Sari
Minggu lepas kan kecoh2 skit psl isu kopi yg ader gelatin babi..mulanya xtau kedai kopi yg mana tapi bila berita tu bagi hint kedai yg dah beroperasi hampir 70 tahun, rmai yg dah ble agak kedai mana yg dimaksudkan..pengesahan pun dah dibuat oleh Jabatan Agama Islam Johor..kopi dari Kluang Rail Coffee..


Bagi peminat tegar kopi mcm teman ni, mmg agak riso la jugak..tambahan plak kat Ipoh ni n dekat2 area opis teman ader kedai yg namanya Kluang Station..mmg ader la makan minum kat situ..rasa2 pemiliknya Melayu..pekerja2 pun smua Melayu..klau singgah situ mesti oder Nescafe float..mmg best dgn ais + nescafe yg diblend n diletakkan krim kat atas..nikmat weh..klau oder kopi panas pun mmg kaw n terangkat..kat situ jugak ader jual kopi belum dibancuh tapi xpernah le teman beli..


Ater camner nak pastikan yg dema ni bukan adik beradik @ sepupu sepapat @ teman tapi mesra???setakat ni nampaknya ramai lagi yg menyinggah di situ sbb selain sarapan pagi, makan tengahari pun ader..lauk-pauknya pun beraneka citarasa..dari roti bun bakar, roti sambal telur sampai la ke nasi ayam n mee jawa..kira ble buat pilihan mana yg berkenan di perut..hehe

Klau sesapa yg ader info harap ble share ye..klau nama je sama, produk dari tempat yg berbeza kira lega la jugak kan...klau line clear, esok jugak teman terjah sarap kat situ..klau kantoi, alamatnya yg dah termakan terminum tu kira halallah ye..huhu
Labels: | edit post
11 Responses
  1. ZanaNordin Says:

    salam
    tak tahu ler kluang station kat ipoh tu se "adik-beradik" or tidak ngan kluang railcoffee kat kluang nie..

    tp yang zana tahu
    owner asal kluang railcoffee nie mmg pindah ke ipoh perak...buka kat sana ....tak sure dia pindah tahun berapa..tp 2-3 tahun sebelum nie jugak ler....and owner tu cina mualaf kawen dgn perempuan melayu.

    Tp...kluang station yg kat kluang nie mmg dah SAH status halal/haramnya since pejabat agama pun dah keluarkan statement kat surat khabar....


  2. Sari Says:

    zana ~ eh, ntah2 tu la owner kluang rail coffee kot sbb mmg owner kluang station tu mualaf n kawin ngan pompuan melayu..selalu diaorg dua jadi cashier..alamak...
    anyway tq for the info


  3. Myra Jay Says:

    Cuba try bukak website Jbtn Agama Islam Johor chek nama kedai tu @ emel directly to them.. Risau kan utk kita sbg pengguna nie...


  4. Sari Says:

    myra jay ~ betui gak tu..klau x, asik rasa was2 je kan..tq dear


  5. qasehraihan Says:

    uiksss...ngeri jg kalau kedai itu pun spapat dgnnya t...haha..tp best je dgr air ada aiskrim tu mcm coke float kat A&W...hehe


  6. sy tak minat kopi dan jrg nak mkn kat Kopitiam. Tapi mmg elok dptkan pengesahan dr ada was2. Klik HB utk K,Sari.


  7. Sari Says:

    qasehraihan~ tu yg takut tu tapi A& W root bear float mmg best!!


  8. Sari Says:

    nur ~ xminat kopi ek? sedap tau nur..hehe..
    tq klik hb akak..


  9. Yati Says:

    Idak le teman tau, status halalnya. Kita minum kopi buat sendiri la Sari. Kopi cap kapal api. Memang cow! Hihi....


  10. Sari Says:

    yati~kapal api? terangkat-angkat kawnya yer, teman bancuh nescafe je ler..heheh


  11. Lelord Says:

    aah la kan..kat melaka dlm tesco ade gak kluang station, x sure lak adik-badik ke tak


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung