Sari
Salam semua...
Banyaknya fridge magnet tu kan...mcm tau2 jer tgh nak mencari-cari koleksi FM, timakasih kat .:iz-AnN a.k.a cOmOt:.buat giveaway ni yer... nak lapan2 ketul ble x? haha, tamak haloba xingat la tu...pada yg nak join jugak jom kita singgah kat umah comot yg comey tu..hehe, tarikh tutupnya 6610...
Sari

Salam semua..
Hari tu kan ader n3 psl kursus Adobe Dreamweaver CS4, ala yg kursus 3 org tu la, haha so ni saje nk tnjuk keadaan kat tmpt kursus..walaupun dah 3-4 kali kursus kat sini tapi ni ler first time dpt amik gambornya so cuci mata je la yer...

pintu masuk slps kuar lif di tingkat 17


pemandangan dari tingkat 17

ni pandangan dari surau di tingkat 13

ni la ict lab 2, tmpt kursus, bayangkan kami 3 org jer dlm kelas ni

nmpk x lab kat sebelah tu? tu lab animation, diaorg tgh buat animasi

tmpt yg paling byk dikunjungi sepjg kursus, sehari 3 kali makan, mujur mknan ble tahan sedap

Tu je la yg dpt di snap, nak amik gmbar bebyk segan la plak dgn kelas yg lain, hihi... harap2 ilmu yg dipelajari dpt dimanafaatkan
, aminnn...
Sari

Salam semua...


Debabkan kaki yg atas laptop tu...dah byk hari mama umar maryam ni ajak join giveawaynya n tapi ader2 jer hal yg xdpt dielakkan, last2 mmg lasti minit ler jawabnya, apapun join tetap join so saper yg rasa masih sempat tu jom cepat2 terjah blog superzetymarlia Sebelum meneka nk ucapkan hepi belated besday kat Zety yer, moga mnjadi ibu mithali dan isteri solehah, aminnn Nak gi cuti ek? so nak teka (1) Pulau Langkawi (2) Pulau Redang Ok, slmat bercuti n jgn lupa ole2 utk ksari yer..
Sari

Salam semua..

Arini bersiaran dari tempat kursus sbb kena kursus 2 hari (hari ni n esok), lusa dah cuti Hari Wesak, beshnya cuti 3 hari..yahuu



Tu ha nama kursusnya.. Adobe Dreamweaver CS4, satu aplikasi utk pembinaan laman web yg menggunakan skim pengekodan HTML (hyper text markup language)...jadinya layan dulu kusus ni sbb mmg menarik, tambahan plak pesertanya 3 orang jer..so gila kuasa ler kami,haha





Sari
Salam semua...
Yeyy dah balik Ipoh n dah stat keje mcm biasa..Game? ok la..netball kalah, futsal n bola tampar seri, lelain game mcm bowling, takraw, badminton, bola sepak, ping pong, dart n karom xpasti ler, janji ader wakil Perak tu kira mmg superb lah..heheh
Lupakan psl sukan, meh kita kongsi apa yg ada kat sana...

Nasi goreng petai belalang, kat tgh tu nasi, kiri sambal tumis udang cili padi n yg kanan tu sotong goreng tepung, air fresh orange...mmg sedap arr..

Chicken chop di Radix Chicken House (ala2 KFC), mmg tabik spring tmpat ni sbb smuanya produk HPA (ayam organik, sos, aiskrim, air dan semuanya lah)..siap ader kiosk HPA kat dalam tu utk sesapa yg nak beli brg2 HPA...bila nak buka outlet kat Ipoh ni?

Antara barangan HPA yg dijual ( beg galas n baju kecik yg ble tampal kat kete tu)

Kuah rojak Mak Bee yg femes tu.. mmg best (smua dok pakat beli bebyk)

Ole-ole untuk kengkwn kat opis yg xdapat pegi...

Overall smuanya ok, dpt main, dpt makan, dpt shopping cuma xreti nak ckp slang utara...ckp2 gak tapi mcm ganjil jer bunyinya smpai ader kwn konon nk oder air ckp utara last2 yg keluar "ayor tembike (tembikai) satu"..hehe, ajernya Perak pekat..

Sari
Salam semua...

Jari saper tu? aduhhh sakit woo... ni gara2 main netball mggu lepas, xtau camner ble kena, rasanya silap masa sambut bola..mula kena mmg xrasa sakit sgt tapi bila malam mula naik bengkak n biru2, pegang skit pun rasa berdenyut, urut pun manja2 jer sbb sakit banget..waaawaaa...nak buat apa pun hati2 konon sbb takut terkena jari tu tapi biasa ler jari tu juga yg terantuk ler,terkepit ler...
Esok pepagi dah kena gi ke Alor Setar utk mini karnival sukan kontinjen utara, so jari pun xok lagi ni,kena lak main netball so tadi nak x nak kena la cari benda ni..

finger protector

terus jer pakai

so harap 3 hari kat sana ble la main..tapi yg kelakornya dema sruh main futsall sekali...hahaha, ajernya tendang angin la jawabnya..yg penting ble la layan Pekan Rabu (kuah rojak Mak Bee, kuih loyang, cakar ayam...perghhh)

Sari
Salam semua...
Tadi sempat gi Hari Telekomunikasi & Masyarakat Bermaklumat Sedunia 2010, so adalah booth2 pameran dr mcm2 agensi di samping meja2 kaunter khidmat pelanggan dr jabatan2 k'jaan (termasuk la opis saya)

Ni ha streamernya

Besornya no. 1 tu kan


Ni booth2 yg ader

Antara paper bag yg dapat

Antara cenderahatinya

Sempat le rembat ni
(org lain dah berkurun guna saya baru nk beli,huhu)

W/pun cuaca panas tapi layan je la sungguhpun x meriah mcm PC Fair..
Sari
Salam semua..


Timakasih daun keladi pada Nadiah yg jauh beribu batu tapi selalu igt kat ksari...pada smua yg nmpak award ni sila amik dgn senang hati yer sbb kita smua mmg Gorgeous Blogger...

Sari
Salam semua..

Hepi belated besday kat Sofia n hepi besday utk maknya pada lusa..bestnya besday dekat2,ble sambut skali..anyway jom kita join contest ni..klik kat nama NOIYA ni..tarikh tutup 20/5/2010
Sari
Salam semua...

Comeynya brg2 kat atas tu kan...tgok gmbar jer dah tau tuanpunya blog ni mmg kreatif n seni orgnya...nak tau ble cepat2 klik Sararisa sbb contestnya tutup esok (18 Mei 2010) pukul 8 mlm..jom kita..

Sari
Salam semua...
Dalam sibuk2 bersukan sempat gak gi seminar semlm, klau aritu psl Tirai Besi tapi kali ni topiknya lebih serius..isu global..

Tempat seminar, INTIM (Institut Tadbiran Islam Perak)

Tajuk seminar

Seriuskan tajuknya...tu blum lagi penceramah yg membentangkan kertas kejenya..mmg bukan calang2 orang..terasa sgt apa la sumbangan yg pernah saya berikan pd insan2 seagama yg begitu terancam dan teraniaya demi utk memerdekakan negara dan menegakkan Islam..walaupun salah seorg penceramah berbahasa Arab tapi bila diterjemahkan ceritanya sungguh menginsafkan..bayangkan susahnya nak bersembahyang Jumaat di masjid kesayangan mereka iaitu Masjid Al-Aqsa, bukak jer pintu umah nak gi solat, askar Israel dah standby kat depan pintu sruh msuk umah balik..jalan2raya ke masjid smua dah disekat, nak x nak yg brani tu ikut la jalan bwh tanah ataupun melompat dari bumbung satu bangunan ke bumbung bangunan yg lain utk smpai ke masjid..tu belum diaorg dok kat sebelah smbil acukan senapang masa solat...geram betoi bila dgar..
Bila difikirkan brbeza sgt dgn kita kat sini...kita masih lalai dan sibuk dgn kebendaan, hiburan, wang dan kuasa tapi mereka di Palestine tu bermandi darah dan bergadai nyawa utk Islam..bila2 masa diarg ble mati syahid dan mereka pun berebut2 nak mati syahid meskipun tanpa senjata di tangan..
Terasa semangat keislaman muncul bila intipati seminar begitu memberi impak yg mendalam dengan suasana yg penuh mendamaikan..alunan al-Quran, nasyid dan dikelilingi oleh para sukarelawan dan NGO terasa mcm dah tiba masanya kita menyumbang sesuatu...tgok la n3 saya ni pun dah jadi serius semcm...
Apapun Masjid Aqsayg menjadi kesayangan seluruh umat Islam ini (masjid ke 2 dibina selepas Masjidilharam) msti kita pertahankan w/pun saban hari ianya makin dicerobohi..tentera Yahudi semakin hampir, cita2 mereka utk mendirikan tmpt ibadat mrk di situ semakin digiatkan, apalagi yg boleh kita harapkan selain doa dan pertolongan dari yg Maha Esa...
Saya pun sebenarnya x ambil berat sgt isu2 mcm ni, setakat dgar berita, baca paper n dgar citer mulut ke mulut jer tapi bila didepan mata rakyat Palestine sndiri bercakap n bercerita, terasa sgt keciknya diri ni...w/pun skit sgt rasanya apa yg dikongsikan tapi hrp2 ader yg akan lebih sedar tentang realiti yg dihadapi...sedikit petikan dari satu hadis "barangsiapa yg tidak mengambil berat perihal kaum muslimin, maka dia bukan dari kalangan mereka"..wallahualam...


Sari
Salam semua...
Contest again...


Tgk arr gmbar kat atas tu..so sweet kan..klau nk tau psl gmbar tu jom join giveaway dari PN. FIDA ni, syarat2nya pun mudah jer... xcaya klik jer SINI
.. tarikh akhirnya 31 Mei 2010 yer..
Sari
Salam semua...
Ingat n3 psl Gua Tempurung 2 hari lepas? hehe..ni nk kabo kesan2nya dah datang smpai saya xgi keje semlm...sakit betis wehh..tu belum layan melecup kaki, bengkak kat lutut kena batu, tambah plak dgn lenguh2 kat badan, huhu..
Lebih kurang 2 mggu lagi ader plak buat sukan zon utara sebelum sukan sebenar bln November nnti so kena buat selection la utk wakil zon..jadinya akan bertmbah la aktiviti setiap hari...tgh2 badan xfit ni kena plak main memacam...mcm thari tadi kena main dart, petang kang plak main netball..esok smbung dart, Khamis join line dance, Jumaat ping pong plak..alahai, larat ke nih..hmm semangat2, mana tau ble trun berat berkilo-kilo..masa tu ble la tgok pinggang jadi ramping (mcm xmungkin dpt jer), apapun kena amik semangat Piala Thomas yg tgh on ni..harap2 M'sia Juara..so jom kasik sokongan padu kat skuad Piala Thomas kita (ni ape hal lari tajuk plak?) n jgn lupa jom bagi semangat kat saya gak yer..

Sari
Salam semua...
Semalam saya join aktiviti opis..xtreme punya..kemana? Gua Tempurung, Grand Tour Package..penjelajahan selama 3 jam 30 minit tu...
Lepas sarapan kat umah, trus terjah ke sana, rmai geng2 opis dah ader kat situ..pemandangan cantik sgt waktu pagi..sejuk jer..lps sdikit taklimat kami buat regangan pastu baca doa skit supaya perjalanan slamat pegi dan balik...
Ini kali kedua saya ke sini tapi memula tu gi pakej Top Of The World jer..masa tu smua anak2 saya angkut w/pun yg kecik belum pun setahun..hasben out station so xder pilihan...semangat nak join tu pun berkobar-kobar, kengkwn pun bagi sokongan smpai diaorg tolong amik sorang-sorang anak saya n ader yg gilir2 dukung si kecik tu..korang mmg superb...
Kali ni saya gi ngan hasben jer sbb perjalanannya sgguh mencabar, tu sbb dipanggil grand tour (yg paling xtreme), xbrani la amik risiko..klau kami dua jer xrisau sgtkan..hehe (alasan nk bercouple)
Kami dibekalkan dgn lampu yg letak atas kepala mcm penoreh getah tu sbb dlm gua mmg gelap w/pun di sesetengah tmpat kat dlm tu dah ader lampu..memula masuk mcm biasa jer..naik tangga turun tangga..mengah gak ler w/pun konon2nya dah sebulan lebih saya exercise..(ajernya x fit..huhu)

ni baru sikit jer tangganya

Pemandangan kat dlm mmg menakjubkan, byk bentuk2 terhasil di dinding2 gua, smuanya adalah semulajadi, ader bentuk gajah, kuda, kura2, kete kancil, kaki pompuan, harimau, buaya, naga, dinasour, rama2, obor2, pompuan mengandung, muka Osama b. Laden dan byk lagi la..mcm xcaya tapi bila tgok sndiri baru ternganga, tgok plak stalaktit n stalagmit yg airnya xberhenti menitis..bayangkan nak mencapai satu inci stalaktit tu memerlukan 100 tahun tempoh masanya n itulah kelebihan gua ini yg berusia lebih kurang 400 juta tahun..

ni antara bntuk yg ader

Apa yg xtreme? ha..kena memanjat (licin weh), menggelungsur batuan yg curamnya 45 darjah (kena baring tu), msuk lubang yg muat2 sorang dan meredah air (kena meniarap, merangkak, jln itik) gambar? mana nk tangkapnya dah basah2 tapi ader la skit ni..nnti klau ader kengkwn yg join tu smpat amik gmbar saya akan mntak n tepek kat dlm ni..

ni baru separuh jalan, nmpk x yg cahaya tu? tu dlm 2 km lagi tembus la highway

ni antara keadaan dlm gua, dah basah2 n gelap pun amik gmbar msti sengeh sokmo

tgok la tu, member2 opis posing sakan

Apapun xpdc ni mmg best n highly recommended...jgn risau bab keselamatan sbb ader jurupandu yg berpenglaman, masa ni smua kena sepakat n tlg menolong tambahan plak group kami ni dari sek. rendah smpai la yg dah nk pencen..pendek citer kena mengalami sndiri baru tau betapa indahnya alam ini dan betapa Maha besarnya cipaan Ilahi..Gua Tempurung..

Sari
Salam semua...


Ada peraduan bertema biru dari suziey & ina momguess, hmm...biru yer, ader ker gambornya? jap2..okeh ader gak rupanya w/pun kaler ni la yg paling xder dlm lemari Amni, almaklum pompuan kan sinonim ngan pink jer, apapun cuba je la ye x?


Nama : Amni Zafirah bt Paker Mohamad
Umur : 27 bulan (2 tahun 3 bulan)
DOB : 16 Mac 2008


Tarikh tutup contest ni 15 Mei 2010 jam 2 petang
Hadiah utamanya? ha..kat bwh tu..
" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND
& 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MOMGUESS.BLOGSPOT"