Sari

Sian bebenor teman nengok anak teman semalam..si Afza (6 tahun).. masa baru balik taska nampak okeh jer..menginjak pukul 6.30 ptg..udah macam nak merengek..teman pujuk le sruh dia mandi bagi segor...ok le nampaknya...

Tengah teman n hasben sibok2 memasak, tup tup dia dah landing kat lantai dapur...siap berbantal lagi...macam nak mintak simpati jer...teman pun terpaksa le gunakan skil memujuk seorang ibu...mujor kuih yg dia mintak teman dapat beli...donat, sosej n lompang...mmg kalo time bulan pose anak2 teman suka makan kuih...diaorg akan berbuka dgn kuih dulu..dah semayang Maghrib baru cari nasi...

Teman ingatkan si Afza je yg berjuang nak tggu masa berbuka...rupanya kakaknya pun sama...yg sorang tu sampai xpegi sekolah agama...udah tergolek ateh katil..punya la jenuh nak kejut suruh mandi...ingatkan udah mandi segor le skit..alih2 ble plak dia sambung tido...ish ish ish...

Masa berbuka tu anak yg lagi sorang bagitau yg tadi kawannya datang umah...dema balik sekolah sama2...masuk je umah, terus terkam lantai...baju sekolah pun xbukak..landing punya landing dema tertido sampai pukul 4 petang!!!...sampai riso mak budak tu anaknya xbalik2 dari sekolah...heheh...

Apapun semalam memang cuaca paneh betui...menggigit kulit dibuatnya...patut le lembik anak2 teman..yg besor, yg kecik...si Afza tu sampai xlalu nak makan nasi...last2 kena la teman suapkan dia..takut masuk angin plak perutnya...makan skit pun jadi ler...tengok2 pukul 10.30 mlm mintak nasi lagi..second round..suap lagi wehh..sempat plak sruh teman masak kari ayam esok...haha..taktik nak makan kari yer..okeh2..hari ni KARI AYAM SIAP!!!

Harap2 hari ni dema ok...jgn sampai tahap bukak pintu peti ais n lepak kat situ sambil pakai spender je..oppsss...ahaks...
Labels: | edit post
7 Responses
  1. Freaky Says:

    kasihan mereka penat berpuasa :)


  2. Sari Says:

    freaky~ mmg kesian tapi buat2 x kesian..hehe


  3. alahai...comel jek kan gaya anak2 yg baru dilatih ber pose nih ;p


  4. Sari Says:

    ibu MZW ~ mmg comey tapi kadang tu mengada pun ader..hihi


  5. Sari Says:

    ibu MZW ~ mmg comey tapi kadang tu mengada je lebih..hehe


  6. Lia Says:

    bagus afza berpuasa ye.. hehee.. chomel lah pulak pic bear tu lepak kak sari.. hehee


  7. Sari Says:

    Lia~ setakat ni boleh la...apapun bear tu mmg comey, rasa nak peluk jer kan..


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung