Sari
Sarapan apa pagi ni kome?..dah penin kan nak buat menu apa..pusing-pusing asik menu sama je...

Anyway teman ader ikut grup masak-masak/resepi kat FB...memang memacam resepi ader..banyak juga yang dah ditry...setakat ni menjadi weh..kalo nak derhaka sikit-sikit tu biasa le kan..ikut selera memasing..

Ni ader resepi baru dari grup yang menunya simple, sedap & kenyang...ramai dah cuba sampai tak sure sapa pemilik asal resepi ni...harap dihalalkan le ye kami share & panjang2kan menu ni..moga bertambah rezeki yang berkongsi...aminnnn

Cumanya tak pasti kenapa nama roti ni power rangers...tengok komen2 kat grup katanya nama tu dibagi oleh anak pemunya resepi...ada gak yang kata saja si ibu bagi nama macam ni sebab nak bagi anak suka makan...heheh good idea kan...iolsss suka :-D

Ok, ni bahan asal..nak tambah atau kurang ikut suka..yang penting gerenti jadi punya..teman dah buat...i loike, hasben pun loike, anak2 lagi loike...

Bahan2

3 biji telur
Setengah paket ayam/daging kisar
1 biji bawang besar-didadu
Daun bawang/daun sup-dipotong
Garam secukup rasa
Lada hitam-jika perlu
Semua bahan di atas digaul bersama hingga sebati...

3-4 keping roti-potong ikut suka, tak potong pun boleh

Minyak untuk menggoreng

Cecaranya :

Celup roti dalam bahan2 tadi pastu goreng dalam minyak panas...kalau guna daging kisar masak lama sikit daripada ayam...
Goreng hingga garing..siap
Boleh cicah dengan sos atau makan camtu je...nyam8x

Selamat mencuba ye...

Go go power rangers..Ultraman jangan marah arrr..hahah
#kamisukaroti

Labels: | edit post
3 Responses
  1. wah senang dan nampak sedap. blh buat utk bekal anak2 pergi sekolah ni


  2. Sari Says:

    nur - memang mudah, senang & kenyang...sesuai bebeno utk anak2 kita :D


  3. Miera Zahari Says:

    Tq nasib jumpe resepi nyer,ari tuh ade nmpak resepi nie dalam rr tapi x smpat nk copy huhu


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung