Sari

Semalam opis teman buat aktiviti sihat & cergas...kami berjimba kejap kat Kompleks Belia Dan Sukan, Ipoh...semua nampak bersemangat walaupun dah lama tak bersenam....ramai2 ni kurang sikit segannya kan..hehe


Yang kat atas pentas tu la instructor kitaorang...kak Fana & the gang dari D'Fana Fitness...memang fit bebenor dema ni...xnampak letih langsung...jeles okay...by the way kak Fana ni kiranya memang otai dalam bab2 sihat, cergas n cantik ni...dia ader 2 tempat aerobik..kat Ipoh dengan Kuala Kangsar...yang terbaru dia ader buka spa...untuk perempuan sahaja...ehem2, ader can nak nengok2 ni...cehhh

3-4 tahun dulu kak Fana ni ader buat program senaman kat TV1...baru2 ni kat Wanita Hari Ini TV3 pun ader kuar...dan yang paling baru kak Fana kuar kat Majalah RAPI bulan Mei...dasatkan potfolio dia..lagi satu, umur kak Fana adalah 48 tahun...ye puan2..48 tahun tapi body n stamina mantap giler...*tengok diri sendiri, hancussss*

Suasana dalam dewan...paneh berkuap jugak tapi layankan ajer...kiranya sejam jugak la kami bersenamrobik...macam2 lagu ader...Bollywood, dangdut, joget, Siam....apalagi, belasah ronggeng le jawabnya...tu belum masuk aksi caca-marba lagi...haha..




Seronok jugak sekali-sekala satu opis memeluhkan diri...enjoy je walaupun tercungap-cungap mintak oksigen...yg best tu lepas exercise, sarapan nasi lemak + sandwich....apa kes...kejap je hilang kalorinya....udah tambah balik dengan kaw2nya...hurmmm

Harap2 pasni ader lagi aktiviti cenggini...bior terbakor lemak2 tepu yang dah bertapa tu...bak kata kak Fana...kena sihat dan cergas...bukan kurus semata-mata...*i loike*

Sari
2 hari x menghapdet blog...arini nak muncul dgn info pasal artis feveret teman...Maher Zain


Cik abang hencem ni datang buat konsert lagi...tarikh, masa n tempat boleh tengok kat poster atas tu...harga tiket pun ader dibagitau kat situ...

Memang best kome konsert Maher Zain ni...sampai sekarang teringat-ingat lagi betapa bestnya Maher Zain buat konsert free kat Ipoh aritu....berbaloi-baloi weh...ader entri ringkas kat SINI

Tengok pada harge tiket tu memang boleh tahan ler mahalnya...tambah2 kalo nak pegi sekeluarga yang ramai ahli...kena ader bajet selesa...

Tapi xper, pada yang nak cuba2 nasib untuk tiket eksklusif konsert ni, boleh join peraduan anjuran One Drop Perfumes dengan KOSMO

Dengan setiap pembelian One Drop Perfumes bersaiz 10ml di www.onedropperfumes.com beserta 2 keratan kepala akhbar KOSMO, kome boleh menang tiket2 eksklusif ke konsert ni...

Selain tu, kena isi butir-butir peribadi di borang peraduan (borang boleh di dapati di paper KOSMO)...kena lengkapkan slogan tak lebih 20 patah perkataan..."Jika anda berpeluang untuk berjumpa Maher Zain, apakah yang anda katakan kepada beliau tentang One Drop Perfumes?"


Maklumat lanjut, tepon 03-55100441 atau layari www.onedropperfumes.com

Tarikh tutup peraduan10 Jun 2012...konsert 16 Jun yer...

Cuba ler...mana tau salah sorang kome jadi yang paling bertuah....*nak try ke x, nak try ke x...hahahihihuhu*





Sari
Semalam last bebudak sekolah...seronok bebenor kome nak cuti 2 minggu yer...tambah2 baru abis peksa pertengahan tahun...enjoy sakan le yer...


Teman pun semalam udah beli stok makanan...biskut le, aiskrim le, kentang le...bebudak ni kalo cuti sekolah asik lapor je manjang...pehtu bukan nak makan nasi sangat...kadang tu penat je teman siap2 masak lauk-pauk untuk dema...idak dema nak makan...ader je menu lain yang dema reka...roti bakor, roti telor, roti milo, roti canai..ntah apa2 lagi le...dah rhope orang kenduri dapor teman dibuatnya...

Tu belom bab main game dengan nengok tv lagi...teman rasa dari teman pegi opis sampai le teman balik, idak le dema jemu2 mengadap komputer n tv tu...agaknya kalo dua benda tu boleh bercakap, dah lama bebudak ni kena tengking + rotan sekali..haha..

Bila teman tepon je, itu ler yang dema tengah buat...dah jenuh pesan suruh rehat2 kan sekejap komputer dengan tv tu...dah paneh berdengung dah menda alah tu...agaknya ader le 15 minit kot dema rehat, pehtu sambung balik...memang dah tau dah...kalo cuti sekolah je gerenti bil letrik melambung punya...mak kome ni bukannya keje dengan TNB nak ooiii...:p

Cuti ni xder le nampak lagi apa agenda teman...yang terdekat ni rasanya nak bawak dema beli baju raya je kot...rasanya stok raya pun xder lagi jual tapi xpe ler...teman belasah je fesyen apapun...maleh nak mikio last minit n maleh nak nyoping time puasa...

Apapun, selamat bercuti pada anak2 & adik2 yer...cuti2 jugak, buku jangan bior terperap dalam beg je...kalo ader homework, siapkan awal2...bila dah siap, baru la syok nak melepak kan..hehe *pesanan untuk anak sendiri jugak*




Sari
UO Ipoh buat member sale lagi...start hari ni 25 May sampai Ahad 27 May...

Offer untuk member start petang ni ...pukul 5 pm - 11 pm...

Banyak jugak item yang murah...apalagi kome....moh lekeh :)







Selamat menyoping..... 
Sari

Aritu sesaja join Milo UHT promotion..Milo From Mom With Love kat FB...

Senang bebenor pun nk joinnya..like page pehtu isi je details..done

Tadi check email...yeayy, dapat dining voucher Secret Receipe RM30..

Tahniah pada semua yang dapat voucher n timakasih NESTLE ;-)

Published from blogaway for android



Posted via Blogaway
Sari

Tu dia produk baru KFC...ni ala2 makanan ringan yang sedap, kenyang dan senang nak dibawak ke mana-mana...

KFC Pokkits terdiri dari ketulan filet Zinger, keju Monterey Jack & keju Cheddar yang disalut dengan sos chutni nenas-mangga kemudian dibalut dengan roti pita...nyam nyam nyam...

Bermula semalam hingga 27 Mei ni, harga promosi KFC Pokkits ialah RM2.60...ader jugak ditawarkan set kombo dengan harga RM5.50...tagline untuk Pokkits ni "Gigitan terakhirnya memang layan"...wow!!!

Apalagi kome, jom kita try...tengok so layan ke x...hahahehe :P
Sari
Hari Jumaat lepas pembukaan Mydin terbesar di Malaysia...Mydin Meru Raya, Ipoh...ader teman tempek entri kat SINI..


Ingatkan xnak le pegi ke situ...maklum le hari perasmian, mesti sesak gilos punya...tapi tu la..dah rejeki...kebetulan ader hal skit kat pejabat MARA..tgok2 dah dekat waktu rehat...apalagi, mula ler nak cuba nasib...belasah je terus ke Meru Raya...dapat masuk dapat le, kalo penuh xterkawal, teman patah balik je...

Sampai kat luor Mydin, memang berduyun-duyun kete..sudahh..xder parking la ni...tapi rasa degil plak...nak try jugak masuk parking dalam kawasan Mydin...alang2 dah sampai kan...hehe...memang rezeki terpijak le bila ader kete nak kuar...betul2 kat depan My Nasi Kandar...sebelah food court...senyum simpui le teman...pintu masuk depan mata weh...lalalalala....

Memang luas kawasannya...orang pun boleh tahan ramai...tapi xler seramai masa pembukaan AEON Station 18 aritu...kira selesa jugak la nak membeli-belah...cumanya banyak lagi lot2 kedai yang belum dibukak...yang best tu ader Wah Chan dengan Habib Jewels...masuk le jugak nengok orang beli barang kemas...teman? tepuk poket, lap ayor lior....

Untuk offer 3 hari (18-20 Mei 2012) banyak gak la item yang murah...especially barang dapor...kira kalo nyoping untuk stok barang sebulan, sesuai sangat la...

Yang paling respek tu bila tiba azan Zohor, semua kaunter bayaran berenti sekejap sebagai menghormati azan...alhamdulilllah...sejuk hati....

Apapun, enjoy datang sini...lepas ni orang Ipoh lagi banyak pilihan untuk membeli-belah...yang penting pilih yang betoi2 memberi nilai wang yang berbaloi...yang paling penting, mengapa bayar lebih? heheh






Sari

Rasanya semua dah tau logo halal terbaru yang dikeluarkan JAKIM kan...yang hitam putih kat atas tu...apapun meh kita baca skit panduan nak tau logo halal Malaysia yang diiktiraf JAKIM



* Bintang berbucu lapan ditengah-tengah bulatan

* Perkataan Arab "Halal" ditengah bintang

* Diikuti tulisan rumi HALAL

* Bulatan logo tertulis perkataan MALAYSIA dalam tulisan Rumi dan perkataan MALAYSIA dalam perkataan Arab dan

* Dua bintang kecil berbucu lima diletakkan bagi memisahkan tulisan Rumi dan perkataan Arab


Logo2 halal negara lain yang diiktiraf JAKIM boleh jugak disemak pada gambor kat atas atau untuk lebih detail klik je SINI 

Sama-sama kita sebarkan...moga mendapat manafaat bersama...aminnnnn!!!!!





Sari

Ader diwar2kan dalam radio Hot FM pagi tadi pasal pembukaan pasaraya besar Mydin kat Ipoh esok, 18 Mei 2012...

Teman pun dah cari2 skit info n jumpa kat SINI (kredit to blogger.perak.com)


Upacara perasmian dijangka akan dihadiri oleh media elektronik, media cetak dan juga bloger2...Program bermula lebih kurang pukul 8.15 pagi untuk sesi pendaftaran...macam2 program ader so kalo sesapa yang ader masa tu, boleh le terjah sana...lokasinya kat Bandar Meru Raya...

Pada kengkawan blogger yang berminat nak join majlis perasmian tu esok, sila ler emailkan butiran kome ke nizatabdaziz@ymail.com....bagi nama penuh dengan url blog...

Ader cenderahati berupa voucher membeli belah Mydin pada yang hadir di upacara perasmian...

*xder harapan ler nak pegi...keje weh*
Sari





FREE SEATS

Booking Period:
14 May 2012 - 20 May 2012
Travel Period:4 January 2013 - 22 May 2013
Travel Notes
- Advanced booking required.
- Fares are not available during embargo period.



Promo ni dah stat Isnin aritu tapi teman yang lupa nak tempek kat sini...anyway sempat lagi kalo nak booking...nak tau lebih detail klik AIR ASIA

Selamat terobang...
Sari

Pagi tadi anak2 teman seronok bebeno nak pegi sekolah...seronok sebab xbelajor la tu..xpayah bawak beg...bawak hadiah je untuk cikgu...hehe

Dari minggu lepas deme dah bising2 sruh beli hadiah untuk cikgu...ater kalo sorang je cikgunya xpe ler...ni cikgu sekolah kebangsaan, cikgu sekolah agama, cikgu tadika & cikgu tuesyen...meriah kan...kali ni dok melayan yg tadika dengan sekolah rendah...yang menengah xdapat balik so selamat skit...*statement mak yang kedekut :p*

So, sebagai ibu mithali *mithali ke?* teman pun bawak le dema mencari hadiah untuk cikgu-cikgi hari Sabtu aritu...suka sesangat ler dema sebab teman suruh dema pilih sendiri hadiah yang dema suka...kecoh jugak le  kedai tu kejap...macam2 nak beli pehtu pening nak pilih yang mana...nak senang, teman pilih je hadiah yang sama untuk semua cikgu2 tu....dahh..xyah nak compare2 orang ni bagi tu orang tu bagi ni...settle..

Ingat plak zaman purba teman dulu...mana nak merasa bagi cikgu hadiah...nak bagi pun kena bagi sorang dua je..cikgu kelas dengan cikgu feveret...tu pun jenuh nak kumpui duit...xsampai hati nak mintak sponsor...lagipun kalo susah2, buat je hadiah sendiri...kad sekeping pun dah cukup...xpun gi je kat cikgu & ucap terimakasih atas jasa2 cikgu selama ni walaupun muka dah merah n mulut ketor...hihi

Kalo nak citer pasal cikgu memang banyak kenangan manis...zaman sekolah memang indah...susah macam mana pun, tetap happy & enjoy...cikgu garang dengan cikgu hensem yang paling diingat...paling seronok cikgu x datang n xder cikgu ganti...paling malas nak assembly...paling takut spot-check...hmmmm, kenangan sepanjang hayat tu....

Timakasih kat semua cikgu2 teman...dari tadika, sekolah rendah, sekolah menengah sampai le ITM...xlupa juga kat cikgu mengaji, cikgu hoki, cikgu masak dan semua yang penah mengajor teman walaupun sebaris ayat...ilmu kalian akan teman manafaat dan panjangkan selagi termampu...teringin sangat nak jumpa cikgu2 semua...doa untuk kalian akan tetap teman sisipkan...

Untuk semua guru...WHEN IT COMES TO TEACHERS, YOU ARE ALWAYS THE TOPPER!!!                                                                                                            


Sari



Muka depan paper SINAR hari ni...PRU 13, 8 JULAI...


Walaupun sebelum ni banyak spekulasi kata Parlimen mungkin dibubarkan minggu ni tapi bila tersiarnya berita muka depan harini, ramai yang agak terkejut...maklum le..ramai yang jangka PRU 13 akan diadakan pada musim cuti sekolah bulan depan (Jun) atau dikhabarkan 9 Jun...

Tapi nampaknya PM kita telah berlepas ke United Kingdom (UK) malam kelmarin dan hanya akan pulang pada 25 Mei ..Lepas tu PM akan ke Emiriyah Arab Bersatu (UAE) pada 28 Mei dan meneruskan lawatan ke Uzbekistan....

Ada juga teka teki yang meramalkan Parlimen boleh dibubarkan selepas Hari Keputeraan Yang Di Pertuan Agong pada awal Jun ( 2 Jun )..

Dalam pada tu, dijangka PM akan menghadap Yang Di Pertuan Agong pada 17 Jun selepas perhimpunan BN di Bukit Jalil....ini disebabkan ramai yang berpendapat PRU akan diadakan sebelum Ramadhan atau lebih tepat lagi dikatakan pada 8 Julai...

Nampaknya, tarikh PRU masih misteri...masih teka-teki yang sorang je ader jawapannya...seronok jugak baca macam2 andaian dari orangramai dan penganalisis politik ni...memang menarik...

Apapun, kita tunggu...jeng jeng jeng
Sari

Walaupun diwar2kan hari ni 13 Mei atau setiap Ahad minggu kedua bulan Mei adalah Hari Ibu tapi untuk tahun 2012 ni nampak ader angin perubahan positif tentang sambutan Hari Ibu...

Teman xnak komen lanjut pasal ni sebab rasanya kome dah baca banyak penjelasan Hari Ibu yang spesifik kat Blog, Facebook & Twitter...ader yg xsetuju,  ader yg xpuashati..

Walaupun ramai yg kata semuanya bergantung kepada niat tapi harus diingat matlamat tidak menghalalkan cara...

Kali ni teman pun xterima ucapan Selamat Hari Ibu dari anak2...sikit pun teman xrasa yang anak2 xsayangkan teman sebab teman tau yg sayang bukan sekadar ucapan, hadiah & makan2...

Yang penting, teman boleh rasa setiap getaran, renungan & sentuhan anak2 teman setiap hari tatkala mereka melangkah masuk & keluar dari rumah..

Pada ibu2 & anak2, mari kita sentiasa suburkan ingatan antara kita tanpa mengira waktu & keadaan...Sesungguhnya kasih sayang kita tiada nilai & harga...

Hanya doa dari anak yg soleh & solehah sebagai bukti cinta tulus ikhlas yang dapat menemani walau jasad telah dimamah bumi...insyaAllah


Posted via Blogaway
Sari
Teman xtau le kome dah tengok ke belum video ni...tapi video ni la paling banyak muncul kat FB semalam...mula2 tu teman maleh nak tengok tapi bila dah banyak sangat orang upload, teman klik le jugak...*sori teman xreti nak download video kat sini..xkhatam lagi*

Teman memang speechless bila nengok rakaman ni semalam...serius sangat sedih dan sebak...4 minit bagi seorang bayi yag xhenti dipukul, dicubit, ditendang adalah sangat lama okeh...walaupun ibunya dah dipenjarakan 18 bulan tapi kesan trauma yang dihadapai oleh bayi ni pastinya kekal...

Menjelang Hari Ibu, bila disogokkan dengan aksi begini, masihkah ada istilah Syurga Di Bawah Tapak Kaki Ibu? entahlah...kita xpaham apa masalah disebalik tindakan ibu itu...di sebalik komen yang mengutuk, mencaci dan mencerca ibu tersebut, ader juga pengomen yang memaklumkan bahawa ibu itu adalah mangsa rogol dan bayi yang didera itu adalah anaknya dengan perogol terbabit...betul atau x, tiada kepastian...yang pasti bayi yang x bersalah menjadi mangsa....

Ramai juga yang menyalahkan perakam video yang xcuba meredakan keadaan...dikhabarkan perakam dah cuba halang tapi dia pun turut dipukul si ibu...jadinya dia terpaksa rakam juga sebagai bukti kepada pihak berkuasa supaya ibu ini diambil tindakan sewajarnya...

Memang terasa sangat sensitif dan beremosi bila ader kejadian2 yang melibatkan bayi...sebagai ibu, kita pun x lepas dari nak marah, nak pukul dan yang sewaktunya bila anak2 buat perangai tapi biarlah berpada-pada...pukul2 sayang n niat nak mengajar memang dibenarkan dalam agama...takut jugak kalau dibiarkan jadi macam oh Anakku Sazali....huhu

Sampai sekarang, teman terbayang esak tangis dan sedu sedan bayi tu...sangat toching bila bayi tu nak mencapai maknya tapi ditolak dengan kasar...diherdik lagi dengan perkataan BODOH *ayat yang teman dengor "diam la bodoh"*....oh Tuhan....

Moga apa yang kita lihat dan dengar menjadi cerminan serta teladan buat diri kita sendiri...
*rinduku pada sentuhan tulus ibu hanya tinggal rindu..Allahuakbar*
Sari






Dari sehari ke sehari nak menghapdet pasal Gua Kandu ni...2 minggu lepas punya story uolls..banyak bebeno halangannya..yang utama adalah MALAS..hahahihihuhu..*mengaku dengan ikhlas*

Sebelum tu meh citer skit pasal Gua Kandu...lokasi di Kg. Gunung Mesah Hulu, Gopeng...gua ni x sefemes Gua Tempurung ..xtau la kenapa..walaupun xfemes tapi cabarannya boleh tahan...not bad :)

Kalo ikut pemandu arah kitaorang aritu, gua ni pada asalnya diduduki oleh tentera Jepun...kiranya macam markas diaorang la...memang strategik sangat la untuk berkubu n merangka strategi peperangan sebab banyak lubang2 tersembunyi & sukar dikesan...jangan xtau yg dalam gua ni diaorang letak kapalterbang jugak tau...canggihnya.. Lepas Jepun menyerah, komunis plak amik alih gua ni...ader la kesan2 komunis dalam gua ni macam simbol bintang n tulisan cina...

Kalo nak citer semua2 yang ader kat sini memang xcukup 1 entri kot so apa kata kita layan gambor sama...gambor adalah banyak (yg tunjuk ni pun bukan semua) so kome scroll je k..kredit to cameraman yang dedikasi...en. sham, adik uda  n en. hasben...

Baca doa dulu...moga semuanya lancar..aminn

Dah ready nak masuk le tu..semangat weh

Start menaik

Turun plak..

Point 1 untuk berehat sekejap..posing la, apalagi

Nmpak x logo komunis tu? yang pasti awek2 tu semua bukan komunis okey..*err..kepala saper plak tu?*

Memang berbaloi ader sarung tangan...teman xpandang belakang dah...

Batu berbentuk obor-obor

Macam batu belah batu bertangkup..kalo rasa kurus boleh le masuk kat celah lubang tu..

Ni bilik mesyuarat gelap..meja pun daripada batu...

Bila tutup semua lampu, macam ni la rupa dalam gua tu..gelap-gelitap

Dalam Gua Kandu ni ader lagi satu gua kecik, Gua Intan namanya...memang sempit dan mencabar...yang boleh masuk kat Gua Intan ni pun 5-6 orang je sebab struktur gua yang agak bahaya...lagi satu kalo pompuan nak masuk gua ni kena suci dari haid...

Brother instructor tengah tunjuk step camana nak masuk...kat mana nak pegang n kat mana nak pijak...kena tengok n dengor betui2...tu yang teman serius tu sampai xpandang kamera...*konon*

Pijak kayu ni pastu turun ke bawah

Nak turun lubang ni memang mencabar tapi bila nak naik balik lagi la tercabar 

Masa ni memang gayat weh...kayu sebatang dengan tali seutas..

Taraa..dah sampai penghujung Gua Intan...kenapa dipanggil Gua Intan? tengok la yang bersinar-sinar tu..tengok je boleh, amik xboleh yer..

Abis masuk gua, berehat n makan tengahari...kumpul balik tenaga yang dah menyusut separuh hari sebab lepas ni nak sambung aktiviti sebelah petang plak...aktiviti ayor n aktiviti udara...

Nak pegi main ayor kena naik lori...semua macam PATI je...punya la excited macam monyet dapat bunga...kalo PATI tengok mesti dema geleng kepala...haha



Peace je kerojenya...

Ayor time...nyaman giler..sejuk banget tapi arus deras sebab malam semalamnya hujan...
Aksi berbaring tu fungsinya untuk buang semua tanah2 gua yang melekat tadi...sempoikan...

Ader group lain buat aktiviti berkayak/water rafting...jeles ooo

Abis mandi-manda, ready untuk terbang...walaupun ketor tapi sebab dah ramai, jadi enjoy plak..memasing dah siap pakai peralatan...posing macam konfiden je...anyway, banner tu bukan kitaorg punya..tu ader group student UITM punya...masa ni diaorang ader kat dalam gua 


Gambor masa tengah terobang xsempat nak amik...memasing dup dap dup dap..dah xpikio nak melaram depan kamera dah...waktu paling ketor masa pijak besi sebelum dilepaskan...macam2 ayat baca tau...kira tawakkal je...memang xdapat diexplain apa perasaan masa tu...cumanya bila dah berjaya buat, still perasaan yang xdapat digambarkan tu ader tapi atas kapasiti yang berbeza....kalo xcaya kome try ler...berbaloi tahap maksima and you will proud to yourself..believe me :D

Memang eco adventrure yang sangat seronok...tambah seronok bila pegi dengan kengkawan yang semuanya sporting n profesional...yang susah jadi senang, yang takut jadi berani...tahniah semua....

Nape teman rasa kecik benor? peace!!
Sari
Memulanya tahniah pada adik2 n anak2 yang dapat tawaran melanjutkan ke IPTA...memang jem laman web upu.mohe.gov.my semalam...sms ke 15888 pun dengarnya lama baru dapat jawapan...

Apapun, pada yang berjaya, dah boleh la buat persiapan apa yang patut untuk further study...walaupun mungkin kursus yang ditawarkan xmenepati pilihan, xsalah nak mencuba...insyaAllah minat akan datang perlahan-lahan (right me if i'm wrong, chewahhh)

Dalam pada tu, arini adalah hari pendaftaran untuk pelajar2 baru tingkatan 6...selamat beruniform sekolah yer...seronok x jadi budak sekolah balik lepas cuti lama? rasa macam super senior le tu...*mode eksyen*
Mulai tahun 2012 ni, ader sistem pentaksiran baru STPM...nak tau lebih lanjut boleh klik http://www.moe.gov.my/upload/galeri_awam/2012/1331626974.pdf

Selamat belajar ye kome...xkira kat mana pun kome blajo, pikirkan masa depan n buat yang terbaekkk...

Mana yang keje sambilan tu dah boleh le bagi notis berenti...yang tengah amik lesen memandu tu, cepat2 abiskan jam belajor supaya cepat skit dapat lesen...yang memang lepak tu, boleh le stat kemas2 apa yang patut...nampaknya dah xboleh bangun lambat n bermalas-malasan okeh...pesanan dari makcik yang sukahati nak menyibuk  : D

*tetiba rasa nak sambung blajo - statement ngeri..haha*
Sari

Dimaklumkan kepada semua calon SPM 2011 yang telah memohon untuk kemasukan ke IPTA & Poli Premier bagi sesi 2012, adik2 boleh menyemak keputusan permohonan mulai jam 12 pm esok 7 Mei 2012..

Semakan boleh dibuat melalui laman web http://upu.mohe.gov.my...

Boleh jugak semak dengan menghantar sms dengan menaip upu result, (no.kp)  dan hantar ke 15888...

Okeh semua adik2.. semoga berjaya ke menara gadung :-D

Posted via Blogaway
Sari

Hari ni pakai tudung bawal ke? comey bukan main semuanya yer...al-maklum le..ader tone2 gitu...

Nampak gayanya trend tudung bawal dah menyerang balik 2-3 bulan ni...kira macam tudung evergreen kan...manis ayu jer kalo pakai...

Dah rembat ke belum ni? teman baru je rembat setelah sekian lama mengusha-usha...biasa le teman ni...orang dah bergaya sakan baru le teman nak ke kedai membeli...lambat bebenor up to datenya...heheh..orang kampung le katakan...

Apapun teman suka nengok kalernya...lagipun boleh matching dengan banyak baju...jimat sehhh..tapikan,  kalo dapat kumpul 12 kaler gerenti cun...haha...dasar rambang mata...*wink wink*


Sari

Sejak dua menjak akaun orang gomen bertambah-tambah ni, ramai yang dah mula mengira-ngira nak menyoping utk raya...kat opis teman pun dah ader yang stat shopping raya...jeles mak..heheh

Minggu lepas teman straight cuti sampai hari buruh...plannya memacam...yg pasti nak berehat la konon sebab minggu sebelum tu teman memang bizi n letih dengan hal2 urusetia...tapi nama pun kononkan...rehat tinggal rehat je ler...

Ader le berhajat jugak nak nyoping lebaran...memang teman suka siap awal2..xnak kelam-kabut...maklum le anak ramai berderet...xble nak sekali rap menyoping...mau krem kepala lutut...haha

Sempat la teman ke Kolumpo cuti aritu...harap2 dapat le nyinggah ke Jalan TAR ke apa...tapi udah gelap mata kat tempat yang dituju...Mutiara Damansara...meround sakan dengan hasben kat dalam tu..siap mintak tolong staf situ designkan something...pagi sampai petang kat situ sampai laporrrr...pekena swedish meatballs *terbayang la plak* n chicken vienna...mabelessss...kenyang sampai lebam...heheh

Bila sedor dah petang terus le xjadi nak usha2 kain baju raya...actually teman gi hari orang keje so dah terasa-rasa kejeman kalo time pkul 5...so babai kat KL!!!...rasa ralat sikit tapi apo nak dikato...lain trip kot...(ader ker?) huhu...

Rasanya ader antara kome yang dah hantor kain kat tukang jahitkan...elok sesangat la tu...bior cepat asal selamat siap...

Apapun, raya2 jugak, pose ganti kena abiskan tau...okeh..daaaa


Sari
Rasa menyampah plak nengok muka depan beberapa paper arini...xder citer lain ke nak cover...apa pendapat kome? patut ke diwar2kan gambor atau video yang xsepatutnya di media cetak/elektronik cenggitu...xrasa malu ke kat budak2 or remaja2? teman yang dah kawin ni pun malu nak baca...

Memang bahang pilihanraya dah membara nampaknya...cuma xselesa betoi bila memasing nak bukak aib memasing...politik xkotor, orang dalam polotik yang main kotor...udah2 le tu...kempen le cara sihat walafiat...

Ingatnya nak le tepek front page paper tu kat sini tapi pikir2, xyah ler...buat nambah saham xelok je nanti...
Pada yang belum tengok boleh le baca online pasal skandal ni...setakat baca je le...betul atau salah bukan kita yang menentukannya...

Moga kita diberi petunjuk untuk menilai yang hak dan yang batil...wallahualam



Sari
Udah seminggu lepas bengkel tapi baru arini teman ader masa nak hapdet...harap2 xbasi ler..
Tadi ader kawan teman upload artikel bengkel tu kat fb...masuk paper Berita Harian harini...tu yang semangat datang nak hapdet tu...aci x?


Anyway bengkel ni khusus untuk membincangkan pasal ternakan ikan hiasan yg dipanggil arowana atau setengah orang panggil ikan kelisa...disebabkan aktiviti ni dah semakin berkembang makanya satu garispanduan untuk ternakan ikan tersebut perlu diwujudkan sebagai panduan kepada pihak2 yang berminat/berkenaan...semua agensi yang terlibat dijemput berbincang bersama dengan opis teman (JPBD), Unit Perancang Ekonomi SUK n Jabatan Perikanan jadi urusetia bersama...

Lokasi bengkel : Bukit Merah Laketown Resort...3 hari 2 malam dengan jadual penuh dari pagi sampai malam..
Banner bengkel

Beg peserta

Buku aturcara
 

                                                                     tempat bengkel


Sebenonya ader memacam gambor lagi teman amik macam kolam ikan, ikan arowana n pemandangan kat tempat bengkel tapi ntah kenapa teman xble upload gambor2 tu semua ke blog...dah jenuh try dari petang smpai ke malam...yg dapat 4 keping kat atas tu je...pelik aihhh...buat ilang mood je nak menghapdet..gRRRR

Apapun, bengkel berjalan lancar...timakasih semua yang terlibat...mana yang kurang harap dimaapkan...sekali-sekala berbengkel kat luar boleh la fokus skit dari buat kat opis...kalo kat opis tu ader2 je gangguannya...oppsss...sori bos...

Sori le xdapat share gambor2 ikan arowana dengan kome...frust teman tau..huhu...
Yg pasti ikan ni terutama ikan jantan merupakan pasangan yang paling setia dan sanggup berkorban untuk pasangannya sebab dialah yang mengeramkan telur dalam mulutnya sampai la telur tu menetas...lagi satu rege ikan arowana ni mahal...lagi mahal dari sebiji kete kelisa tau....setakat anak2 ikan je pun dah cecah 5-6 ribu...xmampu nak beli weh...apalagi nak bela...haha...

Harapnya garispanduan ikan arowana ni dapat dilaksanakan dengan kadar segera..boleh jadi panduan pada yang berminat...tambah2 spesis yang ader kat Bukit Merah ni adalah spesis terbaik di dunia...hmmm kagum jap...

Overall, pengalaman bengkel yg bermanafaat...harap ader rejeki nak join bengkel lagi...boleh kan bos? *wink wink*