Sari
Throwback kek guna magic pan..

Sebenonya nak beli je kek untuk besday si kecik ni tapi boleh pulak kedai kek tu tutup...dah le pegi lepas keje...memang takde pilihan le...balik-balik tu besday girl cakap, "takpe kalo kedai kek tutup, mak kan boleh buat kek"...hoho, makan dalam tuh :P

Anyway buat kan juga petang tu...first time guna magic pan sebab baru je pun ader menda ni...haha, kalo jadi jadi le, kalo tak kita makan nasi je le ganti kek..kikiki

Hasilnya memang jadi uollsss, guna resepi kek coklat biasa yang versi bakor punya...api guna yang paling kecik...pastu kalo rajin gerak-gerak kan le kuali tu ke kiri kanan...masa masak pun cepat sikit daripada guna oven...dalam 25-30 minit je...kira sesuai le kalo emergency nak buat kek

Apalagi kome, gunakan le semua keajaiban kuali tu..baru betui-betui magic :D

#kekbirthdayamni #160316 #8tahun


Sari

Salam Jumaat semua...

Cuaca  yang paneh ni memang serba tak kena kan...kat dalam ofis pun terasa bahangnya..aircond pun dah tak boleh support suhu sejuk untuk lawan suhu paneh kat luor...ayor paip pun rasa macam ayor dari heater...ni baru dugaan paneh dunia kome...huhu  

Apapun, banyak info yang dah diwar-warkan pasal cuaca paneh ni...boleh le kita ikut panduan tu untuk jaga kesihatan tambah-tambah bila semalam ader berita kematian disebabkan strok haba...haaaa, jangan main-main weh dengan strok haba ni...nampak tak serius tapi boleh bawa maut...

Ni teman nak share jugak pasal strok haba walaupun dah banyak yang tahu...moga dapat manafaat untuk kita dan keluarga...pesanan khidmat masyarakat yang dikopipes..heheh


 









 











Sari
Dalam minggu yang bizi, dapat jugak rezeki nak  join seminar dari pakar mata tersohor, Prof Dr Muhaya Mohamad.

Tengok dia berdiri depan mata terasa aura positif menerawang satu dewan... sungguh 'spontaneous' bila bercakap...macam ayor mengalir kata orang...smooth and inspiring...a lot :D

Masa dengor memang rasa berkobar nak reset minda...positif positif & positif...tapi ye la, bukan sekelip mata boleh twist hati kan...akan amik masa tapi tak mustahil boleh...yeahhh ucanduit...ekeke

Jadi apa tunggu lagi, moh kita sama² bergerak ubah hati, ubah minda ubah sikap...beri baik dapat baik...chewahh

Timakasih le Prof Dr Muhaya atas perkongsian ilmu...memang seorang yang super duper positif, tegas, berpendirian & penuh inspirasi...moga Allah membalas segala kebaikannya...Aaminnn

Tak rugi kita cari ilmu sebab lagi banyak kita belajar lagi banyak kita tak tau...apa je dugaan mengadu pada yang Esa bukan pada facebook...ni Prof kata ye bukan teman kata...heheh

#motivasidiri #sayabukanpoyo

Sari

Tak abih lagi fenomena aiskrim ye...teman pun terkejut tanjat nengok viewers post teman pasal aiskrim oreo & choki-choki kat SINI mencanak naik sampai dekat 600...walaweh, rasa macam anugerah meletop top top pulak, haha

Maap le teman tak share pun resepi aiskrim tu sebab rasanya ramai dah tau apa ke bahan-bahannya...google je, kompom resepi tu kuor ye dak..heheh

By the way, betui ke dengor citer abih semua sumi kat kedai/supermarket?...aje dasat kome...teman ader nak try buat aiskrim sumi tu tapi anak-anak teman tak gemor pulak makan sumi...tak kira sumi jenih camana, memang dema idak nak makan...kalo dapat kat umah orang kawin pun pakat bagi kat orang je le...kuikuikui

Tapikan tengah viral ni memang seronok melayan...kadang penuh pos grup masak-masak dengan gambor aiskrim je...macam-macam perisa baru dah muncui sampai ader yang letak buah-buahan terus dalam plastik aiskrim tu...kretipnya uollsss :D

Apa kata lepas ni kita viralkan pulak aiskrim yang guna stick, ala yang macam Magnum tu...lagi mengancam weh...meh kita usha gambo google...

Hadoii, meruntun kalbu betui ni :D


 
 











Selamat menukor viral,#aiskrimviralikutmusim