Sari

Nampak x keretapi tu? klau nak tau itu la keretapi baru KTMB yg dikenali dengan ETS (Electric Service Train)..Perkhidmatan ni bermula hari ni 12 Ogos 2010 dari Ipoh ke KL dan waktu perjalanan hanya 1 jam 55 minit..
Saya dah naik keretapi ni!!! kebetulan dan rezeki kot sebab hari Selasa tu ader Invitation For Familiarization Trip Program ETS - Specially For Perak Guests..(smuanya FOC)..jadinya dipendekkan citer ternaik ler keretapi laju ni yg boleh mencecah 168km/jam..laju kan..mmg rasa laju n smooth jer, xder gegar2 mcm naik keretapi biasa..dalamnya pun selesa..ader pramugara dan pramugari lagik..toilet pun ok cuma leceh sebab campur gents and ladies..cafe pun ader tapi rasa mcm sempit jer..tambang? skang ader promosi selama 6 bulan..harga sehala RM30..mahalkan? lepas promosi nnti dengarnya rege jadi RM50 u..klau nak gi dgn famili kira beratus gak la..tu baru sehala..saya memang komen tambangnya mahal dalam survey form yg pramugara/i tu edar..yg jimat masa je la..merasa la sarapan kat Ipoh, lunch kat KL, petang dah smpai umah mcm biasa..hehe
Anyway sesapa yg teringin nak merasa naik keretepi elektrik yg laju ni ble la cuba..tempahan boleh dibuat secara online atau dtg sendiri ke stesen keretapi..ader tambang konsesi jugak untuk OKU, pelajar, warga emas dan kanak2 bawah 12 tahun..hmm, jom kita layan gambar jap..

suasana dalam cafe di koc C

tv kat dalam koc ( 1 koc 2 tv)

ruang duduk yg selesa

Ha..pada org2 Ipoh yg nak gi shopping raya kat KL, apalagi..moh le kita..

Labels: | edit post
7 Responses
  1. ::Mamalyna:: Says:

    syoknyer dah naik, free plak tue...kak, seat die cam erl jer...

    bolehler akak cuba resepi tue, simple jer..makan ngan nasik panas+ kicap, sedap!!!


  2. Sari Says:

    seat baru tu yg mcm selesa jer..hehe
    ok, msti tambah selera ni...nyam3x


  3. eMMe Says:

    wow...dah rasmi dah tren laju ni...best yea?
    nnt leh try...


  4. Sari Says:

    best sbb laju, cpt smpai..
    gi la try..


  5. firahadifa Says:

    owh.. harus naik nie.. mmg laju ek?? kalau sebelum nie sampai bole terlena dlm ketepi tue.. slow sgt..


  6. mmg mahal je tambang dia. alamatnya, tak ramai jugakla yg nak guna. tapi tak tahula kalau diaorg mmg target businessmen je kan.


  7. Sari Says:

    firahadifa - laju la dr biasa tapi klau nak lena ble jer..ble la try..

    temp.housewife - mmg rasa mahal, klau rakyat biasa mmg costly, kena buat diskaun pada yg travel hari2 mcm pas ker kan..


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung