Sari
Kome penah dengor nama Restoran Assam House? teman setakat dengor tu ader le tapi xtau le camaner ropenya..penah nengok pun masa hos TV3, Maria tu dok promote dlm Jalan2 Cari Makan..

Ajenya ader weh restoran tu kat Ipoh ni..siap ader 2 buah lagik..satu kat Greentown Business Centre n satu lagi kat Medan Gopeng..klau org Ipoh, 2 tmpt tu mmg org biasa dgor n senang benor nk cari..teman je kot yg x ketahuan..

Restoran ni halal, makanannya ala2 nyonya style..pilihannya pun byk..kome pilih je mana yg berkenan, teman nk ngabo mana yg sedap pun idak le teman reti tapi nk share skit2 tu ble ler..

Ni le antara makanan yg ader kat situ..slmt menengok ye, klau kome rasa mcm nk tertelan ayor lior tu, cepat2 le cari kedai ni..cumanya kome kena byor sendiri le..heheh..teman tlg promote je..xder dpt komisen pun..sesaja nk kongsi pd kome2 yg rasa nk ubah selera..

Assam House Restaurant..amik le no. teponnya..

Selamat Datang..masuk ler, jgn segan2

Kari ikan dgn bendi + tofu..just nice..

Cedok2 sayor

Sambe tomih udang + petai..

Tauhu masak aper ke ntah..tapi ader telor + sos tiram n pekat2 tepung jagung

Isi ayam goreng tabur bijan..sesuai bebeno utk budak2

Ayor cincau..

Amacam kome? ader rasa terlior x? sekali-sekala mkn masakan nyonya apa salahnya ye x..tepuk perut tanya poket..daaaa...
Labels: , | edit post
2 Responses
  1. Yati Says:

    Masakan nyonya ke, nampak sedap. Tak pernah sampai lagi. Special ayor cincau tu. Sebaldi dia bagi ice yek.


  2. Sari Says:

    Yati~ok le masakannya cuma xbrape pueh sbb x pedeh(pedas)..hehe
    ajernya ice lagi byk dari cincau..:0


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung