Sari


Dalam sibuk2 orang celebrate hari Ibu, ramai x perasan yang pada tarikh sama (12 Mei) adalah hari untuk para misi2 a.k.a jururawat....teman pun x perasan jugak kome weh...sian dema x ader promosi padahal khidmat dema pun x kurang pentingnya....

Ader pengalaman dengan nurse? mesti la ader kan...dari sekolah dah tau dah...especially masa kena check gigi atau kena cucuk kat sekolah...masa tu teman takut bebeno..tambah2 dengan nurse yang check gigi...serik sampai sekarang nak jumpa dentist...tobat konon..haha

Bila dah besor2, dah okey dengan nurse...tambah2 bila masuk fasa jadi ibu...tiap2 bulan masa preggy kena jumpa nurse..dari takut jadi malas plak nak jumpa...bila kena dengan nurse yang x mesra alam memang hangin jugak dibuatnya...paham le dema kena layan ramai pesakit tapi pesakit pun bukan saja suka2 nak datang klinik/hospital kan...kalau sakit boleh settle dengan panadol memang x der la orang datang nak jumpa doktor...kadang tu doktor ok, nurse yang over...heheh...tapi tu dulu2 la kot kan...sekarang ni dah banyak perubahannya...dah banyak mesra dan senyum....

Anyway, bukan semua orang boleh jadi nurse...kena banyak berkorban dari segi mental dan fizikal...maklum le, keje kena shift...pastu kena layan kerenah pesakit yang macam2...kerenah waris pesakit lagi...memang kesian jugak nengok keje dema yang x surut2 tu...kalo teman pun rasanya x sanggup nak keje cenggitu...tabik springgggg jap kat semua nurse :D

Teman pun nak amik kesempatan walaupun dah terlewat nak ucapkan timakasih banyak2 kat doktor n nurse2 di KPJ Ipoh atas layanan superb uols pada teman masa teman bersalin anak2 teman yang berderet tu dulu...memang teman tetap setia kat gynae teman, Dr. Lu Luan dari tahun 90an hingga 2000an...nurse2  yang kat wad pun masih ramai orang yang sama...masih caring, lembut dan memahami...teringat plak masa teman jadi model sesi penyusuan ibu ...kelakor...malu i...

Apapun, Selamat Hari Jururawat pada semua jururawat....segala jasa dan pengorbanan kalian tetap diingati...hari Doktor x der ekkk?


Labels: | edit post
2 Responses
  1. Memang byk x tahu ada hari jururawat nie.


  2. Sari Says:

    Nazayiena Ayiena - tu la..patut ader promosi jugak kan :D


Post a Comment

pecah kaca pecah cermin,dah baca boleh la komen, cakpung cakpung