Sari
Kalo kome diberi pilihan antara dua ni, mana satu kome pilih ???


Pizza Domino


atau

Nasi Ganja


Cer pilih cer pilih :D

Sari


Anak teman yg tadika dah 2 hari peksa...teman pun xtau yg dia ader exam minggu ni...masa teman amik dia kat taska baru dia bagitau...maklum le, budak tadika bukannya sibok2 nak ulangkaji ke apa...kalo dia baca buku atau buat homework pun x bermakna dia tengah ulangkaji atau study untuk exam kan...ada gak tanya bila peksa tapi dia kata teacher x bagitau pun...rhope2nya amekaw...!!!


Kiranya peksa minggu ni peksa akhir tahun la...kalo nak dapat hadiah masa majlis ihtifal pun rasanya ikut result peksa yg ni...peksa pertengahan tahun x diambilkira...riso jugak le teman tengok dia relax je...bila tanya camana peksa tadi? jawapan standard.." senang kacang "..nampak macam senang bebeno soalan peksa tu...sesenang makan kacang...ye sangat la tu...kalo dia budak darjah 2 @ 3 yg amik exam tadika boleh la cakap senang kacang, ye x?


Harapnya memang betul la soalan2 exam tu senang kacang untuk dia...jangan jadi kacang lupakan kulit suda...* peace *



Sari


Comeykan baby2 tu..geram tgok...tapi teman bukan nak citer pasal baby kembor kat atas tu...teman nak sembang skit pasal sikap sesetengah blogger yg suka sangat copy n paste...agak2nya style camni boleh x dikategorikan sebagai plagiat a.k.a ciplak???

Masa teman mula2 berblogging dulu teman pun penah gak copy paste citer terutamanya berita dalam surat khabor...kengkonon idea tu nak digunapakai utk tarik pembaca...lagipun keje senang...copy paste je...pehtu letak la sumber..Kosmo online ke, Metro online ke..dah siap..bukan je ble update hari2...sehari berapa kali nak update pun xder hal...xyah susah2 pikir nak tulis aper...janji traffik masyuk...


Tapi bila teman terbaca teguran kat blog2 otai, baru teman tau yg perangai copy paste ni kurang molek dlm dunia blogging...bukan x boleh nak copy paste apa2 info dari sumber lain tapi kena ader caranya...kredit pada sumber wajib la letak...pastu jgn la cedok 100% berita tu...at least ader sentuhan asli dari kita sebagai tuan punya blog...kena la edit mana yg patut, tokok tambah skit pengalaman ke, cadangan ke, apa2 je yg menunjukkan kita ni betul2 nak kongsi berita/citer tu...bukan setakat nak upkan traffik je...


Bila teman nampak blog2 yg buat style copy paste ni, memang teman jarang nak masuk situ...biasanya blog2 macam ni memang ramai pembaca...tambah2 yg ader citer pasal artis...bederet viewers...tapi idak le teman boikot plak blog tu...cumanya harap2 tuan punya blog ubah skit cara penyampaian supaya nampak kita ni ader bagi sumbangan tersendiri...kebanyakan blogger akan setia dan rajin singgah pada sesuatu blog kalo isinya ader ciri2 asli dan unik...betul x? *timakasih sbb angguk2*


Apapun, terpulang la pada masing2...kang tulis lebey2 ader plak yg akan kata "ini blog aku, aku punya suka nak tulih aper"...aduh! padan muka la teman yer...xmo gadoh2..tepuk dada, tanyalah ilmu...larikkkkkkkkkk!!!!!!!!


Sari


Semalam ader lagi jamuan raya.. lokasinya kat Surau taman perumahan teman...masa 12.30 sampai 3 petang...


Lepas Zohor, teman anak beranak pegi la ke surau...ramai jugak orang...penuh khemah dan ruang2 kat tepi surau...teman n anak2 makan nasi putih...masa tu yg ader ikan patin masak sup, rendang daging, ikan masin, sambal belacan, bubur caca n 2-3 jenis juadah lain...lepas amik nasi putih baru kitaorg perasan ader nasi ayam...tapi ader nasinya je..ayam n lain2 bahan xnmpak plak...xpe la, makan je apa yg dah dicedok...


Teman n anak2 makan kat ruang tepi surau sbb nmpk khemah mcm penuh je...lagi best duduk bersila...dekat2 situ ader 3-4 orang jiran yg teman kenal...tengah2 makan tu teman terperasan 3-4 makcik/kakak dok sibuk mencedok juadah2 dalam tray ke dalam beg plastik...mula2 tu teman buat dek je le tapi bila teman nengok dema makin rancak menapau, mula la teman tertanya-tanya...sempat gak teman jeling jam kat tangan teman...baru pukul 1.45 petang...cepatnya dema dah membungkus...hermmm


Abis makan teman join jiran2 teman...rupanya dema pun tengah bercakap pasal aktiviti menapau yg begitu cergas tadi...masing2 rasa macam xpatut la makcik2/kakak2 tu buat cenggitu...bukan setakat orang dewasa je aktif menapau, budak2 pun sama...smpai kerepek2 pun diaorang sapu...rasa macam xpercaya je dgn adegan2 yg kitaorang nampak...masalahnya bukan xboleh nak menapau tapi tunggu la sampai abis waktu jamuan...ini belum pun pukul 2 petang, dah sibuk nak membungkus...macam mana dengan tetamu2 lain yg datang kemudian...diaorg nak makan apa? kalau betul makanan habis xper la..ini, habis sebab ader yang sibuk nak bawak balik...haishh, geram plak rasanya..


Teman memang xpaham betul dengan perangai orang2 camni...xtau apa yg diaorang pikir...kalo nak kira takut membazir, waktu jamuan masih panjang...lagipun jamuan ni anjuran surau taman...mesti la guna duit sumbangan penduduk2 taman...kira duit bersama...bukan sumbangan individu...agaknya bila diaorg pikir diaorg pun ader bagi sumbangan maka memang xsalah la diaorang membungkus...xkira orang tengah makan ke, belum makan ke, janji tapau...aduhai...ader jugak orang yg taksub sungguh bila tiba bab makan free ni...*serius sedey*


Jamuan tadi memang dah xmcm jamuan raya pada yg datang lambat skit mcm teman...segala lemang, sate, nasi himpit, kuah kacang, cendol, rojak memang lesap mcm kena puting beliung...yg teman nampak masih banyak berbaki hanyalah sambal belacan n bubur caca...huh, sadis betul tragedi jamuan ni...first time teman berdepan situasi jamuan cenggini...dah la buat kat surau...arghhh, speechless...*sigh + malu*


Harapnya tahun2 akan datang akan ader perubahan...moga jadi pengajaran pada yg menganjur...walaupun bukan salah penganjur tapi sekurang-kurangnya di lain kali ader pemantauan yg lebih sistematik dan berhemah...janganlah dicalarkan sebulan Ramadhan hanya dengan 3-4 jam sambutan Syawal....wallahualam...
Sari
Sejak awal2 raya aritu anak2 teman dah bising nak potong rambut...tapi masa tu mana nak layan kehendak dema...jadinya pagi tadi baru le menyempat nak ke salun yg selalu kitaorang pegi tu...Styles Saloon...


Sekali masuk bederet anak teman,mujor orang xramai sangat so duduk je terus gunting..lalala
Giliran Afza...




Dah siap




Amni plak


Amni lagi


Geramnya x dpt nak amik gambor Amni yang dah siap sebab dia dah x nak duduk diam..bila nak snap je cepat2 palingkan muka...grrrr, sabor je ler...yg lawak tu xabih2 perasan rambut mcm pompuan citer Korea...asik2 ke depankan rambut...cehhhh...

Apapun, lega bila dpt settlekan bab rambut ni...nampak budak berdua ni bersemangat nak basuh, syampu, minyak n sikat rambut...maklum le rambut baru...xabih2 le membelek cermin...pompuan pompuan....heheh
Sari
Tetiba rasa nak join ni..


Kalo kome nak join sama, klik je banner kat atas tu...ataupun klik AIMIE DIYANNA
Teman nak tag ZH-ENA, LIA n FREAKY

Sari

Sejak 2-3 hari ni citer bonus n naik gaji di kalangan staf gomen rancak dingomelkan...mintak maap ye pd kengkawan yg swasta...kome swasta punya bonus lagi le berlipat-lepat...berganda-ganda...x tercelen kami2 yg cukup makan ni...uhuk2x

Teman ader terbaca yg PM tengah pertimbangkan nak bagi bonus sebulan setengah atau nak naikkan gaji...sementara tu macam2 le teman dgor spekulasi...naik 10% le, 20% ler, naik elaun ler...udah xtau nk pecaya yg mana...harap tu mmg le harap kan...tapi takutnya tinggei harapan je...*sigh*

Kalo ikut teman, bior le dapat naik gaji...at least kenaikan tu berterusan...kalo bonus tu bunyinya macam best...dapat segedabak...macam doroyan runtuh...tapi sekejap je...tung tang tung tang xtau duit tu habis ke mana...bulan depannya melopong...seksa nak tggu hari gaji...betui x?

Nampaknya kena tggu dgn sabo bajet 2012...sementara tu jom kita berjimat-cermat dgn abihkan puasa 6 n makan serdak2 biskut raya...uish, macam sadis je bunyinya...haha...
Sari
InsyaAllah malam ni opis teman buat jamuan raya...tempatnya di Hotel Seri Malaysia, Ipoh...maka nya pada warga yg ader kelapangan, dijemput hadir memeriahkan majlis malam ni...


Apa lagi kome...pakai baju comey2, bawak anak2/suami/isteri...kita beraye sesama yer...
Sari
Amboi2, cuti sakan kita yer..kan best kalo tiap2 minggu cuti 3 hari mcm ni...heheh, mcm le opih tu kita ader share...

Hari Malaysia Jumaat lepas, teman mcm tahun2 yg sebelumnya mesti nak tgok perarakan merdeka...setakat ni kalo perarakan buat kat Ipoh teman xpenah miss lagi...ader satu tahun tu buat kat Taiping...sayang benor xdpt nengok...tahun ni walaupun lewat sambutannya, teman dah pesan awal2 dengan anak2...bangun pepagi sbb nnti kete xder parking...setakat ni dema memang excited kalo nak gi nengok perarakan merdeka especially pancaragam n kenderaaan tentera...melopong dema dibuatnya...

Okeh le, teman nk citer panjang pun takot boring plak nanti...kita layan gambor je...teman pilih skit je sbb banyak bebenor gambor yg disnap...beratus weh...enjoy viewing k..














Selamat Hari Kemerdekaan ke 54...negaraku tanah tumpahnya darahku....
Sari
Saper suka drama Korea sila buat peace...

Teman mmg gemor dgn citer2 Korea ni...dari stat demam Winter Sonata lagik...kebetulan masa tu dlm pantang anak ke 3...mmg sepanjang pantang hari2 melayan cd citer ni...menangeh toksah citer ler...pehtu ader hati berangan nak jadi heroin sbb tirgoda dgn heronya...Kang Jun Sang...

Sebabkan Winter Sonata, teman dah jadi ketagih dgn drama Korea...mula la melayan Autumn In My Heart, All About Eve, Save The Last Dance, Full House dan macam2 lagi citer yg teman dah xingat tajuknya...tiap2 drama walaupun jalan citernya lebih kurang sama tapi tetap ader tarikan tersendiri...bab muka memang tabik spring ler..cun melecun walaupun majoriti pelakon tu buat plastic surgery kat hidung...lakonan mmg mantap...lagu plak tangkap touching xhenggat...kiranya cukup le semua perisa...

Pehtu teman dah mcm slow skit layan K-drama...kalo tgok pun asik tertinggei episod je...bila dah xberapa folow, mula ler mood tu turun naik nak catch-up balik...jadinya kalo tertengok tu teman teruskan, tapi kalo termiss tu, xder le teman ralat pun...

Akhirnya semenjak 2-3 hari ni teman dah tercintun balik dgn K-drama...memula tu anak teman yg layan...baik punya mengadap pc...teman pun kengkononnya nak sound anak teman...alih2 teman yg terjebak sekali...apalagi, bertukor-tukor dvd le teman...satu dvd ader 5 episod..ader 5 dvd...skang ni teman tengah melayan sakan dvd yg kedua...hadoii, ble bwk smpai ke pagi tu...citer yg teman dok nengok ni tajuknya Boys Over Flowers...drama ni ader disiarkan di TV8 dulu...diadaptasi dari komik manga Jepun...walaupun citer budak2 kolej tapi byk mesej baik yg tersirat...meh nengok skit pelakon2nya....


Rasanya kome2 kat luor sana pun gemor dgn K-drama ni kan...eleh, xnak ngaku plak...yg kome nangeh2, senyum2 masa nengok tu aper kes? ishhh, xngapenya nengok...saper yg belum penah layan K-drama ni, ble le cuba...x menyesal punya la...xgitu en hasben? heheh
Sari
Ni citer semalam tapi teman xsempat nak hapdet...terbizi dgn bengkel n keje2...

Teman kuor umah mcm biasa je semalam...time tu xlari la...semalam 7.30 pagi dah separuh jalan nak smpai ke opis....mana tau rhope2nya jalan kena tutup...ngape le dema x kabo awal2 ader raptai merdeka...ini, udah teman tersangkut...pendek kata smua orang le tersangkut...memang jem giler x henggat...

Ajernya berpeluh jugak tersadai dlm kete...udah naik lenguh kaki menekan clutch...yg buat lagi berpeluh tu sebab teman ader bengkel pukui 9...unit teman jadi urusetia, udah tentu ler kena bersiap2 sebelum tetamu datang....huh ketor...

Bila dah jadi rhope ini, memang xble nak buat apa...nak marah pun xguna...nanti x patriotik plak..huhu..nak xnak ngadap je ler apa yg muncui...

Sudahnya lagi 5 minit pukui 9 teman smpai opis...sejam setengah ooo dlm kete...smpai opis, jadi ler teman mcm mak pengantin...terkejor-kejor ke sana ke mari...udah xkisah punch kad merah ke ijo...demi negara...haha

Hari ni raptai lagi...tapi teman dah tau awal, idak le terkocoh-kocoh...tau ler teman kona ke jalan lain...kan senang kalo cenggini...darah pun xnaik...

Apapun terasa sesaknya kalo kat Ipoh ni jalan jem...selalu kan aman damai tenang sejahtera...kalo setakat jem accident atau org repair jalan tu idak le teman heran...nmpk gayanya memang teman sesuai merempit kat Ipoh je...x gamak nak join orang Kolumpo jadi pemandu berhemah...selamat hari malaysia...
Sari
Cuti hujung mggu baru ni dpt gi beraya...lepas je sarapan hari Sabtu, trus terjah umah mak sedara...dah la sarapan dgn roti stim n roti telur...ingatkan dah kenyang ler...tgok2 pegi umah makcik, hidang plak mee udang...perghh...mana tahan yob...anak2 plak dah tuju mee goreng n kek batik...hamboi2, sakan punya sarapan....

Selesai umah mak sedara, gegor plak umah pak sedara...ader plak lemang dgn serunding...lagi le x ble tahan yong...bedal jugak ler...xtau le camana tetiba perut ni ble tumbuh byk kantung kosong...mcm cendawan lepeh ujan...baik punya selera...

Abih di Ipoh, kitaorg tembus terowong Menora...ke Kuala Kangsor...umah kwn en hasben...sronok betui pakcik n makcik tu tgok kami dtg...satu satu makanan keluor...segala miskut n kepek ader...siap bagi buah naga as a desert...tu x masuk yg utk ditapau....tu pun saja kitaorg x kabo awal nak datang, kalo x sure kena makan nasi punya...sori ye pakcik n makcik...

On the way nak balik Ipoh, dpt plak sms dari taska...apalagi, jemputan raya la...wah wah...seharian punya raya ni...lepas Asar, mmg terjah taska la jwbnya...meriah kome dengan budak2 n mak bapak budak...masa ni la nak kenal famili yg antar anak sesama dgn kita...menunya pun meriah giler...ader nasi impit, kuah kacang, lemang, rendang daging, bihun goreng, bihun tommyam n yg paling best laksa johor...fuhhh, pueh hati le perut teman mengadap menu2 tu semua...udah xkisah buncit ke, tembun ke...haha..*maleh nak pikio*

Semalam sambung lagi kome oii...tapi jgn igt dapor teman xberasap tau...sempat le teman ke pasor n masak utk makan tengahari...standby stok kot2 lapor...al-maklum anak bederet...heheh

Memula tu gi umah kawan...dok baham miskut raya...dah le miskutnya chantekk2...sedap plak tu...ralit weh makannya...anak2 teman lagi ler sronok...segala mcm coklat dema dapat...ferroro rocher *betui ke pun ejanya*, cadbury, handmade chocolate n lolipop coklat berdesign...aduhhh, jeles n terlior teman dibuatnya...bestnya jadi budak tecik...sabor je mak kome ni nengok kome bercanda dgn segala mcm coklat-moklat tu...huhu

Selesai kat situ, gerak lagi ke mangsa seterusnya...dah x kira open ke x housenya...kebetulan plak dia menalipon kitaorg...memang rejeki lagi nmpknya...suke suke...ingatkan dah petang2 ni xjumpa le menu yg menggoda...rhope2nya menggugat iman sudah...lontong in the house!!!...tambah plak dgn kek coklat indulgence...mmg rugi kalo xmakan...ohoho, buntat le teman...

Apapun sronok sesangat sbb misi jalan2 raya n cari duit raya terjadi dgn jayanya..ekeke...suka hati bila orang suka kita datang...lagi suka sebab perut pun dah kenyang...cehhh...hepi tetap hepi cuma bila balik umah, termenung katak teman tgok pajeri terung, telur masin n ikan jenahak goreng yg teman masak tadi xberusik...mana xnya, balik2 ader plak jiran bagi bihun tomyam, nasi ayam n popiah goreng....waaaa..saper nak makan semua ni?????
Sari

Dah tau citer ke? teman baru je baca paper...rasa hangin jugak la...

Kalo kome yg xtau lagi, ni nak kabo...mulai 15 September ni semua pelanggan kad prabayar a.k.a prepaid kena caj 6% cukai perkhidmatan...jadinya lepas ni kalo kome nak beli top up RM10, kome kena bayor RM10.60...kalo RM30 jadi RM31.80...huhhhh

Teman ni memang sejak ader henpon bertahun2 dolu guna prepaid je...rasa senang nak bajet duit tepon tiap2 bulan...kalo pakai line kang takut lupa daratan plak...bior le en. hasben je yg guna line...ble dia kol teman selalu...haha...agenda tersirat tu...

Apa komen kome? teman memang xsetuju le...6% tu bukannya sikit...tambah2 dgn keadaan ekonomi sekarang...lagi kesian kat student2 n orang kampung yg xder pendapatan tetap...kabornya ader 26.2 juta pelanggan prepaid...rasanya kalo nak kira untung, memang dah untung sesangat le syarikat2 telekomunikasi ni...dalam sehari berapa juta orang beli top up...tu belom masuk caj caller ringtone lagi...tambah plak dengan caj call yg xdiangkat...patutnya lagi ramai pengguna, lagi murah la kos perkhidmatan...ajernya kira untung ke dema je...kita ni apa cer?

Harap2 kerajaan boleh le buat sesuatu...persatuan pengguna dah keluar statement xsetuju dgn caj ni...patutnya kena kaji dulu margin keuntungan syarikat2 Telco ni sebelum caj dikenakan...nak xnak lepas ni kita kena jimat2 le guna henpon...huhu

Alamak, tepon dah bunyi tu...angkat dulu ek...daaa...
Sari
Kome dah abih jenjalan raya ke? maksud teman dah abih gi beraya ke umah sedara mara n kengkawan ke?...teman ni nanya je lebih sebabnya teman pun xsempat lagi nak beraya sakan...umah jiran2 pun xdpt nak pegi lagi...tengok le cuti ujung minggu ni...ader gak plan nak terjah umah sedara mara n handai taulan...siap2 le kome yer..heheh

Ziarah menziarah ni memang elok bebeno..tambah2 time raya...sebabnya kita ble pegi umah orang tanpa sebab yg serius...biasanya bulan raya ni umah sentiasa terbuka menerima tetamu...tapi xtau le plak teman kalo ader orang yg xsuka orang datang ke umah beraya...rasa2 kome ader x orang cenggitu? meh teman jawab...ADA!!!!

Kalo pun ader, mungkin tuan umah punya sebab tertentu...ader masalah atau ader dendam yg masih berbuku di kalbu...cumanya di hari baik bulan baik ni elok le kalo kita pun berubah menjadi baik jugak...

Cumanya kalo kita suka pegi umah orang harap2 kita pun suka la kalo orang datang umah...mana aci asik orang je menjamu kita...sekali-sekala apa salahnya kita plak jadi ketua jamuan...bukannya orang yg datang tu nak beria-ia makan...setakat nak berziarah je...kita hidang je apa yang kita ader masa tu...kalo kebetulan kita ader masak yg spesel, kira bonus la kat tetamu tu kan...yg jadi tetamu tu pun kena la tau adab2 sebagai tetamu...jangan plak hentam keromo jer...

Okeh, cakap banyak pun xguna...jom siap2 jamu teman...teman nak datang beraya ni...hehe
Sari

Raya ni teman memang xsempat langsung nak mengadap tv...jeling2 gitu jer tapi dari jelingan tu teman rasa memang xrugi pun kalo x tengok...xder yg menarik hati teman...balik2 hiburan yg x abis2 dgn artis nyanyi lagu raya...drama pun xder yg menyengat mcm tahun2 dulu...filem lagi la...asik2 ulang citer yg sama...naik muak dibuatnya...

Rasa lega plak bila dah masuk minggu ke 2 raya...rancangan tv back to normal...sronok lagi melayan citer2 yg dah biasa kita tgok mcm Super Mak, 360, Bersamamu, Stanza Cinta dan yg seangkatan dengannya...

Apapun elok jugak program raya tv x best...ingat x dulu ader yg komplen budak2, mak budak n bapak budak xnak gi beraya sbb nak tgok rancangan tv masa raya...nak layan tetamu pun separuh hati jer...sayang sgt dgn artis2 n citer hindustan...eh, tahun ni pun ader citer hindustan kan...kalo xsilap Mohabbatein n Dil To Pagal Hai...ajernya xpaham apa motif raya dengan filem Hindi...haha

Apa kata malam ni kita layan tv sambil makan biskut raya, kepek pisang, peyek n bahulu cicah kopi...perghhh, nikmat....
Sari
Arini stat keje...mood raya, mood malas, monday blues smua ader...kat opis pun tempat masih berlubang-lubang...tanda ader yg masih bercuti...huh, jeles jeles...

Ader gak yg dah stat poser enam...teman? belom dapat lagi dimulakan atas sebab2 yg dibenarkan...heheh...jadinya kena cari tempat sarapan...tambah2 kantin tutup plak...so tadi merayap-rayap mencari kedai makan...lalu dua kedai, dua2 tutup...raya lagi kot...mujor ader yg bukak tapi orang punya ler ramai...xkisah dah...dapat gak belasah nasi lemak lampung...nyam3x

Takder plak dengor kengkawan opis nak buat open house minggu ni...kalo ader best gak...tak pueh pulak nak makan ketupat...aritu buat tapi bagi sedara skit n bawak balik kampung skit...jenuh en hasben menganyam daun ketupat tu...ingat nak buat nasi himpit je tapi sebab nak jugak rasa suasana raya, beli daun n anyam sendiri...last2 tuan rumah yg xpueh makan...

Ader gak yg bawak biskut raya kat opis ni tapi xder feel lagi nak makan...tunggu 4-5 hari lagi kot baru syok tgok biskut raya...skang ni dok usha makanan berat jer dulu (sedapnya lontong, nasi beriani, rendang, opor ayam...) alamak, apakah itu tanda2 nak menambahkan lemak2 berkrim yang ader? uhuk uhuk...

Apapun, harap2 meter kerajinan untuk bekeroje akan menaik...jom kita fire monday mood..dush dush
Sari
Diam x diam dah 5 hari kita beraya...kalo poser pun rasa kejap, raya pun sama jugak...dah nak abis cuti...maknanya dah kena stat keje balik...arghh, malehnya....

Mesti ramai yg ader macam2 citer pasal raya...biasa la tu...kalo dah berkumpul, mesti ler ada story-mory...tambah2 kalo jumpa member2 lama...gerenti nostalgia berulang kembali...heheh

Teman pun sebenonya xabih beraya lagi...ader lagi umah sedara mara yg belom diziarah...apa nak buat, jadual teman udah penuh dari malam raya lagi...sibok jugak rhopenya teman ni..xkering tangan dibuatnya...dari malam raya sampai ke petang semalam ader jer tetamu berkunjung...malam kang pun dah ader yg bagi tau nak datang beraya...teman okeh je...tetamu datang kan bawak rezeki...aminnn...umah teman sentiasa open...setakat nak hidang rendang cornflakes + ayor sky juice tu apa la susahnya kan...

Nampaknya mata teman udah pedih...tanda2 mengantuk le tu...tengah berbelah bagi nak buat nasi impit kuah kacang ke tak...kengkawan anak teman nak dtg beraya tengahari nanti...teman pulak pepagi lagi nak mengantor anak teman yg lagi sorang tu balik ke sekolahnya...pehtu nak beraya ke umah kakak ipor teman yg kabornya xbrape sihat...rasa macam xlarat plak nak menjenguk dapor sebab tadi udah berapam polka dot dan berpopiah cheese ketam....huarghh!!!!

Moh le kita tido dulu...slmt pagi yer...