Sari

Salam semua...
Ader info skit..saya dapat di blog idhamlim (credit to him)
, nak citer lebih takut silap so jom kita tgok eskperimen ni...klau rasa nak adventure ble la try tapi pastikan dengan bimbingan ibubapa sbb ader aksi meletup (18SG),heheh

meh kite tengok ekspiremen sains kat bawah nie...untuk buktikan betapa bahaya nyer isi minyak sambil berbual atau sms pakai handphone.... sebelom tu, kite sediakan bahan2 serta alatan yang diperlukan..
Iaitu :-
1. Kuali sebijik...cari yang leper tu...
2. 3 bijik kad..kad manila pon buleh..tapi jangan pakai mycard, kad kredit ataupon kad ATM, mahupon sim card...

3. 1 rol kertas foil...kertas timah tu laa....yang macam bungkusan kedua corn flakes tu laa...
4. Handphone sebijik...dan pastikan gak ade kredit...
5. Minyak petrol sikit..kalo xnak beli kat stesen....curik jer kat moto abang, ayah atau adik korang...


susun kad tadi lebeh kurang macam nie...

letak plak kertas foil tu atas kad tadi..

letak petrol ckit...

TIBA-TIBA

api menyala !!!
so BEWARE..
tolong jangan guna handphone ketika di stesen minyak.....

timakasih pada yg sudi berkongsi maklumat ini dan bagi izin utk dicopypaste..


Labels: | edit post
4 Responses
  1. nurKN Says:

    walaweh..real tul. ni klu tnjuk kt minah2 mat2 gayut sure sentap nih..t'igt lk dulu bb de sound budk junior bb bergayut bwh pokok.pdhl time tu mendung guruh bgai nk rak.Leh lak dia stay amik angin smbil bercinta. sound 2,3kli pun slmber je..dh xmkn smn mls la nk lyn.dan2 time my group walk away frm her-kilat petir smbr mnymbar tul2 ats pkok tu.haa, time tu tgok xckup tnh dia punye lari klh penguin dpt tgok air.kahkahkah..


  2. Sari Says:

    hahaha..org tgk mabuk cinta apa nak kisah..dunia ana yg punya...mujur slmat, klau x melekat la kat pokok tu yer nur...


  3. Nadiah Sidek Says:

    uih..jadi camtu ke? memang tahu takleh pakai handphone kat stesyen minyak tapi kadang2 tak hirau pun larangan tu..huhu. tak sangka sampai camtu sekali boleh jadi


  4. Sari Says:

    tu ler..bila tgok eksperimen tu rasa ngeri la plak..


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung