Petang semlm dilanda kepeningan..rasanya akibat ajinomoto yg berlebihan masa sarapan..balik keje bwk kete pun mcm lalok jer smpai member hon pun saya xsedor..kome tahan dak dgn pak aji ni? agaknya org kedai tu guna pak aji yg timbang kati punya kot..(ble tgok entri ni psl PAK AJI)
Sebab dah nmpk bintang2 smua, jadinya melepas lunch..bila smpai umah perut dah berdangdut..laporrrr..arghh, malas banget nk masak bila kepala ting tong ni tapi klau xmasak saper plak nak tolong masakkan? bukannya ader bibik bagai..so dgn semangat Sukan Asia, terpaksaku terpaksaku buat2 gagah demi sesuap nasi..perghhh..skimanya...
Okeh2..korang penah x makan sotong sumbat? rasanya rmai yg penah mkn sotong yg disumbat dgn pulut kan..tapi ni nk citer pasal sambal tumis sotong disumbat dgn telur hancur..resepi ni saya dpt dari kwn opis lama saya..mmg lama..mau lebih 10 tahun kot..alah, korang buat jer sambal tumis cam biasa cuma jgn le dikerat2 sotong tu..bior jer dia sekor-sekor..sambil2 menumis sambal tu, buat le telur hancur..pehtu sumbat le telur tu dlm sotong n masukkan dlm sambal..bila sotong dah masak..angkat..dah siap..
Ni ler rope sotong tu semlm..
Pehtu layan plak ngan ikan patin masak lemak (sayangnya xder tempoyak..huhu)
Nampaknya xpandang ler dah karipap ni
Apa lagi kome? cuba try masak ni..sedap weh..hasben n anak2 mmg suka smpai dema tinggalkan kepala sotong jer..badan sotong yg montok dgn telur tu dah pupus di telan..saya pun dpt sekor jer tau.. Tweet Follow @sarisaffari
Sebab dah nmpk bintang2 smua, jadinya melepas lunch..bila smpai umah perut dah berdangdut..laporrrr..arghh, malas banget nk masak bila kepala ting tong ni tapi klau xmasak saper plak nak tolong masakkan? bukannya ader bibik bagai..so dgn semangat Sukan Asia, terpaksaku terpaksaku buat2 gagah demi sesuap nasi..perghhh..skimanya...
Okeh2..korang penah x makan sotong sumbat? rasanya rmai yg penah mkn sotong yg disumbat dgn pulut kan..tapi ni nk citer pasal sambal tumis sotong disumbat dgn telur hancur..resepi ni saya dpt dari kwn opis lama saya..mmg lama..mau lebih 10 tahun kot..alah, korang buat jer sambal tumis cam biasa cuma jgn le dikerat2 sotong tu..bior jer dia sekor-sekor..sambil2 menumis sambal tu, buat le telur hancur..pehtu sumbat le telur tu dlm sotong n masukkan dlm sambal..bila sotong dah masak..angkat..dah siap..
Ni ler rope sotong tu semlm..
Pehtu layan plak ngan ikan patin masak lemak (sayangnya xder tempoyak..huhu)
Nampaknya xpandang ler dah karipap ni
Apa lagi kome? cuba try masak ni..sedap weh..hasben n anak2 mmg suka smpai dema tinggalkan kepala sotong jer..badan sotong yg montok dgn telur tu dah pupus di telan..saya pun dpt sekor jer tau.. Tweet Follow @sarisaffari
kat umah mmg takde pak aji..makan kat kedai pesan kat dia org jgn letak pak aji..tak tahan sakit kepala + rambut luruh abis
akak pun mmg xguna pak aji tu..klau mkn luo pun mesti pesan xmo aji tapi depa bubuh gak, tu yg haru tu..
sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeee
nak buat nak buat
yeay, anin nak buat..gerenti shedap tu..