Sari
Penah beli barang bundle? alah yg byk2 kat pasar mlm tu..tapi slalunya kita nmpk baju n seluar lelaki je kan..

Mggu lepas ikut kwn jenjln waktu lunch..jumaat kan rehat lama..apalagi aktiviti mencuci mata..dari satu tmpt ke satu tmpt smpai ler ke kedai bundle..namanya MF Mart..kedai ni ader byk cawangan..kat Taiping ader, kat Penang pun ader..yg kat Ipoh ni tmptnya kat Silibin..

Seronoknya sbb kedai ni bukan jer jual pakaian lelaki, pakaian pompuan, budak2, bantal, selimut, topi, saputangan dan lelain lah..nmpk jer baju budak2 terus terjah sana jer..walaupun dah terpakai tapi kualiti elok2 lagi..rege pun murah gilerrr..jadinya saya yg xpenah reti beli baju2 bundle ni terus terjebak..haha..

Ni je la yg dapat dirembat dgn penuh gaya..

Blouse hijau ni 2 hengget

Gaun plak 3 hengget

Ni pun 2 hengget tau

Skirt seluar ni 3 hengget je kome


Ada lagi blouse, gaun, tracksuit n tshirt yg dibeli tapi gmbornya xder..seronok sgt kot anak2 dpt baju bundle tu smpai xsempat nk snap..saya lagi ler seronok sbb dlm 30 hengget dpt beli dlm 9 helai gitu..jadi la kan buat pakai hari2..nk branded sokmo xmampu le teman..

Pehni xyah ler susah2 nk cari baju yg murah2 tapi cantik mata memandang..yg penting gempak giler jimat x ingat..wowwwwwwwwww
Sari

Dapat top up? nak nak..maklum ler, guna prepaid jew..*sob sob*
Saper nk try ble jenguk cni NAD_IRA tau..besday gurl tu..
Anyway SeLaMaT HaRi LaHiR yer NaD-IrA..moga tambah ceria, bahagia dan sentiasa comey..*clap-clap*clap*
Tutup 10/12/2010
Sari

Alolo, tomeynya gmbor semut tu (semut ker ek?)..menarik tertarik da bomb..nak join nak join..korang tekan jer itu ini sana sini..gerenti jumpa punya..
Sempat lagi nak terjah ni..adiah byk weh..jom arr
Tutup 12/12/2010..
Sari


Nak kenal2 la dgn keyphochee punya GA..mengjoinkan diri sambil melayan perut yg berkeroncong..jom kome kita pakat ramai2 singgah SITU

Saya pemolow Mama Khalish a.k.a CCK yg ke 91..(no. bertuah kot..aminn)

Closing date 30/11/2010
Sari

Arghh..nape la idea nk menulis x muncul2 arini..dlm otak memcm nak citer tapi mood tu yg hanyut..nk amik pelampung pun maleh..help..help

Mmg mcm teraba-raba nk buat entri..buat sekerat xjadi..buat sekerat padam balik..huhu..xble jadi ni..kena warm-up dgn merajinkan diri dgn contest2 dulu..skang pun tgh melilau sini sana tgok contest @ GA yg menawan kalbu..

Okeh..jenjln BW jap, intai2 mana yg ble buat semangat kembali ke pangkal jalan..
Sari
Korang ingat x entri saya pd 10 nov lps? psl ziarah yg sakit? ble flash back kat SINI
Semlm dpt sms dari kwn opis..suami pd kwn saya tu dah kembali ke rahmatullah lebih kurang jam 5 ptg..

Pagi tadi saya berkesempatan menziarah dgn kwn2 lain..agak lewat sbb jenazah dah dikebumikan..saya pun xtau di mana rumahnya..pegi pun ikut sms direction kwn yg tau..mmg berpusing 3-4 kali kat kawasan tu..alhamdulillah jumpa jugak akhirnya...

Mendengar luahan seorg isteri yg kematian suami mmg mengharukan..biasalah dgn soalan2 org2 yg bertandang..nk tau kronologi secara detail..sekadar mendengar apalah sangat jika dibandingkan dgn yg mengalami..walau ada airmata yg bersisa di tubir mata, saya tau kwn saya tu kuat dan tabah orangnya..mungkin puas kerana dpt berbakti di sepjg arwah sakit dlm tempoh 3 bulan, dpt menghabiskan hujung2 masa yg sedikit itu dgn sentiasa bersama tanpa culas walau sehari..

Sesungguhnya masa itu nyawa..bukan emas lagi..sering kita rasa betapa cepatnya masa berlalu tapi sering juga kita hanya menoleh ke belakang melihat jejak2 masa yg kita tinggalkan..terkadang bertanya sendiri anehnya perjalanan masa..

Pada Su, tenangkan hatimu, ingatlah kata2 cinta dan azimat yg dipesankan..bersabarlah dgn airmata dan kenangan indah yg bakal lahir hari demi hari menemanimu dan anak2..panjangkan doamu dan anak2 agar rahmat Allah sentiasa menerangi dia di sana..

Hanya al-fatihah yg mampu kami titipkan kerana kematian bukan pengakhirannya..ianya adalah permulaan kpd hidup yg tidak akan mati lagi..

Sari

Contest coklat??? TIDAKKK..mmg xble tahan bila dgor psl coklat..tgok je pun dah terliur, inikan plak klau dpt cair kat mulut..sedap xingat..klau ble xnak tgok rupa coklat2 tu smua sbb nnti xsampai hati nk makan..heheh

Ni mmg kira xpandang belakang la dgn giveaway dari D'nialicious ni..pasti join punya..mana tau kot2 ble makan suap2 coklat dari Naqiah Khalidah dgn en hasben masa aniversary kitaorg bulan Dis ni..wau, lomantik lorr..

Sape nk coklat jugak, ble gotong royong ke SINI

Tutup 10/12/2010
Sari


Semalam baru terperasan streamer psl A & W dah dibukak kat Ipoh..xtau ler kot2 saya yg ketinggalan ketapi laju a.k.a ETS..A&W ni beroperasi di Tesco, Station 18, Pengkalan..

Dulu2 mmg ader A&W ni kat area Pekan Ipoh..pehtu xtau nape tutup xbukak2 dah..slalunya klau nk merasa A&W ni bila gi KL..singgah R&R Sg. Buloh..baru le dpt merasa onion ring dan root beer float dia yg fuhhh..nyaman dong..asal singgah gerenti beli root beer dia yg pitcher tu..sedap sbb xbyk sgt gas mcm coke..

Nmpaknya dah byk makanan segera dah singgah kat Ipoh ni..aritu Burger King..pehtu Pizza Domino..ni A&W plak..

Anyway yg paling best, xlama lagi restoran Radix Fried Chicken (RFC) plak nak bukak..tgh dlm pembinaan..lokasinya kat area Silibin..dah tentu produk Muslim dari HPA..lagi konfiden nk makan..saya penah singgah RFC kat Kedah..makanan n minuman smua best..kira setanding la dgn KFC, Mc D semua tu..



Pehni ble la org2 Ipoh serbu RFC tu..YESsss..
Sari


Hari ni dah stat pameran MAHA Internatinal 2010 kan? kengkawan opis ader yg dah cuti2 malaysia dan pegi ke sana..dengar citer yg lepas2 pameran ni mmg best..mcm2 ader..kalah Astro..diaorg kata sehari pun blum tentu abis pusing smua booth..besor giler..

Tahun ni ader 2000 lebih booth..usihh, camner nk tgok smua tu? Pameran dwitahunan ni dah tercatat dlm Malaysia Book Of Records sbg pameran terbesar yg ditaja oleh Kem. Pertanian dan Industri Asas Tani serta dianjurkan oleh Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA)..

Mesti memacam produk yg jarang2 jumpa ader kat sini kan..bayangkan ler ader lebih 1000 pengusaha2 IKS dgn lebih 2500 produk yg terbahagi kpd 4 kluster iaitu makanan, minuman, herba dan makanan sejuk beku.

Tu belum masuk lebih 70 pengusaha2 makanan dari setiap negeri..ader Laksa Kuala Perlis, Penang Char Koew Teow, Mee Udang Sg. Dua, Mee Bandung Muar, Nasi Beriani Gam, Nasi Ambeng Tg. Karang, Mee Jawa Klang, Ikan Patin Pahang dan mcm2 lagi yg ble buat kita meleleh ayor lior...

Klau kurang minat bab2 makan ni ader gak jualan bunga-bungaan, tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, haiwan ternakan, produk usahawan IKS, mesin dan jugak jentera. Kalau x silap SUARASA TV9 pun berkampung kat sana...ohhh..Upin Ipin mesti ader tu..betui3x..

Wahhh, mcm happening jer kat sana...nak terjah ke x ni?

Klau korang nak gi ble la jln2 lenguhkan kaki kat situ..tmptnya di Malaysia Agro Exposition Park, Serdang (MAEPS)..tarikh pameran 26 November hingga 5 Disember 2010..pada yg dah pegi nnti ble la story mory apa yg best kat sana tau..
Sari


Chumelnya pink ribbon keychain itew..msti nmpk lebih muda kan klau berganding dgn merah jambu..haha..prasan young n trendy plak..

Pink ke merah jambu ke tetap nak sibok2 join jugak..boleh yer no-no-eumi..

Habis tempoh 30/11/2010
Sari


Klau baru menang GA, angin nak mengontest mmg membuak-buak..smua nk join smpai penuh entri ngan memacam contest..jgn mare arrr..

Alah, meh ler join jugak..tekan Syilasyira
TUTUP 30/11/2010
Sari
Tengah2 teringat sambal sotong sumbat telur semalam, tetiba ternmpak ayat ni kat shoutbox "tahniah.. anda salah sorang pemenang. sila ke belog untuk maklumat lanjut :)" Betul ke ni?*sambil gosok2 mata*..apalagi dgn sepantas mouse, trus je klik BLOG MJ..sahih..nama saya ader dlm senarai pemenang..olala..*nk lompat jap*

Alhamdulillah dan terimakasih bebyk pada MJ..tahniah juga kpd pemenang2 yg lain..xlupa pd semua yg join GA MJ tu..jom kita tepuk amai2 sesama..

Pada MJ, akak dah email details yer..
Sari
Petang semlm dilanda kepeningan..rasanya akibat ajinomoto yg berlebihan masa sarapan..balik keje bwk kete pun mcm lalok jer smpai member hon pun saya xsedor..kome tahan dak dgn pak aji ni? agaknya org kedai tu guna pak aji yg timbang kati punya kot..(ble tgok entri ni psl PAK AJI)

Sebab dah nmpk bintang2 smua, jadinya melepas lunch..bila smpai umah perut dah berdangdut..laporrrr..arghh, malas banget nk masak bila kepala ting tong ni tapi klau xmasak saper plak nak tolong masakkan? bukannya ader bibik bagai..so dgn semangat Sukan Asia, terpaksaku terpaksaku buat2 gagah demi sesuap nasi..perghhh..skimanya...

Okeh2..korang penah x makan sotong sumbat? rasanya rmai yg penah mkn sotong yg disumbat dgn pulut kan..tapi ni nk citer pasal sambal tumis sotong disumbat dgn telur hancur..resepi ni saya dpt dari kwn opis lama saya..mmg lama..mau lebih 10 tahun kot..alah, korang buat jer sambal tumis cam biasa cuma jgn le dikerat2 sotong tu..bior jer dia sekor-sekor..sambil2 menumis sambal tu, buat le telur hancur..pehtu sumbat le telur tu dlm sotong n masukkan dlm sambal..bila sotong dah masak..angkat..dah siap..

Ni ler rope sotong tu semlm..


Pehtu layan plak ngan ikan patin masak lemak (sayangnya xder tempoyak..huhu)


Nampaknya xpandang ler dah karipap ni


Apa lagi kome? cuba try masak ni..sedap weh..hasben n anak2 mmg suka smpai dema tinggalkan kepala sotong jer..badan sotong yg montok dgn telur tu dah pupus di telan..saya pun dpt sekor jer tau..
Sari


BW petang2 jmpa contest ni..lamanya xmkn Mc D..nyam3x..msti korang pun teringin kan kan kan..moh klik MUNNYRA..dpt baucer McD RM20 tau..

Tarikh akhir 30/11/2010..i'm lovin it..
Sari
Mggu lepas ader n3 pasal gotong royong sempena raya korban..ble refresh kat SINI..masa tu gmbor2 xder lagi kan so kali ni layan gmbor2nya plak yer..xsmpat plak nk watermark gmbor2 ni..harap xder pencopet yer..hehe














Sebenonya byk lagi gmbornya..beratus wehh..xlarat teman nk menguploadkan..lagipun kena la ader lembaga tapisan, takut ader adegan yg xingin anda lihat..kuikuikui...

Anyway enjoy viewing ya..
Sari
Pagi tadi agak kebizian so lmbt la skit hapdet blog..tadi dh nmpak senarai peserta si comel beraya..punya la ramai..boys n girls..mesti juling para juri nak pilih yg paling comey sbb smuanya kiut miut..klau tak caya ble tgok kat SENARAI ni..

Apapun dah nmpak muka Amni di G59..kira ok la dah ader dlm list..menang kalah belakang kira..janji support kengkawan yg buat contest..

Korang yg masuk contest ni dah check ke anak memasing? klau blum gi la pakat2 terjah yer...gud luck smua..
Sari
Mmg laju betui Pos Laju ni..semlm saya pos arini dah smpai kat penerimanya..saper lagi klau bukan cik Farah kita yg menang lucky draw saya tu..saya pos ke Pahang tau bukan KL..xcaya ble tgok n3 Farah kat SINI

Okeh Farah, harap suka n nnti ble la letak gmbor paling cun kat frame tu yer..
Sari
Selasa lepas amik anak kat sekolah..dia dah cuti awal, so kena angkut la segala mak nenek dlm lokernya yg sungguh meriah mcm dilanda ribut tu..nasib baik hasben yg naik ke dorm, klau x, kena la dia dengar liputan siaran langsung tanpa henti dari saya..kehkehkeh..

Dah settle semua sesi memenuhkan bonet, kami gerak ke Pekan Teluk Intan..trus terjah ke Effiel Tower Perak a.k.a. Menara Condong Teluk Intan..bayangkan dekat setahun ulang alik kat sini, x reti2 nak singgah kat Menara ni..asik lalu sipi2 jer..jadinya kitaorg mulakan jalan2 pra cuti sekolah kat sini..jgn gelak yer..

Ni la menaranya..ader rasa senget x?


Papan kenyataan..saya xbaca abis pun sbb xsabo nk masuk..hehe


Pintu pagar kat tangga..jom kita masuk




Layan gmbor2 menara yg ader kat dinding menara


Bwh jaring ader ruang tapi maap le xtau ruang aper..huhu


Moh naik tangga..sori le gmbor kabur, maklum le handpon cap ayam


Ader tali/wayar yg sambung ke jam besor kat atas menara..


Jangan pegang-pegang (baca ikut irama lagu "Kalau Berpacaran" yer, heheh)


Cuci mata dari atas menara..olala






Turun time..sambil tu jgn lupa lambai2 ala ratu yer..


Elok2 trun nak ke kete, jam kat menara menjerit kuat..ting tong..sekali jer sbb pukui satu..hmm..tanda2 awal utk isi perut dah muncul..moh naik kete cari makan..

Layan restoran ni..Restoran Sutera Bayu..


Jemput makan semua..chicken chop balck pepper + epal asam boi..meleleh u..


Okeh..dah selesai trip bidan terjun..moh balik Ipoh..
Sari

Hari tu saya ditag kat FB oleh sepupu saya..tgok2 ader gmbor Amni, gmbor masa malam raya..budak2 tgh sibok main bunga api..mmg cantik gmbor tu disnapkan oleh Amin..tenkiu Min..

Rupanya sepupu saya tu masukkan gmbor ni untuk Canon Contest - "100K Likes - We Cherish You" Photo Contest..contest selama sebulan dengan setiap hari satu tema..Canon akan pilih 100 gambar yg 'match' dgn tema haritu dan Amni tersenarai dalam tema yg ke 15 iaitu Up Up And Away...

Ni la gmbornya...



Harap2 ader rezeki utk Amni dan Amin....
Sari


Kepada pemenang birthday lucky draw saya minggu lepas, tahniah diucapkan dan sukacita dimaklumkan yg hadiahnya telah diposlajukan tadi..so tunggu jer la kat depan umah yer..

Sekarang ni tgh tunggu sape la yg bertuah jadi pelawat ke 13110..hadiahnya dah ader tau kwn2..apalagi..moh le klik..
Sari
Dah lama mencari-cari, susah betul nak berjumpa..pegi kedai msti abis..klau nak, kena oder..ramai yg bagitau intipatinya best, superb dan penuh ilmiah..

Akhirnya dapat jugak saya memilikinya walaupun second hand..yesss



Kebetulan mencari buku2 utk anak2..nmpk la majalah ni..xbyk pun, ader 3 buah jer..mmg seronok giler weh..terus rembat jer walaupun edisi yg ke 24..nmpknya kena buat koleksi dan cari dari edisi 1 lagi ni..kat internet mesti aderkan.. tapi igt nak cari kat kdai2 recyle dulu..walaupun second hand tapi kualiti maintain..dptlah murah singgit dua..klau kat Ipoh ni layan pasar tani yg besar2 atau terjah kat Ipoh Parade, tingkat 3,nama kedai Novel Hut..semua buku ader situ..komik, buku sekolah, rujukan, majalah, novel, kerjaya, hiasan, masakan,pra sekolah dan mcm2 la..mmg berbaloi klau nak beli n mmg jadi kedai feveret kitaorg..

Balik pada majalah Solusi ni..edisi yg dibeli ni mmg best2 topiknya mcm Sedekah Cinta, Busana Patuh Syariah, Ibadat Diancam Bisikan Syaitan dan Jalan Keluar Kemelut Kewangan..cara persembahan penulisannya amat menyentuh fikiran dan buat kita terdiam dan melihat yang tersirat..

Tengok para kolumnisnya pun bukan calang2..ader Ustaz Ismail Kamus, Dr Fadzilah Kamsah, Ustaz Zahazan, Ustaz Zaharuddin, Ustazah Siti Norbakyah dan byk lagi nama2 yg tersohor dengan kepakaran dalam bidang masing2..boleh la dibuat panduan utk kita2 yg kurang arif dan kabur tentang sesuatu perkara..betul tau..serius..

Pada yg mmg melanggan dan mengikuti majalah SOLUSI ni, tahniah yer..saya akan cuba mengikut jejak langkah korang..nape la dari dulu x follow majalah ni kan???