Sari
Skang ni bila nengok2 gmbor2 kat FB asik nmpk aksi yg sama jer..mula tu xprasan sgt tapi bila tgok byk2 kali n byk2 orang, baru sedor..agaknya mmg trend atau style posing terkini kot..cumanya xtau aper motif aksi2 cenggitu..muncung2kan bibior pehtu cucuk2 pipi ngan jari..

Kalau baby yg posing muncung2 tu mmg ler comey..nengok pun kelako jer..saya pun suka klau si Amni tu buat muncung2 manja tu..tapi skang ni bila dah ramai plak anak2 dara yg posing mcm tu, rasa lain la plak..xtau la klau2 ader makna di sebaliknya..

Anyway, menda ni xde la efek pape pun..mungkin pada sesetengah orang xder isu pun..takut jugak ader yg sensitif walaupun sebenarnya kita fikir yg positif..mcm orang2 yg seusia dgn saya mungkin xfaham..maklum le zaman dah berlalu..klau ikut bahasa yg biasa2 ni, org yg buat muncung tu org yg tengah merajuk..mesti kita ader dengar istilah muncung sedepa..siap ble sangkut hanger lagi..yang cucuk2 pipi tu pun saya xfaham..nak buat lesung pipit kot ek..ataupun nak nmpk lebih manis gitu..ntah la..macam2 pesen org berposing..mungkin gak aksi spontan je tu..pape la..asal bahagia..

*ader rasa nak try x buat pose cenggitu?*

Sari

Hari ni kat opis dah mula pra 5S..klau yg keje gomen, menda ni mmg tgh femes d'amos..kebanyakan jabatan ader yg dah buat, tengah buat n baru nak mula buat..mcm opis saya ni..tgh ader gotong royong a.k.a pra 5S..

Seblom ni ader syarikat konsultan yg dtg bagi taklimat..he's quite handsome guy..opss..haha..klau dulu la kan, main tgok pejabat org je yg buat 5S ni, skang ni nak xnak kena buat, buat n buat..kuikuikui

Kome tau ke apa 5S ni? kang citer pjg2 ader yg dah tau n maleh nk baca plak..klau xciter sian plak pd yg xtau..hrmm..cer citer..cer citer..heheh..

Ringkasnya 5S ni asalnya dari Jepun..kiranya pandang ke timur la..okeh, pandang ke timur smua kwn2..bagus2..org2 Jepun ni sebenonya dah lama buat amalan 5S ni..tahun 80-an dulu2 dah..tujuannya utk jadikan tmpt keje kemas n selesa..al-maklum le opis kita ni..segala mak nenek barang ader..atas meja, bwh meja, tepi meja..ikut sukati je nak letak menda..guna x guna belakang kira..silap2 tikus pun ble bukak taman kat situ..eerkkk..larikkkk..

5S ni stand for what? Sana, Sini, Situ, Sinun, Sinin? Haha..bukan arr..itu rekaan semata-mata..yg sebenonya Seiri (Sisih), Seiton (Susun), Seisi (Sapu), Seiketsu (Seragam)n Shitsuke (Sentiasa Amal)..tu smua klau nk buat kena ikut susunan S tu..xble potong Q..kang kena saman (saman tu adalah bohong ye, hihi)..jadinya opis saya ni tgh buat S yg memula tu..Seiri (Sisih)..

Ni ler contoh klau dah siap nanti..





Apalagi, jom kita buat 5S kat umah plak..rasanya mau urat pinggang tersimpul kot..
Sari
Sambungan entri semalam psl NI..

Dah jenuh mencuba tapi masih buntu, akhirnya saya nekad tepon Celcom careline di 1111..layan la mesin suara pompuan tu kejap..tekan sana tekan sini..baru la dpt cakap dgn dia punya staff..mujor staff tu cekap..tggu lebih kurang..trus dpt settlekan masalah..senang bebeno ropenya..taip je MM, nama n alamat ke 28881..siap..

Ader 1000 pelanggan Celcom terpilih yg akan dpt tiket tu..xtau le saya ni dapat ke x..harap2 untung sabut, timbul la 2 tiket tu..

Klau saper yg ader problem mcm saya semalam, ble la guna cara yg kat atas tu yer..xpun call jer 1111..
Sari
Ptg semlm dapat sms dari Celcom..

*FREE 100 mins to Celcom numbers have been credited to yr account & valid fr 2 days. Send yr name & address to 28881 & get FREE 2 Merong Mahawangsa movie tickets*


Olala..tiket free tu..citer Merong Mahawangsa beb..dgr citer filem epik dari KRU ni mmg gempak..tgok preview dia pun dah mcm filem dari oversea..perghh..klau xsilap tayangannya stat 10 Mac ni..

Jadinya, mmg trus je taip nama n alamat ke 28881 tu..tapi..ntah aper kenanya asik kuar..maaf, kata arahan tidak betul..udah jenuh try..smpai ke malam x dpt jugak..grrrr..mlm tadi dah merata search tenet psl ni tapi xder yg dpt membantu..biasanya mmg kena ader kata laluan utk daftar tapi ni xder pun bgtau pape..contohnya mesti dia ader bgtau taip REG, hantar ke 28881..pastu baru masuk nama ke, IC ke, alamat ke..hrmmm..penin teman dibuatnya weh..

Kalau ader sesapa yg ader masalah mcm teman n dpt settle, harap bebeno le dpt nolong teman ni..help help
Sari
Walaupun dah lebih sebulan filem hantu kak limah ni abis tapi bahang2nya masih xsurut..klau kat umah tu, xabis2 anak2 melayan citer ni..siap ble hafal dialog n lagu lagik..udah jadi citer lawok..bukannya dema takut..mujor dema xikut tangan si Ucop..klau x, ajernya pitam teman..

Dialog femes yg dok dema sbut..cer citer..cer citer..kita bakor..kita bakor..tambah plak dgn lagu enjit2 semut n solele tu..nak marah pun xjadik..

Rupanya kat opis ni pun sama, xjemu lagi nak gelak dgn adegan2 dlm filem tu..maklum ler, kat sini majoritinya orang Perak..mmg kena la dgn slang..elok lancor jer menyebutnya..kalau Awie dgor mesti jeles punya le..harus teroyak (menangis) dia..haha

Aritu xpasal-pasal anak teman manggil teman hantu kak limah..ater udah satu muka hitam dgn masker..padan muka teman..kuikuikui..
Sari

Skang ni smua org ble terbang yer..asal ader fulus, nak ke mana pun bisa di atur..tgok le offer Air Asia ni..dgn 5 hengget pun ble sampai ke negara2 Asia..apalagi kome..cpt2 booking tiket sbb selalunya seat utk tiket harga cenggini x byk..pat pat siku lipat..saper cepat dia dapat..zasssss....
Sari

Dah penat ber Facebook, jom usha faceblog plak..amenda tu? alah..mcm facebok jugak..cuma kaler jer lain..facebook biru..faceblog merah jambu..wahh..shesuai gitu..

Tujuan faceblog ni utk kumpul n bina 1 komuniti blogger di seluruh M'sia n dunia..ble la kita kembangkan n tambahkan lagi kwn2 maya ni..tapi yg ni xder la dpt pape mcm Nuffnang atau Heartbeat..ni hanya utk kumpul smua blogger..ble berkenal2an n bersembang-sembang..

Kalau rasa minat nak join n tau lebih lanjut ble klik SINI..ikut jer arahan yg diberi..siap..
Sari
Suke suke suke..meter mood pun jadi menaik..layan jugak pasang radio kuat2 dlm kete pepagi ni..slalunya klau gi keje xpasang aircond..konon2 nk sedut udara segor..tapi pagi ni xkira dah..hepi sokmo layan lagu versi melayu si dia..

Rasa mcm meriah jer konti Sinar FM pagi ni..smuanya nak bercakap..cuma yg rasa kureng skit sbb Krill, SY n KE xbrape fasih ckp omputih..byk yg broken English..aduhai..rasa mcm segan la plak..patutnya ada la salah sorang yg fluent..ini..buat memain jer..xmcm Abby Fana yg penah temuramah dulu..nmpk smart n smooth jer..

Apapun, terpaksa tinggalkan radio Sinar..nak try tgok live kat website plak..apa2lah..asalkan utkmu..Maher Zain..(giler kentang jugak teman ni)
Sari

Seminggu dua ni kat opis ramai betul rockers yg muncul..merdu je suara dema..kita yg dengor ni dah jatuh kesian..rasa nak tolong je telankan ayor lior dema tu..mesti ketat giler tekak dema kan..

Saper yg dah merasa kena sakit tekak n xder suara ni tau le peritnya camner..mmg xlena tido dibuatnya..ingatkan kat opis je ramai, rupanya merata org kena sindrom rockers ni..kat umah saya belum muncul lagi..cuma si kecik Amni je yg dah mula kena selsema..tu mesti sbb suka bebeno cium kucing..yg kucing tu pun suka bebeno dekat Amni..bila dia balik taska je, menyondol-nyondol kucing tu kat muka Amni..dah jenuh menarik kucing2 tu jauh2 tapi kejap je pegi nya..

Ader yg bgtau klau nak hilangkan sakit tekak ni makan aiskrim..betul ke? mungkin sbb aiskrim tu sejuk, bila masuk kat anak tekak yg panas tu rasa dingin jer kan..nyaman gitu..hehe..ble ler kome try..tapi kot2 lagi teruk plak sakit tu jgn le saman teman plak yer..larikkk

Pada geng2 rockers sekalian, jgn lupa mnum ayor masak byk2 ek..

Oh yer..saje nak kabo kat rockers2 sementara ni..tadi saya makan rambutan tau..sedap..manis..lekang..harap kome bayangkan je la yer..haha (ayat nak bagi jeles)
Sari
Saper tgok Forum Perdana kat TV 1 mlm tadi? saya angkat tgn ni, tu sbb tanya..hehe..tajuk forum "Kisah Al-Amin"..yg seronok tu ahli panelnya Ustaz feveret saya..Ustaz Zahazan b. Mohamed..selain tu Prof Dato' Dr Zalina bt Kamaruddin (IKIM)dan Prof. Madya Dr.Fakhruldin b. Mohd Hashim (Pensyarah UTP)

Selain pengisian forum yg bernas dan penuh contoh penceritaan, yg buat saya agak teruja skit ialah sbb salah sorang ahli panel tu dduk satu taman dgn saya..Dr. Fakhruldin..kiranya Dr ni orang kuat surau kat taman kami..Pengerusi surau..selalunya saya dgr psl Dr ni dari en hasben bila diaorg ader mesyuarat surau..xpenah pun jumpa face to face..berselisih kereta n lalu umah dia ada la..kiranya mlm tadi baru la dpt nengok orangnya secara langsung..

Jadinya ni nak tumpang bangga la konon2nya..org setaman masuk TV..seblum ni kami dok bangga dgn Tengku Asmadi, pakar motivasi dari MAP tu..selalu kuar kat TV1, TV3 dan radio IKIM..skang ni dia dah pindah kat KL tapi umahnya still ader org jaga..

Sronok kan tgok orang2 yg berjaya ni..harap2 lepas ni dpt jumpa dgn Ustaz Zahazan plak..
Sari
Agak meletihkan berurusan dgn keje2 clerical ni..remeh dan renyah..tambahan plak nak berurusan dgn jabatan lain..mcm bola kena pasing..arghhh..

Tetiba rindu nk buat keje2 technical..walaupun bergelut dgn masa tapi masih enjoy..
hari2 dpt buat benda baru..isu baru..info baru..best2..

Apapun, what to do..work is work..
Sari
Korang ader tgok gazet Bersamamu x? mggu lps saya ader buat entri psl Bersamamu dgn adik NI..tgok2 bila tiba masanya dah tukar episod lain plak..malu la jugak kan sbb dah war2kan kat blog utk sama2 nengok citer adik ni..mmg saya tercongok kat depan tv nak tgok sgt..siap promote kat en. hasben lagi..alih2 citer psl banjir plak kuar..huhu..

So mlm ni harap2 betul la episod adik Hairuman..klau x, kena kutuk la saya ngan anak2 n en hasben..tu blum komen dari kengkwn blogger lagi..malu2 kucing parsi teman dibuatnya..

Jadinya ready le kome depan TV3 mlm ni yer..pukui 9.30..
Hulurkan tangan, ringankan beban...
Sari
Ini ler rope Mr. X yg diwar2kan kat SINI..hencem x?..

Mujor ler Mr. X ni comey jer..klau le besor, mmg saya buat bantal busuk gitu..heheh

Posto2..

Merahnya mak ngah..

Tengah pikio mana nak letak Mr X gigi 2 ni...
Sari
Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu
Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kukucup tanganmu
Moga mengalir keberkatan dalam diriku
Untuk mengikut jejak langkahmu

Ya Rasulullah Ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kami rindu padamu
Allahumma Solli Ala Muhammad
Ya Rabbi Solli Alaihi Wasallim

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kudakap dirimu
Tiada kata yang dapat aku ucapkan
Hanya tuhan saja yang tahu

Kutahu cintamu kepada umat
Umati kutahu bimbangnya kau tentang kami
Syafaatkan kami
Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu

Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Terimalah kami sebagai umatmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kurniakanlah syafaatmu

Pertama kali dgar lagu ni dlm tahun 2003/2004 yg lampau mmg buat airmata saya bergenang..begitu gemersik alunan suara pelantunnya,Nazrey dari kumpulan Raihan..terasa menusuk dan tiba2 hati mmg menjadi rindu kepada seseorang..

Itulah manusia maksum lagi agung..kekasih Allah..tiada duanya malah Rasul yg terakhir..Muhammad S.A.W

Sempena keputeraan baginda pada hari ini, marilah sama2 kita melafazkan selawat dan salam kpd junjungan..moga kita smua mendapat syafaat baginda..aminn

Harap kita dpt dengar dan hayati nasyid yg penuh syahdu itu..
*saya xreti nk download kat sini..huhu*
Sari
Wahh..sronok, sronok..pepagi dh dpt email dari ezloveycraft bgtau yg hadiah dah di pos..
Alih2 jap tadi ader org antar sampul pos ekspress..yeay..hadiah tu dah smpai rupanya..wauu..ajernya pjg umor..

Hadiah Mr X tu mmg comey..merah gitu..cumanya xdpt nak upload gmbar Mr X tu lagi..kabel tepon tggl kt umah plak so nnti akan dikenalkan pd kwn2 smua yer..

Tunggu tau..sambil2 tu ble le klik2 hb teman..timakacih..
Sari
Hari ni akan ader meeting..pagi ni first tine jadi urusetia meeting ngan jab.teknikal..xtau camner suasananya..rasanya smua dah ready setelah kaki n tgn bergiat secara aktif sejak seminggu-dua yg lalu..tggl berlangsung jer..so hrp2 jap lagi smuanya smooth operator..

Dari mggu lepas xabis2 ngan meeting mesyuarat..smpai naik bosan teman..kena plak cakap yg berjela-jela..mmg byk input yg mcm highway..laju je lalu kt telinga teman..xder berenti byor tol pun..ater hari2 meetingnya..klau x pagi, petang..ader gak pagi n petang..mau xharu..rasa otak mcm dah crammed..

Mujor esok ader cuti umum..jadi la break sehari sbb lusanya masih ader meeting lagi..pagi n petang..apa la kenanya mggu lps n mggu ni..mmg mggu meeting sedunia kot..rasa mcm robot je dah..

Ok ler, teman nak bersiap2 ni..kome BW ler dulu..kang time lunch teman terjah kome plak..
Sari
Biasa la bila hujung minggu, mood nk berehat n bermalas-malas mesti wujudkan..nak update blog pun teragak-agak..tgok la skang ni..dah senja baru nak buat entri..hehe

Tiap2 minggu rutin ke pasar dah tentu..penuhkan stok2 basah utk dimasak pd mggu seterusnya..sambil2 tu sangkut la jugak kudap-kudapan mcm roti arab, kek n kuih-muih..standard la kan klau dah lalu lalang kat org yg menjual..mesti sangkut jugak singgit dua..

Mggu ni igt nak santai2 je tapi akhirnya ada gak sibuk yg dtg..ader anak yg kena gi sekolah sbb ader aktiviti merentas desa..ader yg kena gi kelas bahasa Arab (mggu ni statnya)..hasben plak kena gi Tg. Malim antar MIL..tu blum urusan mengemas yg xpenah habis2..selagi keje2 kt luar rumah tu xselesai, selagi tu la umah akan jadi sedondon dgn tongkang pecah..sabo je la..

Gitu la rutin yg kadang2 enjoy, kadang2 boring..esok dah keje balik n kitaran pun akan berulang mcm biasa..jemu?? setakat ni ok jer..klau kita suka n minat apa nak dijemukan..layan smpai lebam..haha
Sari

Tiap2 tahun bila tiba je tarikh tu mesti isu yg sama akan diperkatakan..dah jadi kebiasaan kot..apalagi klau bukan Hari Kekasih (kekasih ker?)

Tahun ni nmpknya ader skit anjakan ke arah yg positif..TV pun dah xnmpak lagi iklan2 psl Valentine ni..klau x berderet tayangan gambar psl cinta..citer plak semua citer omputih..dah sah2 diaorg mmg sambut.. kita ni pun tumpang la sekaki payung dosa..

Lega plak bila baca paper semlm yg pihak JAKIM akan buat JIHAD memerangi sambutan Valentine ni..ada la beberapa cara yg akan diaorg gunakan utk membenteras gejala sosial yg bakal timbul hasil pertemuan sepasang kekasih yg blum tentu menjadi satu ikatan yg sah..

Kalaulah ader rasa ingin berbalas cinta, balaslah menggunakan cara yg boleh membawa ke syurga bukannya cara yg membawa dosa..apakah kita nak menilai diri dengan sekuntum bunga, sekeping coklat atau makan berteman lilin berbanding jatidiri seorang muslimin dan muslimah??

Saya sendiri ader anak remaja n mmg kerisauan tu tetap wujud..kita pun pernah muda dulu kan..cumanya zaman n suasana je yg berbeza..naluri mmg xdpt dibendung cuma boleh dikawal..selalu saya ingatkan diri sendiri utk mencari apa yg kurang sbb saya sedar xguna teori yg menimbun sedangkan amalannya zero..

Apapun sama2lah kita mengubati racun percintaan ini dengan berusaha menyediakan penawarnya di sudut hati..

Ingatlah bahawa pasangan kekasih yg asyik dibelenggu dosa, kasihnya itu cuma hiasan nafsu dunia semata..pabila di Akhirat kelak tatkala di hadapan keputusan Allah, masing2 mahu menyelamatkan diri dgn menjadikan org yg kita kasihi dulu seperti musuh kerana mahu diri terselamat dari siksaan Allah..

Kalau nak buktikan kasih sayang, buktikan dengan cara yg halal, indah dan penuh barokah..bernikahlah..

Wallahualam...
Sari
Wahai orang2 kampung..mintak maap bebanyak ler..teman pun terheran jugak sebenonya..mmg malam tadi awal2 dah nunggu depan TV3..gara2 nak nengok Bersamamu..kan saya ader buat entri pasal rancangan ni semalam..yg kat SINI tu.. tgok2 lain plak yg kuar..citer banjir kat Segamat..ayoyo..nape ek?? rasanya dlm preview Bersamamu, mlm tadi kisah adik Hairuman..suda tukar ka???

Anyway maap le klau ader yg tggu mcm saya..promote2 tapi xder plak..huhu
Sari

Malam ni korang free x? klau ader masa, ble la tercongok kat depan TV..pukul 9.30 di TV3..apa lagi klau bukan rancangan Bersamamu..InsyaAllah mlm ni ada la citer psl adik ni..nak tau lebih lanjut apa dah jadi dgn adik Hairuman, ble la klik SINI

Nanti ble la kita selami n tgok dari jauh apa perkembangan terkini adik ni..klau ader rezeki lebih ble la kita hulurkan tangan ringankan beban..sharing is caring..
Sari
Nak join jugak la geng2 gegar ni..
Moh le kita join skali


SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

Tutup 9 feb 2011, pukui 6 ptg
Sari
Dia datang...clap3x..dengan InsyaAllah melayunya..
hermm..kalau ler dapat pegi tgok, alangkah seronoknya kan..jadualnya 25 dan 26 feb 2011 ni kt Stadium Malawati Shah Alam


Aritu ader gak usha2 tiket dia tapi mak aii..tinggal yg RM200 ke atas jer..menung kejap teman..baru nak berangan posing sebelah dia..dpt autograph dia..aduhai..

Tapi xper, akan cuba mencari-cari n mencuba nasib..mana tau kot2 tiket yg rege RM53 tu ditambah lagi atau masih ader lagi atau ader yg xjadi pegi atau ader yg nak let go tiket ke..(ader ke?)

Alahai..mcm x caya jer saya teringin nk gi konsert..jgn en hasben tepuk dahi sudah..
Sari
Dalam sibuk2 keje arini, terpandang plak email..alamak..dah seminggu tuan punya blog ezloveycraft menunggu details dari saya...camner la saya x prasan langsung tentang pengumuman pemenang ni..mujur penganjurnya baik hati tunggu smpai seminggu..klau x, melepas la saya..

So dengan gediknya saya segera terjah ke blog ezloveycraft..taraaaa


GA ni saya join 6 jan aritu..kat blog contest saya kat SINI..tu yg xprasan kot..hehe.

Timakasih juta2 kat penganjur..tahniah jugak pada semua pemenang n pada semua peserta yg join GA tu di blog n FB..

Dapat hadiah nnti saya update lagi k..
Sari

Minggu lps dpt tengok sekerat je rancangan ni..rancangan apa? ni ha..talk show oleh Faizal Ismail a.k.a FBI, penyampai radio Hot FM yg femes n fofular tu..waktu siarannya jam 8.30 mlm, setiap Jumaat di TV9..

So sekarang ni tgh layan talk show FBI ni..episod mlm ni jemputannya ialah Cikgu Shida..penah dgar x nama Cikgu Shida ni? ala..yg selalu miming lagu kat You Tube tu..korang kenal kan..klau x kenal ni ha rupa orgnya..tgh posing ngan Faizal..hehe


Cikgu Shida ni masih single tau n dia mmg betul2 cikgu..cikgu sekolah rendah..klau tgok video2 ni kat FB @ You Tube mmg kelako n agak over..utk suka2 kira bole la..jgn xtau smua yg korang tgok tu Cikgu Shida buat sendiri..dari make-up smpai la editing..not bad kan..

Okeh, nak layan citer talk show ni dulu..
Sari

Harini smua org cuti..Gong Xi Fa Cai..
Pepagi ke pasar pun xder peniaga cina yg berniaga so ikan mmg kurang sesgt..klau ader pun mahal melambung..jadinya layan ayam kampung je la..

Sedari malam tadi asik melayan citer cina je..2-3 channel dok tayang filem, drama, nyanyi2 yg smuanya berbahasa cina..apa nak di kata..standard la tu kan..tapi ok gak layan citer2 cina ni smua..ader yg lawan, ader yg lawak..skang ni pun tgh melayan citer CJ7 yg Stephen Chow berlakon tu..w/pun ada yg x logik tapi touching tetap touching..

Rasanya 2-3 hari ni, itu je la pilihan yg ader..yg xder cuma limau..heheh
Sari
Minggu ni kan panas kejap dengan isu HearBeat..ala yg ader iklan valentine tu..yg entri kat SINI tu..

2-3 hari lepas dah nmpk ader kengkwn blogger yg sgt baik hati tolong editkan iklan HB ni..timakasih DEQLIS yg sudi berkongsi sama2..jasamu dikenang..jadinya baru hari ni berkesempatan nak tepek balik HB kat sini..harap2 ada la yg sudi klik2..

Sebenonya saya pun baru je register HB, nmpknya dah lama tapi baru je nk tergoda n tergedik-gedik nak join..sambil tu dok cuba nk memaham apa ke mendanya HB ni n akhirnya dgn cepat mengklik-klik HB kengkwn..tulun-menulun kan..

Cumanya agak musykil bila check di report HB.. di ruangan overall daily statistics..zero..kosong..padahal ader kengkwn yg bgtau dioarg dah klik HB tu dari hari pertama saya register..kalau x silap, saya removekan iklan HB ni dlm 2 hari jer so hari2 lain tu mana peginya klik2 kwn2 smua??? ada gak tanya pd Cute Mum yg rajin buat tutorial contohnya psl nak check brape byk klik yg kita dapat kat HB ni..katanya mungkin lmbt skit masuk..dlm sehari..

Nmpknya kena sabar skit ye..ajernya gelojoh kot saya ni..hehe..so jom le kita sama2 klik..mcm dema kata..i klik u, u klik i...heheh
Sari

Pagi ni srnoknya bwk kete..jalan2 lengang jer..xder sesak2 mcm hari biasa..almaklum, sekolah byk yg dah tutup..smpai opis pun, parking byk yg lompong..kira ble parking mana yg berkenan..

Harap2 time balik keje kang pun sama..takutnya kat pusat bandar jem..tambah plak kat area tol..sah2 org cina makan besar ptg ni..yg buat byk kete tu kaum2 lain yg join cuti panjang..mcm kita ni tumpang seronok la kan sbb dpt cuti berderet-deret..

Moga2 mood cuti tu x terbawak-bawak dgn keje..semangat2 weh siapkan keje..
Sari

Memula dgar iklan psl ni kat radio SINAR..lawak punya iklan..ader 2 suara lelaki bersembang..diaorg dok confuse yg diaorg ni ikan ke donut..klau ikan nape dduk atas darat? klau donat nape la ader ikan kt dlmnya? last2 sorang tu cakap lebih kurang camni..agaknya mak kita ikan, bapak kita donut kot..kahkahkah

Tapi sbb iklan yg lawak tu la yg buat saya teringin plak nak ngap2 donut ikan ni..tgok rupanya mmg mengancam..harap2 rasanya pun berbaloi la..

Jom kome kita singgah KFC..