Sari

http://azansite.files.wordpress.com/2009/10/masalah-iluvislam.jpg

Salam semua...

Ntah kenapa tetiba rasa nak buat andaian sendiri pasal blog sendiri..hehe apa ke pelik punya idea ni..mungkin sbb terlebih kenyang kot arini mula nak merepek merapu kategori sukahati..haha

Kalau yg pernah jenguk sini tentu tgok memacam gaya ada..sbb ini la sesatunya blog yg saya ader, bisnes n personal bercampur..bukan xnak asingkan tapi sebab MALAS..so xder sbb lain selain itu

Dari entri2 yg dipost di blog yg mmg xbrape byk pengikut ni (perlu ke byk follower?), mmg agak payah nak tengok org komen, mmg ader org suka baca jer tapi xsuka komen, saya pun kadang mcm tu tapi bila ader org komen psl entri kita msti rasa teruja semcmkan (tu saya ye), rasa mcm "ooo.. ader org baca la, siap tggl komen lagi,baiknya dia.." korang plak camner?..tapi dari analisa singkat blog ni saya rasa org suka baca n komen klau kita citer psl personal mcm psl anak n famili...klau n3 psl info tu ader gak tapi skit sgt..(sebenarnya komen utk n3 saya yg paling byk pun xpernah lebih dari 10 jari..tu trmasuk komen dari saya sndiri..huhu)...jadinya penting sgt ker org nak komen atau tak n3 kita?

Rata2 org slalu kata, blog sndiri kita punya suka nak tulis apakan...tu saya setuju n tak setuju (eh? apa kena ni?)..pada saya org yg menulis ada hak n org yg membaca pun ada hak so kita bagi hak tu pada masing2..tulis la apapun xjadi hal asalkan x menyinggung n menyusahkan org lain..yg penting berpada-pada..suka atau tak bukan dalam kawalan kita sbb hati manusia ni berwarna-warni..tu sbb hidup ni indah...xstatik n xmenjemukan

Apapun kembali kpd niat kita walaupun hanya kita n Tuhan jer yg tahu apa ada dalam hati kita tu...ingatan ini utk diri saya sendiri..xde kena mengena dgn emosi ataupun situasi...xder apa2 isu berbangkit pun cuma sesaja nak mencari apa yg dicari oleh blogger kecil-kecilan mcm saya ni selain daripada menambah kawan, bisnes online, luahan perasaan, informasi dan diari...(ader yg tercicir x?ha ble tlg topup n updatekan...dialu-alukan..ermm mcm nk sruh komen n3 ni jer...taktik ek? no no no, sukarela ye xde paksa sana sini..)






Sari

Salam semua...

Mood nak mengontestkan diri dah datang so apalagi...

Nama giveaway pun sempoi, harap2 melekat la nama as a lucky winner, x gitu OYA?



Hadiah2 pun mmg sempoi sesangat, x tipu punya...baik korang terjah cepat..tatak rugi ooo, mari2 smua org kampung kita serbu Aku Tetap Aku


Sari

Salam semua...

Melihat dan menghayati kebesaran Ilahi yang Maha Mencipta...
Sungguh Agung KuasaMu...














































I'm Speechless...
Allahhuakbar...


Sari

Salam semua...
Ader info skit..saya dapat di blog idhamlim (credit to him)
, nak citer lebih takut silap so jom kita tgok eskperimen ni...klau rasa nak adventure ble la try tapi pastikan dengan bimbingan ibubapa sbb ader aksi meletup (18SG),heheh

meh kite tengok ekspiremen sains kat bawah nie...untuk buktikan betapa bahaya nyer isi minyak sambil berbual atau sms pakai handphone.... sebelom tu, kite sediakan bahan2 serta alatan yang diperlukan..
Iaitu :-
1. Kuali sebijik...cari yang leper tu...
2. 3 bijik kad..kad manila pon buleh..tapi jangan pakai mycard, kad kredit ataupon kad ATM, mahupon sim card...

3. 1 rol kertas foil...kertas timah tu laa....yang macam bungkusan kedua corn flakes tu laa...
4. Handphone sebijik...dan pastikan gak ade kredit...
5. Minyak petrol sikit..kalo xnak beli kat stesen....curik jer kat moto abang, ayah atau adik korang...


susun kad tadi lebeh kurang macam nie...

letak plak kertas foil tu atas kad tadi..

letak petrol ckit...

TIBA-TIBA

api menyala !!!
so BEWARE..
tolong jangan guna handphone ketika di stesen minyak.....

timakasih pada yg sudi berkongsi maklumat ini dan bagi izin utk dicopypaste..


Sari
Salam semua...

Pagi tadi kami smua bangun dgn debaran rindu yg berbunga...smua dah xsabar nak menuju ke destinasi itu...
Dialog 1 : "kang klau jmpa ungah nak peluk n sruh dia dukung la..."
Dialog 2 : "jumpa ungah nnti nak cakap rindu la kat ungah..."
Yeyyyy..dah smpai...owh sini ke tmpatnya...jauh jugak ek..
Selepas 2 mggu terpisah,lima beradik ini dipertemukan di sini dan bila yg ditunggu muncul semua skrip yg kat atas tu dah hilang ntah ke mana..heheh


Bila jumpa tu punya la byk tanya, tapi klau dah tanya jadi sembang apa lagi pjg la citer so drpd sembang2 kosong abah diaorg ajak sembang smbil mkn2...memula igt nak pekena kat restoran Gulam yg femes kat situ tapi at last tewas kpd restoran En. Ronald Mc Donald...tapi boring plak mkn kat situ so kami drive thru n mkn jer kat Taman Astakona ni, lagi sempoi...


Sayu plak tgok diaorg smua jadi akrab tetiba, itulah nikmatnya rindu, bila dah jauh baru terasa erti bersama...terasa melekat di hati bila tgok anak2 bergabung dan menjadi satu bagai xpernah ada sengketa..saat itu betapa bangga melihat mereka telah smpai ke satu fasa yg x pernah diduga...(sejuk perut mak tau,sejuk ker?)



Hmmm, dah tiba waktu nak balik..tadi dah jalan2 kat jeti Bagan Datoh, jadi la amik angin laut skit smbil tgok org pancing ikan kat situ, hari pun mendung so xdpt lama2 kat situ..aduh, masing2 muka dah slow jer, kome jgn ler buat cenggitu, bikin mak sedih tau..huk..huk


Sesi brgambar utk balik xdpt disnap sbb memasing cuba control ayu, xnak nangis2 walaupun airmata dah bergenang di tubir mata...mungkin sbb ini pengalaman pertama bagi kami seisi keluarga, emosi mmg cukup ketara meskipun masing2 berlagak ceria..apapun untuk menggapai impian dan cita2 byk pengorbanan yg perlu ditempuh, it's just a begining n bagi yg blom prnah menempuhi saat2 sebegini percayalah yg airmata seorang ibu itu tak ternilai harganya....











Sari
Salam semua...


Kenapa tetiba ader gmbar kasut sekolah ni? hehe, gambar ni dah lama diambik cuma mak diaorg ni yg konon2 bz xsmpat nk upload kat sini..

Kasut2 ni dah byk2 kali dibukak dipakai sejak dibeli...akhirnya mlm seblom sekolah bukak smua pakat nak amik gambar kasut seblom warnanya bertukar!!, cuma yg empunya kasut itam tu boleh berlagak sbb xyah nak berus sakan n kapur mcm yg lelain...(tapi ada kan kapur itam?)..kasut yg x berzap tu adalah kasut pinjam sbb xder kasut utk budak umur bwh 2 tahun (tu dia sesaje nak interframe kakak2 n abgnya)

Sepatutnya ada la gambar kasut2 ni seblom n selepas kan tapi abaikan je la...mmg bertukar w/pun baru 3 mggu sekolah...aduh sakit mata tgok lebam2 n comot2 tu smua...tapi mmg xbagi can punya..sila basuh kasut sekolah sendiri yer..mak tak terlibat dalam urusan itu..hehe

Bila agaknya kita2 ni dpt peluang nak pakai kasut2 tu balik ekk? masa kursus? masa sukan jabatan?masa joging? eleh teringin kan nak pakai utk suka2..mengaku je la.. Bestkan zaman sekolah....aduhai!!!!







Sari
Salam semua...

Tak boleh tahan tgok menda2 'english style' ni

menggoda betui so nak jugak join giveaway ni..jgn mare arr..



Nak tgok mace2 brg antik n brg deko, klik kat umah MRS NOR

29 jan 2010 nanti luput ler tarikh giveawaynya..

Sari
Salam semua...


Cantik x? klau nak jom join SINI baru tau...
sweetkan adiahnya...


Sari
Salam semua...

Giveaway lagi arr...jom layan ramai2...



Cuba teka tarikh lahir ALISHA...

Nak tau kat mana nak bagi jawapan, klik kat Blog Alisha

Contest mula dari 16 Jan sampai 31 Jan 2010




Sari

Salam semua...

Another giveaway is on...



The prizes are so wonderful, betul x kak fitty?

Make yourself free to visit HERE to know the terms n conditions n the most thing is to see the prizes that u can win..

This giveaway will be end on this coming 28th January 2010, so check it out..













Sari

Salam semua



nampak x adiah tu? klau nak tau apa ke mendanya meh tekan MDM7781

syarat dan hadiah lucky drawnya bole klik kat SINI..

Mudah saja... tarikh tutup 10 februari 2010




Sari
Salam semua...

ada contest dpt RM20 cash utk 5 org yg bertuah...
so klau nak join, copy paste jer ayat kt bwh ni tapi
JGN LUPA UBAH bahagian REFERRAL tau...

ni ler ayat2 cintanya, heheh

beliamuda {dot} com sedang mengadakan contest untuk semua yang mempunyai blog dan seorang rakyat Malaysia. Hadiah ditawarkan RM20 dan pemenang akan dipilih secara rambang. Tiga pemenang akan dipilih untuk contest ini.

Selain itu, dua pemenang akan dipilih daripada referral terbanyak kepada contest ni. Referral saya untuk contest ini ialah mamatisya

tekan sini utk maklumat lanjut

tarikh tutup jam 11.59pm
19 januari 2010
jgn lupa kt referral tu letak link KAKSARI tau...tqvm


Sari
Salam semua...

Ada giveaway dari PUAN WAN...
Ni first time dia buat giveaway so jom kita support ramai2
mmg mudah n ringkas,no picture,no sticky mode,no slogan
pemenang pun atas lucky draw jer (kira adil la tu) so mmg rugi klau xjoin
jom klik kat Pampers 4free Giveaway

Hadiah mmg best..xcaya? ni dia, taraaa

Antara hadiah-hadiahnya ialah:
Hamper mini Pureen I:
1) Pampers size (M), Bedak, Losyen, Baby Oil dan Baby Bath jenama Pureen
2) Pampers size (L), Bedak, Losyen, Baby Oil dan Baby Bath jenama Pureen


Hamper mini Pureen II:
1) Bekas botol susu, Pampers size (M), Nappy rash cream dan Bedak jenama Pureen



Hadiah spesel: (tanda sokongan saya kat wan, nk oder contact2 ekk, ader promosi satu harga utk smua jenis CD )
1) CD Printed corak spongebob




Bestkan adiahnya? cpt2 join..
Tarikh tutup 5 Februari 2010
Sari
Salam semua....

Xder idea plak nak tulih apa so kita layan gmbar je la...
Agak2 klau dapat lappy mcm kat bwh ni best x? xjmpa lagi design camni kat pc fair (yg kat ipoh la)..klau dpt sambar satu cenggini msti semangat nak mengadap lappy tu lebih menggebu-gebu ye tak? (kalau jer..huhu)
orait, jom cuci mata n pilih ler mana yg berkenan...