Sari
Sumber : Harian Metro 30 September 2013

Kome dapat BRIM tak? pada yang dapat tu tahniah le ye...ni teman nak kongsi sikit berita kat paper Metro hari ni...

Tahun depan BRIM akan diberi 2 kali setahun...jumlahnya akan diumumkan oleh PM masa pembentangan bajet bulan Oktober nanti (bulan depan weh)...katanya lebih RM500 untuk sekali pemberian....haaaa, cer teka cer teka berapa....psttt 1000 ek?..hahah

Apapun, harapnya BRIM ni akan ambil kira jugak golongan pertengahan yang purata pendapatan lebih 3000...tambah-tambah minyak dah naik...barang pun naik...bukan yang bawah 3000 je rasa kesannya kan...semua peringkat pun terasa...kalo gaji suami campur isteri lebih 3000 tapi anak 5-6 orang, tak ke lebih kurang je susahnya dengan orang yang gaji bawah 3000 tapi anak sorang atau xder anak....errr, betui ke cenggitu...

Okeh, xyah nak spekulasi memacam...takut teman aihhh...tunggu je la pembentangan bajet nanti ye....peace :D
Labels: | edit post
2 Responses
  1. hazlina azmi Says:

    bila minyak naik semua brg naikkan..huhuhu..
    blogwalking..jemputla ke blog saya dan bertukar2 link
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/


  2. betul tu. golongan pertengahan ni yg makin parah sebenarnya. nak mintak apa2 bantuan pun dikatakan tak layak. huhu


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung