Sari

Hari ini Perak di isytiharkan cuti umum...

Petang semalam cuaca mendung berserta hujan lebat seolah turut menangisi pemergian Sultan yang kami sayangi... Hari ini awan mendung juga kelihatan mula berarak...menambah sayu dan pilu rakyat yang almarhum tinggalkan...

Tiada apa yang dapat kami persembahkan kepada almarhum raja yang kami sanjungi selain doa semoga ditempatkan bersama para solihin...aminnn

Segala bakti, jasa dan kenangan yang almarhum curahkan kepada rakyat Darul Ridzuan akan tetap dikenang sepanjang zaman...

Al-Fatihah

Sari
InsyaAllah, malam nanti lepas Maghrib PU Yeop datang ke surau taman teman...bagi ceramah sempena Israk Mikraj..apalagi kome, nyerongen nyerongen juga, moh kita beramal :-D
 
Sari
Kemarin (Ahad) tadika anak teman Amni buat sukan tahunan...aje tak abih-abih dia citer pasei sukan...siap nak tido awal malam tu...konon nak cukup rehat...fefelin atlit ke nak :p

Masuk tahun ni dah 3 kali le Amni bersukan...stat 4 tahun sampai le ke 6 tahun so tahun ni dah pandai le sikit ikut arahan...tu pun jenuh pesan...nak lari nanti bukak topi, bukak kasut...masa lari tengok depan, jangan tengok kiri kanan...budak-budak tau le...ingat main je...

Tapi dah namanya bebudak kan....ikut sukati jugak....masa lari individu tu dah dekat sampai garis penamat boleh plak berjalan...ater memang kena potong le...dapat le no. 3....masa lari berganti (pas baton) pun sama...udah terjatuh pulak...lepas jatuh terus berjalan....memang dapat last le...tu tak pe jugak...yang kesian kawan yang tengah tunggu baton dari dia...idak sampai-sampai batonnya...hadoiiii...anak anak...naye le kengkawannya...

Apapun, enjoy je walaupun aritu cuaca paneh terik...

#temanbalikawalsebabnakpegikendurikawinheheh
 
 
Sari
Ader ke yang tak tengok final piala thomas semalam? Aje 6 jam yang berdebor tak henggat..nak gugor jantung dibuatnya kan...

Memacam komen & status keluor..udah tak berenti wasap teman..fb dengan twitter pun sama...ramai betoi pengulas sukan segera...tak tahan gelak teman baca...ader yang tanya boleh tak dato chong wei main 2 kali, ader yang nak panggil raja bomoh tolong tampor player, ader yang kata bini dema lagi terer main....hadoiii, keras perut dibuatnya..hahah


Yang paling best semua harap cuti arini...sapa tak nak cuti free kan..tambah-tambah isnin...memang joget lambak le kalo dapat :-P

Apapun tahniah pada skuad piala thomas kita...walaupun rasa macam patut menang tapi dah tak de rezeki nak buat camana...yang penting semangat juang...cuba lagi lain tahun...

#pegibuat kejecepat

Sari
Semalam try minum kopi vietnam...aje pahit berdengung weh tapi sedap olala



 
Sari
Semalam sesaja gi Stadium Indera Mulia Ipoh...banner tu dah 4-5 hari nampaknya tapi idak le kisahpun...banner pasei Car & Bike Fair..semalam last date nya...

Teman pun x brapa nak minat bab-bab kete motor tapi bila kabo kt en.hasben pasal fair ni aje laju je le dia nak nengok...tambah-tambah ader motor feveret plus angan-angan dalam mimpi dia..moto ducati uollss

Ater pegi le kami cuci-cuci mata..ader memacam motor mahei..ducati, aprilia, harley davidson,honda & vespa...kete mahei pun ader...estima,wish,alphard,chevrolet & odyysey...fuhhh, memang tarap orang duitan je boleh beli...ater kome bayangkan le motor ducati yg model panigale tu rege dah diskaun pun 160K++..idak ke bulat mata teman...dah bulat rhope tayar motor tu weh...hahah

Jadi le dapat amik gambo, pegang-pegang sikit,duduk-duduk kejap...telan ayor lior kome bila nengok 3-4 biji kete & motor kat situ dah ader tulih SOLD...fuhhh, aje yang beli ni rhope beli tudung kot :-P

Ok en.hasben, harap dapat lepaskan teringin untuk nengok ye...x yah nak fefelin bawak ok..let it go, let it go...haha

Sari

Aje sibuk mak-mak mencari hadiah untuk cikgu ye...teman idak le sempat nak mencari...mujor ader hadiah dolu-dolu yang tak bukak lagi...selamat wehhh...sori ye cikgu...hadiah tu bukan recycle tau...memang tak guna & tak bukak langsung pun...elok je dalam kotak...harap cikgu tak kisah dengan hadiah yang tak seberapa tu ye :p

Untuk semua cikgu, tak kira di mana selamat hari guru diucapkan..jasa & bakti kalian hanya Allah yang dapat membalasnya...aminnnn
#kamisayangcikgu


Sari

Semua kita pernah ditimpa dugaan...kadang rasa terduduk, kadang rasa nak menjerit, kadang rasa tertanya-tanya, why why why...apapun, bertabahlah

Teman share skit petikan dari FB Iman Muda Hassan...moga bermanafaat..inshaAllah :D









Sari
Periksa pertengahan tahun dah muncui...stat minggu ni sampai le ke minggu sebelum cuti sekolah anak-anak teman ader exam... Sama ke dengan anak-anak uolls? Good luck ye anak-anak semua...toksah nak rilek brader brader rilek ekk :-P
Sari



Kome tau ke hari ni hari jururawat? teman pun baru terperasan..maklum le bulan Mei ni banyak benor sambutannya...hari ibu, hari nurse, hari guru, hari wesak..ehhhh???

Selalunya kita tak ingat pasal hari jururawat sebab jarang diwar-warkan...padahal kerja nurse ni lebih kurang mulianya dengan kerja cikgu...bukan senang weh nak jaga pesakit....nak layan kerenah orang sakit, keluarga pesakit...pulak tu kena keje time orang cuti...kome mampu? teman idak lalu kot...hahah

Apapun, timakasih sesangat pada semua jururawat terutama pada makcik teman yang keje di Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh...tak lupa juga kat semua jururawat di wad bersalin KPJ Ipoh yang tak jemu melayan teman yang berderet anak ni...misi, majalah banyak ni...nak pinjam? heheh...uollss memang terbaekkk...deebakkk :D

Moga misi-misi semua keje dengan senyuman, sabar dan ikhlas....tahniah!!!




Sari
Mom, It's more than words








Sari
Sumber : SINAR HARIAN

 Nasi RM3 di Ipoh

Kedai makan ni kat Medan Selera Stadium Perak,Ipoh
Menu asas nasi berlaukkan ayam goreng, kari ayam, timun dan sambal 
Dibuka setiap hari bermula jam 7.30 pagi hingga 4 petang

#temandahtry #sedap


Sari


Salam takziah untuk keluarga Allahyarham Datuk Aziz Satar yang telah kembali menemui penciptaNya awal pagi tadi di Hospital Kajang.

Lengkaplah ketiga-tiga lagenda ini meninggalkan dunia yang fana...



 

Sari

Selamat bercuti semua...

Lawak pulak nengok katun ni tapi dalam lawak-lawak tu ader betuinya kan...haha

#pompuanmemangtakpernahcutikeje