Sari
Hari ni masak daging lagi ke? dah 2-3 hari raya mesti menu utamanya berasaskan lembu, kambing n kerbau kan...teman pun udah xtau nak masak apa...kat peti ais tu ader lagi daging, tulang n hati...petang kang baru pikio mana satu idaman kalbu yang akan jadi korban makan malam...kuikuikui

Citer pasal daging, teman nak kabo ni ha...wahai orang2 Ipoh sekalian...bahawasanya teman udah jumpa kedai juai burger bakor...yeayyy *lompat bintang*...xyah pegi jejauh dah...

Sebelum ni dok meleleh ayor lior + ternganga nengok orang update pasal Rawang Burger Bakar yang femes sesangat tu...dalam hati memang nak sangat menerai (try) burger tu tapi apakan daya...jarak memisahkan..cehhh..

Jadinya raya pertama tu, teman balik Kedah...sampai Ipoh udah petang...kat umah dah ader rendang ayam tapi tekak ni macam gatai nak mencari roti nan cheese...so malam tu merewang dengan hasben pegi kedai mamak...teman kalo datang situ, memang menunya roti nan cheese...setakat ni feveret ler sebab cheesenya banyak...hmmmm lemak berkrim weh....

Tapi apakan daya...kedai tu adalah tutup...aigooo..agak frust di situ...cuba la cari port lain...gagal...sana sini tutup...errrr...baru teringat...RAYA la...ajernya...

Pusing punya pusing, dah decide nak balik...nak try satu kedai lagi...dekat2 umah jew...closed jugak...kahkahkah...ok, fine...jom balik...tengah2 nak kona tu, hasben nampak satu khemah kecik...ader banting di situ...IPOH BURGER BAKAR...eh2...macam penah ku lihat...a'ah..teman ader like kat FB aritu...siap tengok map kat mana lokasinya...camana ble terforgot tempat ni ek?...

Memang rezeki nak merasa nampaknya...ader la hikmahnya semua kedai yang dicari tutup sebab Tuhan nak bagi yang lebih baik...amin, amin...

Orang yang menunggu boleh tahan...xramai sangat...raya kan...kerusi untuk makan pun ader 5-6 biji je...tengok2 menu...segan plak nak amik gambo...menunya ader yang ala carte n ader yang set...yang set tu dia bagi ayor dengan sosej...jeling2 meja sebelah...nampak daging burger tu...hmmmm, tebal okay...lebih kurang macam Rawang Burger Bakar tu...rege xtau le plak teman sama ke x...yang teman tengok rege untuk set yang teman oder tu RM17.50...double cheese burger (daging) + ayor + sosej 2 ketui...

Taraaaa...

Senang citer burger ni menepati selera n citarasa teman n hasben...daging/patty nya tebal n juicy...tambah dengan sos lada hitam...plus plak cheese...yummy sakan...kami share berdua...alhamdulillah dua2 kenyang...rasanya berbaloi...kalo datang ramai2 boleh ler oder lebih...ader single, double, triple....nak tambah patty pun boleh...ikut ler tangki perut memasing...heheh

Amacam kome? Terlior dak? Kalo tanya teman sure teman nak makan lagi...nak try yang lain plak...diet ke, lemak ke, teman pejam mata jer...nikmat makan weh...hahah...


Labels: | edit post
6 Responses
  1. sy tak pernah lg pergi merasa burger bakar kat Rawang tu. Padahal bukannya jauh sgt kalau nak pergi.


  2. Sari Says:

    nur - kena rasa tu...mesti mabeles :D


  3. Ateyn Bella Says:

    ni dekat mane ni kak? teman dah lame mengidam!


  4. Sari Says:

    Ateyn bella - ni kt deret rumah kedai depan balai polis simpang pulai...mlm je bukak


  5. deret kedai depan balai polis yang dulu ade jakel tu erk?


  6. Sari Says:

    Fishakikilala-yer dik..dekat2 situ je ;-)


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung