Sari
Teman ni kengkononnya join le satu contest...memang gempak le contestnya segempak tuan punya blognya..DENAIHATI..kira kategori blogger yg famous dan dijadikan idola oleh blogger2 lain...

Contest ni ader step2nya..kiranya yg teman join ni baru tugasan pertama..tarik tutup first task ni 4hb Disember..kalo ikutkan ader 103 peserta yg dah layak...teman pun dah terjah semua 102 peserta lain...memang dasat2 semuanya...semua peserta digalakkan menyokong antara satu sama lain dengan mengklik button like (fb) tweet (twitter) dan +1 (google) pada entri tugasan....kalo peserta/blogger tu  ramai follower kira beruntung la...sekejap je dah dapat ribu2 like..serius..teman dah tengok sendiri blog2 peserta yg dah cecah lebih 1k like dan lebih 500 tweet...fuhhh..dasat giler...

Jadinya walaupun teman tau blog contest teman tu ala2 melukut di tepi gantang, teman nak le jugak mintak ehsan kengkawan yg nyinggah sini...kalo sudi, nyinggah ler jugak blog teman yg kat SINI...pehtu klik2 le like, tweet dgn +1 tu...cumanya kome jangan gelak pulak bila nengok jumlah klik2 tu yer...siapalah aku ini *Exist*

Timakasih pada yg sudi klik2 kat SANA...kalo xsudi pun timakasih jugak sbb sudi datang sini...mintak maap ler sebab xder hadiah cekedis untuk klik2 tu...kira ikhlas boleh? ngeee :D
Sari
Minggu lepas teman n kengkawan ader agenda kongsi makan2...apalagi kalo bukan potluck...plan nak buatnya dah lama tapi asik xjadi...dah bertangguh-tangguh...dari raya puasa sampai la ke awal muharram..at last berjaya jugak kami nak menyedapkan perut...hehe

Kalo dah citer pasei makan, apalagi..moh kita usha menu2 gempaks dari dapor memasing...

teman buat 2 menu simple
roti lapis daging

n tiramisu

jom kita jeling2 menu yg lain

peach cobler

cucor udang terbaekk

popiah...best in gunung rapat

spageti lost world of tambun

laksa adik beradik

ader jugak karipap, buah limau, teh tarik n teh o...

Apapun, enjoy sangat makan sebab acaranya berterusan sampai makanan abis...erppp...*sori*
timakasih semua...nanti kita makan2 lagi tau...lalalalala....
Sari
Semalam seharian fb teman xble log in..gelabah jugak weh sampai teman buat n3 kat SINI mintak bantuan...
so hari ni teman teruskan kegigihan semalam menggoogle2 cari kenapa ble jadi macam tu...rupa2nya gara2 teman cuba nak lajukan loading fb teman...ada la teman buat beberapa step dekat drive c lappy teman...step2nya pun teman dapat dari member fb jugak...ingatkan dapat la jadi laju, rupanya terus xble log in...huh...bahaya jugak main setting2 ni...dah la teman xbrape terer pasal software2 ni...

Pada kengkawan yg perihatin n bagi komen pasal problem teman semalam, juta2 timakasih la...harap jadi panduan pada yg nak cuba2 setting something kat pc atau lappy...kalo rasa xconfident toksah la pecaya sangat dgn tips2 tu...kang xpasal2 pc atau lappy kita yg breakdown...

So kat sini teman share skit step2 yg teman buat sampai fb teman xble log in...harap korang hati2 yer...


Cara Nak Lajukan Loading Facebook Bagi Pengguna Window :
1. Pergi ke C:\Windows\System32\drivers\etc\
2. Buka “hosts” file dan klik pada NotepadOk
3. Kemudian korang tambah nombor ni kat bawah sekali
203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

4. Klik Save. Kalau “Access Denied” Korang hanya perlu copy kat Desktop, Edit > Save, Pastu replace dekat folder  C:\Windows\System32\drivers\etc\

Jadinya apa yg teman buat ialah teman ikut balik step ni..sampai kat step no. 2 n kuar notepad, teman padam 203.106.85.66 www.facebook.com n 203.106.85.66 facebook.com  tu semua...pastu klik save...alhamdulillah, bila teman log in fb balik, terus back to normal...lega giler weh....

Pengajaran buat teman ialah bawak2 ler bersabor bila meloading apa2 kat internet...heheh







Sari
Dari tadi teman masih xdapat nak log in FB...asik2 kua menda ni...


dan dari tadi jugak teman dok search sana sini untuk tau apa ke menatangnya tu...dari info2 yg teman dapat, nampak gayanya macam akaun fb teman dah kena hack...aduhhh...camana ble kena ni? apa maknanya tu? apakah ader orang dah guna akaun teman dan buat statement bukan2? tidakkkkkk!!!!

Jadinya teman nak mintak tolong kat kengkawan semua...pada yg tau macam mana nak settle kan masalah ni harap sesangat la dapat bagitau teman...please please please....waaaa..nak nangessss....



Sari

Salam Maal Hijrah 1433 untuk semua...



Semoga hari mendatang lebih bermakna dan mendapat keredhaanNya ..Aminnnn
Sari

Hari ni stat member's sale kat Uda Ocean Greentown Mall Ipoh...Sale sampai Ahad 27/11/2011...pada yg dah gaji n nak beli barang2 dapur ble la terjah sini...esok Sabtu beg plastik xakan dicaj yer...cuma parking tetap kena bayar...nape la diaorg xbuat macam JUSCO yg time member's day je dapat parking free..adois, tu yg buat macam malas je nak menyinggah...huhu *alasan*


Sari
Ader pengalaman kat tandas awam? gerenti ader kan...teman pun dah banyak kali kena sampai skang dah fobia nak guna tandas awam...yg teman confident nak guna tandas awam cuma kat R & R je walaupun kadang tu banyak juga yg kurang okeh....erkkk

Anyway, bila dapat tau akan ader garispanduan psl tandas ni, rasa memang patut bebeno...al-maklum je la suasana tandas kat negara kita ni..taraf xder bintang punya..nak citer pun buat loya tekak je..sorry ek...

Harapnya semua PBT (pihak berkuasa tempatan) akan selenggara n pantau public toilet ni...imej negara kan...tambah2 bagi kita yg beragama Islam..dah tentu2 dituntut jaga kebersihan dan keindahan...baru la selari teori dengan amalan...

Kalo dapat tandas cenggini agak2 apa perasaannya ye?




Sari
Tak abis2 lagi citer pasal peminat bola Indonesia yg xpuas hati sbb M'sia menang...sudah2 la tu...bola kan bulat..sesapa jer boleh menang...

Tapi berita ni agak menakutkan jugak...khabarnya ugutan disebarkan malam tadi oleh pengguna twitter bernama @hikmat-maswara yg berbunyi "tomorrow i will kill Malaysia student at the University of Padjadjaran" yg terletak di Jatinangor, Bandung

Mujur pihak Persatuan kebangsaan Pelajar Malaysia buat laporan polis...terus @hikmat-maswara mintak maaf n bagitau dia x berniat nak buat camtu...statement kat twitter tu dia buat sebab kecewa sgt dgn kekalahan pasukan dia...sampai begitu sekali frustnya...macam xmasuk akal...huh!

Apapun pihak polis dan universiti akan tetap mengambil langkah berjaga-jaga demi keselamatan pelajar2 M'sia kat sana...moga semuanya selamat...aminnnn

Sumber; Kosmo



Sari

Rasanya dari malam tadi sampai arini xabis2 orang cakap pasal bola...ramai betul pengulas sukan kat fb n twitter..dah xder status kat wall perkataan bosan, pening, ngantuk...yg ader cuma bola bola bola...caya lah...

Teman pun nak le numpang semangkuk citer2 pasal final bola malam tadi...memang teman anak beranak melayan bola dari mula sampai abis...menjerit-jerit xkeruan dah...berdebor tahap gaban weh...dekat umah pun dah gegak gempita apalagi kat kedai2 mamak kan...sure happening n meriah gilers...

Memang rasa semangat patriotik datang mencurah-curah...betul la bola sepak ni menyatukan rakyat Malaysia...tambah2 lawan kita si garuda muda yg peminatnya fanatik banget...memang hangin satu badan kalo nak cakap psl penyokong Indonesia so baik xyah nak ulas2 lagi...yg penting ibu emas dah dalam genggaman harimau muda...yeahhh

Apapun, tahniah pada semua pemain, jurulatih dan team bawah 23 kita...tahniah jugak kepada semua rakyat Malaysia yg xhenti2 bagi semangat dan sokongan yg xberbelah bagi...walaupun macam2 tekanan dan tiadanya semangat kesukanan dari tuan rumah temasya tapi kita tetap bersatu....inilah hasilnya kalo kita selalu berpadu...*macam ahli politik daa*

Malam tadi jugak buat pertama kalinya rumah teman bergema dengan lagu Negaraku...kami semua sama2 menyanyi lagu kebangsaan bersama para pemain di Stadium Bungkarno...bangga sesangat n tetiba rasa sungguh touching!!!



Sari
Semua orang tau ader 7 keajaiban dunia berdasarkan kepakaran manusia... tapi kali ni jom kita kongsi 7 keajaiban semulajadi dunia plak...
Teman pun baru je tau bila belek2 paper hari ni...memang terpegun n terpesonalah...kalo ler dapat pegi kat semua tempat2 tu alangkah bestnya...gerenti takjub dengan kekuasaan Allah yg menciptakan segala yg x mungkin dapat dicapai akal manusia...

1) Sungai Bawah Tanah Puerto Princesa, Filipina

2) Taman Negara Komodo, Indonesia

3) Teluk Hualaong, Vietnam

4) Pulau Jeju, Korea

5) Air Terjun Iguaz, Amerika Selatan

6) Table Mountain, Afrika Selatan

7) Hutan Hujan Amazon

Baru nengok gambor je pun teman dah ternganga-ngaga....speechless bebeno...kome amacam?

Sari
Semenjak 2 menjak ni, melayan aktiviti en hasben yg gigih berlatih...Ahad ni hasben nak join International Penang Bridge Run 2011 so skang ni tiap2 hari dia menjogingkan diri...sebelum ni dok melayan kawasan kat taman sendiri tapi skang ni dah berkenan kat satu kawasan lain...Eco Park kat bandar Seri Botani

Eco Park ni dah lama wujud tapi kami baru jer berjinak-jinak kat sana...Minggu lepas teman ngikut ler hasben ke sana...kengkonon nak meregangkan otot...memang cantik tempat ni..luas dan tenang jer...masa teman pegi tu weekend so ramai le pengantin2 buat photoshoot kat situ...mcm2 kaler pengantin ader, biru, marron, pink, putih, kelabu, ungu...aksi2 romantik weh...teman yg lalu tepi2 dema pun tersipu-sipu...auwwww...

Yang jogging pun ramai jugak...ader yg main badminton, bagi makan ikan, bersembang tapi yg paling xbest tu banyak couple tengah mengayat...dating macam xingat orang keliling...orang lalu-lalang pun diaorg buat dek je...yg sedey tu semua couple tu orang Melayu/Islam...segan dengan bangsa lain yg sibuk menyihatkan diri tapi diaorang sibuk menyusun kata, mengikat janji....bukan le kita ni xpenah berdating tapi cara diaorg bersembang tu ble menimbulkan syak wasangka dan fitnah...huh!

Apapun, baik kita layan pemandangan yg indah dan mendamaikan kat Eco Park ni...suasananya ala2 taman kat Bandar Proton City, Tg. Malim...










Okeh x tempat ni? anyway, petang ni teman akan rasa jeles yg terpendam *xdpt ikut* sbb hasben dah ajak anak2 utk join joging...nak majuk arr!!!



Sari
Hari ni keputusan UPSR dah kuar.. mesti ramai mak bapak yg amik cuti semata-mata nak meneman anak2 amik result...utk tahun ni dah ader cara yg lebih canggih sebab calon2 boleh semak keputusan dengan sms ataupun online...

kalo nak cuba semak guna sms, taip
UPSR [angka giliran] SMS ke 15888



kalo nak semak online cari laman web ni


SAPS - Semak Keputusan Peperiksaan UPSR

Pada yg dapat keputusan cemerlang, tahniah diucapkan...pada yg kurang cemerlang tu, jangan sedey2 k...masa depan panjang lagi...mak bapak pun toksah ler marah2 kalo result anak tu xbrapa ok...bagi semangat utk menempuh alam menengah pulak...hari ni semua hasil usaha dah terjawab...boleh perbaiki mana yg terkurang dan boleh tingkatkan mana yg dah baik...

Timakasih juga pada cikgu2 yg dah bertungkus-lumus mendidik anak2 muridnya...jasa kalian tetap ulung dan terpuji...

Teman ni xder la anak yg amik UPSR tapi sesaja sibuk nak menumpang gumbira jugak...boleh kan  :D 
Sari
Macam terkejut tapi kena percaya bila baca fakta2 ni kat paper :


1) Malaysia menduduk tempat pertama rakyat yg paling ramai obesiti di Asia Tenggara


2) 5 juta penduduk Malaysia berumur 18 tahun ke atas menghidap masalah hipertensi atau darah tinggi


3) 60 peratus penduduk negara kita ni tidak pernah bersenam


Tu dia kome...macam masalah besor je ni...biasa la bila cakap pasal menda2 ni kita suka amik ringan selagi xkena kat batang hidung sendiri...dah sampai masanya kita kena check balik life syle kita...kena mulakan gaya hidup sihat dari sekarang...*huhu semangat tetiba*


Rhopenya kalo kita berjalan 1 km = 1,200 langkah...berjalan 10 minit plak = bakar 44kkalori...wow! mudahnya...so apa lagi, ader bran nak jalan2...heheh 

Sari
Bulan 11 ni memang banyak acara "graduation" untuk bebudak tadika...xketinggalan anak teman pun terlibat sama...merasa la dia kecik2 pakai jubah n topi segi tu...

Jadinya hari Sabtu 12.11.11 aritu, tadika anak teman, Tadika Bestari Tunas Harapan ader buat Hari Anugerah Cemerlang...walaupun pagi tu ujan mencurah-curah *sedapnya tido* tapi agenda tetap diteruskan...anak teman pun bukan main semangat sekali...al-maklum, pasni dah kena masuk sekolah betul *macam la tadika tu sekolah tipu*

Macam tahun2 sebelumnya, yg ditunggu-tunggu mesti la persembahan anak2..senyum manjang nengok budak2 4, 5 n 6 tahun buat show...ikut sukati dema jer...dah xikut step n xikut muzik..terlampau bersemangat kot..haha..apapun diaorang smua memang comey....i like...

Agenda berjalan dgn lancar bila tiba2 anak teman buat hal..patutunya anak teman, Afza kena baca ala-ala sajak berbahasa Inggeri bertajuk Mother...kat umah dah 2-3 hari berlatihnya...nampak macam confident...tetiba masa atas pantas muka dah cuak...dah mula geleng2 kepala bila mc suruh baca...teman rasa macam nak interframe je...nak naik atas pentas tu pujuk dia...tapi takut plak lain jadinya...sian mc kena pujuk dia..teman yg kat bawah dapat bagi isyarat je la suruh teruskan...tapi apa nak buat, ujan kat luar dah berenti, Afza boleh buat ujan plak kat atas pentas...huhu..xdapek nak nolongnya..darah gemuruh dah datang kot...teman nak mintak maap bebanyak le kat cikgu2 yg dah train dia...she cannot make it...bila dia tgok balik video dia nangis tu, tau pun dia malu n macam menyesal je xbaca...haha

Tahniah la pada smua yg terlibat dgn acara hari anugerah ni...bukan senang kan nak control budak2 kecik.. tapi diaorg smua maintain je...biasa la budak2...kalo teman pun belum tentu boleh manage..
Tahniah juga pada anak2 semua...korang memang sporting...pada Afza dan kengkawannya yg 6 tahun, selamat menempuh alam persekolahan yg sebenar...kena jadi lebih berani tau...

banting dah terbentang

si baju biru Afza n the geng

persembahan pelajar 6 tahun

persembahan pelajar 4 & 5 tahun

selamat bergraduasi

bersama cikgi-cikgi yg baikhati

tahniah yer

tq teacher a.k.a. untie

Okeh, tahun depan layan adik Afza plak : D
Sari
Hari ni besday teman yang ke.....dah tua beb...apapun alhamdulillah masih dipanjangkan usia utk menghirup nikmat dunia...moga teman akan lebih muhasabah dan menginsafi diri yg serba kekurangan....

Tarikh ni pastinya teman kongsi dengan ramai orang kat luar sana...yg mestinya 99 % teman xkenal pun...hehe..
Anyway, kali ni teman dpt tau teman kongsi besday dgn beberapa orang yg teman kenal dah lama...wow

Teman seronok sangat bila teman berkongsi tarikh yg sama tapi tahun yg lain2 dengan 2 orang kawan sekelas teman masa kat ITM dulu..sorang lelaki n sorang pompuan...teman tau kitaorg kongsi besday pun bila tgok kat facebook...tq FB...
Tambah dua ronok, teman konsi lagi besday dgn bekas staf sambilan opis teman...best kan...
Tapi yg buat teman tambah jadi tiga ronok sebab petang tadi dpt sms dari kawan opis teman...dia  bagitau yg wife dia dah selamat bersalin baby boy pukul 3.26 ptg kat Hospital Raja Permaisuri Bainun Ipoh...wahhh, so sweet....
Hepi besday buat kita....meh makan sesama...alamak, new born baby camana???

Tuna cheese muffin
Gambar ni sebelum masuk oven...yg dah masak dah kena ngap
  

walnut cheese brownies lagi...sebelum

selepas

jom kita kasi potong..ajernya senget-benget

makan time...nyam3x

Timakasih bebanyak pada yg wish kat teman hari ni...moga kita semua sentiasa di dalam lindungan rahmatNya...aminnnn!!!!!

Sari
Berita baik dan melegakan untuk ibubapa yg ader anak bersekolah macam teman ni...rasanya smua ibubapa tau pasal bantuan RM100 ni yg diumumkan pd bajet aritu...jadinya semalam TPM dah umumkan bayaran bantuan tu akan dibayar serta merta dalam akaun sekolah anak2 kita...

Bantuan ni akan disalurkan kepada pelajar sesi 2011 Tahun Satu hingga Tahun Lima bagi sekolah rendah dan Tingkatan Satu hingga Tingkatan Empat bagi sekolah menengah...untuk pelajar Tahun Satu dan Tingkatan Satu sesi 2012, bayaran akan dibuat pada bulan Januari tahun depan sebab nak pastikan pelajar terbabit dah mendaftar di sekolah memasing...

Pembayaran dibuat melalui akaun BSN sekolah...kalo sekolah tu xder akaun BSN, bayaran akan dimasukkan ke dalam akaun sementara sekolah...nanti pihak sekolah yang akan agih-agihkan bantuan tu pada ibubapa atau pelajar...

Lebih 5 juta pelajar akan menikmati bantuan tersebut yang merangkumi sekolah kebangsaan, sekolah bantuan kerajaan, sekolah agama rakyat, sekolah agama negeri, sekolah persendirian, MRSM dan MTD..
Untuk makluman, semua pelajar adalah layak dapat bantuan RM100 tanpa mengira latar belakang keluarga...

Pada teman, bagus sesangat la bayaran dibuat kepada sekolah...bukan apa, kalo di masukkan ke dalam akaun ibubapa takut terguna plak...takut terpakai untuk beli barang kelengkapan sekolah yg lain macam uniform sekolah, kasut sekolah dan alat tulis...at least mak bapak kurang la beban nak pikio pasal duit buku tulis atau buku kerja kan..*suke*

Okeh ibu ibu bapak bapak...sila semak dengan sekolah anak2 ekkk

Sumber: KOSMO
Sari

Tadi dh try guna blogaway ni tapi xboleh publish...xtau kenapa so skang test guna entri yg pendek ni n yg xder image O:-)
Sari
Hari ni baru stat keje lps cuti raya aidiladha..masa cuti memang xsempat nak berintenet so pagi2 ni macam excited la nak tgok apa citer yg menarik...tup tup dapat email dari penganjur contest saya nak menang hadiah, Mohd Zaid...Alhamdulillah dapat hadiah saguhati...dapat cakera padat tapi xtau lagi cakera padat apa sebab penganjur tengah tunggu sponsornya iaitu Universal Music Malaysia hantar cakera padat tu... :D

Anyway, tahniah pada semua pemenang contest tu...memang lumayan hadiah2nya...nampaknya teman kena ader lebih mood untuk join contest2 lain..memang blog contest teman duniacontestku agak malap, malas n suram...hoho..*kena dpt first prize kot baru rajin menggebu-gebu, ekeke*


Sari
Allahu Akbar. Allahu Akbar. Allahu Akbar. Walillah hilhamd…


Saat Berderai Jatuh
Titisan Suci Airmata IBRAHIM
Melihatkan Keteguhan Iman Anaknya ISMAIL
Di Kala Itulah Bermulanya
Sejarah Agong
ERTI SEBUAH PENGORBANAN 

SALAM AIDIL ADHA BUAT SEMUA 
Sari
Udah seminggu berangan-angan nak buat menu western ni tapi biasa la ibu moden...memacam hal yg kengkonon buat masa xcukup-cukup...kalo ader lebih masa pun perangai MALAS tu asik menggoda-goda jer..nak xnak sebab dah xder lauk-pauk yg nak dimasak semalam, gigih juga la mentererkan diri buat menu ni..

Biasa ler resepi memang standard teman amik dari internet...selalunya teman xikut 100%..ikut bahan2 yg dah ader kat umah..selalunya yg teman xikut tu sukatannya..ader yg teman lebihkan n ader yg teman kurangkan...so kalo kome nak masak apapun cari jer kat google tu..semuanya ader..xyah kira terer masak ke x..finally kita satu keluarga je yg nak makan...kira sedap di tekak kita dah abih bagus le tu..heheh

Teman buat ni pun dalam keadaan berani2 takut je..kalo jadi okeh, xjadi pun okeh..bukannya ader chef kat sebelah kita nak bagi guide kan...ikut logik n naluri jer..pendek kata teman belasah jer...

Bahan2 yg sempat disnap

Ni la rupa yang dah siap dipotong

Harap maklum, ini je gambor yg termampu dikongsi...gambor2 lain semasa proses penyediaan memang xdapat dirakam...al-maklum, tangan dah kelam-kabut mengejor masa...mengejor waktu Maghrib yg awal, mengejor citer Sofiyya lagi *hehe*...sedor2 lasagna ni dah kena potong...sementara nak tunggu sejuk pun jenuh suruh anak2 sabor banyak2...bila dah kena desak2 memang lupa ingatan le nak posingkan lasagna ni...

Apapun, teman rasa xbrapa nak pueh hati dgn hasilnya..salah teman yer bukan salah resepi...kuah untuk lapisan atas xbrape byk so kulit lasagna tu xtenggelam...hasilnya lapisan atas lasagna jadi agak keras skit...yg lain2 rasanya lulus kot..*sendiri jadi juri..hikhik*

Nampaknya kena ader ulangan untuk resepi ni baru boleh jadi macam Secret Receipe (???) kot...kome pun jom le try buat lasagna ni..boleh kita tukor2 tip...kalo dah makan lasagna ni xyah ler makan nasi dah sebab kalorinya memang berbaloi-baloi..so sila pejam mata untuk diet..lalalala
Sari
Kome penah makan dim sum? teman ni dengor perkataan dim sum dah banyak(x100) tapi makannya idak le penah...maklum le, dah set kat kepala yang menda ni makanan kaum Cina atau lebih tepat lagi non halal, terus buat derk je la...

Kalo ikut sejarahnya dim sum ni dah wujud sejak 7 abad yg lalu..selalunya dijadikan sebagai pembuka selera..dim sum ni makanan sihat tau sebab masak guna kaedah kukus so saper yg nak diet sesuai sangat la makan menda ni...lagipun sekarang ni dah ader orang Melayu Islam yang buat dim sum...jadinya xder la nak ragu2 makan..kalo kat Perak ni ABM Caterer adalah pelopor pembuatan dim sum halal (lega)...pemiliknya pun belajar sendiri buat dim sum ni dari chef berbangsa Cina...dah banyak jugak kiosk syarikat ni bukak kat merata pekan Ipoh..

Jadinya semalam teman pun coba2 la memakan dim sum ni...teman beli dari kawan opis..balik keje semalam terus je kukus...dalam 10 minit dah masak...sebabkan teman nak menikmati perasa2 dim sum yg macam2 tu, teman makan gitu je..x cicah apa2 sos...lagipun nak makan menda ni kena cicah dengan sos yg sesuai...kalo setakat sos cili yg biasa kita makan tu kurang la kicknya...

Kalo kome suka makan yong tau fu yg ader macam2 fishball/fishcake tu, rasanya dim sum ni pun lebih kurang sama la dgn menda2 tu..kira kategori sepupu sepapat la..so ikut ler selera memasing...mana yg suka nak mencoba tu..it's not bad..

Meh teman show off skit rupa dim sum ni..

dalam satu bekas ni ader 16 ketul..regenya RM9.50

ready untuk dikukus..
ader perasa ayam, cendawan, seafood n ketam

okeh, siap..
gambor sebelah cerah sebelah gelap..hehe

Kesimpulannya dim sum ni sedap dimakan panas2..makannya pun kenyang..teman makan ni je malam tadi..cuma anak2 kurang tertarik nak makan...tanya soklan punyalah macam2 tapi makannya idak..dema lagi melayan cekodok pisang..huh..kalo tau mak rembat itu dim sum kasi abis satu pinggan :D
Sari
Sumber dari KOSMO


Ni lanjutan bajet 2012 aritu..diberitakan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) bakal keluarkan borang permohonan pemberian bantuan kewangan RM500 kepada isi rumah berpendapatan bulanan RM3,000 ke bawah mulai bulan depan (Disember)..

Sesapa yang nak ambil borang tu boleh pergi ke mana2 cawangan LHDN seluruh negara ataupun ke 17 pusat khidmat hasil di semua daerah ataupun muat turun daripada dalam talian je (online)...

Definisi isi rumah yang layak memohon masih dalam penelitian Kementerian Kewangan yang dijangka siap 2 minggu lagi..so please check it out sebelum memohon...

Dijangka bayaran akan dilakukan bermula Januari 2012 secara berperingkat-peringkat..tempoh memproses pulak dijangka dalam tempoh 14 hari bekerja...permohonan yang berjaya bakal dilunaskan oleh Akauntan Negara menerusi bank2 yang akan dilantik..kome rasa bank apa yer? yg pasti BSN dalam senarai...

LHDN menjangka seramai 3 juta..diulangi 3 juta isi rumah yang bakal terlibat dengan insentif ni...maklumat mengenai isi rumah akan diperolehi menerusi kerjasama sistem pengkalan data e-Kasih dan Jabatan Kebajikan Masyarakat...

Harapnya insentif ni dapat mencapai golongan sasaran...pada yang terlebih mampu tu, xyah le sesaja nak memohon...bagi la pada yang lebih memerlukan...moga sikit sebanyak dapat mengurangkan beban...
Okeh, sharing is caring.  : ))
Sari
Akhirnya yang ditunggu dah tiba..dah nak terlupa dah pasal ni..kalo x silap posnya dari bulan puasa aritu..ni dah dekat raya haji baru muncul...apapun suke suke n suke...walaupun xdpt kumpul semua, dapat 2 ketul ni pun jadi la...harap2 lepas ni MILO buat lagi van ni banyak2 k...

Jadinya nak tayang la skit kat sini...tahniah le pada yg dah dapat awal2 dulu n dapat kumpul semua koleksi ni..jeles teman weh...yang 2 ketul ni nampaknya kena sorok atau simpan kat tempat tinggi sebab anak2 dah mula usha...sori ye kome..limited edition...heheh

posto-posto

van2 MILO era 50an, 60an & 70an

sempoi je van ni bawak tong milo kat belakang

van tahun 60-an dan 70-an yang dah maju skit..maju ek?

Teruja bebeno kot teman sampai xkuarkan van tu dari kotak...kalo x, boleh le amik gambor close-up kan..*perasan ader org nak tgok jarak dekat*

Anyway, MILO MILO bila nak buat kempen/promosi lagi? harap2 lepas ni diaorang buat sistematik skit n xjadi macam kempen yg ni ..asyik xcukup stok jer..berjanggut nunggunya...(janggut?) heheh