Sari
Sejak diwar-warkan pembukaan tempat ni pada 29/03/2012, memang semua orrang Ipoh dah xsabor nak terjah...teman pun 2 x 5 jugak...cumanya bila kena tarikh hari keje teman telan ayor lior kejap...

Anyway sebab berkobar-kobar dengan citer2 yang gah pasal tempat ni, pagi tadi dengan gigih dan berbunga-bunganya teman datang jugak ke sini...yeayyyyy

kredit picture to j2kfm.com


Ajernya beso kome weh...teruja nengoknya...tu belum masuk lagi...bila dah masuk..walawehhh...memang rasa fresh..tempat baru le katakan...roda troli pun berkilat lagi tau..heheh

Teman pegi ni pun kengkononnya bukannya nak menyoping..saje nak cuci mata...benda tengah hot...tapikan punya la buruk perangai sebab sampai2 je situ teman dah sakit perut...melilo (melilau) mata cari signboard tandas...bila jumpa, perghhh memang mabeles toiletnya...anak teman sampai ambik gambor posing2...ajernya buat  malu orang kampung jewww...

Kat sini lagi byk lot2 kedai compare dengan AEON Kinta City..ater dah saiz pun lagi besor...logik la kan...pehtu tersusun je...kalo tempat makan, tempat makan je..contohnya KFC, Pizza, Secret Receipe, Baskin Robins, Coffee Bean, Nando's dema letak dalam row yg sama atau bertentangan...kalo kedai gift pun sama...Watson & Guardian pun sebelah menyebelah je...teman suka cenggini...jimat masa & banyak pilihan....

Meh tgok sikit suasananya


Teman nengok ramai orang amik gambo monyet ni so teman pun tiru le dema...idak le malu sangat snap sorang2...sebenonya nak snap macam2 tapi nanti orang ingat teman ni gila glamer plak...so terpaksa le kontrol kaw2 :p

Senang citer kome datang le sini...mana tau kot2 boleh feel shopping macam kat KL..hahaha KL la sangattt....

Tadi teman kata datang bukan nak nyoppingkan...tapi udah macam2 offer depan mata terpaksa ler teman buat2 lupa apa yg teman kabo tadi..aci yer kome...mana boleh tahan kalo dema offer cenggini ha..

Beli kasut ni satu boleh dapat kasut kedua dengan rege sehengget (RM1)..betoi kome...teman terbeli suda...maklum le...orang macam teman ni kena tgok rege dulu baru beli..kalo main beli je baru tengok rege alamat pecah ler tabung kemanusiaan teman....


Tu baru kedai kasut...belum kedai makan, kedai buku, kedai roti, kedai mainan, supermarket & memacam lagi ler...rasanya semua outlet buat spesel promosi sampai esok...parking pun free lagi...

Amacam kome..ader rasa tergedik-gedik nak pegi? 


Sari

Pagi tadi on the way gi keje, jalan dikejutkan dengan bunyi siren polis....semua kenderaan kena ke tepi...nampak ler kereta Sultan Perak yang lalu...ingatkan biasa2 je rupanya bila sampai opis baru dapat citer...


Anakanda ketiga Sultan Perak, Raja Kecil Sulong Perak, Raja Dato' Seri Ashman Shah Ibni Sultan Azlan Muhibbuddin Shah telah mangkat kira2 pukul 1.30 pagi tadi...










Difahamkan almarhum kembali ke rahmatullah akibat serangan asma di kediamannya di Bukit Antarabangsa, Kuala Lumpur.


Jenazah bertolak dari Kuala Lumpur pukul 6.30 pagi dan dijangka tiba di Istana Iskandariah pada jam 8.30 pagi sebelum dimakamkan di Makam Diraja Al-Ghufran, Kuala Kangsar di mana istiadat permakaman mengikut adat istiadat diraja Perak akan berlangsung selepas solat Asar hari ini.


Almarhum meninggalkan seorang isteri, Datuk Seri Noraini Jane Ariffin dan tiga orang anak ,seorang lelaki dan dua orang perempuan.

Sekiranya  ader yang ingin menziarah jenazah di Istana Iskandariah Kuala Kangsar bolehlah menggunakan pakaian bewarna hitam tanpa lilitan putih.

Sebagai rakyat Perak, Al-Fatihah kepada Almarhum Raja Dato’ Seri Ashman Shah ibni Sultan Azlan Muhibbuddin Shah...Moga rohnya ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman dan beramal solleh...aminnnn!!!!

Posted via Blogaway
Sari
2-3 hari lepas ader teman buat n3 pasal dapat hadiah misteri facebook kan...contest share & win..boleh jenguk SINI

Ater tadi udah le sampai hadiahnya...

Taraaaa....


Tenkiu le kat Lyface's Shawl yg bagi hadiah ni...tudung ala2 shawl tapi 4 segi  macam tudung bawal...namanya square scarf shawl..siap ader rambu2 lagi...kalo kome minat boleh le jenguk2 NI


Okies, nak belek2 lemari buruk teman kot ader mana2 baju yang boleh matching...kalo xder, teman caca-marba je dengan kaler yg adoo...mana tau boleh perasan macam pelangi gitu...buekkk...
*errr..matching dgn baju kadet remaja sekolah pun ok kot* pitammmm***






Sari


Hari ni seharian xder kt opis...teman n petugas2 pru yg lain berduyun-duyun ke Institut Latihan Perindustrian (ILP) untuk dengor taklimat...takimat petugas pilihanraya ke 13...

Kaedah kali ni ader pertambahan skit..guna dakwat kekal...calit kt jari telunjuk kiri...kaedah yg lain2 tu lebih kurang sama mcm dulu jugak..

Bila ngundi? tu mmg xder jawapan walaupun mcm2 tarikh disebut2..kita wait n see le nampaknya...

Kome udah daftar? kalo udah cer semak balik maklumat kome tu...

Yang belum daftar gi le cepat2 daftar..hak kome tu...

£Marilah mari kita mengundi

Jangan lupa kewajipan pada negara£

Posted via Blogaway
Sari
Semalam dapat mesej kat facebook..."anda pemenang share & win" dari Ly...Shawl...

Wahhh, lamanya xmenang contest/GA...blog contest teman yg kat SINI tu pun dah jarang2 teman hapdet...asik maleh manjang..menang nak..aci ke gitu?tetttttttt

Kiranya ni kali ke 3 teman menang contest online...ala, menang yg ciput2 je..contest online ni enjoy sebab senang bebeno nak joinnya...semua org boleh join..just like, share pehtu tinggal komen...siappp

Kata yg bagi hadiah tu arini dia poskan hadiah...no. tracknya pun dah ada...so teman tunggu je la apa hadiah yang misteri nusantara itewww....
Sari
Hari tu teman ader citer pasal first time ke Hospital Sg. Buloh...boleh refresh balik kat SINI


Dah dijanjikan oleh Allah, maka pada hari Sabtu lebih kurang pukul 7 malam, kakak ipar teman telah kembali ke rahmatullah di rumah anaknya...arwah di sana dalam seminggu selepas keluar dari Hospital Sg. Buloh...

Sebelum zohor semalam, arwah telah selamat dikebumikan di tanah perkuburan berdekatan rumahnya di Tg. Tualang...

Tiada apa yang diharapkan selain roh arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman & beramal soleh...aminnnn...al-Fatihah...


Sari

Udah dapat gaji ke kome? angguk le teww...

Untuk  org2 Ipoh yg nk nyoping tu boleh le serbu uda ocean atau lebih femes dipanggil greentown mall..stat arini sampai ahad...

Teman pun dah usha2 kat flyer uo ni..mmg ader barang2 rumah yg murah utk dibeli..dynamo rm18++, milo 2kg rm30 ++, beras faiza rm22++...

Ater...moh le check beg duit tu :-P

Posted via Blogaway
Sari

Ada kaitan dengan n3 NI

Hamvoi2 kome..xilang lagi senyum2 simpul tu yer...mesti la seronok kalo result gempak kan...penat lelah belajor tu dah dibayor dengan result memasing....

Bulat2 mata teman nengok adik2 & anak2 yang dapat straight A...bertambah besor bulatnya bila nengok yang dapat A+ atau cemerlang tertinggi untuk semua subjek yg diambik...kagum le dengan kepintaran & ketereran uolss semua...jeles makcik weh...*sob sob*

Lagipun sekarang ni orang xtanya dah berapa A dapat tapi berapa A+ dapat...mungkin sebab dah ramai bebeno yg dapat A...so kena cari yg terbaik antara yg terbaik....

Pada yang xdapat berderet A tu, toksah le sedih2 sangat *tapi tau memang sedihkan...teman le tu*...

SPM ni kalo zaman sekolah itulah endingnya tapi dalam alam realiti, itulah permulaannya...masa depan masih terbuka luas...rebutlah peluang yang ader...xmustahil dekat U atau kolej nanti adik2 & anak2 boleh jadi yang terbaik jugak....

So, think positive..past is past...move forward yeahhh...

Tahniah kat semua calon xkira apapun keputusan anda...tahniah jugak kat cikgu2...tahniah lagi  kat mak bapak &  semua yang memberi sokongan....

Apalagi, gi beli no. pin kat BSN & isi UPU online cepat...malam tadi pun dah jemmmm...
Sari
Ingat x kome entri teman pasal apam ladybird untuk Amni aritu? boleh baca kat SINI


Teman rasa nak gelak le plak sebab balik dari taska aritu, Amni dok mengadu yang kawan2 dia ader yang xnak makan apam tu sebab diaorang ingat menda tu adalah ulat betoiii...ye kome..xsyak lagi, ulat yang comey ini...sampai ader yang menangeh tu...alahai...ciannya.....


So apa pengajarannya? agaknya kena buat angry bird kot, baru semua peluk2 & cium...ngeeeeee

Sari
2-3 hari ni orang asik citer pasal bibik je...memang bikin panas punya citer..kome pun sure dah tau kan pasal gaji RM700 untuk bibik untuk satu keje rumah...teman dengor pun rasa membara je...walaupun teman ni xperonah berbibik tapi bengang jugak la dengan 'demand' diaorang ni...huh..

Setakat nak guna alasan yg bibik dema selalu kena dera tu, rasanya bukan semua majikan cenggitu...rasanya majikan yang baik lagi banyak dari majikan yg teruk...teman pun ader sedara mara & kengkawan kat opis ni yang guna khidmat bibik...setakat ni, boleh kata bibik2 tu semua dijaga sehabis baik...bawak berjalan, belikan  baju raya, tolong top-up, bagi cuti raya...macam2 lagi la...

So kalo setakat jaga baby semata nak bayar RM700 tu, rasanya memang mahei bebeno ler..teman pun nak kot...heheh...xyah masak, xyah kemas rumah....baby tido, kita tido...huarghhh
Kalo xsilap teman, kat Ipoh ni, rate paling mahei untuk baby pun RM250 sorang je..xtau le kalo kat tempat lain ader sampai RM500-RM700...

Teman rasa kalo kita guna bibik yang seminggu 2-3 kali datang umah lagi berbaloi kot...buat multi-task punya keje..xyah penin2 nak pikio tempat tinggal, kain baju, makan-minum semua tu...

Nampaknya, memang xboleh harap dah kat bibik2...baik la kita antor ke taska atau rumah pengasuh...keje umah kita gotong-royong dengan hasben & anak2 yang dah besor sikit tu...mungkin memula tu susah skit tapi lama2 alah bisa tegal biasa...bior la badan penat asalkan hati xsakit kan...

Teman nak cakap lebih2 pun teman xder pengalaman dengan bibik2 ni...al-maklum, rasanya kemampuan nak dipanggil puan kat umah tu xder lagi..haha..

Anyway, harap ader win-win situation....


Sari
Hari ni besday anak teman, Amni Zafirah yang ke 4 tahun...


So semalam, balik keje, teman & kakak2 Amni n Amni2 sekali bergiat cergas kat dapur...ingatkan nak buat kek tapi last2 terpikio buat menda ni...mesti kengkawan dia kat taska suka...


Dulu try buat dot2 yang biasa je..ni kengkonon nak coba yg mencabor skit..(macam terer)...ladybird...chewahhhh


Gambor ni ader terang ader gelap..ayoyo..


Memang kaler merah jadi pink ye..ataupun kena tambah lagi kemerahannya?


Coba kaler kuning plak..ni sebelum masuk kukusan..nampak x ketor2 di situ...


Habuan untuk kanak2 riang kat taska...sayang plak time cuti sekolah sebab xdapat nak bagi kengkawan tadikanya..


Okeh, hepi besday yer Amni..
Moga jadi anak solehah yang memberi manafaat pada semua...AMINNN
Mak, abah, kakak2 n abang sayang AMNI kuat2..muahhhh


Sari

Ramai yang dah tau kan bila result SPM 2011 akan diumumkan...2-3 hari lepas dah rancak tarikhnya diupdate dalam FB & Twitter...so tarikh yang dikatakan tu akan muncul xlama lagi...21 Mac 2011, hari Rabu...

Keputusan boleh diambil di sekolah memasing selepas pukul 10 pagi...boleh juga disemak guna SMS dengan menaip SPM, jarak, nombor IC, jarak, nombor angka giliran & hantar ke 15888...tarikh semakan sampai  tengah malam 27 Mac...

Agak2nya mesti semua calon2 dah kecut perut...macam2 pikio yer kome...ader ke yg xlalu nak makan & xlena tidor?...teringat plak zaman muda remaja dulu2 masa nak amik result cenggini...memang cuak abis..speechless weh...

Sekarang ni teman pun dah rasa berdebor..nape? sebab teman pun terlibat dalam ini cerita...walaupun dah penah rasa pegi sekolah amik keputusan UPSR & PMR tapi xsama kot dengan SPM...ntah ler..xtau nak kabo camana...hari2 dah doa...sejak hari pertama peksa lagi...mesti la nak yang terbaik kan tapi hanya yang menjawab soalan yang tahu dah buat yang terbaik atau x....

Apapun keputusannya nanti, teman kena terima je ler...kalo x redho, pasrah semampu yang boleh...anyway cuti pun dah apply untuk hari tu...good luck untuk semua calon...anda dah berusaha...keep smiling okey!!!
*jeles plak tgok hasben rilek selamba je*



Sari

Ader nak shopping baju anak2? ha...dua hari lagi ader sale untuk budak2 kat Tower Regency Hotel, Ipoh..boleh ler nak window shopping ke, shopping terus ke...

Untuk yang bukan budak2 pun jangan le riso...ader sale jugak untuk kome...macam2 barang ader weh..
Mesti kome suka sebab setempat je nak menyopingnya...sale pun sampai 25 Mac so rasanya udah bergaji le tu...heheh..



Selamat menyoping yer yob, yong...
Sari

Petang Ahad aritu hasben dapat call dari kakak no.3...diberitahu yang kakak yang sulung ader kat Hospital Sg. Buloh...wad ICU..kritikal...

Jadinya, semalam teman & hasben amik EL...terus ke hospital...

Kakak sulung hasben sebelum ni sakit kanser payudara...dah dibuang pun payudaranya...sebelum ni dah ok tapi sejak tahun lepas kansernya datang balik...kali ni menyerang tulang pulak...

Bulan lepas kitaorang sempat ziarah dia kat umahnya...bolehlah bangun & bersembang walaupun baru je kena minor strok...

Kalo ikut citer kakak yang menalipon tu, keadaan kakak sulung tu dah teruk..dah efek buah pinggang...sekarang ni dua2 buah pinggang dah x berfungsi...masa adik-beradik datang melawat Ahad tu, dia dah xberapa sedar...

Masa kami sampai semalam, alhamdulillah, kakak dah sedar & dibawak ke wad biasa...kiranya dah stabil tapi masih lemah...dah boleh duduk tapi xbrape nak bersembang...asik pegang kepala macam menahan sakit...xsampai ati plak nak tanya apa2...so setakat duduk & pegang2 badan dia je la...nampak dua2 kakinya dah mula membengkak...kulit dah kering...amik darah pun darah xmau keluar...makan & minum pun xnak...satu badan sakit katanya & semua serba xkena...kalo ikutkan semalam appointment untuk buat ultra sound tapi sebab conditionnya xok, ditangguhkan...dicadangkan juga untuk buat dialysis tapi atas sebab yg sama, kemunginan besar xboleh jugak dibuat...

Nampaknya kami hanya mampu berdoa moga ader kelegaan di mana-mana...memang kesian tengok kakak yang nampak uzur...badan pun dah kurus...walaupun rasanya harapan tu tipis tapi sekurang-kurangnya dia masih mampu bertahan....

Harap juga doa dari kengkawan maya yang singgah sini...insyaAllah...


Sari
Teman xperonah buat kek coklat kukus lagi so kengkonon nak cuba2 la...kat umah ni kalo bab2 coklat xtolak punya...gerenti peminat berator...


Ok, citer bebanyak pun xder makna, meh layan jap...resepi? upon request..heheh, xder la...ader ni resepinya...teman pun kopipes resepi dari orang lain jugak cuma ader la oter skit2 ikut selera tekak sendiri..heheh


Meh le cuba...*ni resepi asal ye cuma xjumpa balik linknya, mintak izin kat owner resepi ni utk disharekan kat sini*tq


Banjir?



Kek Coklat Lembab

 Bahan-bahan
1.    1 Cawan Air Suam
2.    1 Cawan serbuk coklat
3.    1 Cawan Minyak Biasa (jika nak sedap lagi boleh tambah minyak jagung atau minyak matahari)
4.    1 Cawan Gula
5.     2 Cawan Tepung
6.    1 Sudu Baking Powder
7.     1 Tin susu pekat manis
8.    4 Biji Telur

Cara Membuatnya :
Step 1
Campurkan serbuk koko dengan air suam dan kacau rata ketepikan.
Step2
Pukul telur , minyak , gula , tepung dan baking powder sehingga kembang dan bewarna keputihan.
Gabungkan bancuhan step 1 dan step 2 di atas dan kacau rata , setelah itu masukkan susu pekat manis dan tuang dalam bekas
·    Kukus selama 45-50 minit ..Semasa kukus pastikan wap tidak terjatuh atas kek , lapik kain pun boleh 
·   Acuan kek untuk IKG , cawan yang di gunakan mesti lah bersaiz separuh tin susu pekat manis

Untuk topping 
5 sudu serbuk coklat , 5 sudu gula dan sedikit air lalu kacau di atas dapur , gunakan api yang perlahan sahaja , Kacau sehingga pekat dan melekat sedikit barulah di curahkan ke atas kek


Jemput tengok ye...haha, kejammm...







Sari

Sejak preview citer ni kuor kat tv, teman dah verangan nak gi tengok...anak2 pun dah teruja..tambah2 tayangannya stat dekat2 cuti sekolah atau lebih tepat lagi semalam, 08 Mac 2012...

Bila baca sinopsis citer ni, rasa macam best je..dah terbayang ikan2 comel berenang..campur plak dengan suara2 comel ikan tu...hmmm, xsabor nak nonton...

Saper yang dah gi tengok tu, meh le citer kat teman skit...bagitau best ke x pun dah cukup...xyah le citer semua... xfeel plak nanti bila tengok sendiri...heheh

Apalgi kome, jom kita swimming sesama ikan sambil sokong produksi animasi tempatan...oyeahhhhh


Sari
Mesti kome smua dok pasang telinga kat tv & radio tadi kan...apa xnya, PM baru announce pasal SBPA pada perhimpunan khas kakitangan awam...

Teman pun menyibok jugak...sempat jugak catat apa yg di dengor...kalo silap mintak maap ye..boleh dengor balik kat berita mlm kang atau baca kat paper esok...

Dikatakan SBPA dibatalkan...SSM akan ditambah baik

Pelarasan gaji...
Gred 1-54 = 13%
Jusa C, B, A = 9%
Turus 3 & 4 = 8%
Turus 1 & 2 = 7%

Kenaikan gaji tahunan 
Gred 1-54 = RM 80 hingga RM320
Jusa & ke atas = ikut SSM

COLA bagi kawasan B menjadi RM250
COLA bagi kawasan C menjadi RM150


Cumanya x diumumkan tarikh kuatkuasanya...mungkin akan ader lagi penjelasan kot...

So tahniah pada semua penjawat awam...*lalalalala : D

Sari


Kome penah bertugas masa pilihanraya? teman penah sekali..lama dulu...tahun 2003..

Tahun ni insyaAllah, teman akan bertugas....baru tadi dapat surat perlantikan & tarikh taklimatnya...nampaknya macam dah xlama lagi je PRU 13 ni...jeng jeng jeng...

Saper yg belum mendaftar tu, cepat2 le daftar tau...jom tunaikan tanggungjawab kita...



Sari


Selalu kome makan McValue Lunch kan? Start semalam ader promosi baru dari McDonald's..Dinner plak..tgok la kalernya...biru gitu...

So lepas ni sesapa yg nak pekena Mc D memalam dgn rege murah, boleh la terjah mana2 Mc D dari pukul 6 ptg sampai 9 malam...Isnin hingga Ahad...

Okeh, selamat gemukkan badan..haha..
Sari

Penah dengar penyakit 'Congenital Disorder'?
Teman pun xreti sgt pasal penyakit ni..cari2 dlm wikipedia, lebih kurang cenggini la maksudnya...

congenital disorder, or congenital disease, is a condition existing at birth and often before birth, or that develops during the first month of life (neonatal disease), regardless of causation. Of these diseases, those characterized by structural deformities are termed "congenital anomalies"; that is a different concept (MeSH) which involves defects in or damage to a developing fetus.


Ader lagi sambungannya..nak baca boleh ke http://en.wikipedia.org/wiki/Congenital_disorder

Ok, berbalik pada kisah adik Suhaila ni...penyakitnya dikesan oleh keluarganya apabila dia sering berkurung dlm bilik berjam-jam...mulanya ingatkan sebab sengugut tiap2 bulan tapi bila sakit sampai menangis, teruslah dia dibawa ke hospital...bila check, Dr kata kencing kotor tapi bila check ke pakar rupanya Suhaila ni perlu dibedah sebab ader ketumbuhan...bila dah operate ingatkan dah settle, rupanya ader yang lebih dasyat lagi iaitu Suhaila ader 2 rahim & 1 buah pinggang! dan dikhabarkan penyakit macam ni hanya ader 180 kes sahaja di seluruh dunia!!!

Setakat ni Suhaila hanya diberi ubat tahan sakit...selain tu setiap hari dia kena makan pil perancang untuk elakkan dia daripada datang haid...dah 2 kali dia dibedah & sekarang rahimnya semakin membesar...

 Dimaklumkan ader pakar perubatan di Hospital Universiti Sharjah, Dubai dah berjaya bedah sorang budak perempuan 13 tahun yang mempunyai kes yang sama dengan Suhaila...cuma kos rawatannya agak mahal iaitu RM60,000...sebelum ni memang ader sumbangan tapi hanya cukup untuk beli tiket kapal terbang untuk Suhaila & ibunya...pembedahan terpaksa dibuat di luar negara sebab kat negara kita xder kepakaran & kes macam ni adalah kes baru dalam sejarah perubatan negara...

Pembedahan dijadualkan pada 22 Mac ni..jadi masa agak suntuk untuk mencukupkan wang rawatan...oleh itu, sumbangan amat2lah diperlukan memandangkan mereka juga berdepan dengan masalah surat sokongan dari hospital kerajaan untuk mengesahkan penyakit tersebut (sebab penyakit baru)...

Pada yang ingin menyumbang, bolehlah berbuat demikian melalui akaun Maybank ibu Suhaila, Puan Hanita :112101581281


Bersama-sama kita hulurkan tangan ringankan beban...(Sumber : SINARHARIAN)



Sari
Ramai yg sharing gambor ni kat FB...tengok pun dah touching dah...difahamkan foto ni diambik di negara China...xpasti lokasi yg tepat...tapi tu semua xpenting...yg penting mesej yg boleh dikutip darinya...mungkin banyak tafsiran tapi bagi teman sendiri xtau samada mampu atau tak nak buat cenggini...*sebak weh*

Kasih ibu membawa ke syurga
  Kasih ayah sanggupkah berpisah
Kasih anak? ............................


Sari

Macam minggu lepas, arini pun ader sekolah ganti so mmg masa jadi ketat..kebetulan famili dr kedah dtg semlm & bermlm kat umah...

Dari pagi dah tung tang tung tang kat dapor..layan anak2 gi sekolah & buat breakfast utk tetamu..en.hasben plak ader reunion kat PD, bertolak pagi ni jugak..uhuk2, byknya agenda...

Anyway mlm ni nak singgah hapdet jugak..nyaman rasanya bila at last dpt lepak depan tv sambil pekena kek batik & kopi o...walaweh :-P

published by blogaway for android

Posted via Blogaway
Sari
Suka makan piza x? kalo suka, hari2 pun boleh makan...cumanya kena ikut menu hari tersebut...

Saper yang dah tau mesti dah pekena awal2 lagi kan...ooo, xbagitau pun ek..dush2
Pada yg belum, boleh le congak2 nak makan apa & hari apa...jommm kita usha...


Katanya offer ni valid sampai 31 Disember 2012...Isnin - Ahad kecuali cuti umum..sorang satu item & untuk makan kat situ je...so boleh makan sampai lebam...hahahihihuhu
Sari
Sesiang tadi xnyempat nak ngetuk entri..ader2 je hal yg ntahapaapa...

Kejap tadi teman terbelek majalah feveret teman, MASTIKA keluaran bulan Januari 2012..nampak le beberapa madah pujangga yg xpernah teman dengor...elok juga kalo teman  share dengan kome..

Lantai dan dinding bertelinga belaka
Memperkatakan sesuatu rahsia hendaklah beringat-ingat

Tegang berjela-jela, kendur berdenting-denting
Pemerintahan yang baik ialah di dalam keras ada lunaknya dan di dalam lunak ada kerasnya

Bakal lesung tak dapat dijadikan balok
Kesilapan pada mula-mulanya merosakkan pekerjaan seterusnya

Ada aku dipandang hadap, tiada aku dipandang belakang
Kasih sayang hanya waktu berhadapan sahaja setelah berjauhan lalu dilupakan

Cakap berlauk-lauk, makan dengan sambal lada
Cakapnya seperti orang kaya padahal miskin

Ya sepanjang hari, janji sepanjang jalan
Mudah berjanji tapi sukar menepati

Manusia tertarik oleh tanah airnya, anjing tertarik oleh piringnya
Orang yang berakal jauh pandangannya, orang yang bodoh hanya kepentingan dirinya sajalah yang diperlukan

Berdiang di debu angin
Tidak memperoleh pertolongan daripada saudara sendiri ketika dalam kesusahan kerana ia juga dalam keadaan yang serupa tidak mendapat suguhan waktu bertamu di rumah orang lain

Berketak ayam mandul, orang bertekak ia berketak, orang bertelur ia tidak
Orang yang bernasib malang walaubagaimanapun meniru orang lain tetapi nasibnya tetap tidak berubah

Duduk di dalam duri yang banyak, bersandar di batang rengas
Hidup yang serba salah kerana menghadapi bencana


Ajenya bermadah sungguh ayatnya...tinggi betul bahasa tersiratnya pada teman yg xreti ni...kenapa la masa sekolah dulu teman xjumpa madah2 tu..kalo x mesti meletup karangan teman kan...heheh ferasan..