Sari
Terobek jamuan raya ofis teman minggu lepas : D



 
Sari
Deko raya unit teman untuk tahun ni.
Konsep barang terpakai.
Tq semua.
#Skuad GICT
#syukuraidilfitri
#dekorayaofis
#shrmzb
Sari
Tiap tahun ini le kukis raya teman...eh tahun ni tambah satu, snow almond :D


#syukurselalu
#shrmzb
#coklatcip
#cornflakescoklat
#cornflakesmadu
#snowalmond 
Sari
Hari ni dah Isnin. 11.07.16. 06 Syawal 1437.

Ramai dah mula keje arini lepas cuti raya panjang. Huarghhh maleh naunau kan nak stat keje. Seminggu cuti macam tak cukup je. Mana taknya. Balik kampung, orang datang beraya, pegi jalan raya. Tau-tau udah jalan jem stat dari hari Jumaat sampai semalam. Memang kesian tengok orang stuck kat highway. Jalan lama pun sama. Rata-rata perjalanan 2 jam jadi 5-7 jam. Aduhai, taip kali raya cenggitu le kisahnya.

Camana raya kome. Ramai jugak yang tak sihat ye. Maklum le cuaca paneh. Tambah pulak makan macam-macam. Terkejut perut, terkejut badan, heheh. Takpe, raya sebulan kan. Boleh lagi cari lemang :D

Teman macam biasa le. Port berkumpui family belah hasben sebab tiap-tiap tahun mak mertua raya dengan kami. Menu wajib lontong, kuah kacang, nasi impit, rendang ayam dan popia cheese ketam. Tambah sikit ayam masak bali dengan sambal goreng tempe.  Tahun lepas buat daging dendeng dengan rendang kerang. Kali ni buat lain sikit kononnya. Hmmm memang ke laut sungguh diet iollsss kali ni, kuikuikui.

Ada yang dah stat puasa 6 ekk. Baguih-baguih. Yang penting buat puasa ganti dulu. Bayor hutang cepat-cepat. Settle yang wajib baru le buat yang sunat ye. Tak yah kompius-kompius dah pasal puasa ganti dengan puasa sunat Syawal (puasa 6). Aje mudah je nak faham ye dak.

Apapun, jangan lupa simpan gambor raya satu family. Wefie tu penting, hahaha.

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir Batin.

Moga kita bertemu lagi di Ramadhan akan datang, inshaAllah.

#syukurselalu
#berikanmasa
#shrmzb