Sari
Hari Sabtu aritu besday anak dara teman...mmg masa hari kejadian xsempat nk buat apa2...setakat wish je ler..sian kakak..ntah apa le yang maknya sibokkan...macam xcukup hari...
Akhirnya maknya pun kengkonon menggagah n merajinkan diri buat menda ni...untuk dia, dia, dia, dia, dia n maknya jugak..haha..

Anyway, ni first time cuba baked guna kaedah water bath atau bain marie... selalu nengok kat internet cara membakor ni tapi xpenah nak cuba...al-maklum, oven teman tu dah berkurun sampaikan rak, penyepit n dulang pun hilang xdpt dikesan...jadinya bila nak guna kaedah ni kena punggah la bekas2 yg sesuai supaya muat masuk ke dlm oven teman...riso jugak xmenjadi tapi try n error je lah...yg ni kira plain cheese cake so ble taruk filling ikut suka memasing...xde terma n syarat..heheh

Ini le rhope cheese cake nya
(sila abaikan bahagian kek yg menggeletar tu *angkara xsabo*)

basenya roti marie..nmpk x?

belahan jiwa..*berselerak*

ni perasa yg ori

ni taruk chocolate filling *dah xfokus amik gambor sbb lapor*

ni plak strawberry filling *lmbtnya dia nak meleleh*

Cheese kek ni lagi sedap kalo peram kat fridge semalaman...memang mabeles n da bomb!! Sekian...
Labels: | edit post
6 Responses
  1. alahai...sodapnyeer...leleh air liurrrr


  2. Sari Says:

    intan ~ org yg buatnya tengah tahan air liur ni...hehe


  3. MamaYatie Says:

    bestnya...lain2 filing gitu...
    saya pun dah lama tak buat,saya pakai tepung cheese cake segera ajer..takyah bakar..masuk fridge terus...heheee


  4. kakyong Says:

    lama tak makan cheese kek, tgk kak sari punya ni... adoi.. terliur..


  5. Sari Says:

    mama yatie~ nk try jugak yg trus masuk fridge tu..nk kena blajar dgn mama yatie ni..


  6. Sari Says:

    kak yong ~ jom gi secret receipe...:D


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung