Sari

Wahhh..lagi 10 minit nak tukar date dah..010111..msti rmai yg nak tawen esok sbb nombornya yg cun n senang ingat..

Nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2011..moga smua azam 2010 tercapai yer..yg xdpt ble sambung lagi esok..haha..

Azam? mmg jarang ader azam baru sbb byk sgt azamnya...so layan jer la apa yg dah jadi dan bakal terjadi..cuma harap smuanya yg best2 dan terbaik..aminnnnn..
Sari

Tak tau ler sempat ke x ni..ader 15 minit seblom kul 12 31 dis 2010..harap2 masih layak..hehe
Ok, xnak buang masa..jom join caburan bertuah dari Myshopbello..
Klik SINI yer..
Tarikh tutup 31/12/2010
Sari
Minggu lepas kan ader entri NI..ha, skang nak tunjuk skit rope hadiahnya..masa bukak hadiah tu, penutupnya dah terpecah skit..maklum le antar pkai pos laju..kena campak2 jer kot..tu yg payah skit kalau makanan diposkan..ropenya akan berubah skit..tapi saya xkisah, asalkan dapat ngap Walnut Brownies tu..

Mmg syok kan dpt hadiah yg kita pilih sndiri..plak2 terima masa masih hangat di alam anniversary..perghh..mmg rasa coklat xingat..rasanya masih maintain mcm brownies yg dpt aritu cuma bezanya xder stawberi n yg ni ader walnut..salute kat IJA yg susah payah buat utk ksari..thanx a lot dear..

Jom arr kita tgok skit ropenya..tapi gmbornya xbrape cantik..xteringat nak amik kamera utk tangkap sbb dah ramai yg menadah pinggan..hihi..

Kabur jer gmbor ni..ketor ke?


Meh tgok dekat skit..ble amik bau..


Yang ni Afza sorang jer ble selesai..


Nak tengok rope Walnut Brownies ni sblum dipos? tu dia..


Klau ler ble amik sendiri Walnut Brownies ni, dah tentu saya amik yg ni..


Gitu le ropenya Walnut Brownies tu..ingat ble le bwk skit ke opis tapi...apakan daya..anak2ku teramat la gemor memakannya..lepas mkn nasi ble layan mkn ni plak..yg pasti, kami sekeluarga mmg giler coklat..hahaha...
Sari

Hari ni last day utk sesapa yg nak join GA saya..kalau yg suka join last minute tu *it's me*, ader masa lagi ni..saya tunggu smpai jam 12 malam ni *malam Jumaat?*

Sambutan GA kali ni agak perlahan n kurang memberangsangkan dari GA saya sebelum ni..mungkin sbb kebanjiran mcm2 GA @ contest sempena hujung tahun..tapi xper, bila peserta sikit, peluang utk uols menang lebih cerah..heheh

Senarai peserta akan saya senaraikan selepas tamatnya tarikh luput GA..ini utk mengelakkan ader nama atau link peserta yg tertinggal..so harap bersabar yer..

Hadiah masih dlm carian..pemenang masih akan ditentukan spt yg telah disyaratkan*~ hadiah akan diberi berdasarkan jawapan yang tepat..kalau ader lebih sorang yg teka betul, pemenang akan dikira dari siapa yang hantar jawapan dulu*..

Dalam entri GA tu ader jugak angan2 kalau penyertaan menggalakkan dan ramai plak bagi jawapan yg betul, hadiah mungkin akan ditambah TAPI bila tgok penyertaan yg agak sendu, kena pk balik ni..

Aper pendapat korang????klau xder pendapat, kena guna pendapat*an* sendiri la jwbnya..kuikuikui..
Sari

Yahuu..yahuu..akhirnya we are the champion..seronok smpai xtau nak ckp..tambah2 dapat plak cuti umum esok..olalala..*jom kita meronggeng*

Mmg suspen giler mlm tadi..anak saya smpai tutup2 muka dgn bantal..xsenang duduk dibuatnya weh...bila Safee (*i like*) sumbat gol ala2 Super Mokh tu..jerit x ingat dunia dah..rasa nak peluk smua orang..haha...

Tapi frust skit sbb pemain Malaysia xdpt anugerah Pemain Terbaik..ingatkan Fahmy yg dapat...apapun Fahmy the best..pasni ni jadi jejaka rebutan la dia..ahaks..tak lupa pada jurulatih Rajagopal..harap2 dapat la dia gelaran Datuk ke apa..Raja dah aderkan..jadinya bagi la gelaran lain plaks..ngeh3x

Tahniah semua rakyat M'sia yg bagi sokongan..dah lama xtengok kita bersatupadu cenggini..mmg membara spiritnya...

Tahniah juga smua sbb dapat cuti umum esok..ble kita enjoy ngan famili kan..
Sari
Ini sticky mode yg akan tertepek sehingga 30 Disember 2010 yer..



Untuk itu, dimaklumkan satu GA akan dianjurkan sempena anniversary saya esok...olala..

GA ni mula 22/12/2010 (arini tau) sampai la 30/12/2010 jam 12 mlm..

Syarat2 mcm biasa gak..

1) Ader blog dan jadi follower (yg dah follow xyah le follow lagi) dan kalau boleh bagitau id follower tu yer..

2) Klik je button like kat FitrahCintaSari

3) Kena teka tahun ni anniversary saya yg ke berapa...CLUEnya..15 HINGGA 20 TAHUN..

4) Buat entri psl GA ni, pastu tinggalkan id follower, link dan jawapannya kat kotak komen kat bawah..

~ Hadiah akan diberi berdasarkan jawapan yang tepat..kalau ader lebih sorang yg teka betul, pemenang akan dikira dari siapa yang hantar jawapan dulu..

~ Kalau penyertaan menggalakkan dan ramai plak bagi jawapan yg betul, hadiah mungkin akan ditambah..InsyaAllah..

Okeh korang..jom2 join n teka jawapannya tau..
Sari

4 hari lagi nak bukak sekolah..minggu ni rata2 koperasi @ kedai buku sekolah bukak kaunter utk jualan buku2 tulis, buku2 kerja, lencana n segala kelengkapan yg sewaktu dengannya...ha..sila check dompet memasing yer..cukup ke tak nak hulur kat cikgu2 tu..

Pada yg belum merasa suasana beratur beli buku, mmg xyah le nak pikio pape..ble enjoy lagik..hehe..yg anak berduyun-duyun ni mmg fenin la memikio bajet yg berlari 100 meter pecut tu..buku2 tu pun terutama buku kerja bukannya murah..ble termenung dibuatnya..tapi xper, demi masa depan aset kita tu, tunaikan je la tanggungjawab yg sewajarnya..insyaAllah, smuanya akan diberkati..aminnn..

Saya dah dpt settlekan hal2 ni..tadika sudah, sek. ren. sudah, sek. men. sudah, cuma tggl sorang lagi jer..tu agenda hari Ahad ni..nmpknya masih blum ble berehat lagi ni..kena siapkan stok2 utk dibwk ke sana termasuk tagging utk segala mak nenek barang2 personal..klau x, akan ader aduan rakyat..missing things..huhu, xterlayan beb..

Okeh mak pak smua..cepat2 beratur yer..nnti buku abisssss...
Sari
Malam ni jgn buat aktiviti lain yer..kita pakat rmai2 mengadap tv memasing..jgn lupa pukui 8 malam..

Jgn ter emosional dgn propaganda media seberang tu..xabis2 nak provoke kita..xlarat dah nak baca komen2 kat fb n lain2 medium chatting tu..

Harap2 kita menang bergaya tanpa laser-melaser, ganyang-menganyang, bakor-membakor n bomoh-membomoh..



Ada gak ramalan ni..hehe..kredit pd yg buat gmbor ni..


We Are The Champion...!!!!
Sari
Semalam entri psl kawin sepupu kan..ble klik SINI utk usha2 yer..kali ni nak share skit gmbor2nya sekeping dua..yg byk2 keping punya blum abis diupload lagi..so cuci mata kejap..

Bangchik baru smpai dari Baling..


Bangchik dan isteri..mmg sama tinggi..hehe


Foto selingan..ni ntah camner ble jadi model bunga raya..

Adakah akan ader gmbor2 lain pasni?
Sari
Minggu depan sekolah nak bukak so plannya nak la potong rambut diaorg yg nak masuk sekolah ni..senang skit deme nak urus rmbut memasing..tambah2 yg dok asrama, lagi la lama nak tggu outing atau balik umah utk potong rambut..

Jadinya pegi la kedai yg biasa pegi..tu dia skali masuk..bederet-deret anak2ku masuk..dah rope askar jer..senyum simpul jer staff salon tu..tapi dah siap bagitau yg pompuan gunting yg pompuan, yg lelaki gunting yg lelaki..

Yang syoknya si dua kecik tu pun nak tumpang sekaki..Afza xper la jugak sbb dah nak masuk tadika 6 tahun, tapi si Amni tu seronok banget..suka plak dia dapat dduk kerusi tinggi tu..macam masa potong rambut dulu (nak tengok citernya ble klik SINI)

Ha..jom layan gmbar Amni n Afza di salun..

Ni rambut Afza sebelum..

Selepas..
Ni pandangan depan..

Ni pandangan belakang..


Kita tgok Amni plaks..
Sebelum..





Selepas..


So, ader saper2 nak offer jadi gadis syampu x? sbb Amni ble cakap "xnak dah syampu lain"..ahaks..*mcm biase dgor jer ayat tu*
Sari

Saper dah tgok citer ni angkat tangan??uihhh ramainya yg dah terjah panggung..patut ler kutipan dah mencecah RM5 juta..

Mmg kelako la cier seram ni..kalau yg dah tgok citer Zombi Kg Pisang, sure familiar dgn pelakon2nya..saya pun jenuh gak nak tgok citer ni..first time gi panggung masa tayangan lmbt sgt so xble tunggu..kali kedua tiket sold out..kali ketiga baru la dapat..yeha yeha..masa filem Zombi dulu tu layan panggung, so yg ni pun kena sedondon jugak la kan..baru ader umphh..*cenggitu pun ader ker?*

Sebenornya saya ni mmg penakut dgn citer hantu..toksah ler ajak tengok citer2 seram ni..kat TV3 yg slot SERAM tu pun saya xpenah tgok..bukan aper, suka terbayang-bayang kan hantu2 yg di tengok tu walaupun tau benda tu bukannya betui..

Apapun mmg enjoy nengok filem Mamat Khalid ni..pulak2 cakap loghat Perak..bertambah-tambah pecah perut la melayannya..bila scene seram tu ketor la jugak tapi mujor bila seram jer jadi lawak, seram je lawak..kurang ler skit tekanan seram tu..

Kat opis ni pun rmai yg dah tengok..ader yg smpai 3 kali ulang tengok..tu kira betui2 kaki gelak punya la..masa taip ni pun rasa nak mengekek (gelak) jer bila teringat scene2 yg lawaks x ingat tu..adeh2..

So klau rasa nak layan Kak Limah ni, pegi jer panggung..toksah pikio2 pjg dah..klau dah pegi n nak pegi lagi pun xper..saya sokong punya...haha

*nak layan lagu cinta kristal Awie jap*
Sari

Hari Sabtu, pepagi dah gerak ke Kulim..sepupu (lelaki) kawin..Sepupu ni antara yg rapat sbb masa dia kecik2 dulu saya penah jadi baby sitter dia..hehe..siap tidokan dia dlm buai lagi..jenuh la menyanyi-nyanyi nak bagi dia lelap..alih2 skang ni dah beso pjg..dah beristeri pun..agak2 dia ingat lagi tak zaman kecik2 dia yg berhingus dan x berseluar tu..auwww..

Hari Sabtu tu kira kenduri umah pompuan..kat Baling..cadangnya mmg xikut rombongan ke Baling so pakaian pun jeans je la..alih2 sampai umah sepupu diaorg ajak sekali sbb umah akan dikosongkan..apalagi, kelamkabut la tukar baju kurung yg xbergosok tu n disebabkan kekalutan tu saya tertinggal handbeg...waaa..dgn henpon, dgn kamera..smuanya tertinggal..kira pegi Baling tu mcm pendatang tanpa izin plak..frust banget sbb xdpt amik gambar kat umah pengantin pompuan...nasib dpt makan makanan pengantin, sejuk skit hati..heheh..cuma katanya ader hidangan daging itik...apakah saya dah termakan daging itu????*tawakal atau lupakan je rasa sang itik?*

Abis Baling, balik ke Kulim..pehtu gi balik umah mak kat Sg. Petani utk tido..haha..igt nak join sedara mara yg lain kat Home Stay tapi dah janji ngan mak..lagipun anak2 dah xsabo nak jumpa sepupu diaorg kat Sg. Petani...

Ahad,kenduri umah sepupu..punya la lmbt caterer tu dtg..makan kul 12 tapi 11 lebih baru diaorg smpai..ada gak tetamu dah tiba..terpaksa la dioarg tggu sekejap..huhu..
Apapun smuanya settle n under control..meriah dgn pot pet pot pet..

Semalam ingat nak keje tapi Amni diserang keracunan makanan..xberenti dia poo dari malan..smpai merah2 *tut*nya..xsmpai ati nak tinggalkan kat taska..sekejap jer dah rasa badannya susut..sian Amni..apa la dimakannya kat Kedah tu..huhu..

Pada Abang Chik, Selamat Pengantin Baru..moga berbahagia hingga ke akhir hayat..cepat2 upload gmbor yer..

p/s - pada yg blum join GA saya, jom cepat terjah SINI..tutup 30/12/2010
Sari
Tadi kat kaunter dgor nama kena panggil..tengok2 abg pos laju..yeay..adiah dari Ija Moonsweetgarden dah smpai..hadiah ni actually tahun lepas punya hadiah..tapi masih valid smpai hujung tahun ni..sebelum ni dah dpt complimentary dari Ija..mmg sedap xingat..ble tgok kat SINI betapa sedapnya...



Kalau masa tu dapat voucher utk 2 orang ke Bangkok/Hong Kong + brownies..kali ni hadiah adalah ikut apa yg kita nak..mmg penin la nak pilih kek2, biskut2 n segalanya yg sedap2 kat blog Ija tu..cuma problemnya saya xdpt amik sndiri kek2 tu smua sbb Ija ader kat Selangor so kena pilih yg betul2 ble dipos dgn jayanya..so saya sndiri pun xsabor nak tgok rupa hadiah yg saya pilih tu..*lmbt plak pukul 5 ni*

Orait, nnti akan diwar2kan rupa dan rasa dalam bungkusan tu yer..*letak dlm chiller pehtu taruk aiskrim..perghhhh*
Sari

Nur tag saya lagi utk join contest ni..

Selamat menyambut anniversary yg ke 6 utk Puan Nani..moga bahagia selalu yer..

Kalau nak join jom terjah KEMBAR3..due date 6 Januari 2011

Hadiahnya mmg best giler..barangan Victoria's Secret & Telekung Travel yg ditaja oleh Itsy Bitsy Secrets..WOW!

Kena tag 3 org..so nak tag..Imanmom, Fa10 n IbuAyra..yg lain nak join pun ble ajer..
Sari


Saya plak nak join contest..
Tenkiu Nur tag akak utk join contest ni..

Hmm..so jumlah buku ibuayu ialah jeng jeng jeng..111 buah

Saya tag Mama Zakwan dan Anje a.k.a Mama_Balqis..klau uols nak join klik jer IBUAYU

Last date 31 disember 2010
Sari
Perhimpunan kat opis aritu mmg byk kejutan...mcm2 kemusykilan muncul lepas tu..biasa la hal2 opis, byk yg unsangkarable..

Anyway kejutan utk diri sendiri adalah bila nama di panggil utk terima buku ni..


Wahh..terasa mcm baik jer dapat buku cenggini..*mmg baik pun kan, ahaks*

Tajuk buku SOLAT - Kebaikan Dari Perspektif Sains..ader 3 penulis yg menyumbangkan input..Puan Fatimah Ibrahim, En. Wan Abu Bakar Wan Abas dan Ng Siew Cheok..buku yg mengupas hasil kajian awal kesan solat ke atas kesihatan yg diterbitkan oleh Jabatan Kejuruteraaan Bioperubatan, Universiti Malaya..

Sepintas lalu mmg menarik buku ni..cumanya x sempat lagi nak mneyelak-nyelak..apa xnya dok cantik terikat kat opis smpai lupa nk bwk balik umah..

Anyway timakasih kat jab. yg sudi menghargai warganya...tahun depan bagi lagi x?
Sari
Balik keje semlm agak lewat..gara2 meeting smpai jam 5..uh uh..mmg kalut skit jadinya..

Smpai umah, masuk bilik..surprise!!!!!



Wahhh, terkezut jap..apa taknya..diaorg lekat kat depan cermin..anyway timakasih3x..terharu mak n abah n kami mmg suke banget...

It's speechless n priceless..tahniah atas usaha anak2 mak..biarpun hanya tertera di kertas tapi mak tau korang ikhlas dan maksudkannya..mungkin x seberapa nilainya dari segi material tapi kesannya amat menyentuh..*lap air mata dalam ati*

That's nothing more to say to describe how proud i am to have children like all of you..thanks again..

okeh..nak layan emosi jap..
Sari
Entri yg lewat arini sbb ader mesyuarat dari pagi..petang nnti akan ader meeting yg lain plaks..*sigh*

Anyway nak wish utk diri sndiri n en. hasben..Selamat Ulangtahun Perkahwinan Yang Ke....(xble bagitau sbb ader contest utk angka tu..nak join klik SINI yer..)

Semoga segalanya diberkati dan dirahmati olehNya..Aminnnnn

So hanya santai2 jer la..simple moments for both of us..~lilin lampu makan malam~(direct translation gitu)

Maap ye xdpt nak ngajak join skali..heheh





Nyamannya dpt ngap..(terasa lagi cheese2 tu smua)
Sari
Sehingga harini masa mmg agak menyesakkan..ader2 jer aktiviti..adeh..

Semalam ader perhimpunan..pehtu ader taklimat dari Kastam plak..



Harini plak seharian kena gotong-royong kat opis..erhmm..



So nmpknya masih mode xble nak berbelog walaupun cadangnya nak buat giveaway lagi nih..huhuhu
Sari

Uh uh uh..nape tetiba hari senayan ni jadi sibuk plak? xsempat nak jalan2 kat blog sendiri pun..jeling gitu2 je walau hati tu meronta-ronta nak hapdet entri..xdpt le nak bermonday blues..dah la modem buat hal..huhu..

Nanti dah siap smua menda2 urgent ni, saya akan cuba gigih berusaha utk kembali ke mode normal..
Sari
Seronoksnya arini..dah la semlm cuti..arini plak pepagi dah dpt hadiah, tengahari plak ader org belanja makan..yehaaa...*mcm nak menari zapin jer*

Rehat thari Jumaat kan ke lama..apalagi..mmg boleh berlama-lama dan berpoya-poya smbil memenuhkan perut yg kelaparan..tu blum masuk bergosip-gosipan lagik..mmg bertambah laju ler makan..smuanya licin lincap...

Timakasih kat kawan2 yg belanja makan tadi yer..walaupun belated tapi tetap meriah dan best..terharu dalam suke..heheh..

Asap yg buat bertambah laporrr


Jemput2 makan


Ni sorang satu jer yer..


Besh3x..tahun depan ble belanja lagi x???
Sari
Ingat tak entri pasal menang saguhati contest MJ? xingat pun xper, ble igt balik kalau klik SINI

Jadinya mmg senyum lebor ler sbb dtg2 pagi tadi ader sampul atas meja..yebedabedu..hadiah yg ditunggu dah muncul depan mata...*nak breakdance jap*

Meh tgok sesama apa hadiahnya...





Terimakasih bebanyak pada MJ..i like..
Sari


Petang ni kalau xder aral, kitaorg geng2 netball opis nak lawan netball dgn JPS..friendly match..bulan lepas dah lawan dah dgn diaorg..ni kira lawan second round..tempatnya kat dalam bangunan MSN..sebelah stadium hoki..saper org Ipoh nak datang sokong meh ler..

Aritu kami menang sorak plus menang posing..apa taknya..bukan ader training sakan..bila nak lawan jer baru nak berlatih..berlatih pun asik xcukup korum jer..bila lawan baru termengah-mengah..lawan plak dgn wakil2 daerah..mmg pakat tgok je la bola tu masuk sebiji demi sebiji..mujor aritu x bwk balik telor ayam..

Petang ni camner agaknya yer?? Moh le kome datang sokong kami...cumanya jgn gelak tgok kami main yer..aksi2 melompat sambil bergelak ketawa tu akan ader..harap2 pengadil kamcing mcm aritu..ahaks..
Sari

Last minit..last minit..ader setengah jam lagi ni..
Ok mamalyna, ksari mmg nak sgt popia ketam ni..gerenti sedap punya..

jom korang kita abiskan popia nih..sampai pukul 5 je tau..cepat3x

Hepi anniversary Pn Ejan..
Sari

Panasnya thari tadi..kuar plak tadi merempit ngan hasben..kemana? kami ke spital..

Memula kami ke wad pompuan, wad 8A..menziarah mak angkat hasben..kiranya mak angkat saya jugak kan..mmg panggil mak pun..mak ni mmg dah kena strok sebelah kiri..tetiba hari Isnin aritu kena plak strok sebelah kanan..pastu kena plak jangkitan kuman kat paru2..sekarang ni mak masih xsedar lagi..BPnya pun x stabil..tadi pun tgok mak mcm susah nak bernafas..mak, sabar yer..insyaAllah kami anak2 smua mendoakan yg terbaik utk mak..arghh, xnak sedey2 arr..*dlm ati Tuhan je tau*

Kami gerak ke tingkat 7 plak..wad 7A..wad lelaki..nak ziarah jiran satu taman yg accident..jenuh la kami mencari-cari di mana katilnya..xjumpa..on the way nak keluar pintu wad tu tetiba dgor org panggil nama saya...Eh? ader plak ex staff ofis kat situ rupanya..ayahnya masuk wad..semput..mmg rezeki nak ziarah la nmpknya..ayahnya pun beria menangis bila hasben salam dgn dia..ye la..orang tua tgh sakit..sensitif la kot..xpun teringat kat anak2 yg belum sempat dtg..*sigh*

Kami pun x belama-lama kat situ sbb nak cari jiran ni..kol la ayah kpd jiran tu..ha? dah masuk ICU? alamak..kena gi ICU la ni..hati saya dah ketor2..buat2 selamba jer la masuk kat ICU..jiran kami ni accident..dia bwk trak penunda..bertembung dgn lori bwk sayur..ader masuk paper aritu..yg berniaga sayur tu pun mmg familiar kat area pasar malam..suami isteri..isterinya meninggal..suami plak cedera..jiran saya ni pun kira parah jugak..tgok tadi ader besi masuk kat kaki..kepala pun ader jahit sini sana..kiranya dia pun dah xkenal saper yg datang..hasben cakap2 gak ngan dia..saya dah x terkata..mata dok tgok2 katil2 yg ader kat situ..macam2 keadaan..smuanya dah xsedar..bunyi mesin jer yg kuat..dok perati mesin2, wayar2 n botol2 yg ader kat situ..uhh,telan ayor lior je ler..macam2 dlm kepala..*speechless*

Jam dah pukul 2..times up..kena gerak ni..dalam hati harap2 mereka smua akan selamat dan sihat sepenuhnya spt sediakala..aminnnnn

Sari
Saper tau makna TEMAN??? ni bukan orang tau..bukan yg kawan2 tu, bukan teman tapi mesra tu..ni lain lah..hehe

TEMAN tu singkatan Terminal Makanan Negara..kalau kat Ipoh ni tempatnya kat area Simpang Pulai..kalau dari Ipoh nak ke Gopeng ikut jalan lama, akan nmpak ler kawasan yg luas ni di sebelah kiri..selepas lampu isyarat ker Batu Gajah..(phm ke nih? buat2 phm la yer..)

Selalunya saya akan ke sini setiap mggu utk beli keperluan basah..kalau hari Ahad ader bukak Pasar Tani kat sini..so lagi meriah la..kat sini setiap bangunan ader namanya..ader pasar ayam dan daging, ader pasar ikan, ader pasar utama, ader pasar sayuran dan buah2an..nmpk teratur dan bersih jer..harga pun agak murah sikit dari pasar biasa..

Kawasan ni mmg cantik sbb belakangnya ader bukit-bukau..cantik jer tgok pemandangannya..dulu xramai yg datang sini..mungkin sbb masih baru tapi skang ni nmpak ader kemajuan..cumanya masih x byk lagi lot2 kedai yg dibukak so pilihan tu xbrape nak ader..

jom kita tgok skit suasana sini..(klau gmbor x clear tu..phm2 je la..hendpon suam2 kuku..heheh)

ni ha signboardnya


jalan masuk


pasar utama


pasar ayam & daging


pejabat pengurusan


pasar ikan


surau pun ader


Klau nak berkenalan dgn TEMAN ni, ble le terjah sana yer..