Sari
Rajin xabis lagi..tadi dah buat brownies kan? klik SINI utk tengok brownies..pastu gatai2 tangan nak buat popiah basah plak..apa kena?xder pape, sindrom rajin dah menggila..haha
Actually popiah ni mak sedara punya resepi..dia mmg femes jual popiah kat area Kluang..bulan pose ni pun ader bukak gerai jual popiah..mmg anak beranak pandai buat ni..kulit popiah pun buat sendiri..serius sedap..xcaya tanya sedara mara kami semua..keh3x..jadinya kengkonon nak mencuba la jugak walaupun rasa x confident dah mencapai tahap 80%..tambah2 kena buat kulit sendiri..makcik saya buat kulit pakai tangan jer, xder senduk2..tengok pun gayat ooo..yg itu nmpaknya xdpt le teman nak mengikutnya..ampun...mmg berpeluh nak membuat kulit tu, siap senget-benget badan nak menggayakan pan tu..konon2 nak bagi kulit tu jadi bulat dan nipis...dugaan betuiii..

inilah bahan-bahannya

ha..sebelum gulung, mmg letak byk2 inti..

dah siap gulung..ni ketayap ke popiah ni? kahkahkah

Memang ler rupanya x mencapai tahap 5 star..kulit pun berlubang-lubang mcm ader jerawat batu..rasa pun xsama, sambal tu pedas skit, sengkuang pun kurang lembab dan kurang manis, kacang pun ader hangit skit..waaaa, buat malu sedara mara je ni.. xper2,nak buat lagi pasni, kasi kaw2 x ingat..untuk hasben, camner nak jual popiah ni? ngeh3x..
Labels: | edit post
4 Responses
  1. okla percubaan pertama. buat lain kali insya allah jadile tu.


  2. Sari Says:

    insyaallah nur, akan dicuba lagi..tq


  3. UmmiRosma Says:

    akak nak tau mcmana nak buat kulit popia basah ni...kat Brunei takde lah popia basah ni. Tetiba terliur nak makan pulak! I ever tried this when I was in Penang...


  4. Sari Says:

    saya pun budak baru blajar buat kulit popiah ni, tu yg jadi mcm kulit kuih ketayap tu..heheh


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung