Sari
Balik keje semalam rasa xnak kuar kete jer..klau boleh nak bawak 30 km/j..pastu klau ader traffik light pun bior je merah lama2..radio tu pun klau ble toksah le iklan2 ke, pasang lagu lain ker..haha..mcm aper je kan..tapi tu lah..semuanya gara2 si jejaka Lubnan tu..MAHER ZAIN..ptg semlm dia ke udara di radio feveretku SINAR FM..seminggu dua ni mmg xder citer lain..asik2 dia jer..surat kabo, tv, radio smua ader dia..plak2 2dia baru abis buat konsertkan..lagi la byk promo psl dia..klau ingat dulu saya ader buat n3 psl Maher Zain ni dlm bulan Julai, masa tu dah ader pun smua lagu2 dari albun Thank You Allah, siap transfer dlm pendrive utk dgor dlm kete..tu blom kat pc opis n umah..ringtone handphone lagik..hahah..mcm bagus jer padahal lirik lagunya pun xhafal sgt..Apapun mmg kagum dgn bakat yg dia ader dan cara dia berdakwah..dari seorg yg tersasar jauh dapat kembali ke pangkal jalan dan mampu pulak mengajak insan2 seluruh dunia mengingati dan mentaati Allah..peminat di FB nya pun dah mencecah 700 ribu lebih dan yg paling bangga tu lebih separuh dari jumlah tu adalah peminat dari Malaysia..cayalah..teringat antara kata Maher Zain masa dalam konti tu..klau kita berkorban sedikit di jalan Allah, insyaallah Tuhan akan beri kita lebih banyak, yg x pernah kita jangka dan duga..jadi tiada istilah terlambat untuk kita muhasabah dan merubah diri demi menghadapi kehidupan yang hakiki...wallahualam
Labels: | edit post
4 Responses
  1. Cery Says:

    betul tu dear..lagi banyak yang kita beri..lagi byk yang Allah akan ganti


  2. Sari Says:

    yess..harap2 lepas ni kita lebih byk memberi yer..


  3. huhu,maher zain cth baikkan utk org yg nk kembali ke jln Allah..kitorg nipon,hmm..kdg nk jage solat betul2 pon pyh =(


  4. Sari Says:

    betui tu mamaumarmaryam, harap2 kita ble berusaha lagi ke arah yg lebih bermanafaat, aminn


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung