Sari
Salam semua


Korang layan x citer ni? saya suka sangat tau..cuba la tengok setiap Isnin 10.30 mlm TV8, mmg ditunggu2.. sebelum citer ni layan dulu siri NCIS kul 9.30 pastu sambung jer dgn citer ni CRIMINAL MINDS
Team ni namanya Unit Analisis Kelakuan (CBU) dari cabang FBI gak..mcm siri2 jenayah yg lain, diaorg siasat psl pembunuhan cuma pendekatannya lain..x mcm CSI yg lebih bersifat forensik, diaorg lebih kpd mengkaji tindakan dan profil penjenayah, maksudnya lebih kepada sebab musabab org membunuh mcm trauma, dendam, halusinasi dan kuasa jahat @ suara halus.
Bila tengok citer ni kita akan terfikir walaupun x faham nape ader org boleh buat perkara2 yg mcm x msuk akal cthnya lepas membunuh, org tu boleh pkai baju mangsa (yg bersih), pastu makan2 smbil baring2 kat tmpt tidur mangsa n berlagak mcm dia tu tuan rumah..rupanya pembunuh tu mengangankan hidup yg sempurna sbb dia gelandangan (homeless).
Dah tengok citer ni baru saya pandang the other side atau yg tersirat bila skang ni kat paper atau berita ader kes bunuh yg ngeri mcm anak sembelih bapa, adik tikam abang, mak bunuh anak...
Disebabkan terover menghayati citer ni makanya satu pagi tu saya digegarkan oleh hasben sruh bangun sbb saya MENGIGAU..kahkahkah, rupanya saya mimpi ader sorang pompuan x dikenali dtg umah nak bunuh kami anak beranak dan scene saya menjerit tu sbb tgok anak ketiga saya dah terhiris urat nadinya dipotong oleh pompuan tu..erkkk tidakkkk!!!!
Ni mesti lupa nak baca doa tidur ni




Pada yg nak blajar kenali emosi n psikologi manusia
boleh la berkecimpung dgn siri criminal minds ni cuma jgn tiru aksi saya yg terlebih feel tu, nnti boleh bikin org sebelah sakit dada..heheheh





Labels: | edit post
5 Responses
  1. Mama_Aqish Says:

    ya...kiter pun suka citer cenggini...lebih2 lagi CSI peminat nombor satu...suka bangat diorang selidik mencari pembunuhnyer


  2. hahaha...klakarnye kak sari sampai ngigau2..betul2 menghayati ni

    sy NCIS ni sesekali je tgk,tu pun kalau tertengok sbb xingat hari dan masanye..hehe

    yg sy minat dolu2 ialah CSI,tp maklumle tadek Astro so namanya x tengoklah...whateva,mmg minat citer2 berunsur siasatan jenayah mcm ni :)


  3. Sari Says:

    mama aqish - CSI mmg best, paling suka yg Vegas

    ummi hanie - ksari pun xder astro, layan NTV9 je le..


  4. sampai termimipi2 tu K.Sari. hehehe


  5. Sari Says:

    temp. housewife - tu la psal, menghayati btul la tu, nasib x tergolek jatuh katil, hehe
    ummi hanie- silap ntv7 da...


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung