo x silap citer Spice Routes...chef tu (xingat plak namanya) ada la tunjuk cecara buat aiskrim goreng...nampak macam senang je stepnya...

Apalagi, teman pun gatai2 la nak mencoba buat...

Bahan2 :
Aiskrim sebarang perasa
Roti (teman guna roti gardenia yg biasa tu)
Plastik untuk wrap

Cara2 :
1. Scoopkan asikrim ke tengah2 roti. Banyaknya kena agak2 muat la sekeping roti.
2. Tutupkan semua aiskrim tu dengan roti. Teman kepal2kan je sampai jadi ala2 bulat.
3. Wrapkan roti tu dengan plastik. Simpan dalam peti ais (kat freezer) semalaman. Siap.
4. Keluarkan roti. Goreng dengan api sederhana. Jangan sampai roti hangus n aiskrim terkeluar.
5. Agak2 dah kekuningan, bolehlah diangkat, tos dan ngappppp!!!!

Memang sedap..panas n sejuk bergabung...kenyang pun kenyang...meh teman share skit gambor aiskrim goreng sukati teman tu...heheh

ni ler rhope sebelum...bentuknya main belasah je

dah goreng pun

alamak, panggilan hangit weh

tu dia aiskrim dah kuar...slurpppp!!!

Teman pun xtau ler resepi ni betul2 resepi asal aiskrim goreng...kalo kome ader versi lain, harap boleh ler kongsi dengan teman yer...
Apapun, pada yg berminat, selamat mencoba....peace...
Sari
Al-kisah, semalam teman pegi la mengambik anak teman...dah 9 hari 8 malam dia berkampung di Pusat Motivasi At-Taqwa, Kota Raja..mmg rindu ler sepanjang dia xder...kiranya semalam la majlis penutupnya...


Sebelum ni teman penah antar anak teman yg sulung ke sana...pusat yg sama cuma tempat yg berbeza sbb sekarang ni pusat tu dah ader tanah sendiri...so diaorg dah buka kompleks sendiri...walaupun masih byk kekurangan tapi pengisiannya sangatlah memuaskan...at least anak2 dapat merasai keperitan dan kesusahan dalam mengejar ilmu...bior dema keluar sekejap dari zon selesa...

Kalo ikut jadual program, memang padat pengisiannya...bukan setakat fardhu ain macam solat dan qiamulail tapi jugak fardhu kifayah macam pengurusan jenazah dan penyembelihan binatang...penceramah2 yg dijemput pun nampaknya berkaliber...ader bekas imam masjid negeri, pendakwah2 bebas dan bekas artis yg dah berhijrah macam Iwan Dangdut, Akhlil Hay dan Waheeda...

Untuk majlis penutup semalam, penceramah jemputan ialah  Prof. Madya Dr. Syarifah Hayaati bt Syed Ismail..mesti kome kenal kan...rasa bertuah sesangat dapat dengar ceramah ustazah yg penuh kelembutan tetapi tegas...biasa nengok kat tv je..ni dah depan mata..tambah plak dapat bersalam dgn ustazah (face to face n eye to eye)...macam terasa2 lagi nyaman dan tenang auranya...


Mungkin pada yg dah biasa jumpa orang2 femes, xder la rasa pape kan... kalo macam teman ni memang le teman rasa bangga...ntah2 sekali seumor hidup baru nak merasa jumpa orang2 terkenal cenggini...maap le kalo macam jakun plak...hehe...

Anyway, yg penting dapat le teman sikit ilmu...harap2 dapat le dipraktikkan...terasa byk benor yg xtaunya teman ni...huhu

O ye..ader lagi satu program yg bakal berlangsung...Kem Azam Baharu...24-26 Disember 2011...nak tau lebih lanjut ble klik Pusat Motivasi At Taqwa :D
Sari
Kalo aritu asik2 Mc D kupon, skang ni BK plak buat kupon...saper berminat ble le print banyak2 yer..


Valid : 1 Disember - 8 Disember 2011
Sari
Hari tu kan ader teman post entri pasal insentif bantuan tunai RM500...ala yang kat SINI tu..
So untuk makluman lanjut, pihak LHDN akan buka pendaftaran untuk permohonan ni mulai 10 Disember 2011 hingga 10 Januari 2012.

Sesiapa yang nak memohon akan diberi tempoh sehingga sebulan untuk mendaftar di mana-mana pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) atau agensi2 kerajaan yang terpilih. Pada yang layak, bayaran akan dibuat pada pertengahan bulan Januari.

Borang2 jugak boleh dimuat turun di www.hasil.gov.my (free je). Bila dah download, isi lengkap2, pastu sertakan salinan kad pengenalan..dah siap, hantar je ke LHDN atau 17 pusat khidmat hasil seluruh negara.

Meh tengok skit sini....
Pemohon yang layak :-
1) Keluarga dengan pendapatan isi rumah RM3,000.00 ke bawah
Kriteria pemohon :-
Ketua isi rumah yg meliputi :
a) individu berkahwin termasuk anak yg berkahwin dan tinggal bersma ibu bapa
b) ibu atau bapa tunggal yg mempunyai tanggungan
c) individu (bujang, duda, ibu tunggal) yg mempunyai tanggungan dan warga emas sebatang kara

Kalo musykil, boleh call talian LHDN 1-300-88-3010

Sari
Teman ni kengkononnya join le satu contest...memang gempak le contestnya segempak tuan punya blognya..DENAIHATI..kira kategori blogger yg famous dan dijadikan idola oleh blogger2 lain...

Contest ni ader step2nya..kiranya yg teman join ni baru tugasan pertama..tarik tutup first task ni 4hb Disember..kalo ikutkan ader 103 peserta yg dah layak...teman pun dah terjah semua 102 peserta lain...memang dasat2 semuanya...semua peserta digalakkan menyokong antara satu sama lain dengan mengklik button like (fb) tweet (twitter) dan +1 (google) pada entri tugasan....kalo peserta/blogger tu  ramai follower kira beruntung la...sekejap je dah dapat ribu2 like..serius..teman dah tengok sendiri blog2 peserta yg dah cecah lebih 1k like dan lebih 500 tweet...fuhhh..dasat giler...

Jadinya walaupun teman tau blog contest teman tu ala2 melukut di tepi gantang, teman nak le jugak mintak ehsan kengkawan yg nyinggah sini...kalo sudi, nyinggah ler jugak blog teman yg kat SINI...pehtu klik2 le like, tweet dgn +1 tu...cumanya kome jangan gelak pulak bila nengok jumlah klik2 tu yer...siapalah aku ini *Exist*

Timakasih pada yg sudi klik2 kat SANA...kalo xsudi pun timakasih jugak sbb sudi datang sini...mintak maap ler sebab xder hadiah cekedis untuk klik2 tu...kira ikhlas boleh? ngeee :D
Sari
Minggu lepas teman n kengkawan ader agenda kongsi makan2...apalagi kalo bukan potluck...plan nak buatnya dah lama tapi asik xjadi...dah bertangguh-tangguh...dari raya puasa sampai la ke awal muharram..at last berjaya jugak kami nak menyedapkan perut...hehe

Kalo dah citer pasei makan, apalagi..moh kita usha menu2 gempaks dari dapor memasing...

teman buat 2 menu simple
roti lapis daging

n tiramisu

jom kita jeling2 menu yg lain

peach cobler

cucor udang terbaekk

popiah...best in gunung rapat

spageti lost world of tambun

laksa adik beradik

ader jugak karipap, buah limau, teh tarik n teh o...

Apapun, enjoy sangat makan sebab acaranya berterusan sampai makanan abis...erppp...*sori*
timakasih semua...nanti kita makan2 lagi tau...lalalalala....
Sari
Semalam seharian fb teman xble log in..gelabah jugak weh sampai teman buat n3 kat SINI mintak bantuan...
so hari ni teman teruskan kegigihan semalam menggoogle2 cari kenapa ble jadi macam tu...rupa2nya gara2 teman cuba nak lajukan loading fb teman...ada la teman buat beberapa step dekat drive c lappy teman...step2nya pun teman dapat dari member fb jugak...ingatkan dapat la jadi laju, rupanya terus xble log in...huh...bahaya jugak main setting2 ni...dah la teman xbrape terer pasal software2 ni...

Pada kengkawan yg perihatin n bagi komen pasal problem teman semalam, juta2 timakasih la...harap jadi panduan pada yg nak cuba2 setting something kat pc atau lappy...kalo rasa xconfident toksah la pecaya sangat dgn tips2 tu...kang xpasal2 pc atau lappy kita yg breakdown...

So kat sini teman share skit step2 yg teman buat sampai fb teman xble log in...harap korang hati2 yer...


Cara Nak Lajukan Loading Facebook Bagi Pengguna Window :
1. Pergi ke C:\Windows\System32\drivers\etc\
2. Buka “hosts” file dan klik pada NotepadOk
3. Kemudian korang tambah nombor ni kat bawah sekali
203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

4. Klik Save. Kalau “Access Denied” Korang hanya perlu copy kat Desktop, Edit > Save, Pastu replace dekat folder  C:\Windows\System32\drivers\etc\

Jadinya apa yg teman buat ialah teman ikut balik step ni..sampai kat step no. 2 n kuar notepad, teman padam 203.106.85.66 www.facebook.com n 203.106.85.66 facebook.com  tu semua...pastu klik save...alhamdulillah, bila teman log in fb balik, terus back to normal...lega giler weh....

Pengajaran buat teman ialah bawak2 ler bersabor bila meloading apa2 kat internet...heheh







Sari
Dari tadi teman masih xdapat nak log in FB...asik2 kua menda ni...


dan dari tadi jugak teman dok search sana sini untuk tau apa ke menatangnya tu...dari info2 yg teman dapat, nampak gayanya macam akaun fb teman dah kena hack...aduhhh...camana ble kena ni? apa maknanya tu? apakah ader orang dah guna akaun teman dan buat statement bukan2? tidakkkkkk!!!!

Jadinya teman nak mintak tolong kat kengkawan semua...pada yg tau macam mana nak settle kan masalah ni harap sesangat la dapat bagitau teman...please please please....waaaa..nak nangessss....



Sari

Salam Maal Hijrah 1433 untuk semua...



Semoga hari mendatang lebih bermakna dan mendapat keredhaanNya ..Aminnnn
Sari

Hari ni stat member's sale kat Uda Ocean Greentown Mall Ipoh...Sale sampai Ahad 27/11/2011...pada yg dah gaji n nak beli barang2 dapur ble la terjah sini...esok Sabtu beg plastik xakan dicaj yer...cuma parking tetap kena bayar...nape la diaorg xbuat macam JUSCO yg time member's day je dapat parking free..adois, tu yg buat macam malas je nak menyinggah...huhu *alasan*


Sari
Ader pengalaman kat tandas awam? gerenti ader kan...teman pun dah banyak kali kena sampai skang dah fobia nak guna tandas awam...yg teman confident nak guna tandas awam cuma kat R & R je walaupun kadang tu banyak juga yg kurang okeh....erkkk

Anyway, bila dapat tau akan ader garispanduan psl tandas ni, rasa memang patut bebeno...al-maklum je la suasana tandas kat negara kita ni..taraf xder bintang punya..nak citer pun buat loya tekak je..sorry ek...

Harapnya semua PBT (pihak berkuasa tempatan) akan selenggara n pantau public toilet ni...imej negara kan...tambah2 bagi kita yg beragama Islam..dah tentu2 dituntut jaga kebersihan dan keindahan...baru la selari teori dengan amalan...

Kalo dapat tandas cenggini agak2 apa perasaannya ye?




Sari
Tak abis2 lagi citer pasal peminat bola Indonesia yg xpuas hati sbb M'sia menang...sudah2 la tu...bola kan bulat..sesapa jer boleh menang...

Tapi berita ni agak menakutkan jugak...khabarnya ugutan disebarkan malam tadi oleh pengguna twitter bernama @hikmat-maswara yg berbunyi "tomorrow i will kill Malaysia student at the University of Padjadjaran" yg terletak di Jatinangor, Bandung

Mujur pihak Persatuan kebangsaan Pelajar Malaysia buat laporan polis...terus @hikmat-maswara mintak maaf n bagitau dia x berniat nak buat camtu...statement kat twitter tu dia buat sebab kecewa sgt dgn kekalahan pasukan dia...sampai begitu sekali frustnya...macam xmasuk akal...huh!

Apapun pihak polis dan universiti akan tetap mengambil langkah berjaga-jaga demi keselamatan pelajar2 M'sia kat sana...moga semuanya selamat...aminnnn

Sumber; Kosmo



Sari

Rasanya dari malam tadi sampai arini xabis2 orang cakap pasal bola...ramai betul pengulas sukan kat fb n twitter..dah xder status kat wall perkataan bosan, pening, ngantuk...yg ader cuma bola bola bola...caya lah...

Teman pun nak le numpang semangkuk citer2 pasal final bola malam tadi...memang teman anak beranak melayan bola dari mula sampai abis...menjerit-jerit xkeruan dah...berdebor tahap gaban weh...dekat umah pun dah gegak gempita apalagi kat kedai2 mamak kan...sure happening n meriah gilers...

Memang rasa semangat patriotik datang mencurah-curah...betul la bola sepak ni menyatukan rakyat Malaysia...tambah2 lawan kita si garuda muda yg peminatnya fanatik banget...memang hangin satu badan kalo nak cakap psl penyokong Indonesia so baik xyah nak ulas2 lagi...yg penting ibu emas dah dalam genggaman harimau muda...yeahhh

Apapun, tahniah pada semua pemain, jurulatih dan team bawah 23 kita...tahniah jugak kepada semua rakyat Malaysia yg xhenti2 bagi semangat dan sokongan yg xberbelah bagi...walaupun macam2 tekanan dan tiadanya semangat kesukanan dari tuan rumah temasya tapi kita tetap bersatu....inilah hasilnya kalo kita selalu berpadu...*macam ahli politik daa*

Malam tadi jugak buat pertama kalinya rumah teman bergema dengan lagu Negaraku...kami semua sama2 menyanyi lagu kebangsaan bersama para pemain di Stadium Bungkarno...bangga sesangat n tetiba rasa sungguh touching!!!



Sari
Semua orang tau ader 7 keajaiban dunia berdasarkan kepakaran manusia... tapi kali ni jom kita kongsi 7 keajaiban semulajadi dunia plak...
Teman pun baru je tau bila belek2 paper hari ni...memang terpegun n terpesonalah...kalo ler dapat pegi kat semua tempat2 tu alangkah bestnya...gerenti takjub dengan kekuasaan Allah yg menciptakan segala yg x mungkin dapat dicapai akal manusia...

1) Sungai Bawah Tanah Puerto Princesa, Filipina

2) Taman Negara Komodo, Indonesia

3) Teluk Hualaong, Vietnam

4) Pulau Jeju, Korea

5) Air Terjun Iguaz, Amerika Selatan

6) Table Mountain, Afrika Selatan

7) Hutan Hujan Amazon

Baru nengok gambor je pun teman dah ternganga-ngaga....speechless bebeno...kome amacam?

Sari
Semenjak 2 menjak ni, melayan aktiviti en hasben yg gigih berlatih...Ahad ni hasben nak join International Penang Bridge Run 2011 so skang ni tiap2 hari dia menjogingkan diri...sebelum ni dok melayan kawasan kat taman sendiri tapi skang ni dah berkenan kat satu kawasan lain...Eco Park kat bandar Seri Botani

Eco Park ni dah lama wujud tapi kami baru jer berjinak-jinak kat sana...Minggu lepas teman ngikut ler hasben ke sana...kengkonon nak meregangkan otot...memang cantik tempat ni..luas dan tenang jer...masa teman pegi tu weekend so ramai le pengantin2 buat photoshoot kat situ...mcm2 kaler pengantin ader, biru, marron, pink, putih, kelabu, ungu...aksi2 romantik weh...teman yg lalu tepi2 dema pun tersipu-sipu...auwwww...

Yang jogging pun ramai jugak...ader yg main badminton, bagi makan ikan, bersembang tapi yg paling xbest tu banyak couple tengah mengayat...dating macam xingat orang keliling...orang lalu-lalang pun diaorg buat dek je...yg sedey tu semua couple tu orang Melayu/Islam...segan dengan bangsa lain yg sibuk menyihatkan diri tapi diaorang sibuk menyusun kata, mengikat janji....bukan le kita ni xpenah berdating tapi cara diaorg bersembang tu ble menimbulkan syak wasangka dan fitnah...huh!

Apapun, baik kita layan pemandangan yg indah dan mendamaikan kat Eco Park ni...suasananya ala2 taman kat Bandar Proton City, Tg. Malim...










Okeh x tempat ni? anyway, petang ni teman akan rasa jeles yg terpendam *xdpt ikut* sbb hasben dah ajak anak2 utk join joging...nak majuk arr!!!



Sari
Hari ni keputusan UPSR dah kuar.. mesti ramai mak bapak yg amik cuti semata-mata nak meneman anak2 amik result...utk tahun ni dah ader cara yg lebih canggih sebab calon2 boleh semak keputusan dengan sms ataupun online...

kalo nak cuba semak guna sms, taip
UPSR [angka giliran] SMS ke 15888



kalo nak semak online cari laman web ni


SAPS - Semak Keputusan Peperiksaan UPSR

Pada yg dapat keputusan cemerlang, tahniah diucapkan...pada yg kurang cemerlang tu, jangan sedey2 k...masa depan panjang lagi...mak bapak pun toksah ler marah2 kalo result anak tu xbrapa ok...bagi semangat utk menempuh alam menengah pulak...hari ni semua hasil usaha dah terjawab...boleh perbaiki mana yg terkurang dan boleh tingkatkan mana yg dah baik...

Timakasih juga pada cikgu2 yg dah bertungkus-lumus mendidik anak2 muridnya...jasa kalian tetap ulung dan terpuji...

Teman ni xder la anak yg amik UPSR tapi sesaja sibuk nak menumpang gumbira jugak...boleh kan  :D 
Sari
Macam terkejut tapi kena percaya bila baca fakta2 ni kat paper :


1) Malaysia menduduk tempat pertama rakyat yg paling ramai obesiti di Asia Tenggara


2) 5 juta penduduk Malaysia berumur 18 tahun ke atas menghidap masalah hipertensi atau darah tinggi


3) 60 peratus penduduk negara kita ni tidak pernah bersenam


Tu dia kome...macam masalah besor je ni...biasa la bila cakap pasal menda2 ni kita suka amik ringan selagi xkena kat batang hidung sendiri...dah sampai masanya kita kena check balik life syle kita...kena mulakan gaya hidup sihat dari sekarang...*huhu semangat tetiba*


Rhopenya kalo kita berjalan 1 km = 1,200 langkah...berjalan 10 minit plak = bakar 44kkalori...wow! mudahnya...so apa lagi, ader bran nak jalan2...heheh 

Sari
Bulan 11 ni memang banyak acara "graduation" untuk bebudak tadika...xketinggalan anak teman pun terlibat sama...merasa la dia kecik2 pakai jubah n topi segi tu...

Jadinya hari Sabtu 12.11.11 aritu, tadika anak teman, Tadika Bestari Tunas Harapan ader buat Hari Anugerah Cemerlang...walaupun pagi tu ujan mencurah-curah *sedapnya tido* tapi agenda tetap diteruskan...anak teman pun bukan main semangat sekali...al-maklum, pasni dah kena masuk sekolah betul *macam la tadika tu sekolah tipu*

Macam tahun2 sebelumnya, yg ditunggu-tunggu mesti la persembahan anak2..senyum manjang nengok budak2 4, 5 n 6 tahun buat show...ikut sukati dema jer...dah xikut step n xikut muzik..terlampau bersemangat kot..haha..apapun diaorang smua memang comey....i like...

Agenda berjalan dgn lancar bila tiba2 anak teman buat hal..patutunya anak teman, Afza kena baca ala-ala sajak berbahasa Inggeri bertajuk Mother...kat umah dah 2-3 hari berlatihnya...nampak macam confident...tetiba masa atas pantas muka dah cuak...dah mula geleng2 kepala bila mc suruh baca...teman rasa macam nak interframe je...nak naik atas pentas tu pujuk dia...tapi takut plak lain jadinya...sian mc kena pujuk dia..teman yg kat bawah dapat bagi isyarat je la suruh teruskan...tapi apa nak buat, ujan kat luar dah berenti, Afza boleh buat ujan plak kat atas pentas...huhu..xdapek nak nolongnya..darah gemuruh dah datang kot...teman nak mintak maap bebanyak le kat cikgu2 yg dah train dia...she cannot make it...bila dia tgok balik video dia nangis tu, tau pun dia malu n macam menyesal je xbaca...haha

Tahniah la pada smua yg terlibat dgn acara hari anugerah ni...bukan senang kan nak control budak2 kecik.. tapi diaorg smua maintain je...biasa la budak2...kalo teman pun belum tentu boleh manage..
Tahniah juga pada anak2 semua...korang memang sporting...pada Afza dan kengkawannya yg 6 tahun, selamat menempuh alam persekolahan yg sebenar...kena jadi lebih berani tau...

banting dah terbentang

si baju biru Afza n the geng

persembahan pelajar 6 tahun

persembahan pelajar 4 & 5 tahun

selamat bergraduasi

bersama cikgi-cikgi yg baikhati

tahniah yer

tq teacher a.k.a. untie

Okeh, tahun depan layan adik Afza plak : D