Sari

Tgok x TV9 mlm tadi? saya pun kebetulan tekan channel tu, memula xprasan itu Halaqah sbb suasananya yg lain, cuma ader terprasan dah xder rancangan ni setiap Ahad, ingatkan dah tamat, rupanya tukar waktu, format, pengacara dan boleh dikatakan bertukar sama sekali skali...

Tajuk malam tadi "Pohon Hidup"..ralat sgt sbb xtgok dari mula, rasanya dah separuh siaran...tgok2 ader penampilan daripada jurulatih kecerdasan emosi dan spiritual, saudara Aminul Rachman Pulungan, muda orangnya dan bila dgar jer dia bersuara, aduhhh sungguh menusuk qalbu..terusik dan terbuai mendengar bait-bait patah perkataan yg meluncur dari mulutnya, sayu, sedih, insaf dan termangu mengenang diri sendiri yg masih lemah, jahil dan sering tertewas dengan duniawi..ditambah pulak dengan gandingan Mufti Perak, Tan Sri Dr. Harussani Zakaria yg banyak memberi nasihat dan peringatan...bayangkan Mufti sndiri pun mengalirkan airmata...arghh, terasa sgt kerdilnya...mmg satu pembaharuan yg sgt istimewa dan lain dari rancangan agama yg lain, sungguh2 ni, klau nak rasai dan hayati, mggu depan jom kita tengok episod seterusnya..rupanya mggu lepas rancangan ni dah mula bersiaran di kaca TV9 jam 10 malam setiap Selasa dengan pengacara yg memiliki suara yg menikam jiwa, Haji Ahmad Noor Sulaiman..(ruginya terlepas episod memula..huhu)..
InsyaAllah, masih ader masa untuk kita sama berkongsi (selalu orang sebut 'sharing is caring'kan) dan menikmati perjalanan spiritual sebagai pencerahan rohani dan hayatilah pesanan ini...

Teguhkan bahtera mu kerana lautan yg kamu harungi itu TERLALU dlm, perjalannmu masih jauh,ringankan belakangmu kerana yg didaki itu TERLALU CURAM, ikhlaskn hati mu kerana ALLAH S.W.T. Pohon mengeluarkn buah yg sentiasa memberi makan, rendang sbg tmpt berteduh, kuat utk brtahan.

KITA HARUS MENJADI SEORG YG BARU,BUANG SEGALA PAKAIAN YG LAMA, JADILAH DIRI KTA... YG BARU BERPEGANG KPD POHON TAUHID, NESCAYA AKN BAHAGIA DUNIA & AKHIRAT. AMINNNNN...



Labels: | edit post
6 Responses
  1. IdzaLia Says:

    amin... moga kita bahagia dunia dan akhirat ...


  2. Hakim Says:

    Assalamualaikum.. saudari bolehlah menonton rakaman halaqah sentuhan qalbu di tv9.com.my.


  3. Anonymous Says:

    alhmdlh,sy cadangkn klw bole,bkn tv 9 shj yg anjurkan rancangan ni,ttp klw bole tv1,tv2 tv3 pn sama gak,bru best


  4. muhammad danish Says:

    alhmdulllah...


  5. Anonymous Says:

    Howdy! I simply want to give a huge thumbs up for
    the good info you will have right here on this post.
    I shall be coming again to your blog for extra soon.


    Also visit my blog post; laser printer black and white wireless


  6. Anonymous Says:

    Howdy! I just would like to give an enormous thumbs
    up for the great information you’ve got right here on this
    post. I might be coming again to your blog for extra soon.


    Feel free to visit my website - ozark electro acoustic travel guitar


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung