Sari
Salam semua..

Musim award runtuh dah tiba, rata2 mcm2 award ader termasuk la yg ni..saya terima dgn besar hati dr IRa keciK yg comel, tenkiu daun keladi yer..muahh utk Balqis skit..

Thank and link the person that give u the award~ tqtqtqtqtqtqtqtq..ckup x
IRA
?hehe ~

  • Pass this award onto 20 bloggers you've recently discovered and think are fantastic...
~ okeh kengkwn smua..check nama memasing kat sini ek..klau ader amik jer tau, takut terforgot nak terjah n jerit2 kat smua..klau yg dh dpt dr org lain tu xper, amik je lagi, xkena tangkap punya..hihi ~
~shafida, nadiah sidek, idzalia, zh-ena, ummie mirahaziq, ummie hanie, qaseh masyitah, fa10, hazlina, suesofieyya, sitisifir, lynn nasir, munira, falisha, alina, alia, temporary hosewife, butterfly, mama tisya, ibu arifa~

Okeh, sekian jer..
Sari
Salam semua..


Wau, ader gak contest muka garang ek? menarik gak ni, boleh la cuba nasib walaupun contest gambar anak2 mmg ler lemah skit sbb xbyk koleksi gmbar, anak2 ikut prangai maknya kot, xbrape reti nak pose + x fotogenik..huhu
Apapun terjah je la blog Pn. Nur Azlina ni yer kwn2, tgok aksi2 anak bujangnya Danish
(garang x?) hehe..
Ni la gmbar yg xtau la tgh buat muka garang ke, confuse ke..

Nama : Amni Zafirah bt Paker Mohamad
Tarikh lahir : 16 Mac 2008
Nama maknya : Saribanon bt Abdullah Saffari
Email : sarisaffari@yahoo.com

Tarikh luput 22 April 2010
Sari
Salam semua..

Alala, comeynya teddy bear tu..ni klau dpt bukan anak yg sronok tapi maknya yg lebih (saya la tu)..by the way tahniah utk ARYN atas pembukaan blogshop ni..teruskan usaha n minat aryn w/pun dugaan n cabaran datang bertali arus, anggaplah semua saingan itu perkara sihat utk lebih berdaya saing..
Pada kengkawan maya smua, jom rmai2 join giveaway ni smbil menyokong ~Chibby Kun Shop~ yg pasti mampu membuat anda tersenyum..
Closing date 040410!!!




Sari
Salam semua...


Ni betul2 last minute punya join..
cepat2 klik SINI tau sbb arini last datenya..



Sari
Salam semua...
Mood contest/giveaway dah dtg, jadinya nk terjah la memana yg masih valid lagi..harap2 ader rezeki di penghujung Mac ni..
Saya start dgn giveaway dari tuanrumah Teratak Puteri sempena besdaynya yg ke 41 n hadiahnya pun 4 + 1 jugak..menarik tu..xcaya tgok gmbar2 kat bwh ni, msti kita teringat pinggan mangkuk opah2/tok2 kita dulukan..mmg sgt cntik dan tahan lama


Pada yg rasa2 nak join cepat2 terjah blog Che Wan Eshah sbb tarikh tutupnya hujung bulan ni jer..


Sari
Salam semua...

Tara..ader anugerah weh dari kengkawan mayaku..dari sehari ke sehari nak mempublishkan kat sini tapi ader2 je aral yang membujur lalu melintang patah..maaf sesgt pada 3 orang blogger yg dah tag saya utk menyahut award ni so inilah hasilnya...

Thank and link the person that gave you the award
~lynn, temporary housewife n butterfly
~

Pass this award to 15 other bloggers you've recently discoveres and think are fantastic
~ 15 je ekk..saya pun xtau nak pilih camner so nama2 yg ader kat sini adalah dipilih secara rambang semata-mata yer..xder unsur rasuah atau pilih kasih..so check it out~

~shafida, nadiah sidek, idzalia, zh-ena, ummie mirahaziq, ummie hanie, qaseh masyitah, fa10, hazlina, suesofieyya, irakecik, munira, falisha,alina n alia (maap le yer klau ader yg dah dpt award ni n dah buat n3 pun..tu smua di luar kawalan) ~

Contact them and tell them that they've won the award

~ misi ini akan dimulakan seberapa pantas yg termampu~

State 7 things about youself
  • suka membaca n menulis tapi nmpknya kekerapan itu semakin menipis, xtau ler sebab musababnya
  • sgt pendiam di zaman dara tapi akhirnya bertukar 360 darjah bila dah berkawin n ader anak2
  • teringin nak jahit baju satu keluarga tapi smpai skrg mesin jahit pun xder
  • biasanya org akan amik masa utk kenal sisi dalaman saya @ the other side of me..cecewah
  • orang suka citer masalah problem walaupun slalunya saya pinjamkan telinga jer, xder sijil nk bg nasihat
  • masa kecik kuat menangis smpai smua org surrender bila tangisan bergema
  • berangan nak round the world dgn hasben bila anak2 dah besor

Okey, dah abis dah..pada nama2 yg ader kat atas tu, klau dah baca n3 ni jemput la amik anugerah yg xseberapa ni yer, nnti saya dtg ketuk2 lagi bgtau n hrp2 pasni kita lebih tahu n kenal satu sama lain...

Sari

Salam semua..
Mggu lepas dua anak saya sambut hari lahir selang 4 hari, jadinya tercetus idea nak menyingsing lengan memerah air tangan kot2 menjadi..biasanya beli jer kek..mkn2 gitu jer..sambut tetap sambut sekadar meraikan..
Terus terang saya mmg xarif dlm aktiviti bakar-membakar (kek), klau setakat biskut boleh la..tu pun tggu nak raya baru buat..heheh
So, dgn berani2 takut..terjadilah menu mcm yg korang dpt tgok kat bwh ni..tenkiu pd smua assistant (anak2 n hasben) yg ringan tulang menyempitkan dapur n mencuri-curi makan..hepp

Makaroni bakar

Cheese cake
(basenya biskut marie, prasan x kek tu mcm xnaik jer?huhu)

Blueberyy muffin
(tray yg sebenar hilang xdpt dikesan,haha)

Sronok dpt memberi sesuatu klau penerimanya menghargai..walaupun sedari kecik saya xprnah rasa mak saya buat mkn2 cenggini tapi hati tetap berbunga bila dpt buat sesuatu utk anak2 sendiri pd hari yg mereka mau kita ingat dan raikan..harap2 kalian dpt rasakan curahan kasih sayang yg sentiasa mak tuangkan ke dalam hati kalian...cinta seorang mak tetap akan subur meski bumi di sapa kemarau yang panjang..love to you all

Sari

Salam semua...
Baru nak berkecimpung cuti2 di musim cuti sekolah..dulu xkisah sgt psl cuti sekolah sbb smua anak tggl skali tapi bila ader yg dh jauh skit mula la kena plan cuti..jadinya saya n hasben pun cuti la semlm n harini..gi mana? KL je..
Semlm dgn semangat kami gerak ke KL..anak2 dah senyum simpul sbb dpt jenjalan ke ibu kota, almaklum biasanya dtg sini gi umah sedara mara mana merasa nak berpoya-poya..lalalala..but guess what? ble plak tmpt yg nak dituju tu tulis -open from Tuesday to Sunday- ha? Isnin tutup? huwaaaa..kami dah smpai depan pintu ni..aduh, mmg ler nk marah tapi mmg ler salah kami sndiri, nape la x check kat internet ke apa ke..arghhh...apapun tata PETROSAINS (sob, sob)..
So go to second destination..AQUARIA..dah xkira dah, nak pulun dlm tu smpai lebam..hihi n mmg pulun pun smpai bateri phone saya abis n memory card hasben pun full,hehe..punya sronok smpai x teringat langsung nk amik gmbr kami..beruntung la wahai ikan2 semua..
Nasib baik sgt sbb dpt tgok waktu mkn ikan piranha (2 minit je selesai mkn smpai ke tulang, huhu)
n yg paling best tgok 2 penyelam (Nizam n lupa lak nama sorang lagi tu) bagi mkn smua ikan dlm tangki utama terutama Bob (ikan kerapu terbesar-80 kg tu) n Cyntia (klau xsilap, ikan pari jantan terbesar)
(masa ni divers tu x smpai lagi ke tangki)
rupa2nya dari luar tangki kita hanya nmpk saiz ikan2 tu 30% lebih kecil dari saiz sebenar so bila tgok ikan jerung lalu atas kepala rasa ngeri semacam jer..huhu
tambah plak ngan tgok ikan pari ni..hehe
opps..ader plak terselit sekpg gmbar diaorg, jadi la..

Walaupun agenda utama x trcapai (oh PETROSAINS) tapi layan jugak la (nk sedapkan hati)..jenjalan kat SURIA, Toy'R Us smbil menapak ke stesen Rapid KL n Putra, kepala pun dah fenin2 so time to go home..harap2 anak2 puashati n nnti konon2 ble la buat karangan utk cikgu psl aktiviti masa cuti dgn tajuk "Bercuti ke Petrosains Yang Ditutup" hehe..


Sari
Salam semua..

mari2 smua join d'alya boutique giveaway dari Pn. Alina..
Menarik n banyak adiahnya tau..

Closing date 31st March 2010..
Sari
Salam semua...


Nak join giveaway dr Pn. Falisha plak..
Syarat2 mcm biasa, ble tekan SINI..
Tarikh tutup hujung bulan ni 31 Mac 2010
Sari

Salam semua...

Join contest lagik, klik jer My Alia tu

Hadiahnya sgt la sweet n ala2 romantik gitu


Tarikh luputnya 28 Mac 2010..

Sari
Salam semua..
Korang pernah main menda ni x?

Mesti prnah godek2kan..saya dulu slalu main jugak tapi asik kecundang jer nk buat tiap2 permukaan tu jadi satu warna..setakat satu tu senang kacang ler..bila nk buat lebih dah penin2 + fed-up pastu maleh dah nak pk pastu tolak tepi je la..haha..yg x best tu bila ader anak yg ble buat 6 permukaan dgn 6 warna, siap kat tgh2 tu ader warna lain plak..perghh...tercabar u...
Tapi xper, mggu lps masa gi TF bli brg trnmpk menda ni plak


Ha..ni mcm menarik jer, terus beli..sama spesis mcm kiub yg lama tu cuma hasilnya lebih pelbagai..lagi mencabar ooo sbb satu piece tu ble pusing 360 darjah..ble buat mcm2 bentuk..bila tgok kertas panduannya, mak aihh complicatednya..hmmm ni mmg tercabar btul so sejak semlm saya dok pusing kiri kanan depan belakang, berhempas pulas membanting jari meniru-niru gmbar2 yg ader n dgn rasa xcayanya ni le antara yg dpt dibina dgn gagahnya..heheh

WOLF
(ader mcm wolf ker?ntah ler)

CAT

DOG

Yes2..semangat nk buat lagi ni, kena cpt2 buat sebelum anak balik jumaat ni, klau dia dpt buat dulu smua2 tu, makan hati la saya..hihi



Sari
Salam semua...
Ni nak sambung citer psl PUSRATU...
mak mertua saya buat sesi rawatan yg ke 3 dari 3 sesi utama semalam..org yg buat rawatannya brbeza dr 2 sesi aritu..kali ni smua adik2 pompuan yg muda belia n comey2. Rawatannya pun beza skit, byk urutan..mmg berminyak satu badan mak mertua saya tu..semlm bkn setakat mengerangnya kuat tapi siap sebak2 n nangis2 lagi...urutan difokus ke bahagian yg xble gerak..klau tgok mmg gayat skit sbb mmg diaorg rentap n tekan bhg yg sakit utk bagi saraf2 tu lembut..yg penting diaorg sruh mak mertua saya set kat fikiran yg dia ble gerakkan tgn n kakinya yg keras n kaku tu...saya pun menyibokkan diri tanya skit2 "kenapa?","camner?".."ooo gitu yer"..rupanya sakit ni slalu dtg klau kita stress, susah hati, pendam perasaan n fikir yg negatif..bila diaorg tanya "makcik susah hati ke?makcik byk simpan perasaan ye?"..trus mak mertua saya jebik (muka nk nangis) n kuar airmata..alamak, mak mertua saya terasa ngan saya ker?xper2 abis ni nak tanya dia..pastu pantang ler adik2 tu tanya yg personal skit, mula la scene nangis berulang balik,hehe
Kalau aritu buat bekam angin, kali ni buat bekam darah, first time saya tgok live prosesnya..diaorg tumpukan pd bahagian yg lumpuh (sebelah kiri) so bekam dari tapak kaki, belakang lutut, sekitar lengan n sepjg tulang belakang..rupanya bhg yg paling lebam adalah bhg yg paling sakit..saya layan je la tgok darah2 tu smua..ader yg cair n ader yg pekat, klau yg cair tu sbb oksigen xsmpai ke bhg tu..ooo tau le dah teman...
Tadi bila adik2 tu sentuh n urut2 bhg perut, mak mertua mengaduh kuat, diaorg kata perut mak keras sgt..tetiba sorang adik tu tanya "makcik ader mimpi ular itam atau baby x?" "ular xder tapi baby ader," kata mak mertua..uikk nape plak kuar bab mimpi ni.. pastu adik tu diam n smbung urut, saya pun xsabo nk tanya, "nape ngan mimpi tu dik?", hmmm "biasanya klau keadaan mcm ni n ader mimpi tu maknanya ader "benda" lain tumpang dlm badan"katanya...ha???biar betul ni..pastu diaorg amik torch light n hala kat mata mak mertua.."kak, meh sini tgok mata itam makcik"..bingkas saya menyelit kat diaorg nk tgok gak, hmmm.. mmg mata itam yg kat dlm tu nmpk kecik sgt, beza dgn mata kita yg normal, saya pun siap test mata sndiri n mata adik2 tu utk bg fhm n nmpkkan beza mata mak mertua n mata kami...eh, betul la..mata mak mertua kecik n xrespon sgt bila disuluh.."tu tanda apa plak tu?" saya dah xsabo tanya, "kak, mata camtu biasanya mata org yg dah mati..." hah????bior bebenor?"mmg ader makhluk lain tumpang la kak, mcm saka ke" adik tu bgtau lagi..."nnti kita buat appointment dgn ustaz yer utk kesahihan"..
Percayakah saya?ntah..apapun saya malas nk fikir sgt n tumpukan pd sesi rawatan yg lebih byk kpd memotivasikan mak mertua..saya respek adik2 ni sbb walaupun nmpk cara fisioterapi diaorg tu mcm kasar tapi itulah kaedah yg sebetulnya...kena byk exercise, kena yakin boleh, kena igt Allah byk2, kena tau hidup kita ni utk apa, kena luahkan perasaan n kena ceria selalu..."kami bkn nak sakitkan makcik tapi nak tolong makcik.. tapi lepas ni makcik kena tolong diri makcik sndiri yer, makcik nak sihatkan?sian makcik sakit lama2 mcm ni"..uhh saya plak yg sedih dgr adik2 tu ckp mcm tu..
Alhamdulillah, dah abis 3 sesi utama, lps ni rawatan susulan brgantung pd pesakit tapi seeloknya jaraknya jgn lama sgt..2 mggu @ sebln skali tu kira ok la..apapun moga ader sinar n semangat baru dlm diri mak mertua saya sbb kekuatan dalaman tu lebih penting dari kekuatan fizikal..pada mak, saya mntak maaf byk2 sbb tumpang semangkuk dgn adik2 tu "brainwash" mak, jgn simpan2 dlm hati k...mana tau pasni kita ble joging kat padang polo n pastu gi pekena capati n teh tarik kat kedai pujaan mak tu..hehe

Sari
Salam semua...

Tu Pn. Anin dah ngajak join mini giveawaynya...klau tgok banner mcm dah expired tapi sebenornya ader lagi tau..smpai 25 Mac 2010..
Kena bg sbb ek naper nk join? Nak hadiah nak hadiah..btul x kengkawan?hehe..xdpt keychain dpt foot patch pun ok n klau dpt perfume tu pun amik la jugak..ajenya smua nak..mari2 JOIN

Sari
Salam semua...


Walaupun bulan Feb. punya contest/giveaway satu pun xlekat tapi semangat nk mencuba tu ada lagi, tambahan plak dah dilambai2 oleh UmmiHanie sndiri, harus menjoinkan diri ni...so ader baki 3 hari lagi seblum tarikh luputnya..yg penting freebies tu yg dah mcm sepadan jer dgnku (prasan jap,hehe) + kaler emerald green yg sgguh "sejuk" di mata ini..
Jom la korang cepat2 klik Pink Muslimah Store..last date March 7, 2010

Sari

Salam semua...
Dah 5 hari x bersiaran...cuti 3 hari yg mcm pjg tapi rasa kejap jer, mayb sbb cuti pnuh dgn aktiviti, tu yg rasa mcm xrehat jer..hehe
Jumaat baru ni bersamaan Maulidur Rasul saya n hasben bawa mak hasben a.k.a mak mertua saya ke satu pusat rawatan di Tronoh..nama pusat tu PUSRATU iaitu singkatan dari pusat rawatan tanpa ubat. Pusat ni
diakui oleh Kementerian Kesihatan Malaysia di bawah Bahagian Perubatan Tradisional dan Komplementari. Nak tau apa2 jer psl Pusratu ni boleh le klik kat SINI
Mak mertua saya lumpuh separuh badan akibat angin ahmar. Dah lebih 20 tahun kena n still bahagian yg kena strok tu xble nak digerakkan..
Jadinya rawatan pertama tu saya n hasben pun xlpskan peluang nk tengok camner kaedah rawatannya walaupun dah diberitahu oleh staf kat situ..ye la teori n amali kan xsama so excited skit nak tengok..lagipun rawatan kat sini smuanya kena appointment walaupun first time nak dtg diagnos, lps dah kenalpasti sakit, cara rawatan, tetapkan harga baru buat temujanji utk mulakan rawatan n nak bgtau siap2 kat sini yg harganya mmg agak mahal..4 angka n mmg xder ubat samada utk makan, minum atau sapu.
Cara rawatan adalah urutan n diaorg guna siku utk urut. Urut kaki, badan n semualah guna siku..mmg mengerang la mak mertua saya..hehe. Semlm pegi lagi utk rawatan kedua..cara yg sama cuma ader tambahan skit iaitu buat bekam angin..kali ni agak lama skit n lebih menyeluruh n lebih kuat sbb mak mertua saya mengerang lebih nyaring dari aritu...
Apapun yg saya respek adalah adik2 yg buat rawatan tu amat menjaga adab n aurat..yg buat rawatan tu 2 lelaki n 2 pompuan...yg lelaki tu bila nak pegang mak mertua saya diaorg akan amik kain @ tuala @ pkai sarung tgn (utk lapik) baru sentuh..tudung pun xyah bukak..seblum mula dioarg sruh mak mertua baca Fatihah 3 kali, pastu klau sakit sebut Allah @ Allahhuakbar, sambil buat rawatan tu diaorg baca2 ayat gak (saya nmpak mulut diaorg kumat- kamit,heheh)...mggu depan ader rawatan lagi n sejak rawatan pertama tu mak mertua saya diberitahu yg dia xble lagi tidor atau duduk di atas katil atau kerusi yg empuk2..semuanya kena atas permukaan yg keras (cthnya tido guna toto) utk tempoh selamanya sbb diaorg dah betulkan struktur tulang belakang n saraf2nya...pantang makan? utk 3 bulan ni xble mkn kekacang, telur n pulut n lps ni klau badan mak mertua saya sakit2 xble urut dgn minyak angin @ minyak panas tapi tuam jer dgn ais batu...
Hasil keseluruhan masih xjelas lagi sbb tangan n kaki sebelah kiri mak mertua saya masih agak kaku n keras cuma nmpk dah ble digerakkan sikit n dah ada deria rasa.. harap2 ada sesuatu yg positif sbb sakitnya dah lama sgt, dpt solat mcm kita yg normal ni pun jadilah n alangkah indahnya klau satu hari nanti saya dpt rasa air tangan mak mertua saya itu...
Mak, tose satu!!!!