Sari
Salam semua...
Ader citer psal tersangkut dlm lif ni..mggu lepas hari jumaat, waktu balik keje ader orang dah tersekat dlm lif di opis saya..lif tu mmg xbrape ok semenjak dua menjak ni tapi ader yg kata dah ok ari jumaat tu sbb ader yg dah berjaya smpai dgn selamat guna lif tu...jadinya bila tiba waktu balik berduyun-duyun la staf2 kat bangunan ni terpa ke lif...kisahnya bermula dari tingkat 6 bila tetiba lif tu mcm gegar n tersengguk-sengguk...dgarnya ader 5 org kat dlm tu...smuanya pompuan..bila dah xok tu diaorg cuba tekan butang ke tingkat yg lebih bwh tapi still xmenjadi..dari tingkat ke tingkat lif tu tersekat..jalan, stop, jalan, stop, smpai ke tingkat 1 trus stop n xgerak2 lagi...mujur lampu dlm lif xpadam n memasing mula capai handphone, cuba nak dail mana yg boleh sbb tau je la line dlm lif slalu xder...dah rezeki, sorang daripada mereka dpt contact kwn seopisnya yg masih blum balik...explain lebih kurang utk dptkan bantuan...sementara tu ikhtiar mula dibuat...emergency button ditekan, pintu lif diketuk2 dgn tangan, dgn kunci smbil ader yg melaung-laung kot2 ader yg dgar...rupanya klau xbuat camtu org kat luar xtau lif mana yg dah jammed...klau dpt ketuk n jerit kuat2 lagi elok...dlam pada tu tingkat 1 dah rmai org...smua pintu lif diketuk sbb xtau lif mana yg sangkut...bila dah kenalpasti trus diaorg amik besi (pembaris besi rasanya) selit2 kat celah pintu lif...susah gak rupanya nk bukak...bila bahagian bawah renggang yg atas plak terkatup...nak tahan dgn jari @ tangan takut tersepit plak...cuba punya cuba akhirnya berjaya la pintu tu dibukak..merah padam muka brother tu merenggangkan pintu...fuhhh, kuat betul dia...bukak jer trus smua org bersorak-sorak gumbira n smua yg terperangkap tu pun kuar la dgn aman damai smbil terpaksa angkat skit kain sbb lantai lif tu dah x sama level dgn lantai tingkat 1...muka memasing senyum walaupun kesan pucat n cuak masih berbaki lagi...tapi yg best tu ader sorakan yg extra utk salah sorang mangsa yg kuar tu sbb rmai kengkwn seopisnya dah menunggu...nasib dia xbagi lambaian ala-ala ratu...xtau la tu sorakan tu utk aper, yg pasti...weiiii, korang gelak ekk...grrrr...ksari takut tau..ketaq x abih 2-3 ari ni...tambah2 pagi tu ader bacaan yasiin n tazkirah pasal kematian kat opis...insaf kome.. papepun timakasih smua yg membanting tulang berhempas pulas menyelamatkan saya n 4 yg lain...xder anugerah nak bagi korang smua cuma jasa kalian tetap dikenang n pasni saya akan pandang sebelah mata je kat lif tu..heheh

Labels: | edit post
4 Responses
  1. Nadiah Sidek Says:

    le..kak sari pun salah sorg dlm lif tu ke? mesti takut, kan? nadiah tgk dlm tv org tersangkut dlm lif pun dah cuak pdhal cerita je pun :p. tak dpt bygkn kalau berlaku betul2..mintak la dijauhkn..


  2. Sari Says:

    a'ah..masa tu memcm pk..alhamdulillah slmat..




Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung