Sari
Pernah tengok mentega ni?


Teman pun baru first time tengok...
Semalam JAKIM keluarkan kenyataan yg mentega ni ‘Golden Churn Creamy Butter’ adalah haram sbb mengandungi DNA babi...mentega ni antara jenama popular dan paling banyak digunakan oleh pengusaha kek lapis Sarawak kerana ia boleh menghasilkan kek lapis yang tahan lama serta mampu disimpan sehingga enam bulan...!!!

Jadinya sekarang ni pengusaha kek lapis Sarawak yg guna mentega ni dinasihatkan memusnahkan stok kek yang ader selain perlu menyamak semua peralatan dan kelengkapan memasak mereka sebelum membuat kek yang baru...

Nampaknya rugi banyak la tauke2 kek lapis yg guna mentega ni..tambah2 musim raya yg bakal muncul..tapi apa nak buat..hukum tetap hukum..dosa wehh..

Kita plak sebagai pembeli kena hati2 la yer...jom kita buat kek sendiri...*erkk, reti ke nak buat kek lapis ni?..kuih lapis pun failed...huhu*
Labels: | edit post
4 Responses
  1. mak ai..x penah tgk mentega nih..kek lapis sarawak tu knl la..ssh gak la klu pengusaha kek lapis masih guna gak demi untung..huhu


  2. Sari Says:

    my zone ~ tu la, camana kita nak tau diaorg guna mentega tu ke x? bahaya nih...


  3. Bui Junaidi Says:

    huhu..bui pun dh rasa was-was jugak ni..kalau kat sarawak takder kek lapis mmg x sah..tak meriah hari raya..hehe


  4. Sari Says:

    bui junaidi~tu la pasal..kena check betul2 ni..apapun kek lapis sarawak mmg sedap..nyam3x


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung