Sari

Minggu lepas teman dengan kengkawan opis pegi Team Building...stat 30/11/2014 sampai 02/12/2014...3 hari 2 malam kat Nur Lembah Lenggong...

Kalo tak silap last team building rasanya 2 tahun lepas...kat Cinta Alam Kelimat, Sg, Siput...masa tu satu opis turun sampai kena buat dua sesi...memang memacam kenangan masa tu...besh-besh gerun...

Ni first time teman sampai sini...nak masuk ke Nur Lembah Lenggong ni pun mencabor jugak...jalan tanah, naik turun, sempit...pepaham je bila bas yang masuk...memang terhoyong-hayang, gayat bagai sampai keluor jerit-jerit manja...heheh...

Kami sampai lewat...patut pukul 2.30 petang tapi lajak sampai pukul 4...masalah bas yang tak dijangka...terpaksa tukor bas lain kat R&R Sg. Perak...belum apa-apa dah terasa cabaran weh...mujor tukor bas, kalau tak lagi kuat le menjerit masa masuk kawasan kem..heheh

Ni la lebih kurang suasana Nur Lembah Lenggong...



Sampai je terus kena buat ice breaking, pembahagian kumpulan & aktiviti kumpulan...teman dapat Kumpulan 1..ader 8 orang dalam group...4 lelaki 4 pompuan...bincang punya bincang group teman decide bagi nama group Rafflesia...kengkonon sebab bunga tu ada kat area Lenggong so belasah je nama tu...

Ni group iollsss...bunga rafflesia tu kena lukis guna kayu & tali je...masa kaler baru boleh guna tangan...memang rasa macam master piece yang rare bila jadi...rasa berbaloi-baloi...pastu macam biasa kena buat tema, moto & gambor ahli...pastu kena buat presentation pasal group...macam-macam pesen group ader...5 group semuanya...yang lagi 4 tu group Lipan, Wallas, Karisma & Kepinding Piring...

Kumpulan 1 - Rafflesia


Malamnya aktiviti Night Walk...jalan dalam gelap...guidenya plastik flouresent yang digantung kat pokok...kena lepas sorang-sorang...berdebor kome oiiii...mujor ader bulan sikit, kalo tak memang meraba le dalam semak-samun berbukit tu...fuhhhh peluh ketiak :P 

Esoknya...selfieeee


Sesi pagi buat senaman ringan...pastu sampai pukul 3 aktiviti dalaman je...dengor ceramah dari pakar psiokologi UPSI...teman memang minat bab psikologi ni...seronok mengkaji pasal psikologi manusia ni...lepas ceramah memasing dah tau diri masing-masing kategori yang mana...kategori A (mata), B (telinga) atau C (sentuhan)...teman?  ada la..hihi

Belah petang aktivit luor...Flying Fox...yeayyy suka2...teman penah buat sekali dulu masa ofis teman buat aktiviti xtreme kat Gua Kandu Gopeng so bila nak buat kali ni tak de le gabra sangat cuma yang ni lebih jauh sebab kena seberang Sg. Perak...naik flying fox ke pulau kecik pastu patah balik guna jambatan gantung...sonok wehh....

Jom terobang..............


Malam kedua persembahan kumpulan...sebelum tu setiap orang kena buat catwalk...kankemain semua bergaya model star....kena buat-buat tak malu walaupun rasa macam nak nyorok bawah bangku tapi  kalo tyra banks tengok kompom meleleh ayor lior punya....menciutkan :p

Tiba persembahan kumpulan lagi lawak kongkang....kalah maharaja lawak mega...gelak pecah kepala punya...nak tulih ni pun teman rasa nak gelak golek-golek....hebak-hebak belako...berlakon ader, kawin-kawin ader, dikir barat ader, nyanyi pun ader...awak kat mana awak awak kat mana...heheh...seronok sangat sampai lupa nak amik gambor ataupun rakam bideo...rugi ooooo...arghhhh

Last day, aktiviti kemuncak...water rafting/berakit sepanjang Sg, Perak...Perjalanan sejauh 8km dengan masa lebih kurang 2 ke 3 jam...tengok arus camana....

Sebelum tu kena buat rakit sendiri guna buluh & pelampung...ikat sendiri buluh & pelampung tu sampai jadi rakit....memang pengalaman yang sangat awesome...apa yang penting??? wonder pets :D

Pada teman ni le aktiviti yang paling best, rasa tak nak berenti berakit...nyaman, tenang & damai gitu...nampak arus rasa nak pegi lagi dekat...best giler kena lambung-lambung dalam ayor...ahhhh nak naik lagiiiiiii :D

Jom belayor


 

Apapun, tahniah untuk kumpulan teman Rafflesia...kumpulan terbaik...hip hip horeyyyy...kome memang sempoi, cool & mantap....luv chuollssss :D

#temandahsado



Labels: | edit post
2 Responses
  1. lenggong tu kampung ayah saya..sejuuuuuuk ja malam & pagi2...
    sekeliling menghijau dengan poko2..xmcm kotaraya yg bising & kotor..

    jemput ke blog sy juga.. :)

    ainniah.com


  2. Sari Says:

    ainniah- mmg sejuk giler...uadara fresh je...nak mandi pun ketor..hehe


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung