Sari
Cuti hujung mggu baru ni dpt gi beraya...lepas je sarapan hari Sabtu, trus terjah umah mak sedara...dah la sarapan dgn roti stim n roti telur...ingatkan dah kenyang ler...tgok2 pegi umah makcik, hidang plak mee udang...perghh...mana tahan yob...anak2 plak dah tuju mee goreng n kek batik...hamboi2, sakan punya sarapan....

Selesai umah mak sedara, gegor plak umah pak sedara...ader plak lemang dgn serunding...lagi le x ble tahan yong...bedal jugak ler...xtau le camana tetiba perut ni ble tumbuh byk kantung kosong...mcm cendawan lepeh ujan...baik punya selera...

Abih di Ipoh, kitaorg tembus terowong Menora...ke Kuala Kangsor...umah kwn en hasben...sronok betui pakcik n makcik tu tgok kami dtg...satu satu makanan keluor...segala miskut n kepek ader...siap bagi buah naga as a desert...tu x masuk yg utk ditapau....tu pun saja kitaorg x kabo awal nak datang, kalo x sure kena makan nasi punya...sori ye pakcik n makcik...

On the way nak balik Ipoh, dpt plak sms dari taska...apalagi, jemputan raya la...wah wah...seharian punya raya ni...lepas Asar, mmg terjah taska la jwbnya...meriah kome dengan budak2 n mak bapak budak...masa ni la nak kenal famili yg antar anak sesama dgn kita...menunya pun meriah giler...ader nasi impit, kuah kacang, lemang, rendang daging, bihun goreng, bihun tommyam n yg paling best laksa johor...fuhhh, pueh hati le perut teman mengadap menu2 tu semua...udah xkisah buncit ke, tembun ke...haha..*maleh nak pikio*

Semalam sambung lagi kome oii...tapi jgn igt dapor teman xberasap tau...sempat le teman ke pasor n masak utk makan tengahari...standby stok kot2 lapor...al-maklum anak bederet...heheh

Memula tu gi umah kawan...dok baham miskut raya...dah le miskutnya chantekk2...sedap plak tu...ralit weh makannya...anak2 teman lagi ler sronok...segala mcm coklat dema dapat...ferroro rocher *betui ke pun ejanya*, cadbury, handmade chocolate n lolipop coklat berdesign...aduhhh, jeles n terlior teman dibuatnya...bestnya jadi budak tecik...sabor je mak kome ni nengok kome bercanda dgn segala mcm coklat-moklat tu...huhu

Selesai kat situ, gerak lagi ke mangsa seterusnya...dah x kira open ke x housenya...kebetulan plak dia menalipon kitaorg...memang rejeki lagi nmpknya...suke suke...ingatkan dah petang2 ni xjumpa le menu yg menggoda...rhope2nya menggugat iman sudah...lontong in the house!!!...tambah plak dgn kek coklat indulgence...mmg rugi kalo xmakan...ohoho, buntat le teman...

Apapun sronok sesangat sbb misi jalan2 raya n cari duit raya terjadi dgn jayanya..ekeke...suka hati bila orang suka kita datang...lagi suka sebab perut pun dah kenyang...cehhh...hepi tetap hepi cuma bila balik umah, termenung katak teman tgok pajeri terung, telur masin n ikan jenahak goreng yg teman masak tadi xberusik...mana xnya, balik2 ader plak jiran bagi bihun tomyam, nasi ayam n popiah goreng....waaaa..saper nak makan semua ni?????
Labels: | edit post
2 Responses
  1. iz Says:

    Hehe. Samola kita.. Beraya sakan..


  2. Sari Says:

    iz~ bestkan raya cenggitu...heheh


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung