Sari



Pagi tadi anak2 teman ader majlis sukan kat sekolah...bukan main semangat dema...awal pagi dah bersiapnya...

Tak sangka le plak yang dema ni kuat berlari..ater sukan setahun sekali kan..seblom ni ader jugak dema masuk sukan2 sendu ala sukaneka tu...biasa le sukan bergroup..dapat geng kuat, menang le..hehe

Kali ni bukan main lagi anak teman yg sorang tu...dua acara dapat johan..100 meter dengan 4x100 meter...ajernya dah rhope atlit balapan...dapat le 2 ketui pingat kaler gold...vangga bebeno dia...*tepuk3x*

Yg sorang lagi dapat naib johan 4x50 meter..tu pun dah seronok benor dia..maklum le, budak tahun 1, excited lebey...*tepuk 2x*

Teman pun tumpang hepi le jugak dengan pingat2 yg dema dapat tu..mana ler tau boleh berangan kot2 dema dapat wakil sekolah ke, daerah ke, negeri ke..boleh teman nyibok ikut dema jenjalan kan...*pffttt, getik*

Okeh2..tahniah le kat anak2 sendiri..tahun depan lari kuat2 lagi tau...boleh mak kome ni jerit lebey2 skit..haha


Posted via Blogaway for android
Sari

Pepagi lagi nak promote pasal makan...makan tengahari pulak tu...yer...teman adalah sedang lapor sekarang..hehe...

Ader 16 mains, 3 sides & 9 drinks...mix & match..semuanya RM8.90..(xmasuk tax rasanya)

Valid untuk dine- in je tau...stat dari 11 pagi - 3 petang...

Okeh, xnak citer banyak2...sila ler cuba untuk tau smart ke x smart lunch ni. *wink wink*
Sari

Saper tengok NONA Ahad baru ni? kalo kome tgok dari mula sampai abis mesti kome ader tengok pasal satu segmen yang sangat2 murni...namanya The Telekung Project...

Mintak maap le kalo teman ni je yang ketinggalan ketapi....sebabnya project ni dah agak lama jugak berjalan...agak malu teman di situ...huhu

Apapun teman rasa sangat2 bangga campur terharu...teman pun xpernah terpikio menda2 kecik cenggini boleh buatkan kita dapat pahala yang besor...walaupun menda ni selalu kita tempuh tapi yang kita tahu asik komplen komplen komplen...termasuk le teman...dulu2 kalo berenti semayang kat memana R&R mesti mengomel pasal telekung kat situ...busuk la, tahi lalat la..koyak la...kekadang tu sampai naik penin bila pakai...sekarang ni memang xguna dah mana2 public telekung sebab sentiasa bawak sendiri punya...walaupun balik kampung...

Masa tu idak le teman terlintas sikit pun nak buat macam apa yang Puan Norazila Abdul Aziz ni buat...bila nengok Nona aritu, terus rasa nak cubit2 je diri sendiri...punya la x sensitif & perihatin langsung...tambah le terpukui rasanya bila idea projek ni datang dari anak Puan Norazila yang masa tu umornya 7 tahun...sejuk perut ibu dapat anak macam Sofea Najihah tu...

Usaha Puan Norazila untuk kutip telekung2 kotor dari surau, stesyen minyak, pusat beli belah & hentian rehat amat2 murni...sanggup bawak balik, rendam & basuh sampai bersih...dalam pada tu siap beli telekung lain untuk ganti telekung yang dibasuh...ohhh...sebak teman weh...

Dan sekarang Puan Norazila nak berkongsi dengan kita semua untuk sama2 menyumbang kepada projek ni...jangan x tau yang projek ni dah ader komuniti sendiri...bukan setakat kat Malaysia je tapi sampai ke Liverpool, UK dan Doha...ader yang bagi telekung & ader yang bank-in duit untuk dibelikan telekung...dalam pada tu, ader jugak hamba Allah yang ader kedai dobi sanggup gunakan kedainya untuk bantu membasuh semua telekung yang kadang2 mencecah 168 pasang untuk satu pusingan basuhan...Allahuakbar!!!

Minat nak menyumbang? 

Boleh tengok kat FB : TheTelekungProject

Boleh bank in ke : Maybank ‎162218036971 - Norazila Abdul Aziz


Boleh jugak hantar terus ke alamat kat bawah :







Sari


Lama dah xtengok bunga ros yg fresh..apalagi nak dapat kan...

Tapi hari ni dgn cuaca yg panas2 jerebu tetiba dapat pegang ros yg baru turun dr cameron highlands...tetiba je rasa nyaman n yg penting i loike...

By the way ni bukan en. hasben yg bagi tapi abang dia yg bagi untuk hasben teman bagi kat teman...haha berbelit suda...

Anyway tq...strawbery xder ker utk makan suap2? Heheh

Posted via Blogaway
Sari

Kalo kome selalu baca paper SINAR, sure kome pernah cross kisah sedih ni...tapi bagi yang xtau ble le teman share skit sini...

Pasangan suami isteri ini ader 3 orang anak..2 perempuan dan sorang lelaki...yang sulung, Nurul Huda, 12, mengidap penyakit tiroid tahap empat...anak kedua, Muhammad Amir,11, menghidap dua penyakit iaitu saraf tunjang kongenital dan masalah kawalan ke atas saluran kencing serta kawalan ke tandas sementara anak bongsu mereka, Nurul Fatihah, 8, disahkan menghidap kanser tulang dan perlu menjalani pembedahan segera...Allahuakbar...beratnya dugaaan keluarga ni...

Memang pasangan ni (Encik Zanery Adam & Puan Adiana Othman) perlukan bantuan SEGERA untuk menampung kos rawatan ketiga-tiga anak mereka...sudah diwar-warkan pun macam mana orang ramai boleh menyumbang...boleh hubungi 013-2934873 atau menerusi akaun Maybank 162508103642 milik ibu kanak2 ini , Puan Adiana Othman...

Cumanya dalam pada dilanda musibah, ader jugak pihak2 yang tak bertangungjawab sanggup mengambil kesempatan di atas kesusahan & keperitan mereka...memang sakit hati & geram sangat2 bila baca artikel di SINAR tadi yang mengisahkan tentang 'haji penipu'...

'Haji' tu yang dikenali dengan 'Haji Latip' menghubungi Puan Adiana memberitahu yang dia berasal dari Brunei dan ingin membantu dengan memberikan AS$5000...

Bagaimanapun, sehari lepas tu, 'Haji' bagitau yang duit tu x dapat dikirimkan sebab ader masalah dengan pihak bank & meminta pasangan ini memasukkan duit RM220 untuk membolehkan transaksi dibuat ke dalam akaun Puan Adiana...

Memikirkan rezeki anak2, mereka pun masukkan duit tu dengan harapan duit yang dijanjikan 'Haji' akan ada di dalam akaun...malangnya, hingga sekarang duit masih x ader...

Semalam, 'Haji' call lagi dan mintak RM240 sebab still ader masalah...kali ni Puan Adiana dah xsedap hati & suruh suaminya pegi bank untuk bertanya hal sebenar..pihak bank bagitau yang pasangan ni dah kena tipu & suruh buat laporan polis...ohhhh :(

Sampai hati betoi la orang yang buat menda ni...guna titile 'Haji' plak tu...bayangkan kalo kita ditempat Puan Adiana & Encik Zanery...mesti kecewa, hampa & sedey sesangat kan...anak2 diaorang bukan sakit main2..semuanya kronik & kritikal...ishhh, rasa nak ketuk2 & sekeh2 je 'Haji' tu...pfffthhh

Dilaporkan anak kedua pasangan ni berada dalam keadaan x stabil...walaupun dah dibawa ke Hospital Selayang, namun adik Muhammad Amir masih demam & muntah2...Dia banyak abiskan masa dengan tidur selain kurang selera makan...mungkin sebab dibahagian mulut, kaki & tangannya diserang biji2 merah...selain tu dia juga mengalami kencing kotor & jangkitan dalam darah....

Pada orang2 kat luar sana, tolong la jangan aniaya mereka2 yang betul2 ditimpa musibah...kita xtau nasib kita...kalo xmampu nak bantu apa2, cukuplah dengan secebis doa...itu lebih mulia...wallahualam...


Sari

Mesti kome udah sarapan tadi kan...tu ler, teman pun lambat bebeno nak hapdet menda ni akibat kesibukan yang ntahapapa....*wink wink*

Tapi xper, esok, lusa, tulat masih ader...lagipun offer ni sampai 24 Jun 2012..eh, sampai weekend tu...ni yang nak marah ni sebab ahad lepas teman pegi nak makan ni  tapi rege xdapat cenggini...cehhh..sudah cukup cukup sudah *tetiba*...jadinya adakah teman perlu membalas dendam dengan pegi cari menda ni lagi? hah, behave yourself please :p

By the way, caranya macam biasa...print kupon kat atas tu...hitam putih diterima...sebelum tu nak kabo, menda ni ala-carte tau, bukan set...kang terkejut plak xder ayor minum....dia dah kabo awai2 tu...baca betui-betui uolsss...

Masa nak redeem kupon dari pukul 4am - 11am...terhad kepada 4 kupon sorang...

Hmmm, ok gak kan kalo sorang 4 kupon...dapat 4 ketui n boleh makan 4 kali...haha *tepuk tangan lemak2 semua*
Sari

Aritu teman nampak tweet PUAN BEE...tengok2 ader aktiviti sihat nak muncul...memang sihat le sebab ajak kita (kita ke korang je? heheh) jadik kurus...hamboi2, dengor kurus terus bulat mata kome yer...

Okeh2..cenggini yer...nama aktiviti ni Jom Kurus Bersama Kevin Zahari...alah, pakar senaman & pemakanan yang pemes & hensem iteww...jangan kata kome xkenei yer...merata alam gambor dia kat tv, paper & majalah...

Aktivit ni khas untuk blogger2...percuma aka FREE lagi uols..tapi kena la ader syarat2 untuk join kan...mana boleh main serbu je...ingat rancangan hiburan ke nak main terjah...opsss

Sebelum tu, meh tengok detailsnya dulu...

Aktiviti : Seminar Jom Kurus Bersama Kevin Zahari

Tarikh : 8 Julai 2012 (Ahad)

Masa : 2.00 - 5.00 petang

Tempat : Prince Court Medical Centre, KL

Speaker : Kevin Zahari yang tough

Bil. Peserta : 40 orang

Penyertaan : PERCUMA...selain tu peserta yang hadir akan dapat free e-Book lepas seminar

Ni plak syarat2 nak join seminar :

- Ada blog yang aktif

- Create satu blog post/entri pasal (1) kenapa kome nak join seminar ni (2) kenapa rasanya ramai yang mengalami masalah berat badan yang berlebihan

- Masukkan logo Jom Kurus macam yang teman tepek kat atas tu kat dalam blog post

- Emailkan link blogpost kome pada orang kuat seminar, Puan Bee di  puanbeedotcom@gmail.com

Kriteria pemilihan :

(a) Ader blog
(b) Buat blog post
(c) Hantar url ke email Puan Bee 
(d) Sebelum cukup 40 peserta penyertaaan adalah diterima 

By the way, seminar ni adalah anjuran bersama PUAN BEE, PRINCE COURT MEDICAL CENTRE & KEVIN ZAHARI

Apalagi kome...teman ni tolong war2kan jer...niat nak pegi memang le ader..tambah2 nengok lemak2 kat perut yang bukan main berjimba nih...nak buat sit-up punyalah maleh bebeno..bila dah membukit baru la termenung kejap...padan la kat muka sendiri...

Tarikh tu teman dah ader agenda lain so nampaknya teman lambai2 sambil jeles kat kome yang dapat jumpa KEVIN, PUAN BEE & kengkawan blogger yang lain...

Maklumat lanjut, kome terjah je blog PUAN BEE :D

Moga kome semua enjoy & dapat ilmu yang best...pehtu jangan lupa share kat yang melopong ni tau (teman le tu)...tahniah ketat-ketat kat PUAN BEE yang berjaya anjurkan seminar free ni...caya lah..i loike :)

Sebelum terlupa, pada yang dah kurus pun boleh join sebab kurus xsemestinya sihat & sihat xsemestinya cergas.. * kalo tukar nama JOM SIHAT & CERGAS  pun okeh gak kan PUAN BEE?* *my ten sen*




Sari

Sebelum cuti sekolah aritu, rasanya anak2 kita dah exam pertengahan tahun...anak uols dah dapat result x?anak teman belum lagi dapat resultnya...mungkin dalam minggu ni dapat le kot...

Kat sini teman nak kongsi skit pasal Sistem Pengurusan Pentaksiran Berasaskan Sekolah (SPPBS) dalam Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR)...

Ader yang dah tau kot pasal ni..xper-xper...sori le kalo teman ni x uptodate..*sedey*
Ni nak kongsi pada yang mungkin belum tau atau sebab xder lagi anak yang bersekolah rendah...teman pun baru jugak tau sebab baru tahun ni ader anak yang darjah 1...masa anak teman 5-6 tahun teman xhantar anak teman ke pra sekolah tapi tadika biasa so teman pun kiranya ketinggalan zaman jugaks..mmmmm

KSSR ni dah mula pada sesi persekolahan untuk Tahun Satu 2011 menggantikan Kurikulum Baru Sekolah Rendah (KBSR)...Kalo dalam KBSR gred yang digunakan adalah ABC tapi dalam KSSR ianya ditukar dengan sistem 'BAND'... ader 10 subsek yang terlibat dalam sistem ni :

1) Bahasa Malaysia  (2) Bahasa Inggeris (3) Bahasa Arab (4) Matermatik (5) Pendidikan Islam/Pendidikan Moral (6) Pendididkan Jasmani (7) Pendididkan Kesihatan (8) Dunia Sains Dan Teknologi (9) Dunia Muzik (10) Elemen Teknologi Maklumat Dan Komunikasi

Pencapaian murid akan dilabel mengikut Standard Prestasi  iaitu 'BAND' seperti berikut :-
Pendekatan yang digunakan ini bertujuan memberi peluang pembelajaran yang tidak terhad kepada murid selain mengambilkira kepelbagaian kecerdasan murid.

Nampaknya lepas ni cara pembelajaran dah xterikat sangat dengan exam oriented...xder la kita asik2 nak anak2 kita straight A's manjang...tension dema...kita mak bapak lagi la tension..tambah2 bila sedara-mara & kengkawan dok banding-memanding result anak memasing...sakit jiwa weh...

Apapun harapnya hasil dari sistem ni membuahkan hasil yang terbilang...yang baik kita sokong je ;)
*xsabor le plak nak nunggu keputusan anak2...nak nengok dia dapat rubber BAND yang mana...ekeke*








Sari
Memulanya nak ucap tahniah (belated) kat adik2 & anak2 yang berjaya melangkah ke kampus...kalo xsilap, awal Jun aritu dah stat daftar...seronok le kome mak ayah, sedara mara, jiran tetanga & sahabat handai hantor ke asrama yer...kome belajor rerajin tau..uols semua adalah terpilih...guna peluang ni elok2...kesian kat luor tu ramai lagi yang mintak tapi x dapat....

By the way, pada yang dah buat rayuan (tarikh tutup rayuan 18 Mei aritu), boleh le semak keputusan rayuan memasing mulai esok 14 Jun 2012 (Khamis) mulai pukul 12 tengahari...

Cara semakan : 1) melalui laman web  : boleh klik SINI


                         2) melalui SMS : taip UPU RESULT  _ No kad pengenalan _ dan SMS ke 15888




Tahniah pada yang berjaya....sila bangga untuk diri sendiri dan jangan lupa ucap terimakasih pada mak & abah....  :D

Sari

Cantik x kek tu? cantikkan...kedut2 gitu...kek ni sebenonya kek tunang...sedara sebelah hasben..kek ni belah pompuan yang bagi...teman sampai sudah dapat tengok je le..

Teman bukan nak citer pasal kek tunang ni tapi nak citer pasal trend orang bertunang...sekarang ni dah biasa bebeno kalo pasangan tunang datang sekali masa majlis bertunang...xtau le apa tujuan sebenor..yang teman nampak, sebab sibok nak bergambor...ada betoi ka?

Kalau zaman dulu2 mana berani lelaki nak ikut sekali masa bertunang...xmanis kata orang sebab ni hal orang2 tua...tapi lama kelamaan dah xder siapa nak melarang...kalo setakat ikut sekali sebab nak tunjuk jalan ke umah bakal tunang tu boleh la accept lagi kot walaupun alasan klise..ni dah rupa dapat lesen besor...bukan setakat bergambor berdua...pegang-pegang tangan lagi tu...haishhh

Memang aritu teman pun terkejut bila hasben teman bagitau yang dia dah sound photographer majlis tunang tu...memang teman pun perasan masa teman masuk dalam umah ader aksi pegang-memegang kat mini pelamin..naik getik nengoknya...siap panggil sayang-sayang lagi...tetttt...tapi teman nengok semuanya macam xkisah je..xtau le plak yang en. hasben dah naik suhu...kena arr sebijik cameraman tu...rugi teman xder masa tu...haha

Nak cakap lebey2 pun teman ader gak anak pompuan...berderet lagi...kang dok kutuk2 anak orang, anak sendiri xtau macam mana...cumanya kalo kita ader ilmu dan tahu serba sikit hukum hakam, elok le kita amalkan...mana adat2 atau ikut-ikutan yang menyalahi tuntutan agama, elok le dijauhkan...xper ler kalo orang kata kita kolot pun...sepatutnya kita yang buat trend elok2 bukan kita yang ikut trend yang ntahapapa...

Kita pun kalo bab2 kahwin ni mesti la nak berkekalan hingga hujung hayat...jadi kena la perjalanan ke gerbang perkahwinan tu dipenuhi dengan keberkatan...kalo belum sampai waktu yang halal, ikut la cara yang dibenarkan...bukan xboleh nak amik gambor2 pre-wedding cumanya buat la dengan cara yang berlandaskan agama...insyaAllah, boleh kan :D
*abis le teman kena kutuk/boikot pasni* *redho :)*

Apapun, ni untuk ingatan diri teman jugak...semua orang pernah muda tapi adalah lebih baik jika usia muda tidak disia-sia macam tu je...lagi elok kalo saham baik/pahala dikumpul dari muda...bila dah ala2 veteran macam teman ni,  memang kena gigih la nak kumpul saham2 tu..

Cumanya kita jangan mengulangi kesilapan kita dulu dan mungkin juga kesilapan orang lain pada anak2 kita...tu sebab orang2 dulu bagi pepatah, yang baik jadi teladan, yang  buruk jadi sempadan...renung2kan Prof. Izi :)



Sari
16 Jun ni penyanyi Maher Zain akan buat konsert kat Stadium Merdeka, Kuala Lumpur...ader teman hapdet pasal konsert Maher Zain - Forgive Me Live in Malaysia kat SINI




So untuk menghangatkan lagi konsert ni yang teman gerenti best punya, orang ramai diberi peluang untuk dapatkan tiket FREE di gerai khas yang akan dibuka pada Rabu ni bermula pukul 10 pagi di pejabat Utusan Media Sales Sdn. Bhd. (UMES)...alamatnya No. 11A, The Right Angle, Jalan 14/22, Petaling Jaya (lebih kurang 100 meter dari Masjid Tun Abdul Aziz, Seksyen 14)...

Cara nak dapatkan tiket free :
Bawak 2 keping keratan kepala akhbar KOSMO dan buat pembelian satu produk One Drop Perfumes bernilai RM25...pegi ke gerai khas yang teman kabo kat atas tu dan kome akan dapat sekeping tiket konsert yang harganya RM78...ader 200 tiket ajer..so pat-patnya, saper cepat dia punya :)

Kalo ader pertanyaan & kemusykilan, boleh je call Eksekutif Iklan KOSMO, Encik Nizam Baharuddin di 012-2003651 atau 03-79563355

Sumber : KOSMO

*teman tolong sharekan info je...xder kepentingan pung...just tanda sokongan kat Maher Zain teman tu..heheh*





Sari




Mulai malam ni nampaknya akan ader makan bola, minum bola, tidor bola....rajin le cik2 abang bangun sahur...elok le testing bangun awal pagi..bulan poser pun dah dekat...

Teman ni idak le minat sangat bola...kalo tengok pun bila team  Perak atau Malaysia yang main...memang kategori buta huruf pasal bola obersea....xkenai sangat pun player2nya...setakat yg penah dengor nama pun sebab dema tu hencem...kalo idak, forget it..haha

Pada yang ader baby/anak kecik yang bangun tengah malam untuk minum susu, masa ni sesuai sangat le pasing tugas2 tu kat cik abang memasing...rasanya xjadi hal kot dema nak membancuh..silap2 siap bancuh kopi jantan, kopi janda, susu kambing, ali cafe semua...nak bagi stamina power kat mata kan...so ibu-ibu, sila beradu dengan aman dan nyaman...peace :)

Anyway, teman pun akan senasib dengan bini2 kaki bola yang lain...kena jeling je katil sebelah yang kosong sebab tv dah amik tempat tu...tapi jangan marah ye kakak2, adik2, makcik2 semua...dema dating dengan bola sebiji tu je...kalo dema menjerit ke maki-hamun ke tengah2 malam tu, anggap je le dema tengah bersenam...heheh

Teman ni idak le reti nak citer pasal bola pun tapi teman nak support jugak en. hasben teman yang dah xkeruan tu...dia sokong Jerman, teman pun sokong Jerman walaupun teman lagi suka tengok muka Cristiano Ronaldo dari team Portugal tu...ekeke..kena la amik ati suami kan...jadinya teman pun promote suruh dia beli jersi ciplak Jerman yang ader jual kat stesyen minyak...bajet supportive konon..*wink wink*


Dan atas dasar nak menunjuk-nunjuk kesportingan teman kat EURO 2012 ni..teman share skit jadual perlawanan untuk rujukan para suami & isteri sekalian...enjoy ya...




kredit pada yang share jadual ni (sori teman lupa nak amik linknya)




Posted via Blogaway
Sari

2-3 hari asik keje luor je...so kali ni nak hapdet 2 hari punya citer...mentang2 le ader citerkan, boleh le nak  menyembang sakan....

Selasa - 
Pukul 6.30 pagi teman dah ader kat opis...nak ke KL..lebih tepat lagi Dewan Sime Darby, Bukit Kiara...ader majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlan (APC) ibu pejabat...bos unit teman dapat anugerah  so teman dengan 2-3 orang pegi as a jemputan... 

Buku aturcara APC dengan tema Sinaran Mutiara

Singgah R & R Tapah untuk sarapan...pegi cari sandwich...tup tup, ader menda yang xbawak..guess what? ajernya betoi kome...teman xbawak beg duit teman...ater, rasa nak nangih le teman..udah macam berkelana...jadinya terpaksa le buat muka panik + kesian kat kengkawan yang ikut sekali...errrr, shy2 cat le teman bila orang bayorkan makanan dengan minuman...patah seribu selera..*konon*

First time pegi tengok majlis APC kat tempat orang....overall okeh je le...mana nak banding dengan opis sendiri...tempat majlis pun dah jauh beza...inikan pulak yang lain2 tu...menu lunch pun standard hotel walaupun pada teman yang sedapnya udang mentega jer..apapun, seronok sebab dapat jumpa ex-boses...semuanya sama macam dulu...sempoi, sporting n yang penting lawakkk...heheh 

Apapun, tahniah pada bos unit teman...kami datang ni sesaja nak meramaikan dan meraikan...sori ler xder bouquet2 bunga bagai...orang kampung le katakan...tetttttt

Rabu -
Teman dengan geng lain kena pegi pulau pulak...Pulau Pangkor yang ntah berapa tahun teman xjejak...pegi untuk survey Family Day Jabatan...lokasi, Puteri Bayu Beach Resort...insyaAllah bulan 9 nanti..


Dah lama weh xnengok laut ...pulak dapat naik feri/bot...beralun-alun le teman...mujor perjalanan 10 minit je..kalo x, jenuh le nak cari minyak angin cap kapak...mabuksss

comeykan seat bot ni..plastik pun jadi..hihi

Anyway, misi kira berhasil ...dapat jumpa bos resort...senang sangat nak berbincang..very the tolak ansur one...ralat skit sebab xdapat snap gambor bilik2 kat situ...camera phone tetiba locked...huhu...mujor yang lain ader back-up, boleh ler teman cilok nanti...heheh

Apapun, timakasih atas layanan...seronok merasa angin laut...kitaorang hepi.... :D

*mula berangan nak main banana bot...berani ker?*




Sari
Sabtu baru ni lepas short discussion, teman n famili shooot to KL...lokasi tumpuan : Kenanga Wholesale City (KWC)..mujor highway ke Selatan x jem...yang ke Utara nampak padat sikit so memang smooth la perjalanan...horey horey...

KWC ni ialah tempat beli belah borong yang terbaru...ader 800 kedai yang jual macam2 produk di bawah satu bumbung...memang macam2 ader kome...baju, tudung, kasut, beg, perhiasan....kalo xsilap ader 10 tingkat...parking kat basement ader, kat atas (tingkat 8-10) pun ader..yang best tu parking free walaupun agak penin dengan parking lotnya..ngeee

ni le bangunannya...jangan pandang luaran yer


Jangan riso sesat sebab sentiasa ader petunjuk untuk ke setiap tingkat


Kat sini kebanyakan kedai jual borong...tapi ader juga yang jual runcit..kena tengok kat luar kedai, dia ader tulis kat dinding, borong sahaja atau borong & runcit...kalo yang xder tulis tu kena tanya direct kat tukang jual yer..hehe

Bergantung kepada kedai, pembelian borong boleh bermula dari 3 helai, 6 helai ataupun 10 helai...ader yang boleh campur2, ader yang boleh campur kaler je...tu ikut budi bicara tauke kedai...yang pasti memang murah kalo beli borong...contoh :- baju kurung : sehelai RM130 tapi kalo 3 helai jadi RM240..maknanya sehelai jadi RM80 je...baju pun bukan design kosong tau..siap ader manik2, labuci bagai...kalo kat Ipoh ni, design cenggitu mau RM150...  

So memang lenguh kaki nak menyelinap ke semua kedai...tu belum bab rambang mata lagi...kalo buat bisnes, memang tempat ni sesuai sesangat...berbaloi-baloi *jom bisnes online*

salah satu kedai baju kurung..ni kira taraf biasa2 je...yang kedai taraf butik2 pun ader cuma segan nak amik gambor...


ni baju budak2...


ni untuk yang minat kelab bolasepak


Kat KWC ni ader jugak kemudahan macam tempat makan & surau...cuma yang food court tu untuk non-halal je so hati2 yer....

Udah separuh menyoping, perut pun dah berkeriuk...cari2 tempat makan, jumpa ni...kat tingkat LG...nama kedai KOPI O...


Perasan x apa yang menarik kat meja makan tu? Ahaaa..kaki mesin jahit kan...so sempoi one..suke..


Ni menu yang teman oder..pakej : chicken chop (boleh pilih sos) + nasi goreng + kentang goreng + ice lemon tea....memang sedap n super kenyang...bagus untuk stamina sambungan shopping..hehe


Budak ni asik layan kentang je...heppp


Ronda punya ronda, udah sampai ke petang...kira seharian le kitaorang kat sini...ajernya lupa diri jap...apapun lega sebab stok raya dah 90% settle...lepas ni boleh duduk diam2 walaupun dalam ati macam nak datang lagi...haha...napsu-napsi betoi :p

Apapun, kome try le datang sini...mana tau kot2 ader yang berkenan...tak berani plak teman nak kata recommended sebab taste orang ni lain2...cumanya kalo datang sini, pakat datang ramai2...dapat beli borong + rege murah...*jom kome, kita buat rombongan*






Sari

Aritu ader dengor2 pasal Disneyland ni...tapi teman macam x pecaya je..pehtu sehari-dua nampak plak ader yang post kat FB pasal ni jugak...jadinya teman try le cari2 skit info...takut pulak salah information...kena saman kang naya je...

Rupanya memang dah masuk paper Harian Metro tentang rancangan taman fantasi ni...memang bebeno kome ader projek mega ni...betoi kat Ipoh plak tu...lebih tepat lagi kat Meru Raya, Ipoh....hohoho

Meh kita share skit info...sumber dari MyMetro


Pojek dijangka dimulakan hujung tahun ni dengan keluasan 20 hektar berjumlah RM506.7 juta...merupakan taman tema pertama di Malaysia yang dibangunkan dengan kerjasama antara Perak Corporation Bhd (PCB) dan syarikat pemaju taman tema Australia, Sanderson Project Development (M'sia) Sdn. Bhd.(SPD)

SPD adalah anak syarikat Sanderson Group Pty Ltd yang berpengalaman merekabentuk, membina dan mengendalikan destinasi pelancongan antarabangsa macam Universal Studio Singapura, Shanghai Disneyland & Happy Land Vietnam...

Taman tema Ipoh ni dijangka siap pada Disember 2014...ader lima zon keriangan yang akan dibina :-

~ Fantasy Forest ~
~ Wacky World ~
~ Pirates Cove ~
~ Lost Canyon ~
~ Pixel Planet ~ 

Selain tu, ader juga dibina sebuah hotel dan 2 buah pangsapuri untuk tujuan penginapan pengunjung...dalam pada tu sekarang ni sedang dibina hotel bertaraf butik yang dijangka siap bulan Jun 2013...hotel bernilai RM80 juta ni meliputi bangunan hotel 12 tingkat, 2 bangunan komersil sembilan tingkat, pusat mesyuarat, konvensyen, insentif dan pameran (MICE)...setakat ni pembinaan dah 20 peratus siap...*ohhh..ini le hotel yang teman nampak masa nak gi Mydin aritu* 

Hamboi2 kome...udah senyum simpul yer..dah terbayang le muka kartun2 (Mickey Mouse, Donald Duck) semua tu kan...tetiba bangga le plak jadi orang Perak...macam2 tempat dah bukak kat Ipon ni ye...Mydin terbesor le, AEON terbesor le....ni Disneyland pulak...memang cunnnn arrrr :)

Lepas ni xyah nak verangan gi obersea dah...kumpui duit, jimba-jimba je dekat negeri sendiri...xyah nak booking2 hotel bagai...sesudah Subuh dah boleh punch card kat Disneyland dah...pehtu malam balik umah  tidor sampai mimpi2...kalo xcukup sehari, esok, lusa, tulat boleh nyinggah lagi...heheh...ok x?

Tahniah le kat orang Perak....teman sukee...kome yang kat tempat lain, meh le datang sini jugak...Ipoh mali tatak sombong punya!!!! peace :p