Sari
Ni ada lagi satu contest..baru jumpa..jom la kita masuk ramai-ramai..

Its easy to win

no need to be KedaiChomel follower ,no voting system, no need to put KedaiChomel link in ur blog :)



Copy & paste the below code to your blog/site.



Guidelines:

  • You must have a blog, and you have to post about this giveaway on it, using the banner above
  • After posting about the giveaway, come back here and leave a comment with the link to your blog about the post
  • The comment numbers will be shuffled and a lucky winner will get a Jusco Shopping Voucher, and Chomel Nursing Cover/Poncho

Deadline:

You have until the midnight of July 5th, 2009 to enter this giveaway!!

Prize:

  • The winner will win Jusco Shopping Vouchers (included in the voucher booklet are free make over with Shiseido and RM50 Hush Puppies Voucher) and Chomel Nursing Cover/Poncho
  • the voucher are valid until 31st July 2009

Moh kita join..mana tau lepas tu boleh shopping kat JUSCO

Sari

Manjakuhappy Giveaway


Baru jer bukak blog n nampak contest ni..alamak arini last datenya..harap2 sempat la nak join.. So pada yang lain2 tu cepat2 sementara masa masih ada...

Macam mana nak MASUK senarai bakal pemenang? Ada 5 cara untuk jadi peserta

CARA 1 Berikan komen kat dlm entry giveaway ni berserta email address anda. (Senangla saya nak email jika menang :)) (done)

Nak masuk senarai lagi?
CARA 2 "Follow" this blog. Ada kat sebelah kanan "Come and Join, Manjakuhappy members", Dah ada ke? automatik masuk senarai nanti.(done)

Dan masuk lagi?
CARA ke 3 Linkkan blog http://manjakuhappy.blogspot.com ke dalam website/blog/fp/dll. Kemudian beritahu saya dengan meletakkan komen di sini ye.(done)

Dan lagi?
CARA ke 4 Buat entry mengenai Manjakuhappy Giveaway dengan meletakkan gambar giveaway serta link http://manjakuhappy.blogspot.com ke dalam blog anda! Cerita lah apa2 pun mengenai Manjakuhappy! ho..ho.ho...jgn lupa datang sini balik untuk beritahu saya dgn meletakkan komen di sini.(done)

Okay, ada satu lagi cara
CARA ke 5 Emailkan Manjakuhappy Giveaway kepada 10 orang sahabat anda! owhh..boleh buat 1 email kepada 10 org ye...Jangan lupa cc kan pada manjakuhappy@yahoo.com supaya saya tau anda telah pun menghantar email tersebut. Dan beritahu saya pada komen ye.(done)

Manjakuhappy Giveaway ini bermula pada 19 June 2009 dan berakhir 30 June 2009. 10 hari aje ye, takpe kan? cepat2 jadi peserta sekarang!!!



Sari
Minggu lepas dapat undangan untuk bukak gerai jualan Upin & Ipin daripada staff MPPJ.
So kami pun pegi la all the way dari Ipoh. Jualan ni sempena sukan bagi kanak-kanak tadika (sori lupa nama tadikanya)..lokasi kat Laman Budaya di Taman Jaya, PJ..dekat area Amcorp Mall. Macam-macam gerai ada macam Dumex, Yakult, Batik dll. A&W siap bawak maskot dan ader bagi makanan lagi.. Sambutan memang berbaloi-baloi...Lumayan beb..
Kat bawah ni ada la gambar-gambar masa jualan tapi tak dapat nak ambil banyak-banyak sebab sibuk melayan budak-budak kecik tu beli barang.. Apapun terima kasih tak terhingga kepada semua warga MPPJ yang sudi menjemput dan menyokong produk tempatan. Ada rezeki kita jumpa lagi ye..(Betul betul betul) So pada yang lain-lain tu apa tunggu lagi..jemput le beli (hehehe)





Kedai WORLD OF GENG


Inilah kedai yang menjual produk Upin & Ipin yang original. Lokasinya kat PJ. Kalau kami nak ambil barang/stok kat sinilah tempatnya. So jangan risau dengan kualiti ye..gerenti terjamin.


Sari
Anda sibuk arini? Kalau dah relax2 tu meh kita baca sama artikel ni..


Tinggalkan Masalah Anda Sebentar

Seorang pensyarah sedang memberi kuliah tentang Stress Management.

Dia mengangkat segelas air dan bertanya kepada pelajarnya, "Berapa beratkah segelas air ini pada fikiran anda semua?"

Mahasiswa mengatakan beratnya anggaran dari 20 gram hingga 500 gram.

"Ini bukanlah masalah berat secara total, tetapi tergantung kepada berapa lama anda memegangnya.

Jika saya memegangnya selama 1 minit, tidak ada masalah.

Jika saya memegangnya selama 1 jam, lengan kanan saya akan sakit.

Dan jika saya memegangnya selama 1 hari penuh, mungkin anda harus memanggil ambulans untuk saya.

Beratnya sebenarnya sama, tapi semakin lama saya memegangnya, maka bebannya akan bertambah".

"Jika kita membawa beban kita terus menerus, lambat laun kita tidak akan mampu membawanya lagi.

"Beban itu akan meningkat beratnya". "Apa yang harus kita lakukan adalah meletakkan gelas tersebut, berehat sejenak sebelum mengangkatnya lagi".

Kita harus meninggalkan beban kita secara periodik, agar kita dapat lebih segar dan mampu membawanya lagi.

Jadi sebelum pulang ke rumah dari pejabat dan sebagainya, tinggalkan beban pekerjaan.

Jangan bawanya pulang.

Beban itu dapat diambil lagi besok.

Apapun beban yang ada di bahu anda hari ini, cuba tinggalkan sejenak jika boleh.

Setelah berehat, ambilnya kembali.


So, apa lagi, jom kita letak gelas ramai2...

Sari

Ni la modelnya...
Namanya Afza Umairah
Jenis tudung Syria

Sari

Entry kali ni apa kata kita membaca skit..Buat permulaan saya akan sertakan satu kisah , Apa Itu Miskin Bu..
Kisah-kisah lain akan menyusul nanti ye..Semoga kita sama-sama dapat berfikir sejenak dan muhasabah diri..
Selamat Membaca Semua

Apa Itu Miskin, Bu

"Apa itu miskin, bu? Budak-budak lain di taman kata kita miskin.

"Benarkah itu, bu?" tanya si anak.


Tidak, kita tidak miskin, Aiko,” jawab ibunya.


“Apakah kemiskinan itu?” Aiko, si anak, bertanya lagi.

“Miskin bererti tidak mempunyai sesuatu apapun untuk diberikan kepada orang lain.”

Aiko agak terkejut. Oh! Tapi kita memerlukan semua barang yang kita punya, apakah yang dapat kita berikan” katanya menyelidik.

“Kau ingat makcik penjual kuih yang menjaja keliling kampung ke sini minggu lepas?"

"Kita memberinya sebahagian dari makanan kita kepadanya. Kemudian dia datang semula ke sini."

Kita berikan dia tempat tidur, kerana dia tidak ada tempat untuk menginap malam itu?


“Rumah kita pun jadi sempitkan?” jawab Aiko.

Tapi si ibu tidak mengaku kalah “Kan kita selalu memberikan sebahagian dari sayuran kita kepada keluarga Watari, bukan?” katanya.


“Ibulah yang memberinya. Hanya saya seorang yang miskin."

"Saya tidak punya apa-apa untuk diberikan kepada orang lain.”


Si ibu tersenyum dan memberikan pandangan pada anaknya.

“Oh! engkau pun ada sesuatu. Setiap orang mempunyai sesuatu untuk diberikan kepada orang lain."

"Fikirkanlah hal itu dan kau akan menemukan sesuatu.”
Tidak lama kemudian, si anak mendapatkan jawapannya.

“Bu! Saya mempunyai sesuatu untuk saya berikan."

"Saya dapat memberikan cerita-cerita saya kepada teman saya.

"Saya dapat memberikan kepada mereka cerita-cerita dongeng yang saya dengar dan baca di sekolah.”


“Sudah semestinya! Kerana kau pandai bercerita, seperti bapamu juga.
Setiap orang senang mendengar cerita.”


“Saya akan memberikan cerita kepada mereka, sekarang ini juga!” kata Aiko.


Hemm...memang kita semua ada sesuatu untuk diberikan pada orang lain kan!!!
Sari

sticky mode


NI ADALAH "STICKY MODE"
UNTUK NORMAL ENTRY, PLS. SCROLL KE BAWAH.
TQ
hai kawan2 nie der lagi contest nie..banyak tul contest nie..best2..kalu nk join contest korang klik jer kat banner sebelah tu. atau kat link nie ** Peraduan Teka Umur **

ok..

Tempoh Peraduan : 6hb Jun 2009 hingga 26hb Jun 2009

Tarikh tutup : 26hb Jun 2009 @ 6 petang

Keputusan : 28hb Jun 2009
Sari
Contest ni bermula pada 17 june(esok..so sempat snap gambar arini)tutup pada : 30 june 2009 @ 2 petang..keputusan akan diumumkan pada 1 july 2009
ok..seperti biasa..semua dah sedia maklum..
setiap pertandingan mesti ada syarat2 nyer kan...
so..check it out...

Syarat2nya adalah seperti berikut:
1. Add blog ummie_mirahaziq di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER ummie_mirahaziq
2.Upload banner contest kat sidebar anda
3.Buat entry khas ngan tajuk " Model Bertudung" & upload gmbr anda.
- model boleh sesiapa sahaja..anda sendiri..anak...suami..adik..kakak..ibu..ayah..nenek..
- Jenis tudung yang boleh di modelkan adalah tudung ekin,selendang,ariani,selendang siffon,munawarah,syiria,shawal,tudung aziha n latest tudung bawal ler...
4. Dalam entry itu pastikan anda link kan ke ummie_mirahaziq..Bila dah siap..tinggalkan komen di entry ini.
5. Pemenang akan dipilih berdasar kan dan gambar yang kreatif dan menarik..
6. Hadiah untuk pemenang..adalah koleksi tudung...

PERINGATAN : Pastikan hanya satu gambar sahaja ntuk satu penyertaan..
jadi...tunggu apa lagi...jangan lepaskan peluang ini...
Sari

Hari tu ingat dah upload rupanya tertinggal
Ni stiker ye..RM 4.00
Ada gambar GENG dan UPIN IPIN DAN KAWAN@



PEMBETULAN HARGA- MAAP BEBANYAK

Lengan pendek - RM 25.00
Lengan panjang - RM 29.00

HARAP MAKLUM YER...


Sari
Sekarang ni kalau perasan tengah rancak dengan kempen beli barangan tempatan. Jadi di ruang ni saya nak promosi sikit produk yang sedang "hot"di mana-mana. Tak lain tak bukan produk si kembar yang comel dan kiut-miut UPIN & IPIN.
Mula-mula saya beli untuk suka-suka sebab anak-anak minat banget dengan siri ni. Lepas tu diaorang promote kat sekolah so dapatlah tempahan kecil-kecilan. Hemmm sambutan memang best. Jadinya sekarang ni konon-kononnya nak melebarkan sayap ke bisnes internet la plak..Pendek kata kat sini nanti saya akan paparkan produk-produk upin & ipin ni untuk sesiapa yang berminat..Apa yang penting???(nyanyi ikut wonder pets..) semua barangannya adalah ASLI dan BERKUALITI..diambil terus daripada kedai WOG (World of Geng). Mutu memang setanding dengan produk-produk luar macam Disney, BEN 10 etc..
Kalau kita boleh beli barang-barang branded oversea macam jam, seluar, beg tangan, kasut bla..bla..bla..apalah salahnya kali ni kita sokong produk tempatan plakkan. Bolehlah Les Copaque Production buat siri atau filem lagi..(memang nak buat pun..Upin Ipin Angkasa..target 2011 keluar filem ni)..TUNGGGUUU!!!!!
Sari
Sebenornya dah lama teringin ader blog tapi xreti nak buat...kena la amik mase skit..at last timbul la juga si blog yang di teringinkan. Tapi semua ni masih under construction..xbrape umphh lagik rasanya.. untuk minggu ni xdpt nak citer sgt...lainkali kita sambung ekkkk..Sesapa yang ader idea yg mengancam bole la kongsikan..