Sari

Cuti panjang minggu lepas teman ke Johor...lama beno rasanya tak ke belah selatan...baguih juga ader kenduri jejauh cenggini...merasa le melancong & melencung :D

Ni kenduri kawin sepupu teman...kat Kluang, spesifiknya majlis kat Rest House Kluang...berkampung le 3 hari 2 malam seluruh keluarga besor kami kat area sini...berselerak le merata homestay sampai udah boleh cam le sikit2 jenjalan pekan Kluang ni...(padahei had AEON Big & econsave je..hikhik)

Majlis 26 Disember (Sabtu). Malam sebelumnya ader buat meeting sikit untuk delegate tugas untuk hari kejadian..."Senah check point 1, Bibah sambut rombongan, Ali jaga kompang" #contoh #bukannama sebenor :D

Makanan memang superb plus awesome...nasi beriyani, daging masak apa dah lupa nama (sori), errr ayam macam masak rempah, dalca, bubur, ayor grape, oren, bandung soda, teh tarik...ader juga side dish...rojak buah, popia basah, popia goreng, cucor, kuih-muih...huh, memang kenyang kaw-kaw weh...rugi kalo tak rasa semua menu...eh, kome x datang kan camana nak rasa ye dak...maafin :p

Nampak tak meriahnya...haha


Suasana Rest House...open air 

Gambor bawah acara malam...macam biasa menu kambing panggang, satay, nasi impit, kuey teow paneh-paneh, kek & macam-macam lagi le...mengah nak tulih semua kome...udah sama mengah dengan perut yang sendat ketat...kompom diet ke laut...ishhh apa ade hal.


Menu sarapan esoknya pun ader weh, berjela-jela susunnya cuma teman tak dapat rasa sebab udah gerak sesudah subuh...takut jem bertingkek-tingkek, kang tak pasei masuk berita utama...hahah

Alhamdulillah semuanya lancor je...pueh hati le citernya...tahniah kat sepupu teman yang dapat bini comey-domey..shesuai gitu...timakasih semua atas layanan vaganza uollss...moga keluarga besor kita tetap bersatu teguh berikat ketat-ketat hingga ke generasi seterusnya...aaminnn :D

 

 
Labels: | edit post
1 Response

Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung