Sari
Salam semua...
Dah last minute ni baru nk join...xper, smpat lagi nih...


Contest daripada PUAN LINDA yang comel...

Syarat2 semua ble terjah kat SINI jer

Hadiahnya MiStErI tau...

Tarikh tutup 31/12/2009 pukul 12 mlm

So ni la gmbor NOTTI-FACE nya..


Namanya : Amni Zafirah bt Paker Mohamad
Nama maknya : Saribanon bt Abdullah Saffari
T/Lahirnya : 16 Mac 2008
Umur sekarang : 1 tahun 9 bulan

Gambar ni masa Amni 5 bulan...mmg time umur ni dia suka buat mcm2 memek muka cuma maknya yg xbrape rajin nak amik gmbor... apapun ada gak terselit notti face Amni ni yg dpt dicaptured..harap2 ader rezeki last menet..heheh

Gud luck Amni!!!


Sari
Salam semua...

Ada tahun baru punya giveaway dari tuanpunya blog Almari-Adel



Memang sonang sangat tau...x caya jom klik2 kat situ

Macam2 ader juai kat sana tau,
ble cuci mata n klau ader yg berkenan sambor jer..

Ada hadiah misteri nusantara menanti kita..(wah saspen giler nih)

Tarikh tutup 20/01/2010 (cantik jer angkanya)...

Jom ler join...





Sari

Salam semua...

Jualan CD satu harga untuk semua jenis kembali lagi
[Babylain plain, babyland printed (spongebob, bluemonkey,pink retro n black retro), Coolababy pocket n Coolababy AIO]

Macam biasa harga RM 28.00

Pada yang nak buat pre-order pun boleh...cuma deposit RM10.00 untuk satu CD, klau 2 CD RM20.00 dan seterusnya ...Dah abis bayar baru la dapat CD2 tu ...

Pada yang nak oder bebanyak n rasa nak buat ansuran pun boleh jugak..cara bayaran tgok kuantiti CD yang di oder...abis bayar smua baru diposkan CD puan2 tu...

Pada yang nak oder dulu n bayar time gaji pun xde masalah...bisa diatur..bayar separuh dulu (50%) n bila dapat gaji bayar la separuh lagi n pastu CD yang dihajatkan akan dipos yer...

Bolehlah pakat dgn kengkwn kat opis atau jiran2 utk kongsi2 beli...klau dah beli byk, harga boleh diskaun lagi tau...buat ala2 skim main kutu pun boleh gak..

So tunggu apa lagi...jemput2 la kontek kak sari ekk..
smua boleh dirunding, hihi...

Tawaran sah selagi stok masih ader...



Sari

Salam smua...

Terjumpa info ni kat satu blog...mmg x terpk pun psl tong gas punya tarikh luput...asyik tau guna jer... bila tgh masak gas abis baru ler sibuk2 nak carik no. tepon pakcik gas tu..hihi

Apapun jom kita kongsi sesama maklumat yg berguna ni...penting juga kita tau menda2 ni sbb klau brlaku insiden yg xdijangka kesannya mmg la menakutkan...

Di sini caranya bagaimana memeriksa selinder gas LPG :
Di salah satu sisi selinder gas expiry date akan dikodkan secara alpha-numerical seperti berikut;

A , B , C atau D
diikuti dua digit, contohnya D06.


Huruf bermaksud suku ke berapa dalam satu tahun -

A utk March (Suku pertama),
B utk June (Suku kedua),
C utk Sept (Suku ketiga),
&
D utk December (Suku keempat).

2 digit itu pula menunjukkan sehingga tahun berapa selinder itu selamat digunakan
Jadi D06 bermaksud selamat digunakan sehingga December 2006.

Bolehlah diwar2kan kpd kengkawan untuk kesedaran dan mungkin boleh menyelamatkan nyawa...

Apa lagi, jom kita ke dapur tengok tong gas masing2...



Sari

Lucky draw ni akan tertempek kat sini smpai 25 dis 2009
Nak tgok n3 baru scroll jer ke bawah ekk


Ni ada lucky draw dari tokey Medaistore

Mmg senang banget... just buat stickey mood, n3, jadi follower, msukkan dlm blog list n linkkan psl lucky draw ni kat tuan rumah balik
Hadiah?
3 pemenang bertuah akan dapat ni...


1 CD BAMBOO BABYTODD
1 CD COOLABABY
1 WETBAG

Jom smua wahai org2 kampung..hihi
Klik jer kat blog Pn. Nik Hafizah

tarikh tutup 25 Disember 2009




Sari
Salam Maal Hijrah 1431

Lama x tgok pc so xtau apa citer blogger2 smua...sebabnya???
Ni gmbor (mata ke 2) kat bwh ble citer kenapa yer...



xnak pok pek pok pek sbb mmg tgh musim sakit mata so pada sesapa yg xnak kena ble amalkan doa kat bwh ni yer...



Prevention is better than cure...
Sari
Ada giveaway lagi dari blogger kita yg kreatif n inovatif
iaitu PUAN HANI

Sronok tgok rmai yg ader kebolehan n bakat yg boleh menjana pendapatan..

Macam saya yg keras n kematu tangan ni bolehlah menumpang bangga..

So sempena pelancaran produk baru Customized Felt Tshirt n sblum pembukaan rasmi, HANI telah brbesar hati buat giveaway ni utk kita smua...



Sesapa yg teringin nk menang baju ala2 mcm kat atas tu ble layan kat
TINIHANI ataupun kat SEWING N ME SHOPPE

Kalau ler dpt jadi salah sorang drpd 4 yg bertuah tu, saya nk buat t-shirt khas utk kami (me n en.abang) sbb slalunya buat utk anak2 jer...bagi chan la kat mak n abah korang plak ekk..

So klau ble nak design gambor lebih kurang camni cuma tulisan kat buku tu tulih ni jer

2GETHER 4EVER



Harap ini bukan demanding yer Hani...saje suka suki jer..hehe




Sari

Jom kita sokong tuanpunya blog yg sgt berbakat dlm felt...

ni ader 1st giveaway dari LYNN


Syarat2 mudah...hadiahnya pun meriah...utk 2 org lagik tau...

JOM KLIK KAT LITTELSTORECRAFT

Tarikh tutup : 20 December 2009

Sari


Salam...

Jom join giveaway dari ibtisamfarah...

do not hesitate to view all her creative work HERE

Hadiah mmg best sbb kita ble pilih nak buat apa dengan hadiah yg kita menang tu... Tak caya? jenguk kat blog TUANRUMAH

Kalau ler dpt rezeki menang tu igt nak mntak puan penganjur kita buatkan tote bag utk isi baju anak2 gi taska, siap tulih nama diaorg n nama taska lagi n klau fabrik tu ader lebih ble la buatkan juga mini tote bag utk mak diaorg (saya2) utk buat isi menda2 mekap plak (mekap ker?), masa tu mesti saya n anak2 senyum ikhlas mcm tag ibtisamfarah tu
"senyumlah seikhlas hatimu"









Sari


Untuk semua yg belum sempat nak grab harga promosi yg baru berakhir tu,
usah gusar ye..Ada jualan khas untuk 3 hari bermula

2 Disember hingga 4 Disember 2009

Harga yg ditawarkan masih RM28.00 tetapi kepada yang beli 5 keping dan ke atas akan mendapat voucher diskaun (bukan percuma) ke Taman Tema Air Lost World Of Tambun


Satu voucher ni boleh beli 6 tiket (maknanya 1 voucher ni utk 6 org ) dgn harga yg mcm kat atas tu utk 1 tiket... valid smpai 17 Disember 2009

Voucher ni ader 2 keping jer so cpt2 amik yer, musim cuti ni boleh la jejln kat Ipoh n mandi-manda kat theme park ni, ader petting zoo lagi tau...

Stok yang masih ader ble tgok kat bwh ni...

AIO- kuning 1, hijau 1, pink 1, oren 1, sky blue 1 dan biru 1
POKET - mint 1, merah 2, kuning 2, hijau 2, oren 1 dan biru 1



Moh kite ke Ipoh Weh...


Sari
Salam semua...
Sronok tgok mak2 join contest, mmg aktif n penuh semangat gitu...

So mana tahan tgok jer kan, nak la join sekaki gak, tak kira...
giveawaynya berjudul
"Seindah Butterfly"Giveaway
Kategori B
yg dianjurkan oleh Puan Irma dan ditaja oleh Puan cUDa.

Tarikh tutup 6 Disember 2009



Syarat2 n hadiah boleh terjah kat blog tuanrumah n klau nak cuci2 mata utk pilih mana yg berkenan boleh la singgah plak kat blog penaja
Dah window shopping kat blog 'selumber mama' ,

cUDa
yakni sokrang tokey baju,
ni antara produk yg terlekat di hati :-


1) sticker yg ceria n unik..
dah ble bayang nk tepek kat mana..



2) baju t yg mcm2 design,
ni klau anak2 saya pkai msti meriah n happening



3) baju utk kapel yg sweet,
msti comel klau pkai masa aniverseri kitaorg bln ni
(ala2 serasi gitu)





Okey, skang tiba masa nk masuk 2 ketul gambor, ble kan?



Ni namanya Amni Zafirah, umur 1 tahun 9 bulan
mmg lasak, berani xingat, kuat makan n minum susu,
suka ckp
"mak busuk" (nnti mak tanya abah busuk ke x,opps.. hehe)
xble nak berkemas kat umah sbb dia akan carik jln
utk bagi suasana mcm kapal karam,
so biar je la smpai dia letih (jarang pun nak letih kecuali dah tido)..
part paling best dpt peluk n gigit pipi dia yg tembam tu..haha





Ni kakak Amni, namanya Afza Umairah, umur 4 tahun 10 bulan
punyai karektor brbeza dgn adiknya...
lembut hati, sensitif n slalu kena buli (actually kena gigit) dgn Amni
minum susu botol lagi la...prnah try bg kat dlm cawan yg ader pemegang tu,
dia bantainya baring smbil minum..pe lagi tumpah ler smua susu tu kat muka,
sabar je la
yang best bila nak tido msti peluk mak n ckp

"afza rindu mak",
so sweet...

Ok, gudluck utk anak2 daraku itu...
korang cukup kiut utk mak...mcm RAMA-RAMA yg berterbangan...

Sari


Salam...
Nak join contest yg paling senang, just copy paste jer..xder syarat2 bagai...
So, moh kita sokong ramai2...
Nak tau lebih detail ble klik2 kat SINI..
Hadiah mmg best

* outdoor shooting
* 1 sesi photoshoot selama 1-2 jam
* 100-150 shots (+ 50 edited pics) in CD
* location around Shah Alam & Putrajaya SAHAJA!

Alamak puan emma , kat Ipoh xble posing la ekk??Ipoh pun best woo, ader Stesyen Keretapi Ipoh, Gua Tempurung, Gunung Lang, Gerbang Malam, Memory Lane dan mcm2 lagi la...
Teringin la nak pose2 maut (gaya apa tu?) w/pun x fotogenik (fotogetik je kot, k

Tarikh tutup 6 Dec 2009 (11.59pm)


Sari

Walaupun agak terlewat, saya nak ucapkan TAHNIAH kpd pemenang contest anak daraku bertocang by sitisifir10 iaitu

si comel Dhiya Nabihah Binti Mohd Yusri dan si kiut Nur Aleesya binti Mohd Adzhar

Terimakasih kpd semua yg sudi join dan memeriahkan contest yg suka2 tu...

Semua tocang2 tu mmg mengancam tau...