Sari
Sabtu baru ni lepas short discussion, teman n famili shooot to KL...lokasi tumpuan : Kenanga Wholesale City (KWC)..mujor highway ke Selatan x jem...yang ke Utara nampak padat sikit so memang smooth la perjalanan...horey horey...

KWC ni ialah tempat beli belah borong yang terbaru...ader 800 kedai yang jual macam2 produk di bawah satu bumbung...memang macam2 ader kome...baju, tudung, kasut, beg, perhiasan....kalo xsilap ader 10 tingkat...parking kat basement ader, kat atas (tingkat 8-10) pun ader..yang best tu parking free walaupun agak penin dengan parking lotnya..ngeee

ni le bangunannya...jangan pandang luaran yer


Jangan riso sesat sebab sentiasa ader petunjuk untuk ke setiap tingkat


Kat sini kebanyakan kedai jual borong...tapi ader juga yang jual runcit..kena tengok kat luar kedai, dia ader tulis kat dinding, borong sahaja atau borong & runcit...kalo yang xder tulis tu kena tanya direct kat tukang jual yer..hehe

Bergantung kepada kedai, pembelian borong boleh bermula dari 3 helai, 6 helai ataupun 10 helai...ader yang boleh campur2, ader yang boleh campur kaler je...tu ikut budi bicara tauke kedai...yang pasti memang murah kalo beli borong...contoh :- baju kurung : sehelai RM130 tapi kalo 3 helai jadi RM240..maknanya sehelai jadi RM80 je...baju pun bukan design kosong tau..siap ader manik2, labuci bagai...kalo kat Ipoh ni, design cenggitu mau RM150...  

So memang lenguh kaki nak menyelinap ke semua kedai...tu belum bab rambang mata lagi...kalo buat bisnes, memang tempat ni sesuai sesangat...berbaloi-baloi *jom bisnes online*

salah satu kedai baju kurung..ni kira taraf biasa2 je...yang kedai taraf butik2 pun ader cuma segan nak amik gambor...


ni baju budak2...


ni untuk yang minat kelab bolasepak


Kat KWC ni ader jugak kemudahan macam tempat makan & surau...cuma yang food court tu untuk non-halal je so hati2 yer....

Udah separuh menyoping, perut pun dah berkeriuk...cari2 tempat makan, jumpa ni...kat tingkat LG...nama kedai KOPI O...


Perasan x apa yang menarik kat meja makan tu? Ahaaa..kaki mesin jahit kan...so sempoi one..suke..


Ni menu yang teman oder..pakej : chicken chop (boleh pilih sos) + nasi goreng + kentang goreng + ice lemon tea....memang sedap n super kenyang...bagus untuk stamina sambungan shopping..hehe


Budak ni asik layan kentang je...heppp


Ronda punya ronda, udah sampai ke petang...kira seharian le kitaorang kat sini...ajernya lupa diri jap...apapun lega sebab stok raya dah 90% settle...lepas ni boleh duduk diam2 walaupun dalam ati macam nak datang lagi...haha...napsu-napsi betoi :p

Apapun, kome try le datang sini...mana tau kot2 ader yang berkenan...tak berani plak teman nak kata recommended sebab taste orang ni lain2...cumanya kalo datang sini, pakat datang ramai2...dapat beli borong + rege murah...*jom kome, kita buat rombongan*






Labels: | edit post
15 Responses
  1. Ummi Hanie Says:

    oh myyy !! camaner hanie baru tau pasal KWS nih ! kalo pegi, sure rambang mata tahap gaban... hoho


  2. wah dah shopping raya. Nur ni tak boleh keluar sgt skrg takut terberanak tgh syok shopping. hehe


  3. sangat best kan??? p sana mata jadi kaburrrrr... tak reti nk beli mana satu.. semua pon muraaahhhh.. apa lagi.. yok berbisnes heheehe


  4. Sari Says:

    ummie hanie- bukan setakat rambang mataje..boleh gelap mata lagi..heheh...cepat2 gi :)


  5. Sari Says:

    nur- nampak gaya lepas beranak boleh kuruskan badan kat sini...janji poket penuh..hihi


  6. Sari Says:

    gojes - serius xkeruan...jom kita jongket kat sana lagi...join venture, amacam?


  7. Marina Says:

    duk ipoh gak ker? marina nak gi kenanga wholesale city la nanti...nak borong nak wat business...hehe.. salam perkenalan..


  8. Sari Says:

    marina - salam perkenalan jugak...tq singgah sini...kita pun org ipoh jugak..nnti brong lebey skit tau :)


  9. Anonymous Says:

    When I initially commented I appear to have clicked the -Notify me
    when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I get 4 emails with the
    exact same comment. Is there an easy method
    you are able to remove me from that service? Thanks a lot!


    Feel free to visit my web page; more details


  10. Anonymous Says:

    Paragraph writing is also a excitement, if you know then you can write
    if not it is complicated to write.

    my page more info


  11. Anonymous Says:

    Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you
    wrote the book in it or something. I think
    that you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but
    instead of that, this is magnificent blog.
    A fantastic read. I will certainly be back.

    Here is my webpage visit this site


  12. Anonymous Says:

    Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other blogs?
    I have a blog based on the same ideas you discuss and would really like to have you share
    some stories/information. I know my viewers would value your work.
    If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.


    Here is my web blog ... Visit here


  13. Anonymous Says:

    Normally I do not learn article on blogs, but I would like to
    say that this write-up very pressured me to check out and do so!
    Your writing style has been surprised me. Thank
    you, very nice post.

    My weblog www.plasticchairssa.co.za


  14. Anonymous Says:

    Great information. Lucky me I discovered your website by accident (stumbleupon).
    I've book marked it for later!

    Have a look at my blog :: love quote


  15. Anonymous Says:

    If you wish for to obtain a great deal from this paragraph then you have
    to apply these strategies to your won weblog.


    Feel free to surf to my web page: sell online


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung