Sari
Salam semua...
Mlm tadi dah lelap, tetiba dpt sms...rakan sepejabat dah dijemput Ilahi,

Kakak ni mmg sakit, hatinya rosak, dah operate buang hati, baru nak masuk 2 tahun pun kena sakit tu, hari Selasa baru ni besday arwah, ada la member2 opis gi umahnya utk ziarah, bila diaorg balik opis mmg diaorg sruh kami2 yg blum pegi elok la pegi tgok sbb keadaan fizikalnya mmg uzur tapi sgt bersemangat bila dpt bersembang dgn org yg dtg menziarah. Saya n beberapa org yg lain pun plan nak gi semlm tapi atas sbb2 yg xdpt dielakkan planning kami x menjadi. Plan ditukar ke hari ini tapi....Allah lebih mengetahui..mmg saya rasa agak ralat skit sbb xdpt nk jumpa arwah semlm..huhu..apapun wajah arwah sgt tenang tadi, mcm org tidur je.. Semoga roh arwah di tempatkan di kalangan org2 beriman dan beramal soleh..Aminn dan Al-Fatihah..


Sari

Salam semua...

Malam mggu baru ni layan cerekarama Dunia Batinku..biasa la klau JS Picture punya drama mmg xrugi tgok, walupun tau gerenti Shiela Rusly yg pegang lead role tapi yg penting nk tau apa plak hasil tangan pasangan suami isteri ni yg biasanya lain skit cara garapannya....

Hasilnya?fuhhh..ble katakan sepanjang citer tu airmata, air hingus smua meleleh-leleh, xble tahan dah...ingatkan nak cover2 dgn anak2 kat sebelah tapi bila tgok diaorg pun dah terkesat-kesat mata, kira okeh la tu, kurang skit segan nk melepas perasaan..

Sebenarnya citer tentang pengorbanan ibu dlm drama dah biasa kita tgok, mcm2 kisah n tauladan ader smpai dah ble agak endingnya camner..saya pun bkn nak komen psl jalan citer tu cuma tetiba hati dipagut tanda tanya kalaulah umur saya sesingkat itu camner dgn anak2 yg ditinggalkan? Semudah itu ajal menjemput pastinya x der siapa yg dpt meramal kesudahan usia kita bagaimana coraknya...x dpt dibayangkan rasanya meninggalkan pinjaman2 (manusia n harta) yg ader di sekeliling..uhh berdiri bulu roma saya tau...errr ilang fokus jap...huhuhu


Sari

Salam semua....

Ingat x entri saya pasal seruan azan tu? ha ader berita baik buat kwn2 blogger semua...terimakasih sungguh2 dari saya pada rakan2 maya yg sudi bagi info psl panelist program Halaqah tu iaitu Dr. Azhar b Hj Sarip. Beliau merupakan pengasas/master trainer soul power mastery program dan merupakan kolumnis di Majalah Minggun Wanita.

Pada yg nak tahu apa itu soul power boleh klik kat blog beliau di http://soulpower-kuasajiwa.blogspot.com/
memang banyak ilmu yg bermanafaat dan boleh dipraktikkan bersama.

Jadinya moh kita cari2, tambah2 dan kongsi2 ilmu...


Sari

Salam semua..

Cuti panjang dah berlalu, dah stat keje walaupun sisa2 nak cuti masih tergedik-gedik lagi..nak citer aktiviti pun mmg xder yg kebabom sgt, setakat bwk anak2 ziarah moyang diaorg, mandi sungai yg cetek n melayan cuaca panaz dgn memalaskan diri utk kuar...dlm kepala asik pk psl blog yg demam2 manja tu, at last dah buntu sgt, tukar je la suasana yg baru, jumpa plak gambar cawan kopi, mmg tergoda la, tambah2 saya mmg suka Nescafe..(bila mnum nescafe tu prasan lawa mcm maya karin, heheh)

Pada yg dah jenguk2 template baru ni timakasih byk2..ramai yg bgtau xdpt nak komen kat kotak komen..ada masalah kat word verification..so saya pun trus buang je la menda tu..harap2 lepas ni dah boleh komen yer..saya pun kadang xdpt full view layout blog ni, ader je yg ilang, xpasti kenapa..al maklum bukannya reti sgt (xphm sebenornya) nak bedek2 script2 yg penuh makna tu..layan je la..anyway asal dpt berblogging ni pun dah kira okehkan..











Sari

Dimaklumkan template lama saya yg rama2 tu dah x dpt diselamatkan, ada kacau bilau skit pada scriptnya spt yg saya sibukkan pd entri lepas..mmg berpeluh dan jenuh bertanya sini sana termasuk programmer kat opis tapi jawapan negatif..xtau apa masalahnya so dgn itu dah terbanglah rerama itu dan bertukar kpd template baru mcm yg dpt korang tengok ni..masih dalam pembikinan n penambahbaikan lagi so harap2 semuanya okeh...




Sari

Salam semua...

Harap maaf yer, pandangan kalian akan terganggu buat masa ni (xpasti smpai bila arr..huhu) atas sebab2 yg x ketahuan, saya masih berpeluh2 mencari punca nape suasana blog saya ni jadi haru biru n caca marba..klau nak baca teruskan macam biasa n buat2 la x nmpak segala tulisan yg dah melangkau-langkau msuk merata alam sukasuki dia tu..ader gak rakan blogger yg perihatin (thanks WAN) bagi info blog2 tutorial yg harap2nya dapat bg CPR kat sini...
Sehingga itu selamat bercuti panjang...

Sari
Salam semua


Korang layan x citer ni? saya suka sangat tau..cuba la tengok setiap Isnin 10.30 mlm TV8, mmg ditunggu2.. sebelum citer ni layan dulu siri NCIS kul 9.30 pastu sambung jer dgn citer ni CRIMINAL MINDS
Team ni namanya Unit Analisis Kelakuan (CBU) dari cabang FBI gak..mcm siri2 jenayah yg lain, diaorg siasat psl pembunuhan cuma pendekatannya lain..x mcm CSI yg lebih bersifat forensik, diaorg lebih kpd mengkaji tindakan dan profil penjenayah, maksudnya lebih kepada sebab musabab org membunuh mcm trauma, dendam, halusinasi dan kuasa jahat @ suara halus.
Bila tengok citer ni kita akan terfikir walaupun x faham nape ader org boleh buat perkara2 yg mcm x msuk akal cthnya lepas membunuh, org tu boleh pkai baju mangsa (yg bersih), pastu makan2 smbil baring2 kat tmpt tidur mangsa n berlagak mcm dia tu tuan rumah..rupanya pembunuh tu mengangankan hidup yg sempurna sbb dia gelandangan (homeless).
Dah tengok citer ni baru saya pandang the other side atau yg tersirat bila skang ni kat paper atau berita ader kes bunuh yg ngeri mcm anak sembelih bapa, adik tikam abang, mak bunuh anak...
Disebabkan terover menghayati citer ni makanya satu pagi tu saya digegarkan oleh hasben sruh bangun sbb saya MENGIGAU..kahkahkah, rupanya saya mimpi ader sorang pompuan x dikenali dtg umah nak bunuh kami anak beranak dan scene saya menjerit tu sbb tgok anak ketiga saya dah terhiris urat nadinya dipotong oleh pompuan tu..erkkk tidakkkk!!!!
Ni mesti lupa nak baca doa tidur ni




Pada yg nak blajar kenali emosi n psikologi manusia
boleh la berkecimpung dgn siri criminal minds ni cuma jgn tiru aksi saya yg terlebih feel tu, nnti boleh bikin org sebelah sakit dada..heheheh





Sari
Salam semua...


Satu lagi kedai online dibuka oleh Pn Tini
Meh join n boleh jadi member kat kedai Baby Cutes Collection
Syaratnya mudah n hadiahnya pun best sgt
Tarikh akhir jam 12am 25 Februari 2010


Sari

Salam semua

Keputusan pemenang giveaway Pampers4free dah diumumkan oleh penganjurnya Pn. Wan..
Tahniah kepada semua yg bertuah dan terimakasih atas penyertaan puan2 yer..

Pemenang CD Spongebob dari saya + adiah dari Pn. Wan ialah :

Dp Luv Sriyha
(harap dapat emailkan detail kpd saya atau pn. wan utk urusan pengeposan)


Lain-lain pemenang yg bertuah (adiah dari Pn. Wan ikut saiz pampers memasing):

Arissa Soleha
Ema82Red
Zana
Nur
KN

Laila Sanuri

Pada yang kurang bertuah, jgn sedey ye, ada rezeki lagi di lain masa..kita tetap kawan di alam maya...


Sari

Salam semua..

Mlm tadi ada tgok tak program Halaqah TV9?, tajuknya Kejaiban Azan.. memula tu dgar biasa2 jer la x concentrate sgt..panelistnya Ustaz Roslan n Dr. Azhar..lama2 dgar makin best tambahan plak yg Dr tu terangkan dari segi sains..owh, azan ni ader gelombang rupanya..ia terletak dlm gelombang theta..gelombang ni adalah waktu yg tenang, contohnya masa kita tgh tidor2 ayam tu...maknanya dlm gelombang yg rendah..tu sbb klau kita dgar azan kena diam sekejap, hayati n fahami seruan tu supaya kita akan dpt rasa ketenangan yg mendamaikan...
Selain kelebihan2 dari segi agama, ader jugak sebab kita digalakkan terus solat bila habis azan sbb waktu azan kan gelombang rendah so bila kita cpt2 solat gelombang tu masih ader n insyaAllah solat kita akan lebih kusyuk sbb waktu tu kita dlm keadaan tenang..(hehe ni kena batang idung ni sbb slalu lmbt bila solat zohor kat pejabat)
Pastu perasan x yg azan ni sentiasa berkumandang di seluruh dunia? nak tau kenapa? sebabnya kan waktu di dunia ni berbeza, xyah jauh la, antara Ipoh n KL pun waktu solat berbeza kan..lari seminit dua, tapi yg penting lepas area KL azan, Ipoh plak sambut, pastu mungkin Penang, Kedah dan seterusnya...tu belum kira waktu antara negara..lepas Indonesia, Malaysia, pastu Thailand n so so...tu baru waktu solat, belum lagi bila baby lahir setiap minit, orang nak gi Haji, waktu ribut, waktu kena gangguan halus dan memacam lagi la..Hmm AJAIB sungguh azan rupanya...
Yang menarik lagi tu kata Dr Azhar lagi, kita boleh buat sendiri terapi azan, untuk permulaan cuba buat waktu malam sebelum tidur, klau bleh rakam la dulu suara azan tu, pastu tutup lampu n pasangkan rakaman tu, dengar, hayati n fahami maksudnya, insyaAllah tidur kita akan lebih nyenyak..boleh jugak buat masa on the way gi keje, pasang dalam kete dengan pendekatan dan penghayatan yg sama, insyaAllah hari tu kita akan mulakan kerja dengan suasana yg aman, tenang dan damai...
Klau diikut sejam program tu bersiaran mmg x cukup..terasa jahil n ceteknya ilmu tentang hal2 yg kecik tapi fadilatnya amat besar dan mengagumkan..yg paling ralat tu sbb saya x sempat nak amik alamat laman web Dr Azhar tu tentang terapi azan..
Jadinya pada sesiapa yg pernah dengar pasal terapi azan ni atau tau alamat web@blog@yg berkaitan boleh la berkongsi info ni..saya pun akan cuba cari setakat yg mampu n boleh la kita panjang2kan dan war2kan ye..



Sari

Salam semua..

Pagi tadi cam biasa saya n hasben gi pasar beli brg2 basah...Tgok2 abg yg slalu jual ikan tu baru smpai so kami gi la kat gerai2 yg jual sayur2 dulu.. Dah amik kerang, kacang panjang, kuey teow tetiba dgar suara org panggil2 nama saya..ehh kak Mah..kak Mah ni kitaorg punya tealady masa saya n hasben keje sebumbung so mmg kira rapat la jugak sbb air yg dia buat tip top n kaw sesgt..tak cukup salam kami (saya n kak Mah je ek) pun peluk2 sbb sronok sgt dpt jumpa..dalam 10 tahun weh xjumpa, mesti la teruja kan..Kami pun apalagi sembang la pok pek pok pek, tanya org tu org ni, anak brape, yg kecik umur brape..bla bla bla..tuptup dgor suara mokcik tuan kedai sayur tu cakap.."Dik, masa tu emas, jgn buang masa..nak beli apa lagi ni?" Gulpp..terpempam kejap kami..saya nengok hasben, hasben nengok kak Mah n mok cik tu nengok kami..saya pun dah rasa mcm malu + confuse trus ckp kat kak Mah "jap ye kak Mah, nak pilih sayur skit lagi"..saya pegang carrot n tengah belek2 tu hasben cuit n ckp "dah la, gi jer bayar".. saya paham ler tu maksudnya, terus tanya brape n bayar jer kat mokcik tu...pastu dengan selambanya saya terus pusing n gi gerai sayur btul2 depan gerai mokcik tu n trus amik carrot, tempe, cendawan n memacam lagi smpai penuh bakul..pastu siap sambung sembang balik ngan kak Mah mcm xder pape berlaku tadi..dalam hati rasa mcm nak padankan jer muka mokcik tu..tu la saper sruh sound customer camtu, dah rugi sbb mmg saya nak beli mcm2 lagi kat dia tadi..makcik depan dia jugak yg untung..hehe
Sampai dalam kete saya n hasben dok ckp lagi psl mok cik tu..dia nak gi mana ye sruh kami cpt2 beli, patutnya kami yg nak cepat sbb ikan pun blum beli lagi..hemm nak ckp lebih2 mok cik tu baya mak kita, kang kategori kurang ajar plak..mcm tu ker cara berniaga..
disebabkan mokcik tu marah kami pun terkena gak cas2 negatif marahnya tu..nmpaknya pasni terpaksa la kitaorg memangkah gerai dia n meletak jawatan dari menjadi pelanggan dia..titik.
Sari
Salam semua...


Comey tak Qaseh? rasa nk picit2 pipi n nak gigit2 lengan n peha dia kan..
Ni mak Qaseh buat contest sruh teka brape berat dia? Ble x dukung dulu baru teka? Qaseh kat Batu Gajah jer kan..dekat la dengan makcik ni (uh tuanya pangil makcik)..kita jumpa kat TF nak Pn. Apash?hehe..

Anyway nak kena teka jugak ni...tekaan saya ialah 8.6kg (harap2 tepat n dpt sipi2 pun ok la kot)..
Pada yg rasa pandai menilik n biasa dukung baby2 gebu ble join contest ni, tekan jer QASEH
Tarikh tutup adalah 12 Feb 2010 (Friday) 10.00AM.




Sari
Salam semua


Jom wangi-wangi dengan mamatisya...

bermula 4 - 26 February 2010
last entry @9.30AM



Sari
Salam semua...

Dah join ker giveaway Pampers4free? dah stat 5 Jan 2010 aritu n xlama lagi nak tutup dah..5 Feb 2010, 2 hari je lagi..sempat lagi ni klau nak terjah n join...
Boleh klik sini atau sana


cepat2, nnti klau menang ble dpt ni dari saya


tu belum lagi hadiah dari penganjurnya sendiri...fuhh meriah





Sari

Salam semua...
Contest lagik..jgn maree


Syarat2 cam biasa (klau dah biasa join contest la)..
Hadiah plak ble jenguk kat SINI, ader 3 adiah utk 3 org yg akan dicabut oleh 3 ahli keluarga MIMI

Tempoh bertanding 1 - 14 Feb 2010


Sari

Salam semua

Cantik x kain chiffon tu? klau dapat yg kaler purple tu mmg best tapi kena la join dulu giveaway dari de'alya collection ni..

Tarikh tutup lambat lagi so ader masa nak msuk sambil cuci mata kat kedai online alya tu (btul ker nama ownernya alya?, klau salah sowi yer tuanpunya blog..)



Sari
Salam semua...

Giveaway pertama dari Ummi yg pandai bab2 jahit menjahit ni..

Dah Ummi bagi pilih hadiah apa yg kita nak so saya nak nak nak yg
A- Printed lycra sbb ada gaya ala2 retro skit..ahaks
Ada 8 pemenang bertuah tau, nak tahu syarat2 tekan jer INI

Tarikh tutup 26 feb 2010 (11.59pm)