Sari

Salam semua...
Baru nak berkecimpung cuti2 di musim cuti sekolah..dulu xkisah sgt psl cuti sekolah sbb smua anak tggl skali tapi bila ader yg dh jauh skit mula la kena plan cuti..jadinya saya n hasben pun cuti la semlm n harini..gi mana? KL je..
Semlm dgn semangat kami gerak ke KL..anak2 dah senyum simpul sbb dpt jenjalan ke ibu kota, almaklum biasanya dtg sini gi umah sedara mara mana merasa nak berpoya-poya..lalalala..but guess what? ble plak tmpt yg nak dituju tu tulis -open from Tuesday to Sunday- ha? Isnin tutup? huwaaaa..kami dah smpai depan pintu ni..aduh, mmg ler nk marah tapi mmg ler salah kami sndiri, nape la x check kat internet ke apa ke..arghhh...apapun tata PETROSAINS (sob, sob)..
So go to second destination..AQUARIA..dah xkira dah, nak pulun dlm tu smpai lebam..hihi n mmg pulun pun smpai bateri phone saya abis n memory card hasben pun full,hehe..punya sronok smpai x teringat langsung nk amik gmbr kami..beruntung la wahai ikan2 semua..
Nasib baik sgt sbb dpt tgok waktu mkn ikan piranha (2 minit je selesai mkn smpai ke tulang, huhu)
n yg paling best tgok 2 penyelam (Nizam n lupa lak nama sorang lagi tu) bagi mkn smua ikan dlm tangki utama terutama Bob (ikan kerapu terbesar-80 kg tu) n Cyntia (klau xsilap, ikan pari jantan terbesar)
(masa ni divers tu x smpai lagi ke tangki)
rupa2nya dari luar tangki kita hanya nmpk saiz ikan2 tu 30% lebih kecil dari saiz sebenar so bila tgok ikan jerung lalu atas kepala rasa ngeri semacam jer..huhu
tambah plak ngan tgok ikan pari ni..hehe
opps..ader plak terselit sekpg gmbar diaorg, jadi la..

Walaupun agenda utama x trcapai (oh PETROSAINS) tapi layan jugak la (nk sedapkan hati)..jenjalan kat SURIA, Toy'R Us smbil menapak ke stesen Rapid KL n Putra, kepala pun dah fenin2 so time to go home..harap2 anak2 puashati n nnti konon2 ble la buat karangan utk cikgu psl aktiviti masa cuti dgn tajuk "Bercuti ke Petrosains Yang Ditutup" hehe..


Labels: | edit post
10 Responses
  1. Nadiah Sidek Says:

    part tgk piranha mkn paling best tu


  2. Sari Says:

    btui3x.best tapi ngeri..


  3. tak tahu pulak Petrosains tutup Isnin.
    Sy dah bawak anak sulung pergi Aquaria tu masa umur dia 2 thn. Nampak dah lain sikit interior. ada tukar sikit dr thn 2006.


  4. IdzaLia Says:

    Lia tak penah lg tgk piranha tu.. mesti gerun kan.. huhu


  5. Lynn Nasir Says:

    salam,

    kak amik tak picture kat depan pintu tu? kami siap beli plak..mahai beno..(nasib cantek je aii kat dlm gambo tu, hehe!).


  6. Sari Says:

    temp.housewife - tu la psl, confident jer bukak...
    lia - nnti lia gi la bwk khalid tau
    lynn - mmg ader bdak pompuan dah siap tggu kat pintu dpn sruh amik gmbr tapi kami direct ckp xnak sb tau ni msti nak tekan punya rege..


  7. akuaria ni mmg tmpt fav anak saudara. tiap kali bertandang ke KL mesti dia mntk nak g akuaria. huhu... lama plan nk pergi Petrosains. blm terlaksana lagi cita2. best tgk keluarga k.sari berjalan2 sempena cuti sekolah. meriah!


  8. Sari Says:

    x cukup meriah la wan sbb xbwk smua lagi tu..hehe, bila nk gi petrosains?


  9. rasa dah lama tak pergi aquaria tuh!
    tetiba rasa nak bawak zahraa jalan-jalan ke sana :)


  10. Sari Says:

    bwk jgn x bwk, msti dia tnjuk2 n ckp fish..fish..heheh


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung