Sari

Salam semua..
Mggu lepas dua anak saya sambut hari lahir selang 4 hari, jadinya tercetus idea nak menyingsing lengan memerah air tangan kot2 menjadi..biasanya beli jer kek..mkn2 gitu jer..sambut tetap sambut sekadar meraikan..
Terus terang saya mmg xarif dlm aktiviti bakar-membakar (kek), klau setakat biskut boleh la..tu pun tggu nak raya baru buat..heheh
So, dgn berani2 takut..terjadilah menu mcm yg korang dpt tgok kat bwh ni..tenkiu pd smua assistant (anak2 n hasben) yg ringan tulang menyempitkan dapur n mencuri-curi makan..hepp

Makaroni bakar

Cheese cake
(basenya biskut marie, prasan x kek tu mcm xnaik jer?huhu)

Blueberyy muffin
(tray yg sebenar hilang xdpt dikesan,haha)

Sronok dpt memberi sesuatu klau penerimanya menghargai..walaupun sedari kecik saya xprnah rasa mak saya buat mkn2 cenggini tapi hati tetap berbunga bila dpt buat sesuatu utk anak2 sendiri pd hari yg mereka mau kita ingat dan raikan..harap2 kalian dpt rasakan curahan kasih sayang yg sentiasa mak tuangkan ke dalam hati kalian...cinta seorang mak tetap akan subur meski bumi di sapa kemarau yang panjang..love to you all

Labels: | edit post
17 Responses
  1. Salam Sari
    tahniah ya dapat menyiapkan menu menarik untuk keluarga.saya sendiri akan bertambah semangat nak emmasak kalau family gembira dengan air tangan saya (masakan yang dimasak dimakan sehingga habis)..


  2. Sari Says:

    timakasih masyitah,
    nnti klau msak sedap2 jgn lupa kongsi resepi tau..


  3. fa10 Says:

    saya dulu pun x reti bab2 di dapur ni, tp dah duk di negara org ni terpaksa la belek resipi... best juga rupanya masak ni, tp nak kemas balik dapur yg berkecah tu yg malasnya


  4. Nadiah Sidek Says:

    ala kak..nadiah ni sejak duk di perantauan baru la belajar2 buat kek. dpd dulu lg teringin buat kek tapi selalu takut kek bantat je..sudahnya mmg tak terbuat langsung. alhamdulillah menjadi je kek nadiah :)

    utk buat kek, kena pastikan telur tu kena suhu bilik. biasanya nadiah akan keluarkn telur dr peti sejuk sehari sblm buat kek. suhu telur ni antara penyebab kek jadi bantat


  5. Sari Says:

    fa10 - betui tu, pulak2 dah jadi bini n mak org, kena blajar la jugak,mmg best bila msak menjadi n famili puji..kembang gitu kan..hehe

    nadiah - tq bagi tip psl telur tu..klau kat tmpt org nak xnak kena la geledah resepi yer. msti adventurekan..hihi


  6. nampak ok je cheesecake tu. sy pun buat cheesecake dlm 3 kali baru nampak cantik sikit. yg penting kita cuba sampai jadi elok K.Sari.


  7. Sari Says:

    mmg kena cuba buat lagi ni..ader resepi yg mengancam ble la bg ksari ekk..


  8. Lynn Nasir Says:

    salam kak sari,

    rasanya loyang cheese cake tu beso sgt. try pakai yg comel sket, tapi tinggi. cheesecake patutnya tak kembang, melainkan yg jenis japanese cotton tu :)


  9. Sari Says:

    ye ke lynn? ksari guna saiz 20cm..slalu kena guna saiz brape ek?


  10. zh-ena Says:

    bila anak2 dan suami memuji pasti rasa bangga kan


  11. Sari Says:

    betui3x, hilang smua penat lelah,hihi


  12. hazlina Says:

    Nice blog…feel free to visit my blog and follow each other..:)


  13. Sitisifir10 Says:

    uuu...sedapnya nampak...jom duduk berjiran :P


  14. wah! rajinnya k.sari...
    terharu tgk kerajinan akak. klu la saya pandai masak kek huhu....


  15. Sari Says:

    hazlina - ksari xble nk folow sbb widget follower hazlina xkuar..nnti ksari tgok balik yer, anyway tq sudi singgah..
    siti sifir- ok gak tu, ble hari2 mkn ayam fresh..hehe
    wan - ksari pun xreti gak tu, terkial-kial ikut resepi




Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung